Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ουάρντα: «Θέλω άλλη μία ευκαιρία»

Είναι ένα από τα πρόσωπα (και) του φετινου πρωταθλήματος, έστω κι αν δεν ολοκληρώθηκε ακόμη. Ο Αμρ Ουάρντα, έκανε και στη Λάρισα, ότι κάνει συνήθως. Φροντίζει να μην περνά απαρατηρήτος!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Ουάρντα: «Θέλω άλλη μία ευκαιρία»

Με 7 γκολ και 6 ασίστ σε 23 αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου, ο Αιγύπτιος άφησε το στίγμα του και στη Λάρισα, όπως έκανε παλιότερα στον Παναιτωλικό (10 γκολ, 6 ασίστ, 43 συμμετοχές), ο οποίος τον έφερε στην Ελλάδα, αλλά και στον Ατρόμητο (13 γκολ, 9 ασίστ σε 42 αγώνες), όπου είχε βγει και MVP της σεζόν.

Μόνο στον ΠΑΟΚ (3 γκολ και 4 ασίστ, σε 36 αγώνες), δεν κατάφερε ο Αμρ Ουάρντα να ξεχωρίσει για καθαρά αγωνιστικούς λόγους. Πάντα έδινε δείγματα της αξίας του, αλλά πάντα κάτι γίνονταν λάθος και δεν μπόρεσε να καθιερωθεί.

Ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός συμπληρώνει το καλοκαίρι 5 χρόνια στην Ελλάδα, ο δανεισμός του στη Λάρισα ολοκληρώνεται με το τέλος αυτής της σεζόν και τον Σεπτέμβριο, που θα κλείσει τα 27 του χρόνια, ο ίδιος θα ήθελε πολύ να είναι και πάλι στην Τούμπα και να κάνει αυτό δεν έκανε τις προηγούμενες φορές. Να νιώσει μέλος της ομάδας κι όχι κάποιος που είναι… εντός – εκτός!

Στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη στη FORZA, o Ουάρντα μιλά για το παρόν και το μέλλον του, για τους δανεισμούς του, για τη Λάρισα και τον Κούγια, αναφέρεται στα λάθη του και ζητά άλλη μια ευκαιρία…

Ας τα πάρουμε με τη σειρά…

-Είναι δύσκολη για εσένα αυτή η περίοδος; Δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο και τον περισσότερο χρόνο είσαι αναγκασμένος, όπως όλοι μας, να είσαι κλεισμένος στο σπίτι…

«Κοίτα, εγώ από την πρώτη ημέρα της καραντίνας προπονούμαι, είτε στο σπίτι, είτε έξω. Έχω όνειρο να φτάσω ψηλά και δεν θα σταματήσω μέχρι να το πετύχω. Όταν δουλεύεις σκληρά, ο Θεός σε βοηθάει. Οπότε, όχι δεν θα έλεγα πως περνάω δύσκολα».

-Πάντως, αρκετοί ποδοσφαιριστές λένε πως για αυτούς είναι μία αγχώδης κατάσταση, αφού δεν ξέρουν πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και πάλι.

«Εγώ προσωπικά δεν αγχώνομαι. Προπονούμαι καθημερινά και ξέρω πως η σκληρή δουλειά θα φανεί όταν ξεκινήσουν και πάλι οι αγώνες. Οπότε, απλά θα συνεχίσω να προπονούμαι και θα δούμε τι θα γίνει με το πρωτάθλημα».

-Ο κόσμος στη Λάρισα σε συμπαθεί αρκετά, στον Ατρόμητο όταν πήγες έγινες σύνθημα, στον ΠΑΟΚ επίσης κέρδισες μεγάλο μέρος του κοινού. Πώς το εξηγείς αυτό;

«Νομίζω ότι με συμπαθούν κυρίως επειδή είμαι ένας καλός άνθρωπος. Μπορεί να διαβάζουν και να ακούν άσχημα πράγματα για εμένα. Ωστόσο, γνωρίζουν πως είμαι ένα καλό παιδί. Επίσης, πάντα παθιάζομαι με τη φανέλα της όποιας ομάδας φοράω και μην ξεχνάμε ότι μου αρέσει να κάνω τον κόσμο να ευχαριστιέται αυτό που βλέπει. Το ποδόσφαιρο πρέπει να προσφέρει χαρά».

-Μίλησες για άσχημα πράγματα που ακούγονται και γράφονται για σένα. Μήπως όμως έκανες και εσύ κάποια λάθη; Ή θεωρείς πώς ακόμα και τα μικρά λάθη μεγεθύνθηκαν επειδή είσαι ποδοσφαιριστής και δημόσιο πρόσωπο;

«Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Ωστόσο σίγουρα ισχύει και αυτό που λες. Πάντως, αν ήμουν αυτός που παρουσιάζουν όλοι δεν θα είχα τόσες συμπάθειες. Πλέον, έχω κλείσει στα αυτιά μου στα όσα λένε και ακούω μόνο την οικογένεια μου και τους φίλους μου. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και όλων των ομάδων ξέρουν πολύ καλά ποιος είναι ο Ουάρντα. Αφήστε με να ευχαριστηθώ το ποδόσφαιρο!»

-Φέτος ήσουν δανεικός στην ΑΕΛ και πραγματοποίησες μία καλή σεζόν. Θέλεις να επιστρέψεις στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι; Θεωρείς πως αξίζεις ακόμα μία ευκαιρία στην ομάδα;

«Πιστεύω πως αξίζω ακόμα μία ευκαιρία, ναι! Έτσι και αλλιώς θα γυρίσω το καλοκαίρι, αφού ανήκω στον ΠΑΟΚ! Πάντως δεν θεωρώ ότι ήταν σωστό το γεγονός πως ενώ ήμουν ο MVP του πρωταθλήματος την επόμενη σεζόν ήμουν στον πάγκο. Όποτε αγωνίστηκα, έδειξα ποιος ήμουν και στους αγώνες με τις ελληνικές ομάδες και στα ματς με Μπενφίκα και Τσέλσι. Θέλω να ευχαριστηθώ το ποδόσφαιρο και να κερδίσω τη Super League, το Κύπελλο και να βγούμε με τον ΠΑΟΚ στο Champions League».

-Εδώ και τρία χρόνια επιστρέφεις από δανεισμό και στη συνέχεια ξαναφεύγεις. Γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό;

«Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Να σου θυμίσω ότι μία από αυτές τις χρονιές που αναφέρεις, ήμουν ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος και επίσης είχα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

-Από την πρώτη ημέρα που ήρθες δείχνεις να έχεις δεθεί με τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Χτύπησες το τύμπανο στον τελικό, έχεις παρακολουθήσει αγώνες, ως φίλαθλος. Γιατί αυτό;

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ ο κόσμος μου έδειξε μεγάλο σεβασμό και τεράστια αγάπη. Για αυτό το λόγο ήθελα και θέλω να παλεύω για τον ΠΑΟΚ. Ακόμα και όταν ήμουν στην Αθήνα, δανεικός στον Ατρόμητο, προσπαθούσα να το κάνω αυτό».

-Ποια είναι η καλύτερη ανάμνηση σου με τη φανέλα του ΠΑΟΚ;

«Αναμφίβολα είναι ο αγώνας με τη Μπενφίκα στην Πορτογαλία και το γκολ που σκόραρα στο Ντα Λουζ. Φοβερή στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ…»

-Αλήθεια, πώς είδες τον ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν;

«Σίγουρα δεν ήταν η ίδια ομάδα με την περσινή σεζόν, που κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Όλοι πιστεύουν πως το να κατακτήσεις ένα πρωτάθλημα είναι κάτι εύκολο, ωστόσο όπως φάνηκε και φέτος, δεν είναι».

-Όλοι ξέρουμε ότι ο Ουάρντα είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής που έχει εξαιρετική ντρίμπλα, και είναι και αρκετά ταχύς. Θεωρείς πως υπάρχει κάτι που πρέπει να βελτιώσεις στο παιχνίδι σου;

«Φέτος με την ΑΕΛ σκόραρα 7 γκολ και έδωσα 6 ασίστ. Οπότε είμαι και καλός πασέρ. Κανένας παίκτης δεν είναι τέλειος, αλλά αν χρειαζόταν να βελτιώσω πολλά πράγματα, δεν θα έβγαινα MVP της Super League. Νομίζω ότι στον φετινό ΠΑΟΚ θα… κολλούσα πολύ καλά, βάσει χαρακτηριστικών».

-Θεωρείς ότι η ΑΕΛ φέτος σε βοήθησε;

«Ναι η ΑΕΛ με βοήθησε φέτος, μου έδωσε φανέλα βασικού».

-Ποια είναι η σχέση σου με τον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ, τον Αλέξη Κούγια; Πρόσφατα ο ίδιος δήλωσε πως θέλει να σε κρατήσει και τη νέα σεζόν στην ομάδα.

«Γνωρίζω πως ο κύριος Κούγιας με αγαπάει και σέβεται για αυτό που είμαι. Έχουμε μία καλή σχέση».

-Η Λάρισα βρέθηκε στην 8η θέση. Αντικειμενικά μπορούμε να πούμε πως έκανε μία καλή σεζόν. Πιστεύεις πως ίσως αξίζατε κάτι περισσότερο;

«Ναι, το πιστεύω αυτό. Ίσως αν κάποια πράγματα πήγαιναν όπως τα θέλαμε να ήμαστε σε ακόμα καλύτερη θέση στη βαθμολογία».

-Φέτος προσπάθησαν να χτυπήσουν με βρώμικα μέσα τον ΠΑΟΚ, ακόμη και να τον ρίξουν στη δεύτερη κατηγορία. Πως τα είδες όλα αυτά;

«Ζούμε στην Ελλάδα. Κάθε μέρα στο ποδόσφαιρο συμβαίνει και κάτι διαφορετικό. Πραγματικά δεν ξέρεις τι μπορείς να περιμένεις. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο, όποιος κατάλαβε-κατάλαβε».

-Ρονάλντο ή Μέσι;

«Πραγματικά δεν μπορώ να διαλέξω. Ο Ρονάλντο είναι το παράδειγμα του τι μπορεί να κάνει η σκληρή δουλειά, ενώ ο Μέσι είναι η επιτομή του ταλέντου»

-Θα στο κάνω πιο… δύσκολο. Σαλάχ, Ρονάλντο ή Μέσι;

«Ε, εντάξει εδώ η απάντηση είναι μία. Θα πω Σαλάχ, παρότι δεν είναι ο καλύτερος, αλλά είναι πολύ καλός μου φίλος, οπότε θα στηρίξω αυτόν».

-Ποιο είναι το αγαπημένο γκολ που έχει πετύχει έως τώρα στην καριέρα σου;

«Είναι δύο. Το πρώτο είναι αυτό που έβαλα κόντρα στην ΑΕΚ με τη φανέλα του Ατρομήτου. Το άλλο είναι αυτό που πέτυχα κόντρα στον ΟΦΗ φέτος κι ας μην μέτρησε!».

-Ποιος ή ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου προπονητές;

«Ο Μιχάλης Γρηγορίου είναι ο αγαπημένος μου, ενώ θεωρώ πως και ο Πάμπλο Γκαρσία είναι καταπληκτικός προπονητής».

-Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ:

«Μην ακούτε όσα λένέ για μένα. Έχετε μάτια και βλέπετε. Αν επιστρέψω θα σας κάνω χαρούμενος και θα προσπαθήσω να προσφέρω στιγμές μαγείας. Θέλω να κατακτήσω τη Super League με τον ΠΑΟΚ και να προκριθούμε στους ομίλους του Champions League»

Πηγή : FORZA

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κεντρικό πρόσωπο ο Γιώργος Σαββίδης (pics)

Χαμόγελα ξανά για όλη την οικογένεια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μία ημέρα μετά τα γενέθλια του Ιβάν Σαββίδη, ο γιος του, Γιώργος είναι αυτός που βρίσκεται στο επίκεντρο.

Ο Γιώργος Σαββίδης γιορτάζει τα δικά του γενέθλια σήμερα και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλε τις δικές της ευχές, μέσα από τα social media της, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται στον Γιώργο Σαββίδη υγεία, χαρές, ευτυχία και στιγμές μεγάλης υπερηφάνειας με τον ΠΑΟΚ!".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν αλλάζει… στέγη ο Κουλιεράκης

Σημαντική στιγμή για τον νεαρό στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Διανύει μία γεμάτη σεζόν σε όλα τα επίπεδα και συνεχώς, βλέπει όλο και περισσότερα βλέμματα να στρέφονται επάνω του.

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης από τη δική του μεριά, έχει στραμμένη την προσοχή του στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και την ίδια στιγμή, έδωσε τα χέρια με το μανατζερικό γραφείο που τον εκπροσωπεί, με φόντο την ανανέωση της συνεργασίας τους.

"Με μεγάλη χαρά και βαθιά αίσθηση ευθύνης, ανακοινώνουμε την ανανέωση της συνεργασίας μας με τον Έλληνα διεθνή κεντρικό αμυντικό του @paok_fc , Κωνσταντίνο Κουλιεράκη @konstantinos_koulierakis.

Ο Κωνσταντίνος δεν ξεχωρίζει μόνο για το μοναδικό του ταλέντο, αλλά για το ήθος και την προσωπικότητά του, που τον καθιστούν πραγματικό παράδειγμα προς μίμηση.

Εμείς, στην PROSPORT, είμαστε περήφανοι που θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό του, υποστηρίζοντας κάθε του βήμα και προσφέροντας τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να χαράξουμε μαζί μια λαμπρή πορεία στο μέλλον", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Prosport Ltd. (@prosport_gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Επιστροφές ενόψει ΠΑΟΚ

Παίρνει τις αποφάσεις του ο Φατίχ Τερίμ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως ο ΠΑΟΚ, έτσι και ο Παναθηναϊκός ανεβάζει στροφές με φόντο το ντέρμπι της Κυριακής (18:00).

Πλέον, ο Φατίχ Τερίμ έχει στη διάθεσή τους και τους διεθνείς, που επέστρεψαν στην Αθήνα και ξεκίνησαν τη δουλειά.

Χθες, ακολούθησαν αποθεραπεία οι Μπακασέτας, Ιωαννίδης, Ζέκα, Ακαϊντίν, ενώ οι Μάγκνουσον και Πάλμερ – Μπράουν έκαναν το δικό τους πρόγραμμα, καθώς αμφώτεροι παραμένουν στα... pits.

Σήμερα αναμένεται να μπουν στο πρόγραμμα και οι Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς, με τον Τερίμ να καταλήγει στις τελικές του επιλογές ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ