Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι μεταγραφές, που πάντα καθυστερούν

Ένα… κουσούρι του ΠΑΟΚ που δεν καταφέρνει να το εξαλείψει.

Attackερ

Οι μεταγραφές, που πάντα καθυστερούν

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου ξεκίνησε και ενώ τα βλέμματα είχαν στραφεί στη πόρτα της εισόδου, αυτή της εξόδου άνοιξε πρώτη. Η αλήθεια είναι πως η πρώτη πόρτα… παραδοσιακά αργεί να ανοίξει.

Τα συγκεντρωτικά νούμερα του τρόπου με τον οποίο έχει κινηθεί ο ΠΑΟΚ στη λεγόμενη «εμβόλιμη» μεταγραφική περίοδο, αυτών των 31ημερών του Ιανουαρίου, δεν αφήνουν και μεγάλη αμφιβολία πως παρά τις όποιες σκέψεις που προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να ισχύσει η περιβόητη ατάκα που θέλει ως ιδανική μεταγραφή Ιανουαρίου σε επίπεδο προσαρμογής, τον παίκτη να βρίσκεται το πολύ στο πρώτο πενθήμερο του μήνα στη Τούμπα, για να ξεκινήσει την… ταχύρυθμη προσαρμογή του στο νέο του περιβάλλον, να μην έχει καταστεί δυνατό να συμβεί σε βαθμό που οι αντίθετες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών να είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Και στη συγκεκριμένη ενότητα, κυριολεκτούμε, καθώς από το 2000 μέχρι σήμερα, οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν από τον Δικέφαλο μέσα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και είτε έκαναν το ντεμπούτο τους στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα, είτε έδωσαν το παρών στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς, είναι πέντε, σε σύνολο 49 ποδοσφαιριστών!

Ο πρώτος της συγκεκριμένης «πεντάδα» ήταν ο Γιώργος Κούτσης. Τον Δεκέμβριο του 2001, οι τότε κυπελλούχοι Ελλάδος είχαν προσεγγίσει τον Έλληνα μέσο που αγωνιζόταν στον Άρη και με συνοπτικές διαδικασίες, εκείνος έβγαλε τα κιτρινόμαυρα και φόρεσε τα ασπρόμαυρα. Ο Κούτσης είχε ξεκινήσει τις προπονήσεις με τη φόρμα του ΠΑΟΚ από τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου, και είχε δώσει το παρών στη πρώτη αγωνιστική του 2002, όταν οι ασπρόμαυροι είχαν αντιμετωπίσει τον Ακράτητο.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2006, οι οικονομικές δυνατότητες του ΠΑΟΚ ήταν περιορισμένες και οι «διορθωτικές» όπως συνήθως λέγονται οι «κινήσεις» του Ιανουαρίου, έφεραν στη Τούμπα το Νίκο Αραμπατζή, από τον Πανσερραϊκό. Ο νεαρός δεξιοπόδαρος αμυντικός έκανε το ντεμπούτο του στις 9 Ιανουαρίου 2006, όταν ο ΠΑΟΚ είχε αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Τη… σκυτάλη σε αυτή τη «διαδικασία» τη πήρε ο Κριστιάνο Μοράες. Ο Πορτογάλος ακραίος βρέθηκε στη Τούμπα τον Ιανουάριο του 2010, με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να έχουν κάνει τη προεργασία τους νωρίς και τον Κριστιάνο να δίνει το παρών στην αναμέτρηση του Δικεφάλου με αντίπαλο τον Πανιώνιο, που είχε γίνει στις 6 Ιανουαρίου.

Στην ίδια ημερομηνία, αλλά τρία χρόνια αργότερα, καταγράφηκε το ντεμπούτο του Κώστα Κατσουράνη με τον ΠΑΟΚ. Ο πολύπειρος διεθνής μέσος είχε μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό τον Οκτώβριο του 2012, μετά από διαφωνία με τους ιθύνοντες των «πρασίνων» που τον είχαν «αδειάσει» με άκομψο τρόπο. Ο Κατσουράνης είχε έρθει σε συμφωνία με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και είχε ενταχθεί στις προπονήσεις από τον Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα να φορέσει για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι τη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος στις 6 Ιανουαρίου 2013, όταν ο ΠΑΟΚ είχε αντιμετωπίσει τον Πανθρακικό.

Τον επόμενο Ιανουάριο, ο Χέντβιγκες Μαντούρο ήταν ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ μεσούσης της σεζόν και αγωνίστηκε μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα. Ο Ολλανδός μέσος (που, παρεμπιπτόντως, σταμάτησε το καλοκαίρι το ποδόσφαιρο) είχε κάνει τη πρώτη του συμμετοχή στις 9 Ιανουαρίου, σε αναμέτρηση του ΠΑΟΚ για το κύπελλο, με αντίπαλο τον Ηρακλή, στο Καυτανζόγλειο.

Από τους συνολικά 49 ποδοσφαιριστές που απέκτησε ο ΠΑΟΚ τις 18 προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους του Ιανουαρίου, μόνο το περίπου το 30% πρόλαβε και έκανε τη πρώτη της συμμετοχή με τη φανέλα του ΠΑΟΚ μέσα στον ίδιο Ιανουάριο! 

ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟ 2000 ΩΣ ΤΟ 2006

Από τον Αμπονσά στον Μελίσση 

Το κουβάρι των μεταγραφών Ιανουαρίου που μπήκαν στο μικροσκόπιο αρχίζει και ξετυλίγεται από αυτόν του 2000 όταν και αποκτήθηκαν οι Κόφι Αμπονσά και Δημήτρης Ναλιτζής.

Αμφότεροι έγραψαν τις πρώτες τους συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ μέσα στον Φεβρουάριο, με τον Αμπονσά να κάνει ντεμπούτο σε αναμέτρηση του Δικεφάλου με την ΑΕΚ στις 6 Φεβρουαρίου και τον Ναλιτζή σε αναμέτρηση με αντίπαλο τον Απόλλων Καλαμαριάς μια εβδομάδα αργότερα, και συγκεκριμένα στις 13 Φεβρουαρίου. Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου του 2003, ο ΠΑΟΚ είχε προσθέσει στο ρόστερ του τους Ηλία Ατματζίδη και Ρίαν Καπαγιαννίδη. Από τον Δικέφαλο είχαν αποκτηθεί στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, το ντεμπούτο τους ήρθε αργότερα όμως και οι δυο είχαν βρεθεί στην 18άδα της αναμέτρησης των ασπρόμαυρων με αντίπαλο τη Ξάνθη, την πρώτη μέρα του Φεβρουαρίου. Τον Ιανουάριο του 2004, οι τελευταίες ημέρες του μήνα (ως συνήθως) το μεταγραφικό «ζουμί» με τους Ηλία Γαρπόζη, Χρήστο Μαλαδένη και Λιάσο Λουκά να περνάνε το κατώφλι της εισόδου του σταδίου της Τούμπας. Ο πρώτος έκανε το ντεμπούτο του τη πρώτη μέρα του Φεβρουαρίου, σε αγώνα κατά της Προοδευτικής, και οι άλλοι δυο αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μια εβδομάδα αργότερα (8/2) σε αναμέτρηση με αντίπαλο τον Πανηλειακό. Τον Ιανουάριο του 2005, οι τρεις ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν, έκαναν ταυτόχρονα το πρώτο τους παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, Ο λόγος για τους Αμρ Μέγκαχεντ, Δημήτρη Ζωγραφάκη και Μάρτσιν Μίετσελ. Όλοι τους αγωνίστηκαν στις 13 Φεβρουαρίου στον αγώνα με αντίπαλο τον Ηρακλή, με τον Μίετσελ να κάνει ντεμπούτο κόντρα στη παλιά του ομάδα. Τον Ιανουάριο του 2006, πλην του Αραμπατζή, είχε κάνει το δρομολόγιο Σέρρες – Τούμπα και ο Χρήστος Μελίσσης, που έκανε το πρώτο του παιχνίδι στις 5 Μαρτίου, όταν ο ΠΑΟΚ είχε αντιμετωπίσει τον Ιωνικό.

Τα δυο χρόνια  της εγρήγορσης 

Από τον Ιανουάριο του 2007 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2012, οι χρονιές στις οποίες ο ΠΑΟΚ έδειξε πιο έτοιμος συνολικά όταν το 2009 και το 2010.  

Τότε, ο ΠΑΟΚ απέκτησε συνολικά πέντε ποδοσφαιριστές με τους τέσσερις εξ’ αυτών να παίζουν μέσα στον Ιανουάριο, κάτι που υπό κανονικές συνθήκες δε θα έπρεπε να επισημαίνεται, αλλά σε συνθήκες ΠΑΟΚ, δεν συναντάται συχνά. Για να τηρηθεί η χρονική σειρά, τον Ιανουάριο του 2007, ο ΠΑΟΚ απέκτησε τους Πια και Γιώργο Γεωργιάδη, με τον πρώτο να κάθεται στον πάγκο σε αγώνα με τον Παναθηναϊκό τον Φεβρουάριο και τον «ΓΧ» να κάνει ντεμπούτο στις 21/1/2007, σε αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό. Το 2008 έκαναν ντεμπούτο με τη σειρά οι Ρικάρντο Βερόν (3/2 με ΟΦΗ), Γκόραν Γκάβρανσιτς (10/2 με Άρη), Σέρτζιο Κονσεϊσάο (17/2 με Απόλλωνα Καλαμαριάς) και Βιορέλ Φρούνζα (8/3 με Πανιώνιο). Ο Κονσεϊσάο (φωτό από την υποδοχή του!) έχει την ιδιαιτερότητα να είναι μεταγραφή… Φεβρουαρίου, με την περίοδο να παρατείνεται λόγω του εθνικού πένθους που είχε κηρυχθεί για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Το 2009 αποκτήθηκαν οι Άλβες Λίνο και Ολιβιέ Σορλέν, που αγωνίστηκαν στις 18/1 κατά του Πανθρακικού, και ο Λάμπρος Χούτος, που έκανε ντεμπούτο την ημέρα των ερωτευμένων (14/2) κόντρα στον Λεβαδειακό. Το 2010, πλην του Κριστιάνο Μοράες, ο Εντίνιο είχε κάνει ντεμπούτο με γκολ κατά του Ολυμπιακού στις 24/1. Το 2011, οι Ντιέγκο Αρίας και Αραούχο Ετο αγωνίστηκαν πρώτη φορά με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στις 6 Φεβρουαρίου και το 2012 ο Φεντερίκ Νιμανί πρωτοεμφανίστηκε κόντρα στον ΟΦΗ στις 11 Φεβρουαρίου, ομάδα στην οποία αργότερα αγωνίστηκε.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΕΠΙ ΣΑΒΒΙΔΗ

Οι δέκα πρόλαβαν πριν βγει ο μήνας  

Από τον Ιανουάριο του 2013 μέχρι τώρα, ο ΠΑΟΚ έχει αποκτήσει 23 ποδοσφαιριστές στη μεταγραφική περίοδο που ξεκινά τη πρώτη μέρα του χρόνου, εκ των οποίων οι 10 έχουν αγωνιστεί τον ίδιο μήνα. Αυτοί που πρόλαβαν να παίξουν το μήνα που αποκτήθηκαν, ανά χρονιά είναι οι εξής: Το 2013, πλην του Κατσουράνη, ο Γκόρντον Σίλντενφελντ (ντεμπούτο 27/1). Το 2014, πλην του Μαντούρο ήταν οι Χουάν Ινσαουράλντε (ντεμπούτο 13/1) και Μάαρτεν Μάρτενς (ντεμπούτο 18/1). Το 2015 οι Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος (14/1 ), Κριστιαν Νομπόα (18/1) και Ρικάρντο Κόστα (31/1). Το 2016 ο Μάρκος Βελλίδης (24/1) και ο 2017 ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς (26/1).

Πηγή : FORZA

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Σαμάτα και τα γκολ που δεν έρχονται

Δεν μπορεί να προσφέρει ο Τανζανός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έμεινε μακριά από το γκολ για ένα ακόμη παιχνίδι και έδειξε για μία ακόμη φορά, πως δεν μπορεί σε κανένα σημείο να αποτελέσει το φορ που έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ.

Ο Αλί Σαμάτα παραμένει δίχως γκολ μέσα στο 2024 και πλέον, πραγματικά μοιάζει και δύσκολο να αλλάξει αυτό.

Η τελευταία φορά που βρήκε δίχτυα ο Τανζανός επιθετικός, ήταν στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, στις 12 του Νοέμβρη του 2023, ενώ συνολικά σε 40 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχει να επιδείξει μόλις 3 γκολ και 4 ασίστ.

Το μόνο που έχει καταφέρει ο Σαμάτα μέσα στο 2024, είναι να δώσει δύο ασίστ, με την πρώτη να είναι τον περασμένο Φλεβάρη στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και τη δεύτερη στο εντός έδρας ματς με τη Λαμία, στο ξεκίνημα των πλέι οφ.

Ο Σαμάτα σκοράρει 3 γκολ σε 26 τελικές κι είναι κι αυτό ενδεικτικό της κατάστασής του από τη στιγμή που φόρεσε τα ασπρόμαυρα, καθώς σπάνια πλέον επιχειρεί τελική ακόμη κι όταν αγωνίζεται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΑΕΚ και η επιστροφή

Τι αλλάζει ενόψει του ντέρμπι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ήταν ξανά κακός. Έδωσε ξανά δικαιώματα, δεν είχε ενέργεια, δεν είχε καθαρό μυαλό και στη Λαμία, ουσιαστικά κατέστρεψε ό,τι έχτιζε τόσο καιρό.

Ο "Δικέφαλος" άφησε δύο σημαντικούς βαθμούς στη Λαμία και τώρα, καλείται να γυρίσει σελίδα, καθώς έχει μπροστά του τέσσερα ντέρμπι μέχρι και το φινάλε της σεζόν.

Το πρώτο από αυτά, θα ακολουθήσει την Κυριακή στην Τούμπα (19:30), με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενεί την ΑΕΚ στην Τούμπα, σε ένα ακόμη παιχνίδι με υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Σε αυτό το ντέρμπι, ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, με τον Σέρβο να επιστρέφει μετά το χθεσινό ματς, καθώς εξέτισε την τιμωρία του και "καθάρισε" με τις κάρτες.

Οι "ασπρόμαυροι" θα στρέψουν την προσοχή τους στην Ένωση και μένει να φανεί, ποιες θα είναι οι αλλαγές του τεχνικού του ΠΑΟΚ με φόντο το ντέρμπι, με τον Λουτσέσκου να ανοίγει από αύριο τα χαρτιά του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Τα εισιτήρια, η διάθεση και το ντέρμπι

Πρέπει να κοιτάξει μπροστά ο “Δικέφαλος”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε -ξανά- κατώτερος των περιστάσεων κι άφησε δύο βαθμούς στη Λαμία, που πλέον κάνουν τη ζωή του πολύ πιο δύσκολη.

Η ζωή συνεχίζεται ωστόσο για τους "ασπρόμαυρους" και μπροστά τους, υπάρχει ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ, με τη διάθεση των εισιτηρίων να έχει ξεκινήσει από τις 9:00 το πρωί.

Θυμηθείτε τι ισχύει:

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι την Πέμπτη (25.04) στις 09:00 θα ξεκινήσει η διαδικτυακή διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική των Play Off της Stoiximan Super League 2023-24 που θα διεξαχθεί την Κυριακή (28.04, 19:30) στο γήπεδο της Τούμπας.

Τιμές Εισιτηρίων

Θύρα Τιμή
1 €50
2, 3 €40
4, 7, 7A, 8 €15
4A €10
5, 6 €30
VIP €150
VIP Α €150

Κανάλια Πώλησης

Α.Εκδοτήρια Γηπέδου Τούμπας

Τα εκδοτήρια θα είναι ανοιχτά μόνο ανήμερα του αγώνα με ωράριο λειτουργίας 09:00-20:00 για παραλαβές των web εισιτηρίων.

B. Επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Στις ηλεκτρονικές αγορές είναι απαραίτητη η καταχώρηση των κάτωθι στοιχείων– Ονοματεπώνυμο Κατόχου– Αρ.Πιστοποιητικού : ΑΔΤ / Αρ.Διαβατηρίου (έγγραφο ταυτοποίησης)– ΑΜΚΑ

Γ. Επίσημη ιστοσελίδα της Ticketmaster

Στις ηλεκτρονικές αγορές είναι απαραίτητη η καταχώρηση των κάτωθι στοιχείων–Ονοματεπώνυμο Κατόχου– Αρ.Πιστοποιητικού : ΑΔΤ / Αρ.Διαβατηρίου (έγγραφο ταυτοποίησης)– ΑΜΚΑ

Διευκρινίσεις

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαγορεύεται η είσοδος σε όλους φιλάθλους, κάθε ηλικίας, χωρίς ονομαστικό εισιτήριο. Ως εκ τούτου απαγορεύεται πλέον κι η ελεύθερη είσοδος σε παιδιά κάθε ηλικίας, η οποία ίσχυε μέχρι πρότινος.

Βάσει της νέας νομοθεσίας, όποιος φίλαθλος εισέλθει στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, θα τιμωρείται με πρόστιμο 500 ευρώ.

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που έρχονται να παρακολουθήσουν από κοντά την ομάδα μας, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι απαραίτητο να φέρουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ταυτοποίησης (διαβατήριο/δίπλωμα οδήγησης).

Οι αστυνομικές αρχές βάσει των νέων μέτρων θα προβούν σε ελέγχους ταυτοπροσωπίας στο περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και στις κερκίδες. Σε περίπτωση παράβασης, ο φίλαθλος που μπήκε στο γήπεδο με εισιτήριου άλλου καθώς και ο κάτοχος του εισιτηρίου, θα τιμωρούνται με πρόστιμο δεκαπλάσιο της αξίας του εκάστοτε εισιτηρίου, αμφότεροι θα τιμωρούνται επίσης με αποκλεισμό έξι μηνών από τα γήπεδα, ενώ σε περίπτωση παράβασης θα τιμωρείται και η ΠΑΕ με κλείσιμο της θύρας, που καταγράφηκε η παράβαση.

Όσοι φίλαθλοι προβούν σε ηλεκτρονική αγορά και επιλέξουν την παραλαβή «print@home/eticket», μπορούν είτε να εκτυπώσουν το εισιτήριό τους σε εκτυπωτή είτε να εισέλθουν στο γήπεδο με τη χρήση του QR code στο κινητό τους.

Στις ηλεκτρονικές αγορές υπάρχει περιορισμός των 5 εισιτηρίων ανά λογαριασμό.

Στα εισιτήρια των Vip & VipA παρέχεται δωρεάν θέση στάθμευσης στο Parking P3 (σχολείο απέναντι από τις θύρες των επισήμων). Για την είσοδο στο χώρο στάθμευσης είναι απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας στάθμευσης και του εισιτήριου.

Τρόποι Επικοινωνίας

Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 2310954099

Email : helpdesk@paokfc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ