Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Για αυτό έμαθα τζούντο»

Με την επικράτηση του ΠΑΟΚ στην έδρα του Άρη γιόρτασε με ιδανικό τρόπο την 100η συμμετοχή του με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Attackερ

«Για αυτό έμαθα τζούντο»

Ο Λέο Μάτος είναι ο κορυφαίος δεξιός μπακ του ελληνικού πρωταθλήματος και ένας πολύ κομβικός ποδοσφαιριστής στα χέρια του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Με αφορμή τις 100 συμμετοχές του ο Βραζιλιάνος προχώρησε σε μία ιδιαίτερη εξομολόγηση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά:

Το παιδί από τη φαβέλα…
Τα βιώματα, οι μικρές ή μεγαλύτερες λεπτομέρειες λειτουργούν συσσωρευτικά και υποσυνείδητα διαμορφώνουν την προσωπικότητά μας. Επηρεάζουν αδιόρατα τον χαρακτήρα, τις αποφάσεις, τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο. Ο Λέο Μάτος μεγάλωσε εν μέσω οικονομικών δυσκολιών και παραστάσεων τρόμου στην πιο επικίνδυνη φαβέλα του Ρίο. Έτσι, έμαθε ν’ αναζητά την ασφάλεια. Αυτή που του παρέχει ο ΠΑΟΚ τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Διάστημα στο οποίο συμπλήρωσε 100 συμμετοχές, ως ο πρώτος από την… κλάση του 2015. Το paokfc.gr σας βοηθά να μάθετε καλύτερα τον El Loco μέσα από τα δική του περιγραφή άγνωστων λεπτομερειών για τη ζωή του.

Στη Βραζιλία υπάρχουν φαβέλες, υπάρχει και η Σάο Γκονσάλο. Μια από τις πιο επικίνδυνες περιοχές του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Ή αλλιώς το σκηνικό μέσα στο οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Λέο Μάτος. «Στη φαβέλα βιώνεις πολύ δυσάρεστες καταστάσεις», λέει ο ίδιος και συμπληρώνει: «Βλέπεις πράγματα που δεν πρέπει να βλέπει ένα παιδί. Κόσμο να σκοτώνεται μπροστά σου, κλέφτες, ξύλο, ναρκωτικά».

Νιώθει τυχερός που ανήκει σ’ αυτούς που δεν σπατάλησαν το μέλλον ή την ίδια τη ζωή τους σε μάχες συμμοριών και ευγνωμονεί τους γονείς του για τον τρόπο που τον μεγάλωσαν παρά τις αντίξοες συνθήκες. «Θεωρώ, όμως, πως τα πάντα ξεκινούν από το σπίτι. Αν, για παράδειγμα, η μητέρα δεν σου δίνει πολύ σημασία γιατί ασχολείται με άλλα πράγματα ή ο πατέρας σου είναι στην φυλακή, μεγαλώνεις τελείως διαφορετικά. Αρχίζεις και βλέπεις διαφορετικά τα πράγματα και είναι πιο εύκολο να εμπλακείς σε φασαρίες. Αν, όμως, οι γονείς είναι κοντά σου και σε μεγαλώνουν σωστά, αν η εκπαίδευσή σου είναι σωστή, δεν έχεις κάτι να φοβάσαι. Δόξα τω Θεό έχω δύο γονείς που με μεγάλωσαν εκπληκτικά. Με προστάτεψαν από όλο αυτό. Ήταν ήσυχοι, ήρεμοι και κοιτούσαν την ζωή τους. Ο αδελφός μου – ο οποίος είναι μηχανικός κατασκευών – κι εγώ είχαμε καλή ανατροφή και μείναμε μακριά από φασαρίες. Εγώ είχα το ποδόσφαιρο και τους φίλους μου. Πάντως, η αλήθεια είναι πως οι καταστάσεις αυτές με επηρέασαν και με έμαθαν να παίρνω αποφάσεις. Όταν μεγαλώνεις σε δύσκολες συνθήκες μαθαίνεις να λειτουργείς διαφορετικά και να θες να νιώθεις πιο ασφαλής».

Για να φτάσει στο σημείο ν’ αποκτήσει το δικαίωμα να παίζει ποδόσφαιρο στην κακόφημη γειτονιά του, έπρεπε πρώτα να μάθει τζούντο. Για καθαρά πρακτικούς λόγους. «Ήταν θέμα… επιβίωσης», λέει κυνικά και συνεχίζει: «Δεν ήθελα ποτέ ν’ ασχοληθώ με το τζούντο, αλλά ήταν θέμα ανάγκης. Στη Βραζιλία γυρίζεις από το σχολείο γύρω στις 13:00, τρως κι έπειτα είσαι έξω στη γειτονιά. Στους δρόμους μαζεύονται σχεδόν 200 άτομα και όλοι παίζουν ποδόσφαιρο. Τουρνουά. Η μία γειτονιά με την άλλη. Εγώ ήμουν ο πιο μικρός και υπήρχαν κάποια μεγαλύτερα παιδιά που με έδερναν. Μια μέρα γύρισα στο σπίτι κλαμένος και μαύρος στο ξύλο. Τότε η μητέρα μου, μου είπε «δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Θα σε στείλω να μάθεις τζούντο τουλάχιστον για να μην τις τρως». Έτσι, πήγα, έμαθα να προστατεύω τον εαυτό μου και στη συνέχεια σταμάτησα».

Έμαθε τζούντο για να μπορεί να παίζει ποδόσφαιρο κι έπαιζε ποδόσφαιρο για μπορεί να ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο μακριά από τη φαβέλα. Η ζωή, όμως παίζει περίεργα παιχνίδια και το αγαπημένο του άθλημα τον οδήγησε σε μια ακόμα χειρότερη περιοχή. Τη Χοασίνια. Και τότε άρχισε μια ακόμα μεγαλύτερη περιπέτεια.

«Στο μέρος που έμενα υπήρχε μια τοπική ακαδημία που συνεργαζόταν με τη Φλαμένγκο. Οι 3-4 καλύτεροι κάθε ηλικίας πήγαιναν στις κανονικές ακαδημίες του συλλόγου που βρίσκονταν περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά. Αυτοκίνητο δεν υπήρχε, έτσι έπρεπε να πηγαίνω με το λεωφορείο. Το εισιτήριο ήταν 15 ευρώ να πας και 15 να γυρίσεις. Πολλά χρήματα για μια οικογένεια που δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να το υποστηρίξει. Οι γονείς μου έκαναν πολλές θυσίες για να προπονούμαι, αλλά πολλές φορές δεν πήγαινα γιατί έπρεπε πρώτα να πληρωθεί το ρεύμα ή άλλοι λογαριασμοί κι έπειτα ν’ ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο.

Κάποια στιγμή δημιουργήθηκε ένα νέο προπονητικό κέντρο με ξενώνες για τα παιδιά που έρχονται από μακριά. Οι εγκαταστάσεις, όμως, ήταν δίπλα στην πιο κακόφημη φαβέλα του Ρίο, τη Χοασίνια, στην οποία ζούσαν σχεδόν πέντε εκατομμύρια άνθρωποι. Ήταν πολύ δύσκολα. Υπήρχαν όπλα, ναρκωτικά, συμμορίες. Το βράδυ κοιμόσουν κι άκουγες πυροβολισμούς, περνούσε συνεχώς η αστυνομία».

Οι δυσκολίες δεν τον λύγισαν. Αντιθέτως του βγήκαν σε αποφασιστικότητα να πετύχει ακόμα κι αν χρειαζόταν να ρισκάρει ώστε να ξεφύγει από αυτή τη διαδικασία. Κάπως έτσι έφτασε να κάνει μέχρι και τον κουφό. Ναι, σωστά. Τον κουφό. «Στα 14 μου βρήκα ένα φίλο, ο οποίος μου έδωσε το πάσο ενός κωφού για να μπορώ να μπαίνω στο λεωφορείο χωρίς να πληρώνω. «Αν έρθει ο ελεγκτής και σε ρωτήσει κάτι μην απαντήσεις. Κουφός είσαι. Να του δείχνεις την κάρτα», μου έλεγε (γελάει). Το έκανα διστακτικά γιατί ο ελεγκτής με κοιτούσε περίεργα και πολλές φορές φοβήθηκα να το χρησιμοποιήσω για να μην με πιάσουν.

Πάντως, έφυγα από τους ξενώνες και γύρισα σπίτι. Έτσι, ξυπνούσα στις 04:30 το πρωί γιατί έπρεπε να πάρω το πρώτο δρομολόγιο και ν’ αλλάξω τρία λεωφορεία για να πάω στην προπόνηση έπειτα από τέσσερις ώρες. Γυρνούσα το μεσημέρι για να φάω, να διαβάσω τα μαθήματά μου και μετά να πάω στο νυχτερινό σχολείο. Τώρα τα σκέφτομαι και γελάω, αλλά τότε ήταν πολύ δύσκολα. Η αγάπη για το ποδόσφαιρο μου έδινε δύναμη και κουράγιο να συνεχίζω κάθε μέρα. Πιστεύω πως η ζωή και ο Θεός μου τα ανταπόδωσαν».

Παράλληλα με το ποδόσφαιρο, ο Μάτος προσπαθούσε με τη σειρά του ν’ ανταποδίδει την αγάπη που του έδιναν οι γονείς του και να τους βοηθά να τα βγάζουν πέρα ως ελάχιστο ευχαριστώ για τις θυσίες που έκαναν ώστε εκείνος να κυνηγά τ’ όνειρό του.

«Πάντα προσπαθούσα πολύ από μικρός. Δεν μου χαρίστηκε τίποτα. Γυρνούσα από την προπόνηση και δούλευα στο παντοπωλείο που διατηρούσαμε. Στα 14 μου καθόμουν εγώ στο ταμείο. Ήταν μεγάλη ευθύνη γιατί είχα να κάνω με τα λεφτά του σπιτιού.  Παρότι δεν είχα χρήματα προσπαθούσα να βρω εναλλακτικούς τρόπους για να πετύχω τους στόχους μου. Για παράδειγμα, στο προπονητικό κέντρο της Φλαμένγκο είχε μια σανίδα του σερφ που δεν χρησιμοποιούσε κανείς. Εγώ λάτρευα το σερφ, αλλά δεν είχα χρήματα για σανίδα. Έτσι, προφασιζόμουν πως την θέλω για έναν φίλο μου και την έπαιρνα για να πηγαίνω στην παραλία. Επίσης, αντάλλαζα δικά μου πράγματα για κάτι που μου άρεσε. Αυτή η προσπάθεια να βρω λύσεις και η πίεση με βοήθησε στο να κοιτάω πιο σφαιρικά τα πράγματα και να μπορώ να παίρνω αποφάσεις για το μέλλον μου και να νιώθω ασφαλής».

Ασφάλεια. Η λέξη που ξεκλειδώνει την καρδιά του Λέο Μάτος . Που εξηγεί τις αποφάσεις του κι απαντά στις απορίες γιατί προτίμησε να παίξει σε κάποιο κορυφαίο πρωτάθλημα και προτίμησε να μείνει για πολλά χρόνια στην Ουκρανία. «Οι αποφάσεις μου είναι αυτές που με έφεραν εδώ», λέει απολύτως συνειδητοποιημένα και δίχως δεύτερες σκέψεις.

Υ.Γ. Η πρώτη κίνηση που έκανε μόλις πήρε έβγαλε χρήματα από το ποδόσφαιρο ήταν ν’ αγοράσει σπίτι στους γονείς του ώστε να τους πάρει κι αυτούς μακριά από τη φαβέλα…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο βιβλίο γκίνες η ανάπαυλα του «Βικελίδης»

Το PAOK24 News by GAS24 σχολιάζει όλη την επικαιρότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η επικαιρότητα με την εικόνα του ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκης», τις εξελίξεις της υπόθεσης της δολοφονίας του αστυνομικού Λυγγερίδη, την στάση της ΕΡΤ στα όσα βγαίνουν στην επιφάνεια για τη συγκεκριμένη υπόθεση και η διάρκεια του ημιχρόνου στο Αρης - ΑΕΚ απασχόλησαν το PAOK24 News by GAS24.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Te85SmoJOeY&ab_channel=PAOK24

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δολοφονίια Λυγγερίδη: Ποιους «καίει» το διαβιβαστικό της Ασφάλειας για τον Ρέντη

Αναφορές για «έμμεση χρηματοδότηση» των χούλιγκαν αλλά και θέσεις εργασίας για ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στον Δήμο Πειραιά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πολλά και ανατριχιαστικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα περιλαμβάνει το διαβιβαστικό που συνέταξε η ΕΛ.ΑΣ. για την Εισαγγελία στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του αρχιφύλακα των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην περιοχή του Ρέντη, έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», τον περασμένο Δεκέμβριο.

Μεταξύ άλλων, στο εξασέλιδο έγγραφο της Ασφάλειας εκτιμάται ότι η εγκληματική οργάνωση «διευθύνεται συγκεκριμένα και σε ανώτατο επίπεδο από μέλη της διοίκησης ή στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός… και χωρίς τη συμμετοχή και την υψηλή προστασία (μελών διοίκησης και στελεχών της ΠΑΕ) τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν θα είχαν την καθολική και αδιαμφισβήτητη αποδοχή και υπακοή των κατώτερων μελών και κατά συνέπεια η εγκληματική οργάνωση δεν θα υπήρχε ή θα είχε περιορισμένο εύρος και δράση…».

Σε άλλο σημείο, οι αρχές αναφέρουν ότι «οι Ι.Α., Δ.Μ., αλλά και ο μετέπειτα δολοφονηθείς Β.Ρ., εισέρχονταν στους αγωνιστικούς χώρους ως SLO της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δυνάμει διαπιστεύσεώς τους από τη διοργανώτρια Αρχή ( Super league), κατόπιν σχετικού αιτήματος της ίδια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που υπογράφονται από τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο αυτής, Δημήτριο Αγραφιώτη…». «Η διαπίστευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο μαρτυρά άμεση σχέση του διαπιστευμένου προσώπου με την ομάδα που του χορηγεί τη διαπίστευση», τονίζεται μεταξύ άλλων.

Στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. γίνεται επίσης αναφορά στα επεισόδια που έγιναν στον στάδιο Καραϊσκάκη έναν χρόνο πριν ( 23/4/2023), κατά τον αγώνα Ολυμπιακός – ΑΕΚ, για την πέμπτη αγωνιστική των play off. Προς το τέλος του αγώνα, όταν η Ένωση πέτυχε τρίτο γκολ, δυσαρεστημένοι οπαδοί του Ολυμπιακού προκάλεσαν τη διακοπή του αγώνα, πετώντας μπάλες στον αγωνιστικό χώρο. «Το ίδιο μάλιστα έπρατταν και οι πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ευάγγελος Μαρινάκης και Κωνσταντίνος Καραπαπάς που βρισκόντουσαν στο γήπεδο και παρακολουθούσαν τον αγώνα». Μετά τη διακοπή του αγώνα εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο αστυνομικές δυνάμεις για να προστατεύσουν την αποστολή της ΑΕΚ που αποχωρούσε προς τα αποδυτήρια, ενώ από τις κερκίδες vip συνεχίζονταν να εκτοξεύονται διάφορα αντικείμενα. «Τότε ο Ι.Α. έκανε σήμα στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που βρισκόντουσαν στις κερκίδες των θυρών 6 και 7 να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο για να προκαλέσουν επεισόδια σε βάρος της αστυνομικής δύναμης».

Σε άλλο σημείο του διαβιβαστικού τονίζεται ότι «αξιοπρόσεκτο τυγχάνει και το γεγονός ότι κάποια από τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνδέονται με τον Ολυμπιακό και με εργασιακή σχέση, ενώ άλλα είτε έχουν προσληφθεί σχετικά πρόσφατα και εργάζονται (ενίοτε και χωρίς να παρέχουν πραγματική εργασία), είτε έχουν απασχοληθεί στο παρελθόν στον Δήμο Πειραιά, του οποίου ο δήμαρχος, Ι.Μ. είναι και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την Εργάνη, ο Ι.Α. εργάζεται από το 2018 στο RED STORE ΘΡΥΛΙΚΑ ΔΩΡΑ MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ που είναι το επίσημο κατάστημα boutique της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ παλαιότερα είχε εργασθεί επί δίμηνο και στον δήμο Πειραιά. Ο Θ.Π. εργάζεται από τον Ιούνιο του 2022 στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2012 έως τον Μάιο του 2022 εργαζόταν στον Δήμο Πειραιά. Οι Δ.Μ. και Π.Κ., προσλήφθηκαν την 1/6/2022 στον Δήμο Πειραιά όπου εξακολουθούν να εργάζονται. Οι Μ.Χ. και Ι.Χ. εργάστηκαν στον Δήμο Πειραιά κατά το χρονικό διάστημα από 20/4/2023 έως 19/6/2023. Τέλος ο Μ.Χ. εργαζόταν στο αθλητικό σωματείο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (δηλαδή στον ερασιτέχνη) από 6/4/2020 έως 7/12/2023 (δηλαδή μέχρι και την ημέρα κατά την οποία έλαβαν χώρα τα επεισόδια στα οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ο υπαρχιφύλακας Λυγγερίδης Γεώργιος)».

Σύμφωνα πάντα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, η περιγραφή των βασικών ηγετικών στελεχών της Θύρας 7 κατά το ανακριτικό υλικό έχει ως εξής:

«Ηγετικά μέλη της εν λόγω οργάνωσης, στην βούληση των οποίων υποτάσσονταν όλα τα μέλη της, τυγχάνουν οι 1 έως 8 Κατηγορούμενοι (Α.Ι., Χ.Μ–Δ., Κ.Π., Χ.Μ-Α, Μ.Δ., Μ.Δ., Κ.Κ. και Κ.Ν.). Το εν λόγω ηγετικό σύνολο αποτελούσε τον πυρήνα της οργάνωσης, πάνω στον οποίο στηριζόταν η αδιάλειπτη και συνεχής δράση της, επέλεγε τους στόχους, σχεδίαζε και οργάνωνε την εγκληματική δραστηριότητα, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο και κατά το εκτελεστικό στάδιο, με φυσική και καθοδηγητική παρουσία σε όλες σχεδόν τις έκνομες ενέργειες. Τα νεαρότερα μέλη της οργάνωσης τους αποκαλούν και ως «ΜΕΓΑΛΟΥΣ», τους γνωρίζουν τουλάχιστον φυσιογνωμικά και τους αναγνωρίζουν ως αρχηγούς της «ΘΥΡΑΣ 7», δηλαδή των οργανωμένων φιλάθλων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, χωρίς την εντολή ή την έγκριση των οποίων δεν γίνεται τίποτα, όπως χαρακτηριστικά έχει αναφερθεί. Στο σημείο αυτό αναφέρεται ότι, ο προστατευόμενος μάρτυρας με την πλασματική ονομασία 67Ε, κατέθεσε ότι ηγετική ομάδα, στην υπό έρευνα εγκληματική οργάνωση, τυγχάνουν και οι Π.Γ. του Α., Μ.Σ. Από την διενεργηθείσα προανάκριση, προκύπτει ότι πράγματι ο Π.Γ. ανήκει στους «ΜΕΓΑΛΟΥΣ» της Θύρας 7, πλην όμως δεν έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή του σε αξιόποινες πράξεις και ο ρόλος τους σε αυτές. Ο Μ.Σ. έχει ταυτοποιηθεί στο παρελθόν από την Υπηρεσία μας για ληστρική επίθεση οπαδών του Ολυμπιακού με οπαδικό υπόβαθρο, που έλαβε χώρα την 02/10/2021, πλην όμως στην υπό εξέταση υπόθεση δεν εξακριβώθηκε ο ρόλος του. Από τους «ΜΙΚΡΟΥΣ», ιδιαίτερη ροπή στην εγκληματικότητα, με συμμετοχή σε τουλάχιστον τρεις αξιόποινες πράξεις της Εγκληματικής Οργάνωσης, έχουν οι: Κ.Α., Σ.Ο., Χ.Ι., Μ.Π., Μ.Α. και Μ.Σ.».

Τα κεφάλια της εγκληματικής οργάνωσης αποκαλούνταν «μεγάλοι». Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για οκτώ άτομα. Οι πέντε φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης σε βάρος των αστυνομικών στου Ρέντη και τα υπόλοιπα μέλη, συνήθως ανήλικοι και οπωσδήποτε πιο μικρής ηλικίας, αποκαλούνταν «μικροί». Όπως μετέδωσε το ertnews.gr, από τις επικοινωνίες τους προκύπτει ότι στόχος τους ήταν οι αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν πλήρη εικόνα τι έγινε εκείνο το βράδυ τον περασμένο Δεκέμβρη, στου Ρέντη, ποιοι κουβάλησαν τα πολεμοφόδια, ποιοι έδωσαν τις εντολές, πώς έγινε η επίθεση.

Κατά τις εκτιμήσεις που αναπαράγει η ΕΡΤ, επικαλούμενη συγκεκριμένες φράσεις των δραστών, στόχος τους ήταν να σκοτώσουν αστυνομικό: «Έχουμε πόλεμο, θα σας σκοτώσουμε όλους, Νέα Σμύρνη σας χρειάζεται ξανά» – εκεί που είχε γίνει στο παρελθόν μια επίθεση σε βάρος αστυνομικών – «θα σας βρουν όλους κρύους».

Μάλιστα το κρατικό ΜΜΕ πάει ένα βήμα παρακάτω το σκεπτικό του, προσδιορίζοντας ως αφορμή για τη στοχοποίηση της αστυνομίας και την επίθεση, τη συμπλήρωση 15 χρόνων από τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, καθώς και ότι ήθελαν να δώσουν συνέχεια σε οπαδικά επεισόδια που είχαν γίνει στο Πανθεσσαλικό στον Βόλο, λίγες μέρες πριν από τα γεγονότα στου Ρέντη, όταν είχε ακυρωθεί το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού στον αγώνα με την τοπική ομάδα και όπως αναφέρει το διαβιβαστικό, «τότε ο Ιωσήφ Αντιζάς, αφού προηγουμένως συνομίλησε με τον επίσης ευρισκόμενο στο γήπεδο αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των επεισοδίων, ενώ σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, φρόντισε να ανοίξει και η πόρτα μεταξύ της κερκίδας στην οποία βρίσκονταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του αγωνιστικού χώρου, ώστε να διευκολυνθεί η είσοδος σε αυτόν».

Εξάλλου, μετά τον θάνατο του αστυνομικού, φαίνεται να πανηγυρίζουν γι' αυτό που συνέβη, καθώς προκύπτει ότι ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετική φωτογραφία, ενώ χαρακτηριστική είναι μια τηλεφωνική επικοινωνία ενός εκ των εμπλεκομένων με έναν φίλο του μετά τον θάνατο του 31χρονου που λένε: «Και ευθεία βολή, μπαμ και όποιον πάρει ο χάρος». «Τα πήγαν 10 άτομα εκεί, τα άδειασαν όλα (εννοεί τα πολεμοφόδια). Εδώ ρε είχαν 40 δυναμίτες. Δεν ήταν μόνο ναυτικές. Ήταν πολλά πράγματα εκείνη την ημέρα. Ξέρεις τι είναι να φας 40 δυναμίτες;». «Πηγαίνανε για θάνατο δηλαδή. Πήγαν να σκοτώσουν».
Η «Δαμόκλειος Σπάθη» και οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες

Για μία γιγαντιαία επιχείρηση κάνει λόγο η αστυνομία, έχοντας της δώσει την κωδική ονομασία «Δαμόκλειος σπάθη». Βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες αλλά και ανώνυμοι πληροφοριοδότες βοήθησαν σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. τις τετράμηνες έρευνες που οδήγησαν στην εξάρθωση μιας τεραστίων διαστάσεων εγκληματικής οργάνωσης.

Υπήρξαν επίσης οι καταθέσεις 310 ατόμων, τρεις εκ των οποίων - οπαδοί του Ολυμπιακού - έχουν μπει στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, για τον φόβο οι κατηγορούμενοι να προχωρήσουν σε πράξεις εκδίκησης και εκφοβισμού εναντίον τους. Και οι τρεις βρίσκονταν στο στάδιο «Μελίνα Μερκούρη» όταν έγινε η δολοφονική επίθεση κατά του αρχιφύλακα των ΜΑΤ. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, οι συγκεκριμένοι οπαδοί έδωσαν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο δομής, λειτουργίας και οργάνωσης των οργανωμένων του Ολυμπιακού.

Πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Σοκ στην Αγγλία: «Συνελήφθησαν δύο ποδοσφαιριστές ομάδας της Premier League για βιασμό»

Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα δύο ποδοσφαιριστές ομάδας της Premier League συνελήφθησαν με την κατηγορία του βιασμού.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είδηση-βόμβα έσκασε στην Premier League καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα από το Νησί, δύο νεαροί ποδοσφαιριστές ομάδας του κορυφαίου πρωταθλήματος συνελήφθησαν για βιασμό.

Οι δύο ποδοσφαιριστές που δεν κατονομάζονται είναι από τον ίδιο σύλλογο και συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο, όπως ανέφερε η Sun.

Αμφότεροι είναι 19 ετών, με τον έναν να θεωρείται ως ύποπτος επίθεσης και υποκίνησης βιασμού ενώ ο άλλος συνελήφθη την επόμενη μέρα ως ύποπτος για συνέργεια.

Και οι δύο παίκτες έχουν πλέον αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση εν αναμονή περαιτέρω ερευνών, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Αγγλίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ