Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λάζαρε, τι κάνεις εκεί…

Στην Ολλανδία φαντάζει ως μία από τις από τις αποκαλύψεις του φετινού πρωταθλήματος. Και όχι άδικα… Τα νούμερα του «τρελαίνουν» την ώρα που ο ΠΑΟΚ παρακολουθεί με απόλυτη ικανοποίηση την εξέλιξή του…

Ελένη Μπούντου

Λάζαρε, τι κάνεις εκεί…

Γυρνώντας το χρόνο πίσω και συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας του ΠΑΟΚ, ήταν ξεκάθαρο πως ο Λάζαρος Λάμπρου είχε στρέψει για τα καλά το βλέμμα του Ραζβάν Λουτσέσκου πάνω του. Προερχόμενος από τον Πανιώνιο ως δανεικός μετά από μια εξαιρετική σεζόν και με την αυτοπεποίθηση στα ύψη, ο Ρουμάνος τεχνικός αντιλήφθηκε την «φλόγα» στα μάτια του και τη δίψα να αρπάξει την ευκαιρία απ΄τα μαλλιά.

Συγκεκριμένα, από τα εφτά φιλικά που έδωσε η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου στο πλαίσιο της προετοιμασίας, ο Λάμπρου δεν πήρε λεπτά συμμετοχής μόνο σ’ αυτά με Γάνδη και Ντε Γκράαφσααπ, σημειώνοντας συνολικά 270 αγωνιστικά λεπτά με δύο γκολ. Απολογισμός, άκρως ικανοποιητικός.

Με την επιστροφή -ωστόσο- του ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη, ο Ρουμάνος τεχνικός κλήθηκε να πάρει τις τελικές του αποφάσεις και αυτή που αφορούσε τον Λάμπρου, αναμφισβήτητα, ήταν μια δύσκολη για εκείνον. Ο Λουτσέσκου ωστόσο «πόνταρε» περισσότερο στο γκρουπ που είχε ήδη φτιάξει από την προηγούμενη σεζόν και στη χημεία που υπήρχε ανάμεσά τους, θεωρώντας πως είναι προτιμότερο για εκείνον να βρει ομάδα που θα του εξασφάλιζε συγκεκριμένο χρόνο παρουσίας και ρόλο, κάτι που στον ΠΑΟΚ μόνο σίγουρο δεν ήταν…

Η Φορτούνα Σιτάρντ περίμενε για αρκετό καιρό την ανταπόκρισή του γιατί ο 20χρονος είχε βάλει σε προτεραιότητα τον ΠΑΟΚ… Όταν ωρίμασαν οι συνθήκες -ωστόσο- απάντησε θετικά και μέσα σε λίγες ώρες, ετοίμασε τις βαλίτσες του για την Ολλανδία. Τα υπόλοιπα είναι απλά ιστορία…

Μόλις πάτησε καλά στα πόδια του, έβαλε μπρος και δεν ξανακοίταξε πίσω του τη φετινή σεζόν, σηκώνοντας αρκετή «σκόνη» γύρω από το όνομά του. Για την οικονομία της συζήτησης, έχει καταγράψει 21 εμφανίσεις (18 στο πρωτάθλημα Ολλανδίας και τρεις στο Κύπελλο) με απολογισμό οχτώ τερμάτων (το ένα στο Κύπελλο) και έξι ασίστ (τέσσερα στο πρωτάθλημα και δύο στο Κύπελλο).

Κερασάκι στην τούρτα; Αναδείχθηκε ως το ταλέντο του μήνα Φεβρουαρίου στο πρωτάθλημα της Eredivisie. «Είμαι έκπληκτος και πολύ χαρούμενος. Ευχαριστώ για αυτό το βραβείο. Είναι η πρώτη φορά που αγωνίζομαι στο εξωτερικό αλλά είναι φυσιολογικό για εμένα. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ καλός, έχουμε κάνει καλό ξεκίνημα και είναι το πιο σημαντικό για εμάς.

Στην Ελλάδα είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα, στην Ελλάδα είναι πιο… αμυντικό το πρωτάθλημα. Στην Ολλανδία παίζουν ποδόσφαιρο και δεν προσπαθούν να καταστρέψουν το παιχνίδι του αντιπάλου. Κάθε μέρα θέτω στόχους και προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος. Θα δούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον για εμένα», ανέφερε στις δηλώσεις του ο νεαρός μεσοεπιθετικός.

Όσο για τον ΠΑΟΚ; Ήδη έχει κάνει τις πρώτες κινήσεις αναφορικά με το νέο συμβόλαιο δεδομένου πως ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020 ενώ και ο Γιώργος Σαββίδης έδωσε δημοσίως το στίγμα του αναφορικά με την επιστροφή του Λάζαρου Λάμπρου στην Τούμπα. 

«Από την επόμενη σεζόν θα τους… κοροιδεύουμε μαζί», ανέφερε στο χαρακτηριστικό μήνυμά του προς τον Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Από την πλευρά του, εκείνος δεν… βιάζεται, απολαμβάνει μια ήρεμη ζωή στην πόλη Σιτάρντ, περνώντας το χρόνο του στο προπονητικό κέντρο της ομάδας με στόχο κάθε μέρα να γίνεται καλύτερος… 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το κακό παράγινε!

ΠΑΟΚ και clean sheet δεν έχουν… συναντηθεί το τελευταίο δίμηνο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Eπί τοις ουσίας, ειδικά από τη στιγμή που κάθε άλλο παρά καλή είναι η περίοδος που διανύει, ο ΠΑΟΚ έπρεπε χθες να κρατήσει ανέπαφη την εστία του κόντρα σε μία ομάδα που "μετρούσε" πέντε διαδοχικές ήττες και είχε απολογισμό δύο ισοπαλίες και εννέα ήττες στα τελευταία έντεκα παιχνίδια της, προκειμένου να βάλει τις βάσεις για τη νίκη.

Και όμως. Ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και έκανε ακόμα δυσκολότερο το ήδη δύσκολο έργο του στο ΔΑΚ "Αθανάσιος Διάκος", με την αντίδραση να έρχεται τελικά στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά να μην είναι αρκετή!

Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ "μετράει" πλέον δέκα συνεχόμενα παιχνίδια με "παραβιασμένη" την εστία του, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν δύο ματς με τη Λαμία, δηλαδή την ομάδα που στα προηγούμενα 14 για το πρωτάθλημα, είχε βρει μόλις... μία φορά τον δρόμο προς την εστία των "ασπρόμαυρων".

Πιο συγκεκριμένα, το αρνητικό σερί του ΠΑΟΚ χωρίς clean sheet, έχει ως εξής:

7/3 Ντινάμο Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-0

10/3 ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

14/3 ΠΑΟΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ 5-1

31/3 Παναθηναϊκός -ΠΑΟΚ 2-3

3/4 ΠΑΟΚ - Λαμία 3-1

7/4 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2

11/4 Κλαμπ Μπριζ - ΠΑΟΚ 0-1

18/4 ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ 0-2

21/4 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1

24/4 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Διψήφιος» και ο Σβαμπ αλλά τι να το κάνεις…

Το “διπλό” ρεκόρ του Αυστριακού χθες στη Λαμία!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Mε το γκολ που πέτυχε χθες στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων, στην 50η φετινή συμμετοχή του σε επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ο Στέφαν Σβαμπ έφτασε τα 10 τη φετινή σεζόν και έγινε ο 5ος "ασπρόμαυρος" που γίνεται "διψήφιος".

Αυτοί που προηγήθηκαν είναι οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς (16), Κίριλ Ντεσπόντοφ (13), Γιάννης Κωνσταντέλιας (12) και Μπράντον Τόμας (10), με τον Αυστριακό να καταγράφει προσωπικό ρεκόρ ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ σε ότι αφορά τα γκολ μέσα σε μία σεζόν.

Ανάλογο αριθμό τερμάτων μέσα σε μία αγωνιστική περίοδο ο Σβαμπ πέτυχε τη σεζόν 2010-2011 ως ποδοσφαιριστής της Λουστενάου, ενώ το ρεκόρ του είναι τα 13 γκολ τη σεζόν 2017-18, ως παίκτης της Ραπίντ Βιέννης.

Συνολικά, με τον Δικέφαλο στο στήθος, ο 33χρονος κεντρικός χαφ του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται σε δύο μήνες, έχει πετύχει 28 γκολ και έχει μοιράσει 21 ασίστ, σε 190 παιχνίδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Θεωρώ τον ΠΑΟΚ οικογένειά μου, η ΑΕΚ θα πάρει τον τίτλο»

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης για την τελική έκβαση του φετινού πρωταθλήματος και την Εθνική ομάδα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ήταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης, με αφορμή την υποψηφιότητά του στις επικείμενες ευρωεκλογές.

«Τον ΠΑΟΚ τον θεωρώ οικογένειά μου. Και με την ΑΕΚ δέθηκα πολύ για τέσσερα χρόνια. Αλλά προσπαθούσα όπου και αν ήμουν, τόσο στην Μπολόνια, όσο και στη Λέστερ να κάνω την καθημερινότητά που πιο ευχάριστη. Η Premier League είναι μια κατηγορία διαφορετική από τους άλλες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, που ερωτηθείς για την κατάληξη της φετινής "μάχης" για τον τίτλο, απάντησε:

«Νομίζω πως μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, η ΑΕΚ θα πάρει το πρωτάθλημα. Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, αλλά η ΑΕΚ έχει προβάδισμα απέναντι στις άλλες ομάδες».

Σε ότι αφορά την Εθνική ομάδα; «Ακούω πολύ συχνά κόσμο να λέει πως πρέπει να πάρουμε το Euro. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται γιατί βρισκόμαστε στην Ελλάδα και έχουμε το γνώθι σ' αυτόν. Η επιτυχία για την Ελλάδα είναι να βρίσκεται σε τελικές φάσεις και το τραγικό είναι ότι τον προηγούμενο μήνα που δεν μπορέσαμε να περάσουμε στο Euro» ήταν η απάντησή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ