Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάτος: "Αυτή την μέρα, θα την θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή"

Το ενδιαφέρον για τους παίκτες του ΠΑΟΚ είναι τεράστιο. Μέσα από όλη την Ευρώπη, προσπαθούν να "κλέψουν" ατάκες, μετά την φοβερή φιέστα της Κυριακής.

Αγάπη Γαβριηλίδου

Μάτος: "Αυτή την μέρα, θα την θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή"

Ο Λέο Μάτος, μίλησε στην ιστοσελίδα “globoesporte.globo.com” για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και το πως έζησε ο ίδιος όλα όσα έγιναν την Κυριακή από την αρχή, μέχρι το τέλος.

“Περίπου 5000 φίλοι του ΠΑΟΚ μας ακολούθησαν μέχρι τον Λευκό Πύργο, που είναι ένα σύμβολο για την πόλη κι εκεί υπήρχαν πολλές ακόμη χιλιάδες κόσμου. Δεν ξέρω πόσοι. Ήταν φανταστικό. Ήταν μία αξέχαστη ημέρα. Θα την θυμάμαι για το υπόλοιπο της ζωής μου. Μία μέρα που δεν θα μπορούσε να είναι πιο τέλεια.

Πρώτα, κατακτήσαμε το πρωτάθλημα μέσα στο “σπίτι” μας. Θα μπορούσαμε να το έχουμε κάνει αυτό εκτός έδρας, αλλά δεν έγινε και το κάναμε στην έδρα μας. Το καταφέραμε μπροστά στον κόσμο μας, σε ένα γεμάτο γήπεδο, με μία φοβερή ατμόσφαιρα, μία ηλιόλουστη μέρα, κόντρα σε μία -θεωρητικά- πιο αδύναμη ομάδα. 

Ήταν η εμφάνιση που θέλαμε, με πολλά γκολ και καλό ποδόαφαιρο. Το μόνο που θα ήθελα να… αλλάξω, είναι το να είχα σκοράρει ένα γκολ. Έτσι θα ήταν όλα τέλεια. Αλλά πέρα από αυτό, το πάρτι ήταν φανταστικό από την πρώτη στιγμή, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή”, σημείωσε ο Βραζιλιάνος, για να συνεχίσει:

“Για μένα, αυτό το επίτευγμα είναι πολύ σημαντικό. Ήταν το πρώτο μου πρωτάθλημα. Έπαιξα στην Φλαμένγκο, στην Μαρσέιγ, στην Ουκρανία με δύο ομάδες, αλλά ποτέ δεν κατέκτησα το πρωτάθλημα. Στην Ουκρανία ήμασταν φιναλίστ στο Κύπελλο και στο Europa League, αλλά δεν κατέκτησα κάποιον τίτλο.

Για μένα λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό, το ίδιο και για όλο τον σύλλογο. Ο ΠΑΟΚ είχε 34 χρόνια να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ήταν φανταστικό γιατί ήταν εκεί και πολλοί παίκτες που είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα πριν από 34 χρόνια. Τους κάλεσαν έναν-έναν στο τηλέφωνο και έκαναν και μία αναδρομή στο παρελθόν. Το πάρτι ήταν τέλειο. Δείξαμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ