Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Είναι πολύ δύσκολο να αποδεχθεί μία δικτατορία ότι γκρεμίζεται»

Στην αντεπίθεση ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον επικοινωνιακό πόλεμο που έχει στηθεί εις βάρος του Δικεφάλου του Βορρά.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

«Είναι πολύ δύσκολο να αποδεχθεί μία δικτατορία ότι γκρεμίζεται»

Ο Κυριάκος Κυριάκος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη έστειλε μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση δίνοντας απαντήσεις σε όλα κάνοντας παράλληλα ειδικές αναφορές στον Ιβάν Σαββίδη, τον Ράζβαν Λουτσέσκου, αλλά και τους Έλληνες διαιτητές, ενώ έστειλε και το μήνυμα του προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Για τον επικοινωνιακό πόλεμο σε βάρος του ΠΑΟΚ:

“Δεν τα διαβάζουμε και τα ακούμε από χθες. Πέρυσι το Πρωτάθλημα χάθηκε για τον ΠΑΟΚ σε δικαστικές αίθουσες και δεν τους βγήκε το αφήγημα περί χαρισμένου Πρωταθλήματος. Φέτος, επειδή όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας στην Ελλάδα, αυτό το επικοινωνιακό σκίτσο έχει αρχίσει περισσότερο για τους δικούς τους, ακατανόητους για μένα, λόγους. Είναι αντιπολίτευση σε μία κυβέρνηση με εργαλείο τον ΠΑΟΚ, παρά σοβαρή αιχμή κατά του ΠΑΟΚ.

Θεωρώ ότι αυτά που λένε απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν βλέπουν ποδόσφαιρο, τις αμφισβητούμενες φάσεις, τί γίνεται κάθε Σαββατοκύριακο κι αν πιάσουν… Θεωρώ ότι κακώς ο κόσμος, σε πολλές περιπτώσεις, βγαίνει εκτός εαυτού. Είναι γνωστές οι πρακτικές, δεν είναι εύκολο για κάποιον να χάνει τα σκήπτρα που είχε με κάθε τρόπο για πολλά χρόνια. Δεν είναι εύκολο, για να χρησιμοποιήσω και εγώ έναν πολιτικό όρο, για μία δικτατορία που γκρεμίζεται να το αποδεχθεί και προσπαθεί με κάθε τρόπο, έντιμο-ανέντιμο, ηθικό-ανήθικο, να χτίσει παραμύθια που θα εξασφαλίσουν στον ξεπεσμένο βασιλιά μία ασυλία στον δικό του μικρόκοσμο. Θεωρώ ότι κατά βάση γι’ αυτό γίνεται, για να δώσουν ένα αφήγημα της αποτυχίας τους στον δικό τους κόσμο, για να συνεχίσουν να βρίσκονται στο ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται, δεν το σηκώνει και η συνείδησή μας, να φτάνουμε στο ίδιο επίπεδο για να τους απαντάμε συνεχώς.

Θεωρώ ότι δεν πρέπει όλο αυτό να αφορά στους σοβαρούς ανθρώπους όλων των ομάδων. Υπάρχουν άλλα πράγματα, ποδοσφαιρικά, για τα οποία μπορούμε να συζητάμε. Επειδή πολλές φορές ο κόσμος δεν καταλαβαίνει την ψυχραιμία, την ηρεμία και την ήπια αντίδραση, πέρα από την μάχη της επικοινωνίας, η βασική μάχη γίνεται έτσι ώστε μία πάρα πολύ καλή ομάδα να μείνει ανεπηρέαστη και να μην κυλήσει στον εκνευρισμό που πάνε να της δημιουργήσουν. Οι ομάδες είναι σφουγγάρια. Αν εμείς δημιουργούμε εκνευρισμό γύρω από την ομάδα και αυτή θα βγάλει εκνευρισμό, αν δημιουργούμε ηρεμία, η ομάδα θα βγάλει ηρεμία και θα έχει την εικόνα που έχει όλη τη φετινή σεζόν. Η περυσινή χρονιά μας στέρησε πάρα πολλά, αλλά μας έδωσε πολύ βασικά μαθήματα πρωταθλητισμού σ΄ αυτό το πολύ δύσκολο ελληνικό περιβάλλον και θεωρώ ότι η στάση που κρατάμε δίνει ένα ακόμη πλεονέκτημα στον φετινό ΠΑΟΚ για να είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος”.

Για το αν πίσω από τον επικοινωνιακό πόλεμο είναι ο Ολυμπιακός και αν στον ΠΑΟΚ φοβούνται τις προκλήσεις σε βάρος της ομάδας:

“Αρχικά, ας βάλουμε έναν αστερίσκο. Όταν μιλάμε και έχουμε διαμάχη μεταξύ μας οι διοικούντες σε κάποιες ομάδες, δεν μαλώνουν οι ομάδες. Οι δικές μου αιχμές αν είναι απέναντι σε έναν παράγοντα μίας ομάδας δεν απευθύνονται και στον τελευταίο αγνό φίλαθλο αυτής της ομάδας. Το τι ομάδα υποστηρίζει ο καθένας είναι μία, συγκυριακή ή συνειδητή, επιλογή που γίνεται στην παιδική μας ηλικία. Δεν μπορεί να είμαστε υπεύθυνοι ως οπαδοί για το αν ο Κυριάκος τα λέει καλά ή άσχημα, αν είναι προκλητικός ή ανήθικος. Δεν φταίει ο οπαδός. Ο αστερίσκος πρέπει να μπαίνει μόνιμα πια, γιατί πολύ σωστά λέτε ότι η αιχμή μου μπορεί να ήταν προς έναν συγκεκριμένο άνθρωπο του Ολυμπιακού, αλλά δεν αφορά τους φιλάθλους. Πρέπει και εμείς να προσέχουμε να μην προκαλούμε, όχι μόνο να μην αντιδρούμε στις προκλήσεις. Να μην χαθεί η μπάλα γιατί είναι πολύ επικίνδυνα αυτά τα μονοπάτια.

Για να απαντήσω, μιλάω για τους ανθρώπους που χωρίς να έχουν καμία ανάμειξη σε ένα παιχνίδι, μπορούν να έχουν άποψη για το ΠΑΟΚ-Πανιώνιος. Δεν μίλησα εναντίον του Πανιωνίου, παρότι μπορούμε να κάνουμε μία συζήτηση με ανθρώπους του σχετικά με τι το συνέβη χθες, δεν προέκυψε χθες αυτή η ανάγκη. Είδα, όμως, από μίντια που ανήκουν σε συγκεκριμένο όμιλο και ανθρώπους που εργάζονται σε συγκεκριμένη ομάδα, στον Ολυμπιακό, να προσπαθούν να στηρίξουν αυτό το, αστείο για μένα, επιχείρημα της κυβερνητικής παρέμβασης υπέρ των αγωνιστικών επιτυχιών του ΠΑΟΚ”.

Για το επιχείρημα περί “Πρωταθλήματος των Πρεσπών”:

“Αυτό είναι και αστείο και ανησυχητικό για το ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα ψήφου και απευθύνονται σε ανθρώπους με δικαίωμα ψήφου. Αλλά αυτό αφορά στον καθένα προσωπικά. Εχει πολύ βαθύτερη κουβέντα το θέμα, αλλά είναι πολιτική κουβέντα και δεν θα ήθελα να την κάνουμε σε ένα αθλητικό ραδιόφωνο με ακροατές που ενδιαφέρονται κυρίως για το ποδόσφαιρο. Είναι αστείο από την αρχή μέχρι το τέλος όλο αυτό το πράγμα όταν ο ΠΑΟΚ έχει στερηθεί έναν πολύ σπουδαίο τίτλο σε δικαστικές αίθουσες, ο καθένας μπορεί να πει ό,τι θέλει πάνω σ’ αυτό, για μένα τραγικά άδικα. Όπως και να ‘χει, μία ομάδα που απολαμβάνει της στήριξης όλων των θεσμών, της κυβέρνησης, των δικαστών κλπ, αυτό το Πρωτάθλημα θα το έπαιρνε. Εχουν το know how εκείνοι πώς παίρνονται τα Πρωταθλήματα και σε δικαστικές αίθουσες, εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Άρα αυτό το αφήγημα καταρρέει. Κατά δεύτερο, το ότι χρησιμοποιούν έναν λαοφιλή σύλλογο για να κάνουν αντιπολίτευση σε μία κυβέρνηση για τους δικούς τους λόγους-δεν καταλαβαίνω γιατί τόση εμπλοκή στην κομματική σκηνή, γιατί τόσοι πολλοί υποψήφιοι, τόσες χρηματοδοτήσεις, γιατί όλα αυτά γίνονται με όχημα τον Ολυμπιακό, αυτό το γνωρίζουν εκείνοι-δείχνει ότι στόχος τους είναι περισσότερο η πολιτική σκηνή, παρά η ποδοσφαιρική, γιατί εκεί υπάρχει ένα αγωνιστικό ξεβράκωμα, ξεκάθαρα. Δεν θα κομματικοποιήσω ή πολιτικοποιήσω τον σύλλογό μας, μόνο και μόνο για να απαντάμε και στη ουσία να πέσουμε στην κουβέντα που θέλουν να μας ρίξουν”.

Για τις διαμαρτυρίες του Πανιωνίου για τη διαιτησία του Σκουλά:

“Αν εξαιρέσουμε τη φυσιολογική αντίδραση μίας ομάδας που φαίνεται να έχει στα χέρια της την πρόκριση και τη χάνει στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, με καθαρό μυαλό νομίζω ότι φωνάζει-και επαναλαμβάνω μιλάω για τους ανθρώπους που εκφράζουν την διοίκηση και όχι τους οπαδούς του Πανιωνίου- για να συμβάλλει, για τους δικούς του λόγους, στο αφήγημα περί ευνοημένου ΠΑΟΚ. Συμφωνώ με αυτό που λέτε ότι ο Πανιώνιος ρίχνει νερό στον μύλο του επικοινωνιακού αφηγήματος του Ολυμπιακού. Δεν ξέρω αν το κάνει συνειδητά, αλλά το αποτέλεσμα της δράσης του είναι αυτό”.

Για το δίχτυ που έχει μπει στην Τούμπα και τον φόβο μίας πρόκλησης:

“Ούτε πέρυσι φοβόμασταν, αλλά τα μάτια μας έχουν δει τέτοια πράγματα που ακόμη και για την μία στο τρισεκατομμύριο πιθανότητα να μπορεί κάτι να ανακόψει την πορεία μας προς τους τίτλους, πρέπει, δυστυχώς, να πάρουμε μέτρα, με τα οποία, συνειδητά, εγώ δεν συμφωνώ. Θέλω να πω ότι ούτε το περσινό ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ήταν ένα παιχνίδι που δεν έπρεπε να ξεκινήσει, η συμπεριφορά του κόσμου ήταν άψογη. Υπήρχε γεμάτο γήπεδο, οι συνθήκες ήταν ιδανικές για ντέρμπι κορυφής, για ματς που κρίνει τίτλους. Η αλήθεια είναι ότι, ναι, για τον φόβο των Ιουδαίων, για τη μία στο τρισεκατομμύριο πιθανότητα, πρέπει πάρουμε όλα τα μέτρα. Και αυτή η μία στο τρισεκατομμύριο πιθανότητα συμπεριλαμβάνει τον πανηγυρισμό ενός αντιπάλου επί ένα-δύο λεπτά μπροστά στην θύρα 4Α, που στους άγραφους νόμους του ποδοσφαίρου θεωρείται unfair να πας να πανηγυρίσεις στην οποιαδήποτε θύρα των σκληροπυρηνικών οπαδών μίας ομάδας ως αντίπαλος. Για όλα αυτά είναι καλό να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα”.

Για τις δηλώσεις του Λουτσέσκου και τη σκληρή τιμωρία που ζητούν μέσα ενημέρωσης “ερυθρόλευκης” απόχρωσης:

“Μου προκαλεί γέλιο και θέλω να το δει και ο κόσμος έτσι. Είναι αναμενόμενο να προσπαθήσεις να αποδομήσεις τους ανθρώπους που αγωνιστικά σε έχουν ποδοπατήσει. Δύο χρόνια τώρα δεν είναι αρεστός ο Λουτσέσκου, δεν είναι άνθρωπος που κράτα το στόμα του κλειστό. Κάποιες φορές το κάνει με μεγάλη ένταση και η δική μου δουλειά δίπλα του είναι να προσπαθώ να τον καταλαγιάσω, αλλά τον καταλαβαίνω.

Εύχομαι σε κανέναν να μην περάσει κανείς την πίεση που περνά τα δύο τελευταία χρόνια ο οργανισμός ΠΑΟΚ απ’ όλες τις πλευρές και αν την περάσει ποτέ, να μπορέσει να διατηρήσει την ψυχραιμία που έχει ο Λουτσέσκου για να παρουσιάσει αυτή την ομάδα που παρουσιάζει. Πραγματικά τους εύχομαι να μην το περάσουν γιατί μιλάμε για πίεση στα όρια της βιολογικής αντοχής, δεν μιλάμε μόνο για ψυχολογική ή επαγγελματική πίεση. Ζούμε σε μία πόλη, σε μία ομάδα που της αξίζει και με όλες τις δυνάμεις της διεκδικεί τίτλο μετά από 34 χρόνια και υπάρχει πίεση και αλήτικες τακτικές που χρησιμοποιήθηκαν για να της στερήσουν τον τίτλο. Αν λοιπόν περάσουν παρόμοια κατάσταση, εύχομαι να έχουν καλύτερη συμπεριφορά από αυτή που έχει ο οργανισμός ΠΑΟΚ. Αν τα καταφέρουν, θα τους βγάλω το καπέλο.”

Για το αν φοβάται ότι υπάρχει κάτι που μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον δρόμο του ΠΑΟΚ προς τον τίτλο:

“Όλα τα όπλα που μπορεί να διαθέτει ο καθένας θα μπούνε στη μάχη. Το περιμένουμε, θα προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε. Το μόνο που φοβάμαι είναι ο κακός ΠΑΟΚ. Όχι αγωνιστικά. Μιλάω για τον νευρικό ή τον αντιδραστικό ή τον απερίσκεπτο ΠΑΟΚ και μιλάω για τον οργανισμό. Θεωρώ ότι έχουμε κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια να κρατήσουμε το κλίμα εκεί που πρέπει. Ποτέ δεν είπαμε ότι τελείωσε κάτι, ποτέ δεν παρατήσαμε την καθημερινή δουλειά και την προσπάθεια να γίνουμε ένας πολύ σκληρός πυρήνας μέσα στα αποδυτήρια και αυτό το πράγμα να μην τσαλακώνεται από την προσπάθεια κανενός. Μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ ο κόσμος, φέτος έχει καταλάβει κι αυτός πώς γίνεται ο πρωταθλητισμός. Ξέρει πότε να στηρίξει, πότε να χτυπήσει καμπανάκι και ξέρει πώς να το κάνει, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Με αυτά τα εχέγγυα θα τα καταφέρουμε και θα φτάσουμε ως το τέλος, έτσι όπως πρέπει”.

Για τον Ιβάν Σαββίδη που ζει την προσπάθεια για τον τίτλο εκτός γηπέδου:

“Η ποινή τιμωρίας που του έχει επιβληθεί πολύ εύκολα θα του επέτρεπε να βλέπει το ματς. Υπάρχουν και νόμιμοι και νομότυποι τρόποι για να προσπεράσεις αυτή την απόφαση. Ο κ. Σαββίδης αυτοπεριορίζεται θέλοντας να δείξει ότι “αφού βρήκατε το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, εγώ θα κάνω αυτό που θεωρώ καλύτερο για τον εαυτό μου και την ομάδα μου, θα είμαι εκεί και εσείς λύστε τα υπόλοιπα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου”.

Αυτά προφανώς δεν λύθηκαν με την αποβολή του κ. Σαββίδη. Δυστυχώς για εκείνους που ήθελαν να τον προκαλέσουν νομίζοντας ότι θα τον αποδυναμώσουν, εκείνος απαντά με την ομάδα που παρουσιάζει μέσα στο γήπεδο. Είναι τραγικό, στην κυριολεξία, για μένα ένας άνθρωπος που αυτή η ομάδα είναι δικό του δημιούργημα, έγινε με δική του δαπάνη, που έφερε τους παίκτες υψηλού επιπέδου, έφερε και στήριξε τον προπονητή γιατί πίστεψε στην δουλειά του, είναι δίπλα μας να μας συγχωρεί τα λάθη, να μας διορθώνει και να μας δίνει αυτοπεποίθηση για να πάρουμε τις πρωτοβουλίες για να έχουμε την ομάδα καλά, έχει αναβαθμίσει τα πάντα, έχει τον ΠΑΟΚ φαβορί μετά από 34 χρόνια για την κατάκτηση του τίτλου, αυτός ο άνθρωπος, λοιπόν, που θα σταθεί δίπλα σε μεγάλες μορφές της ιστορίας του ΠΑΟΚ όπως ο αείμνηστος Παντελάκης, δεν θα έχει ζήσει αυτή την γλυκιά, με αναποδιές, διαδρομή. Θα την διαβάσει σε βιβλία, θα την δει σε ταινίες, Θα έχει δει όλα τα πάρκινγκ των γηπέδων και δεν θα έχει ζήσει την αδρεναλίνη της κατάκτησης ενός τίτλου. Για μένα αυτό είναι τραγικό, εκείνος είναι πολύ πιο δυνατός, το αντιμετωπίζει ως μία πραγματικότητα”.

Για το κοντράστ ο Σαββίδης να αυτοπεριορίζεται και ο Μαρινάκης, με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, να προσπαθεί να μπει μέσα στα αποδυτήρια:

“Το είπατε εσείς, δεν υπάρχει απάντηση σ’ αυτό. Η κρίση είναι του κόσμου, των φιλάθλων όλων των ομάδων. Δεν είναι αφήγημα, μία ιστορία για να φτιάξουμε το προφίλ του κ. Σαββίδη λες και χρειάζεται φτιάξιμο. Τα υπόλοιπα είναι δική σας δουλειά, καλώς ή κακώς υπάρχουν ακόμη δημοσιογράφοι και αδέσμευτα Μέσα, ας γίνει ο σχολιασμός εκεί και ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Εμείς μιλάμε με τις πράξεις μας”.

Για τους ξένους διαιτητές κι αν πρέπει να επεκταθεί το μέτρο:

“Είναι μία πολύ μεγάλη και δύσκολη κουβέντα, θεωρώ στο συγκεκριμένο τάιμινγκ, το να έρχονται ξένοι διαιτητές βοηθά πολύ το ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να είναι μόνιμο μέτρο, δεν θυμάμαι να έχει υπάρξει ως μόνιμο μέτρο σε πολλές χώρες. Μόνα τους, σπασμωδικά μέτρα, δεν φέρνουν την οριστική κάθαρση. Με αφορμή τα σχόλια που κάνατε για το χθεσινό ματς, το πολύ ανησυχητικό δεν είναι ότι ο Σκουλάς είναι ένας κακός διαιτητής που έχασε όλες τις φάσεις που ήταν υπέρ του ΠΑΟΚ εκτός από την τελευταία. Έχει τη φήμη του καλού και έντιμου. Και αυτό είναι πάρα πολύ ανησυχητικό από την άποψη ότι αντί να μας οδηγήσει πιο γρήγορα προς την κάθαρση το επεισόδιο με τον Τζήλο, επίσης ένας από τους καλούς και έντιμους διαιτητές, αυτό δεν συμβαίνει. Πρέπει να δούμε γιατί οι Ελληνες διαιτητές σφυρίζουν όπως σφυρίζουν, κάνουν τόσα πολλά και μεγάλα λάθη. Θεωρώ ότι ένα μεγάλο κομμάτι είναι ότι αισθάνονται έρμαια των πιέσεων, ότι αν τους χτυπήσει κάποιος στον δρόμο δεν θα βρεθεί.

Μιλάμε για φοβισμένους διαιτητές και ο φοβισμένος πιο εύκολα υποκύπτει στις πιέσεις. Και επίσης, μιλάμε για μία φουρνιά διαιτητών που πολλοί δεν έχουν ταλέντο. Έπρεπε να γίνει μία γενναία κάθαρση στους πίνακες από διεφθαρμένους κατά τεκμήριο διαιτητές, ήταν αναγκαίο. Και έχουν έρθει αρκετοί νέοι διαιτητές που σε αρκετές περιπτώσεις δείχνουν να μην έχουν ταλέντο και προσωπικότητα να σταθούν στο υψηλό επίπεδο και στον ανταγωνισμό που φέρνει ο πρωταθλητισμός. Γιατί το πρωτάθλημα, πλέον, δεν είναι του ενός. Αν αποφασίσουμε να συνεχίσουμε με ξένους διαιτητές και του χρόνου, θα πρέπει να επεκταθεί το μέτρο, γιατί δεν είναι κρίσιμα μόνο τα ντέρμπι. Όπως είναι σήμερα η μορφή του πρωταθλήματος θα πρέπει να έχουμε ξένους διαιτητές σε περισσότερα ματς, σε περισσότερες ομάδες και ενδεχομένως σε όλα τα παιχνίδια των διεκδικητών του τίτλου”.

Κλείνοντας, έστειλε και ένα μήνυμα στους φίλους του ΠΑΟΚ:

“Αν υπάρχει κόσμος που εκνευρίζεται, βγαίνει από τα ρούχα του και θέλει σκληροπυρηνικές αντιδράσεις με αφορμή το ποδόσφαιρο και θέλει να αντιμετωπίσει ανήθικα τους ανήθικους, θα ήθελα να παρακαλέσω όλοι, τουλάχιστον οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, να κρατήσουν ψυχραιμία τους γιατί αυτό θέλουν όσοι μας προκαλούν, είναι ο τελικός στόχος τους. Είμαστε ανώτεροι σε όλα τα επίπεδα, το δείχνει και η βαθμολογία, κανείς δεν μπορεί να φθείρει την επιτυχία μας και καλό είναι να έχουμε το μυαλό στο κεφάλι μας μέχρι την τελευταία μέρα της περιόδου και για όλα τα επόμενα χρόνια που θα βρουν τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη σ’ αυτή τη θέση”.

Πηγή: Αθλητικό Metropolis 95,5 fm

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δημάτος: ««Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του τελικού στην OPAP Arena»

Όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο σύμβουλος media της UEFA

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ακόμη μία διάψευση για το ενδεχόμενο να αλλάξει η έδρα του τελικού του Conference League από τον σύμβουλο media της UEFA, Ανδρέα Δημάτο. Ο Ανδρέας Δημάτος μίλησε στην «Καθημερινή» για το νέο format των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και όταν η κουβέντα πήγε στο ενδεχόμενο αλλαγής έδρας του τελικού και στο αν υπάρχει plan b σε περίπτωση που Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκριθούν σ' αυτόν, ήταν ξεκάθαρος.

«Από πλευράς UEFA δεν υπάρχει θέμα, κάποιο πρόβλημα που να προκύπτει από την παρουσία του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού στον τελικό της "OPAP Arena". Κατά το παρελθόν, μπορεί να είχαν υπάρξει τέτοιες δυσκολίες σε τελικούς, αλλά αλλαγή έδρας δεν θυμάμαι να έχει γίνει», ήταν η απάντηση του Ανδρέα Δημάτου σε ερώτηση για το «αν υπάρχει Plan Β από την UEFA για ένα τέτοιο… εκρηκτικό ενδεχόμενο: δύο ελληνικές ομάδες στην έδρα μιας τρίτης;».

Ταυτόχρονα, ο Δημάτος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις Ζάετς, ο οποίος είχε πει πως «αν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήγαινε στον τελικό, αυτός θα γινόταν στην Τσεχία».

«Αυτό δεν ισχύει. Ο κ. Ζάετς το είπε από μόνος του», είπε και πρόσθεσε: «Για την UEFA, θέμα αλλαγής του τελικού του Conference League στην Opap Arena δεν υπάρχει και πιστεύω ότι και για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι πάρα πολύ άσχημο να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε ζήτημα και να μη φιλοξενηθεί ο τελικός στην Ελλάδα, ακριβώς επειδή θα συμμετάσχει ελληνική ομάδα –και μακάρι να συμμετάσχει– σε γήπεδο άλλης ελληνικής ομάδας. Ας σκεφτούμε πόσοι τελικοί έχουν γίνει αντίστοιχα σε έδρα άλλης ομάδας από την ίδια χώρα και πανηγυρίζει Κύπελλο ομάδα που δεν είναι δικό της το γήπεδο. Γιατί να μην μπορούμε στην Ελλάδα να διοργανώσουμε μια τέτοια γιορτή; Όπως και να ‘χει, για την UEFA δεν υπάρχει θέμα αλλαγής έδρας του τελικού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τα νεότερα για Μπάμπα ενόψει Λεωφόρου

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι διεθνείς επέστρεψαν, η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο συνεχίζεται στη Νέα Μεσημβρία.

Η τακτική προσέγγιση του επικείμενου αγώνα στη Λεωφόρο βρέθηκε για άλλη μία μέρα στο προσκήνιο, με τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο να δουλεύουν μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Την Παρασκευή (29.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χάγιεν: «Έτσι θέλω να παίζει η Κλαμπ Μπριζ»

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου προπονητή των Βέλγων.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μερικές εβδομάδες πριν την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, ο βελγικός σύλλογος απέλυσε το πρωί της Καθαράς Δευτέρας (18/03) τον Ρόνι Ντέιλα και, στην θέση του (μέχρι νεοτέρας) θα καθίσει ο Νίκι Αγιέν, μέχρι πρότινος τεχνικός της Κλαμπ NXT (ομάδα της 2ης κατηγορίας του βελγικού πρωταθλήματος).

Ο υπηρεσιακός τεχνικός των Βέλγων παραχώρησε την πρώτη συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ερωτώμενος για το αγωνιστικό πλάνο που σχεδιάζει να εκπονήσει μέχρι την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήθελα να μάθω από τους παίκτες τι πιστεύουν ότι λειτουργεί καλά στην ομάδα, και τι θα μπορούσε να βελτιωθεί. Μετά τους εξήγησα τις αρχές μου. Τώρα θέλω να τα βάλω όλα σε μια σειρά.

Διάβασα ότι θα κρατήσουμε το 4-3-3, ωστόσο για εμένα δεν έχει να κάνει με τον σταθερό σχηματισμό, αλλά με τη δυναμική της ομάδας. Κάθε παίκτης πρέπει να ξέρει ξεκάθαρα ποια είναι τα καθήκοντα του μέσα στο γήπεδο. Σε καταστάσεις που χάνουμε τη μπάλα, στην κατοχή, στην αντεπίθεση. Δεν πρόκειται να αλλάξω τα πάντα. Έχω αφιερώσει πολύ χρόνο σε ατομικές συζητήσεις έως τώρα. Θέλουμε κυρίως να βασιστούμε στα πράγματα που ήταν καλά και να συνδέσουμε την ποδοσφαιρική μας ικανότητα με το DNA της Κλαμπ Μπριζ. Θέλω να βλέπω ένταση. Μου αρέσει να έχουμε και τη μπάλα, ναι, αλλά η ένταση παραμένει το πιο σημαντικό για εμένα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ