Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Χίκι που το ‘χει ξανακάνει με τον ΠΑΟΚ και η άμυνα

Οι 26 πόντοι του Χίκι, το τέταρτο σερί εκτός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ, που δέχεται 90+ πόντους και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Νίκος Μοσχοβίτης

Αναλυτικά, όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ στην ιστοσελίδα του:

«Υπήρξαν διαστήματα του χθεσινού αγώνα της Λάρισας στα οποία ο Άντονι Χίκι έπαιζε μόνος του την άμυνα του ΠΑΟΚ. Επτά πόντοι στην πρώτη περίοδο, επτά πόντοι στη δεύτερη περίοδο και άλλοι 10 στην τέταρτη όταν και κρίθηκε το παιχνίδι, μετά τους δύο που είχε στην τρίτη. Ο Αμερικανός οδήγησε τη Λάρισα στην τρίτη διαδοχική νίκη της με 26 πόντους, ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση του στην ΕΚΟ Basket League.

Στις προηγούμενες 47 εμφανίσεις του στην κατηγορία, ο 27χρονος γκαρντ είχε σημειώσει άλλη μία φορά 26 πόντους και πάλι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Ήταν στο ματς της 4ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της σεζόν 2016-17 όταν αγωνιζόταν στον Απόλλωνα Λάρισας.

Με αυτούς τους 26 πόντους, ο Χίκι ξεπέρασε τους 500 στη διαδρομή του στην ΕΚΟ Basket League στην οποία έχει μέσο όρο 10,6 στα 48 παιχνίδια του.

Ο Χίκι είναι ένα από τα πρόσωπα της “εκτόξευσης” της Λάρισας στις τελευταίες εβδομάδες. Στο σερί των τριών νικών επί του Λαυρίου Megabolt, του Προμηθέα και του ΠΑΟΚ είχε μέσους όρους 20,33 πόντων (συνολικά 6/10 βολές, 23/36 δίποντα και 3/14 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2,33 κλεψιμάτων και 20,33 βαθμών στο ranking.

Κατά τα άλλα…

*Ο Νταρνέλ Χάρις έβαλε το “λιθαράκι” του στη νίκη της Λάρισας έχοντας 4/4 τρίποντα και ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση της φετινής ΕΚΟ Basket League. Την ίδια είχαν στις προηγούμενες αγωνιστικές οι Σκούτσι Σμιθ (3η και 7η), Τζίμερ Φριντέτ (5η) και Τσέις Φίλερ (10η αγωνιστική).

*Η Λάρισα ήταν πολύ αποτελεσματική από μέση και κοντινή απόσταση (65,78% στα δίποντα). Έχοντας 25 εύστοχα σουτ δύο πόντων ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της, αφού στον ίδιο αριθμό είχε φτάσει στα ματς του πρώτου γύρου με τον Άρη και το Λαύριο Megabolt.

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ…

*Με το 211ο παιχνίδι του στο Πρωτάθλημα με τον Δικέφαλο, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έγινε ο 2ος της σχετικής λίστας στα χρόνια της ΕΚΟ Basket League (από το 1992-93), αφού ξεπέρασε τον Νίκο Μπουντούρη.

*Ο Ζέιν Νόουλς τελείωσε το παιχνίδι της Λάρισας με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ήταν το τέταρτο του “double-double” και με αυτό έφτασε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας τον Τερέλ Παρκς.

*Ένα ακόμη στοιχείο ενδεικτικό της αδυναμίας του ΠΑΟΚ στην άμυνα -το χθεσινό ήταν το τέταρτο διαδοχικό, εκτός έδρας παιχνίδι στο οποίο δέχτηκε περισσότερους από 90 πόντους- είναι και το ένα μόνο κλέψιμο που καταγράφηκε στη στατιστική του. Έτσι ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ της φετινής ΕΚΟ Basket League αφού στην ίδια επίδοση έφτασαν το Ρέθυμνο Cretan Kings στην πρεμιέρα, ο Ήφαιστος στην 3η και ο Άρης στην 11η αγωνιστική.

*Στον αντίποδα πάντως ο Δικέφαλος ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση του στις ασίστ, έχοντας 20 όσες και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με το Ρέθυμνο Cretan Kings».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Νέο “ραντεβού” στο Παλατάκι

Σημαντικό ματς, απαραίτητη η παρουσία του κόσμου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επίσημη ενημέρωση της η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ:

"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Μαρούσι, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 20:15, για την 5η αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League.  

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

- Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Τρόποι διάθεσης:

  • Από το PAOK Sports Arena…

Τετάρτη (24/4): 12:00 – 18:00

Πέμπτη (25/4): 10:00-18:00

Παρασκευή (26/4): 10:00-18:00

Σάββατο (27/4): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 10€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00)".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για την 8η θέση!

Το “διπλό” του Αμαρουσίου και ο σαββατιάτικος “τελικός” στο PAOK Sports Arena!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Tη νίκη με σκορ 90-76 πανηγύρισε το Μαρούσι στην έδρα του Λαυρίου και έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε "ζωντανός" για την 8η θέση, που οδηγεί στα playoffs της Basket League!

Το Μαρούσι πήρε από τα πρώτα λεπτά προβάδισμα στο σκορ και έφτασε δίκαια στο "διπλό", με τον σαββατιάτικο αγώνα στο "Παλατάκι" (20:15) να είναι ουσιαστικά ο... τελικός για την 8η θέση που οδηγεί "πάνω" στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των playoffs.

Κορυφαίος για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ο Χιλ με 36 πόντους ενώ για το Λαύριο ο Μουρ σημείωσε 18.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 30-45, 53-64, 76-90.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Μισή χρονιά χωρίς διπλό!

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για τη φετινή ομάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχασε και από την ΑΕΚ με 99-91, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων χθες, μεγαλώνοντας κι άλλο ένα αρνητικό σερί.

Αυτή, ήταν η 11η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για το «Δικέφαλο του Βορρά» στο πρωτάθλημα και για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που κέρδισε μακριά από το Παλατάκι, πρέπει να γυρίσει το ημερολόγιο στις 11… Νοεμβρίου του 2023. Τότε, είχε κερδίσει με 54-67 στην Πάτρα τον Απόλλωνα, αλλά στη συνέχεια η μοναδική νίκη μακριά από το γήπεδο του, ήταν στην Ευρώπη, με εκείνο το 87-88 επί της Τόφας, μετά από δύο παρατάσεις στις 9 Ιανουαρίου.

Σε συνολικά 15 εκτός έδρας παιχνίδια ως τώρα σε επίσημες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ μετράει μόλις τέσσερις νίκες, ενώ αν ληφθούν υπ’όψιν, τα ουδέτερα της Ρόδου και της Κρήτης, σε Super Cup και Final 8 Kυπέλλου αντίστοιχα, το σχετικό ποσοστό, είναι μόλις 4/18 νίκες μακριά από το Παλατάκι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ