Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Οι λόγοι που περίμενα έτσι τον ΠΑΟΚ"

Στην εκπομπή του PAOK24 στον Libero107.4 φιλοξενήθηκε ο τεχνικός διευθυντής του Πλατανιά, Γιάννης Βλάχος με αφορμή το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τους Κρητικούς που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή (15:00).

Αγάπη Γαβριηλίδου

"Οι λόγοι που περίμενα έτσι τον ΠΑΟΚ"

“Δυστυχώς τα νησιά έχουν αυτά τα προβλήματα με τη μετακίνηση και αφού συνέπεσαν δύο εκτός έδρας παιχνίδια, επιλέξαμε να μεταβούμε απευθείας στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα προπονηθήκαμε στο γήπεδο της Νίκης Μεσημερίου”, ανέφερε αρχικά ο τεχνικός διευθυντής των Κρητικών. Αναλυτικά όσα είπε:

Για τους στόχους του Πλατανιά: “Σίγουρα ο στόχος πάντα έχει να κάνει με το πρωτάθλημα, θέλουμε να είμαστε καλοί σε αυτό, όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται και να τελειώνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με το θέμα της παραμονής. Στο Κύπελλο μπορείς να κερδίσεις πράγματα και εμπειρίες, αλλά και να δώσεις χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν παίξει πολύ. Οι αγώνες με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο έρχονται σε μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο, με αρκετά φορτωμένο πρόγραμμα. Μετά τον ΠΑΟΚ και τη διακοπή έχουμε τον Ολυμπιακό, τον Ηρακλή, την Τρίπολη… Έχουμε πολλά δύσκολα παιχνίδια, αλλά διαθέτουμε ένα ρόστερ με αρκετό βάθος. Θέλω να πιστεύω ότι σε αυτά τα παιχνίδια θα είμαστε ανταγωνιστικοί”.

Για το αν απασχολεί τον Πλατανιά το θέμα της παραμονής: “Θα είναι ψέμα αν πούμε ότι δεν κάνουμε υπολογισμούς. Η φετινή χρονιά με την εικόνα των δύο ομάδων που βρίσκονται λίγο αρκετά χαμηλά, δείχνει ότι ίσως χαμηλώσει το όριο. Δε φτάσαμε στο σημείο να λέμε ότι σωθήκαμε, σίγουρα κοιτάμε και κάτω. Οι 18 πόντοι που έχουμε είναι μία παρα πολύ καλή συγκομιδή, αλλά πρέπει να φτάσουμε θεωρώ στους 32 βαθμούς για να είμαστε σίγουροι. Ο Πανθρακικός είχε ένα πολύ κακό ξεκίνημα αλλά από εκεί και πέρα έχει βελτιώσει πολύ την εικόνα του, για αυτό λέω ότι πρέπει να προσέξουμε”.

Για το παιχνίδι της Κυριακής: “Δεν πρόκειται να δούμε ένα παιχνίδι όπως αυτά που συνήθως συμβαίνουν στην Τούμπα. Ο Πλατανιάς δεν είναι μία ομάδα που θα κάτσει έξω από τη μεγάλη περιοχή και απλά θα περιμένει την μπάλα. Δεν μπορούμε να παίξουμε ετσι. Εμείς πάντα θέλουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο. Είναι εύκολο να στήσεις την ομάδα πίσω για να κρατήσει τον αντίπαλο μακριά, αλλά δεν το κάνουμε αυτό. Αυτό το αντιμετωπίσαμε και εμείς κάποιες φορές, αλλά η λογική του προπονητή μας είναι ότι δε θέλει να παίζει έτσι. Το να παίξεις ανοικτά και να χάσεις από έναν δυνατό αντίπαλο, δεν είναι κακό. Ίσως και η πίεση των παραγόντων να αναγκάζει τους προπονητές να παίζουν για να μην χάσουν, αλλά εμείς δεν το κάνουμε αυτό. Σε όλα τα παιχνίδια μας οι κατοχές της μπάλας είναι υπέρ μας είτε εντός, είτε εκτός και σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Πιστεύω ότι θα δούμε ένα παιχνίδι που θα ικανοποιήσει τον κόσμο”.

Για τις απουσίες του Πλατανιά: “Εκτός είναι ο τιμωρημένος, Κουλιμπαλί και ο Γιακουμάκης, ενώ ένα μικρό πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Βραζιλιάνος.ο Σιλβά, ο οποίος αποκόμισε ένα πρόβλημα από τον αγώνα του Κυπέλλου”. 

Για τον ΠΑΟΚ και την εικόνα που έχει για την ομάδα: “Αυτό που βλέπω, είναι αυτό που περιμενα. Περίμενα ότι ο ΠΑΟΚ θα μπει με αρκετό ενθουσιασμό στο πρωτάθλημα όπως και έγινε, και ότι θα ήταν μία ομάδα με το χαρακτήρα του προπονητή της, με ότι συνεπάγεται αυτό. Περίμενα κάποια στιγμή να υπάρξει και αυτή η κοιλιά, η οποία προέρχεται σίγουρα από το γεγονός ότι η ομάδα ξεκίνησε αμέσως προετοιμασία. Είναι πολύ φυσιολογικό να υπάρχει αυτή η κάμψη. Θεωρώ ότι η ομάδα στο δεύτερο γύρο θα παρουσιάσει πολύ καλύτερη εικόνα. Η κοιλιά αυτή έρχεται σε συνάρτηση με τα πολλά παιχνίδια, τους τραυματισμούς… Είναι αυτό που περίμενα πάντως ο ΠΑΟΚ. 

Το θέμα των τραυματισμών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ίσως μερικές φορές αδικούμε κάποιους ανθρώπους στην προσπάθεια μας να βρούμε εξήγηση για κάτι. Ένας τραυματισμός μπορεί να είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων και σίγουρα ένα σημαντικό θέμα είναι τα γήπεδα στη Μεσήμβρια. Επίσης και οι καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν εκεί οι παίκτες, συνηγορούν σε αυτό, σίγουρα επιβαρύνουν την ομάδα. Σημαντικό ρόλο παίζει ακόμη και το πρόγραμμα που ακολουθούσαν κάποιοι παίκτες στις προηγούμενες ομάδες τους, το επίπεδο της έντασης στην προπόνηση, το πόσο επαγγελματίας είναι κάποιος… Υπάρχουν τρόποι για να προβλέψεις ένα τραυματισμό, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Για αυτό λέω ότι είναι εύκολο να ρίξουμε ευθύνες σε πολλούς, αλλά δεν κοιτάμε βασικά πράγματα. Ο αγωνιστικός χώρος παίζει σημαντικό ρόλο και τα γήπεδα στη Μεσήμβρια δεν ήταν όπως θα έπρεπε. Δεν ξέρω ποιος ευθύνεται για αυτό. Το γήπεδο γίνεται πολύ πιο σκληρό, πιο δύσκολο λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν εκεί”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Aποστολή χωρίς Κωνσταντέλια!

Η ίωση που δεν λέει να “εγκαταλείψει” τον ΠΑΟΚ στερεί από τον Ράζβαν Λουτσέσκου ένα από τα βασικά “όπλα” του!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μία πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης", στην οποία δεν συμμετείχε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας λόγω ίωσης!

Έτσι, ο νεαρός μεσοεπιθετικός δεν θα ταξιδέψει στην Αθήνα, όπως και οι Ιβάν Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Γουίλιαμ Τρόοστ - Έκονγκ, με την αποστολή να αποτελείται από τους Κοτάρσκι, Ζ. Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδη, Βιεϊρίνια, Σάστρε, Όττο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκη, Μιχαηλίδη, Μπάμπα, Τσιγγάρα, Σβαμπ, Μάρκος Αντόνιο, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Μουργκ, Τάισον, Α.Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Μπράντον, Σαμάτα και Τζίμα!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Kατηγορίας elite το φετινό τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης»

Με τη συμμετοχή ομάδων όπως η Παρτιζάν, η Νιουκάστλ, ο Ερυθρός Αστέρας και φυσικά ο ΠΑΟΚ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ξεχωριστό θα είναι το φετινό τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης», το οποίο διοργανώνεται και διεξάγεται από το 2009 στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ.

Σχετικά, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:

"Το τουρνουά “Παναγιώτης Κατσούρης”, διεξάγεται από το 2009, στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή μας. Αυτή τη χρονιά όμως, μετατρέπεται σε ένα elite τουρνουά αναπτυξιακών ηλικιών με την συμμετοχή επαγγελματικών ομάδων από την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και ακαδημιών υψηλού επιπέδου.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στις 27 και 28 Απριλίου στο αθλητικό κέντρο LOLAS στη Σουρωτή, θα αφορά τις ηλικίες Κ15 και Κ13 και εκτός από  τα τμήματα του ΠΑΟΚ, θα ταξιδέψουν ως την Θεσσαλονίκη, μεταξύ αλλων, η Νιούκαστλ, η Μπόχουμ, η Παρτιζάν.

Στην 1η φάση θα αγωνιστούν 16 ομάδες που θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους, βάσει δυναμικότητας. Στη 2η φάση – στο μονοπάτι gold – θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο, ενώ στο μονοπάτι θα αγωνιστούν οι τρίτοι και τέταρτοι των ομίλων. Όσο για την τελική φάση, θα διεξαχθεί με νοκ άουτ αγώνες, έως τον τελικό.

Κ15

GROUP A

ΠΑΟΚ, Τζουνιορούλ (Ρουμανία), Πανιώνιος, Ατρόμητοι Λάρισας

GROUP B

Eρυθρός Αστέρας (Σερβία), Έξετερ (Αγγλία), Παναιτωλικός, Μπέμπηδες

GROUP C

Νιούκαστλ, Ράντερς FC (Δανία), ΝΠΣ Βόλος, ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης

GROUP D

Παρτιζάν, Ομόνοια Λευκωσίας, Μακεδονικός, Αγία Παρασκευή Βόλου

Κ13

GROUP A

ΠΑΟΚ, Έξετερ, Ατσαλένιος, Red Star School

GROUP Β

Ράντερς, ΝΠΣ Βόλος, TSC Όστερχουτ (Ολλανδία), Μπέμπηδες

GROUP C

Μπόχουμ, ΑΕΚ Λάρνακας, Pro Soccer Academy, ΠΑΟΚ Κομοτηνής

GROUP D

Παρτιζάν, Παναθηναϊκός, Ακαδημία Αρσακλή, ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης

Κάθε ομάδα θα παίξει οκτώ αγώνες. Η διάρκεια των αγώνων θα είναι 20 λεπτά, ενώ στην τελική φάση 25 λεπτά. Στον τελικό, σε περίπτωση ισοπαλίας, ακολουθεί η διαδικασία των πέναλτι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ορισμός της… απειρίας!

Το “φτωχό” βιογραφικό του Μιγκέλ Μπερτόλο Νογκέιρα και η εύλογη απορία!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Προβληματισμό αν μη τι άλλο προκαλεί η επιλογή της ΕΠΟ να επιλέξει τον 30χρονο Πορτογάλο Μιγκέλ Μπερτόλο Νογκέιρα για το αυριανό ντέρμπι (20:30) στο "Γ. Καραϊσκάκης", μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play off της Stoiximan Super League.

Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν πρόκειται για έναν διαιτητή που όχι μόνο ανήκει στη δεύτερη κατηγορία της UEFA αλλά έγινε διεθνής προ ολίγων μηνών!

Στην έως τώρα καριέρα του, ο Μιγκέλ Νογκέιρα έχει "σφυρίξει" μόλις 37 παιχνίδια της πορτογαλικής Primeira Liga και 6 του Κυπέλλου Πορτογαλίας, ενώ... ελάχιστες είναι οι εμπειρίες του εκτός πορτογαλικών συνόρων!

Συγκεκριμένα, σε επίπεδο διασυλλογικών ευρωπαϊκών διοργανώσεων, έχει διευθύνει μόνο το φετινό παιχνίδι μεταξύ Αμπερντίν και Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (2-0) στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Europa Conference League, την αναμέτρηση της Σερίφ με τη Φαρούλ (3-0) για τον πρώτο προκριματικό γύρο του φετινού Champions League και το ματς μεταξύ Χάποελ Μπερ Σεβά - Λέφσκι Σόφιας (0-0) για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Aπό εκεί και πέρα, δεν έχει "σφυρίξει" ούτε ένα (!) ντέρμπι στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, είναι η πρώτη φορά που έρχεται στη χώρα μας και στο "παλμαρέ" του βρίσκονται δύο παιχνίδια της γαλλικής Ligue 1 (Λιλ - Ανζέ 1-0 το 2022 και Ναντ - Χάβρη 0-0 το 2023) και το πρόσφατο Ανόρθωση - Πάφος 2-3, για τα πλέι οφ του κυπριακού πρωταθλήματος.

Τώρα, με τόσο "φτωχό" βιογραφικό, πως ο συγκεκριμένος διαιτητής επιλέχθηκε από την ΚΕΔ για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά, είναι άξιο απορίας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ