Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτό που λέμε… «έκαναν την διαφορά»

Σχόλια-ανάλυση και κριτική για την ατομική απόδοση των παικτών του Δικεφάλου

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Αυτό που λέμε… «έκαναν την διαφορά»

Ο ΠΑΟΚ ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Πανθρακικό, ανέβασε την απόδοσή του στην επανάληψη, αλλά ουσιαστικός και επικίνδυνος έγινε μετά το 60΄ αφού μπήκαν στο γήπεδο ο Μακ με τον Ροντρίγκεζ.

Ας δούμε την απόδοση του κάθε παίκτη ξεχωριστά.

ΓΛΥΚΟΣ: Ήταν από τα παιχνίδια που ο γκολκήπερ της μεγάλης ομάδας θα χρειάζονταν μία-δύο στιγμές. Ο Γλύκος έκανε την σπουδαία επέμβαση στο 43΄ μετά το σουτ του Ροτζέριο και πραγματικά φάνηκε πολύτιμος για τον ΠΑΟΚ.
ΣΚΟΝΔΡΑΣ: Πολύ θετικός σε πολλές στιγμές του αγώνα. Πάντα πρώτος πάνω στην μπάλα, σίγουρος σε μεταβιβάσεις και πολύ δυναμικός σε κάθε τζαρτζάρισμα. Ως αριστερό στόπερ, ανέβηκε καλά και στην επανάληψη και έφθασε κοντά σε τελικές πάσες.
ΜΑΛΕΖΑΣ: Σίγουρος και μεθοδικός στις λίγες φορές που ο αντίπαλος πλησίασε την περιοχή του ΠΑΟΚ. Δείχνει έτοιμος κάθε φορά που ο προπονητής τον επιλέγει για το κέντρο της τριάδας στα στόπερ.
ΒΙΤΟΡ: Ως δεξί στόπερ δεν χρειάστηκε ιδιαίτερα στην εξέλιξη του αγώνα. Από αυτούς που προφανώς δεν θα «ξεκουραστεί» αυτή την εβδομάδα.

ΣΑΜΠΟ: Ξεκίνησε στο κέντρο και στον άξονα, αλλά μετά το 30΄ βρέθηκε ως δεξί φουλ-μπακ στην πλευρά. Δεν είχε πολλές καλές στιγμές, παρά το πάθος που έβγαλε σε διεκδικήσεις της μπάλας.
ΧΑΡΙΣΗΣ: Ψάχνονταν στο πρώτο ημίχρονο, αλλά όσο περνούσε η ώρα τόσο και ανέβαινε. Στην επανάληψη ήταν πολύ καλός και ανασταλτικά όπου έπαιζε επιθετική άμυνα, αλλά και στην οργάνωση που είχε καλές επιλογές.

ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ: Φανερά εκτός ρυθμού αγώνων. Έπαιξε για μία ώρα στην αριστερή πλευρά, αλλά δεν κατάφερε να διακριθεί.
ΓΚΟΛΑΣΑ: Ξεκίνησε από τα δεξιά και μετά το ημίωρο πέρασε στα κεντρικά χαφ. Ήταν πολύ καλός στην επανάληψη. Δημιούργησε φάσεις, έκανε ατομικές ενέργειες και γενικά έδειξε το καλό του πρόσωπο μετά από πολύ-πολύ καιρό.

ΖΑΙΡΟ: Έπαιξε πίσω από τον φορ και στην επανάληψη μετά το 60΄ πήρε την δεξιά πλευρά. Σε φάση επίθεσης τα κάνει όλα καλά, μέχρι να πάρει την τελική απόφαση, ειδικά για πάσα. Εκεί κάπου χάνεται…
ΠΕΛΚΑΣ: Πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο όταν είχε και πιο ποιοτικά στηρίγματα. Ξεκίνησε τη φάση του πρώτου γκολ και κατάφερε να την τελειώσει. Χρειάζονταν ένα τέτοιο διάστημα για να πάρει τα πάνω του.
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ: Αγχωμένος με την τελική προσπάθεια και με το γκολ που του λείπει. Αυτό το άγχος του βγήκε πολύ στο τέλος. Έτρεξε, κυνήγησε, διεκδίκησε, αλλά σε φάσεις δεν μπήκε ιδιαίτερα. Προφανώς πρέπει να ηρεμήσει τώρα που θα πάρει συνεχόμενα 90λεπτα.

ΜΑΚ: Εκπληκτικός, έκανε πραγματικά την διαφορά όταν μπήκε στο γήπεδο. Όπως το είπε και ο Ελευθερόπουλος: «Παίκτης άλλου επιπέδου». Κινήθηκε άριστα στο χώρο και δημιούργησε πολλές καταστάσεις παίζοντας πίσω από τον φορ.
ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ: Μπήκε στο 60΄ και έδωσε άλλο αέρα στον ΠΑΟΚ. Πολύ θετικός από τα αριστερά με καλές συνεργασίες, ενώ εντυπωσίασε στη φάση που πρόλαβε τον αντίπαλο φορ όταν εκείνος έφευγε μόνος με τον Γλύκο.
ΣΑΒΒΙΔΗΣ: Έπαιξε στο τέλος από την δεξιά πλευρά και προσπάθησε να αποφύγει τα λάθη.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βόκολος σε Κωνσταντέλια: «Κράτα το ήθος σου, μην αλλάξεις ποτέ»

Ο Έλληνας τεχνικός αποκάλυψε πως είχε τετ α τετ με τον Έλληνα διεθνή του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Την ισοπαλία στο φινάλε του αγώνα απέσπασε ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Λαμία, φέρνοντας το ματς στα ίσα στην εκπνοή της αναμέτρησης. Ο τεχνικός της Λαμίας, Λεωνίδας Βόκολος, μίλησε με τα καλύτερα λόγια στον Γιάννη Κωνσταντέλια, τον οποίο συμβούλευσε να μείνει προσγειωμένος και να κρατήσει το ήθος του.

«Κράτα το ήθος σου, μην αλλάξεις, είναι πολύ σημαντικό να βγαίνεις από ένα γήπεδο και να σε χειροκροτούν όλοι. Και να παραμένεις ταπεινός, να κρατάς αυτό το ήθος. Δεν μιλάω για την ποιότητα, όλη η Ελλάδα το βλέπει αυτό. Μιλάω για την κληρονομιά από την οικογένειά του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής της Λαμίας στον νεαρό παίκτη του Δικεφάλου.

Αξίζει να σημειωθεί κατά τη διάρκεια της αλλαγής του, ο Κωνσταντέλιας γνώρισε εκ νέου την αποθέωση από τους φίλους της Λαμίας, που τον χειροκρότησαν θερμά μέχρι να καθίσει στον πάγκου του ΠΑΟΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σβαμπ: «Μας λείπει η ενέργεια και το καθαρό μυαλό»

Φανερά απογοητευμένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Αυστριακός.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αυστριακός:

«Δεν έχει καμία σημασία το γκολ που πέτυχα, άλλωστε δεν ήταν αρκετό για να κερδίσει η ομάδα. Κάναμε μία πολύ κακή εμφάνιση σε ένα ματς που έπρεπε να πάρουμε το τρίποντο. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας».

Τι φταίει για τις τελευταίες εμφανίσεις του ΠΑΟΚ:

«Είναι προφανές ότι η ομάδα δεν έχει θέμα φυσικής κατάστασης γιατί παλεύουμε όλα τα ματς μέχρι το τέλος, κάτι όμως μας λείπει. Στα τελευταία μας κυνηγάμε συνέχεια το σκορ και όσο και να παλεύεις πολλές φορές δεν είναι αρκετό. Ίσως να μας λείπει η ενέργεια και το καθαρό μυαλό, πρέπει να το διορθώσουμε άμεσα».

Αν φέρνει η νέα απώλεια σε δύσκολη θέση τον ΠΑΟΚ:

«Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για τους στόχους μας και το ίδιο θα κάνουμε και κόντρα στην ΑΕΚ. Σαφώς τέτοιες απώλειες μας κρατούν πολύ πίσω, υπάρχει πρόβλημα και είναι δύσκολο να επιστρέψουμε στη μάχη. Θα τα δώσουμε όλα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι ήρθε η γκέλα στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ! (vid)

Τα highlights από την αναμέτρηση στο «Αθανάσιος Διάκος»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για ένα ακόμη παιχνίδι, ήταν κατώτερος των περιστάσεων. Για ένα ακόμη παιχνίδι, ήταν κακός και το πλήρωσε. Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 με τη Λαμία, για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League.

Δείτε τα στιγμιότυπα του παιχνιδιού:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ