Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπάνβιτ, Καρσίγιακα ή Νίμπουρκ;

Από τη Γενεύη με… αγάπη. Οι τρεις αντίπαλοι του ΠΑΟΚ. Ποια ομάδα όμως θα βρεθεί στο δρόμο του Δικεφάλου;

Ελένη Μπούντου

Μπάνβιτ, Καρσίγιακα ή Νίμπουρκ;

Θυμηθείτε το προφίλ των τριών αντιπάλων μέσα από την ανάλυση του Νίκου Μοσχοβίτη:

Μπάνβιτ

Μετά την περσινή, εξαιρετική της σεζόν, που έφτασε μέχρι τον τελικό του ΒCL, στον οποίο έχασε από τη γηπεδούχο Τενερίφη (63-59), η χρονιά είναι κάπως διαφορετική φέτος. O Σάσο Φιλιπόφσκι, παρέμεινε στον πάγκο της, αλλά ο ηγέτης της, Τζόρνταν Θίοντορ που έκανε απίστευτη σεζόν πέρσι, φέτος είναι στην Ευρωλίγκα και την Αρμάνι.

Η Μπάνβιτ τερμάτισε δεύτερη στον τρίτο όμιλο, χάνοντας την πρωτιά στην τελευταία αγωνιστική, αφού ηττήθηκε εντός έδρας από τη Στρασμπούρ, με 63-80. Στον όμιλο είχε ρεκόρ 9-5 και παρά το μικρό της ροτέισον, έχει διάφορους πρωταγωνιστές. Ο πρωταθλητής Ευρώπης σέντερ, Βίντμαρ, παίζει 24 λεπτά και βάζει 12,4 πόντους. Ο Καλοϊάρο 33 και βάζει 12,2. Ο Τέιλορ, που είναι πρώτος σκόρερ, παίζει κάτι περισσότερο από 30 λεπτά και σκοράρει 13,4 πόντους μέσο όρο. Ο Κούλιγκ σε 23 λεπτά, βάζει 11,3 και ο Τόμας σε 26,9, σκοράρει 11,4 πόντους. Στην τουρκική BSL, είναι στην τέταρτη θέση αυτήν τη στιγμή, με ρεκόρ 11-6.

Καρσίγιακα

Η δεύτερη ομάδα που είναι πιθανό να βρεθεί στο δρόμο του ΠΑΟΚ στους 16 του BCL, είναι η «γνωστή» του Καρσίγιακα. Γνωστή του, γιατί τα προηγούμενα χρόνια, έπαιζε στο φιλικό τουρνουά που έκανε στη Σμύρνη, ενώ σε επίσημα παιχνίδια, οι δύο ομάδες, συναντήθηκαν τη σεζόν 2014-2015 στο Eurocup. Oι Τούρκοι, τερμάτισαν δεύτεροι στον πρώτο όμιλο, με ρεκόρ 10-4, κερδίζοντας εντός έδρας την τελευταία αγωνιστική, την αήττητη μέχρι τότε Μονακό.

Ο Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς, έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία από το περασμένο καλοκαίρι και όπως και οι περισσότερες τουρκικές ομάδες, έτσι και η Καρσίγιακα, στηρίζει πολλά στους ποιοτικούς Αμερικανούς της. Ο Τζόουνς είναι πρώτος σκόρερ με 19,7 πόντους μέσο όρο σε 33,5 λεπτά, ο Κένεντι βάζει 19,5 σε σχεδόν 34 λεπτά, ενώ ο Γουότερς (γνωστός μας από θητεία σε Κολοσσό, Άρη και Ολυμπιακό) έχει 15,6 πόντους, σε 30 λεπτά στο BCL. Στην Τουρκία, πάντως, δεν τα πηγαίνει το ίδιο καλά, καθώς είναι στην 12η θέση, με ρεκόρ 6-11 ως τώρα.

Eφόσον προκύψει μία από τις δύο τουρκικές ομάδες, ο ΠΑΟΚ θα έχει να αντιμετωπίσει και την «καυτή» ατμόσφαιρα, που δημιουργείται στις έδρες και των δύο…

Νίμπουρκ

Τρίτη πιθανή αντίπαλος, είναι η τσεχική Νίμπουρκ. Η μόνιμη πρωταθλήτρια της NBL (κατακτά τον τίτλο από το 2004 μέχρι και πέρσι!), τερμάτισε δεύτερη στον τέταρτο όμιλο, με ρεκόρ 10-4, πίσω μόνο από τη Μπεσίκτας, στην ισοβαθμία. Προπονητής της, είναι ο Όρεν Αμιέλ από το 2015, φέτος παίζει ένα πολύ ιδιαίτερο μπάσκετ και αν ο αντίπαλος της, της επιτρέψει να βρει ρυθμό, μπορεί να τον «σκοτώσει» επιθετικά. Πρώτος της σκόρερ είναι ο Μπερίσα που βάζει 15,4 πόντους σε 25 λεπτά συμμετοχής, τον ακολουθεί ο Ρέι με 14 πόντους σε σχεδόν 20 λεπτά, 11,6 έχει ο Μπέντα σε 26 λεπτά, 11 έχει ο Λόρενς σε 28,4 λεπτά. Και φέτος στη Τσεχία, είναι πρώτη και αήττητη, έχοντας 20-0 ρεκόρ ως τώρα…

Το θετικό για τον ΠΑΟΚ, με όποιον αντίπαλο και να προκύψει, είναι ότι η μετακίνηση είναι σχετικά εύκολη. Λίγο πιο δύσκολη είναι η πρόσβαση στην Πάνορμο, αν προκύψει η Μπάνβιτ, στη Σμύρνη που είναι η έδρα της Καρσίγιακα, υπάρχει απευθείας πτήση από την Αθήνα, ενώ το Νίμπουρκ απέχει περίπου μία ώρα, οδικώς από την Πράγα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Έτσι το έζησε ο Πόρτερ Τζούνιορ (vid)

Ένα ξεχωριστό βίντεο για τον Αμερικανό άσο και την παρουσία του στο “Παλατάκι”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έπαιξε για πρώτη φορά εντός έδρας, για μία ασίστ, έχασε το triple-double, ήταν μόνιμα με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του και δεν έκρυβε τη χαρά του για όσα έζησε.

Δείτε το ξεχωριστό βίντεο που ετοίμασε ο ΠΑΟΚ:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK BC (@paokbasketball)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Πήγε Παλατάκι, έφυγε με… 1800 ευρώ (vid)

Φίλος του ΠΑΟΚ το «έσταξε» από το κέντρο και κέρδισε!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έγιναν πολλά ωραία στο ντεμπούτο του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ στο Παλατάκι, στη χθεσινή αναμέτρηση με την Καρδίτσα, αλλά ένας φίλος του ΠΑΟΚ θα θυμάται πολύ καιρό το παιχνίδι αυτό και για έναν άλλο λόγο.

Ο διαγωνισμός που «έτρεχε» σε συνεργασία με τη «Winmasters» στο ημίχρονο κάθε εντός έδρας παιχνιδιού του ΠΑΟΚ, με δύο φίλους της ομάδας, να δοκιμάζουν την τύχη τους από το κέντρο του γηπέδου, έλαβε τέλος χθες!

Ο Θοδωρής, το…. έβαλε άνετος από το κέντρο του γηπέδου και κέρδισε το χρηματικό έπαθλο το οποίο είχε φτάσει στα 1.800 ευρώ! Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK BC (@paokbasketball)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Πάει Τούμπα ο Πόρτερ Τζούνιορ!

Ζήτησε να δει από κοντά το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, δεν κρύβει την ικανοποίησή του για την υποδοχή που του έχει γίνει και σε πρώτη φάση, απολαμβάνει την παρουσία του στον οργανισμό του ΠΑΟΚ.

Ο Αμερικανός, ο οποίος έχει ενθουσιαστεί από τον τρόπο που του συμπεριφέρονται εντός και εκτός γηπέδου, αφού το χάρηκε πολύ με τον κόσμο χθες, στην αναμέτρηση με την Καρδίτσα, θέλει να ζήσει και την εμπειρία της Τούμπας.

Έτσι, ο νέος παίκτης του ΠΑΟΚ, αναμένεται να δει από κοντά την αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ, μαζί με τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Θανάση Χατζόπουλο, την προσεχή Πέμπτη, για να πάρει ακόμα καλύτερη… γεύση από την ατμόσφαιρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ