Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κενά για ένα ρόστερ με στόχους τους ομίλους

Με τη θέση του τερματοφύλακα να είναι η μοναδική που έχει κλείσει ο ΠΑΟΚ θέλει να δει την επόμενη μέρα.

Ηλίας Καπράλος

Κενά για ένα ρόστερ με στόχους τους ομίλους

Μπορεί όλοι να έχουν πέσει πάνω στις τρεις υποθέσεις ανανεώσεων αλλά το ζητούμενο του ΠΑΟΚ είναι ένα μετά την ιστορική σεζόν που τελείωσε στην Ελλάδα. Πρόκριση στους ομίλους του Champions League τη σεζόν 2019-20. Κάτι που σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι έτοιμος για δύο παιχνίδια τελικούς στις αρχές και στα μέσα Αυγούστου και αν όλα πάνε καλά, δύο ακόμα τελικούς στα τέλη του ιδίου μήνα.

Πέραν από την ανάλυση των αντιπάλων, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αναλύσει τα δικά του δεδομένα. Οι ανανεώσεις των Βαρέλα, Σάκχοφ και η τελική παραμονή του Ολιβέιρα είναι θέματα της διοίκησης με τους τρεις παίκτες και τους ατζέντηδες τους. Άλλωστε το θέμα του Πορτογάλου μέσου μπορεί να τραβήξει και μέσα στον Αύγουστου, καθώς είναι ακόμα νωπές οι μνήμες του σίριαλ Βέρνμπλουμ το περασμένο καλοκαίρι.

Τι άλλο μένει όμως για τον ΠΑΟΚ; Κάτω από τα δοκάρια οι Πασχαλάκης, Ζίφκοβιτς και Μελίσσας είναι η τριάδα που θα πάει έως το τέλος της σεζόν, ενώ και στη θέση του δεξιού μπακ, η πληθωρική παρουσία του Μάτος, ο Λύρατζης που φαίνεται να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Λουτσέσκου, αλλά και η λύση του Κρέσπο σε ιδιάζουσες περιπτώσεις κλείνει και αυτή την τρύπα.

Άμυνα

Στα στόπερ εάν ανανεώσει ο Βαρέλα, τότε η τριάδα, Βαρέλα, Κρέσπο και Ίνγκασον θα εμπλουτιστεί και από 2 ακόμα παίκτες, πολύ πιθανόν νεαρούς. Είτε και οι δύο από την Κ19 του ΠΑΟΚ, είτε ο ένας θα είναι ο Μελιόπουλος που θα έρθει από την Ξάνθη το καλοκαίρι. Παρόλα αυτά το μεγάλο κενό είναι στο αριστερό μπακ. Μπορεί ο Δημήτρης Γιαννούλης να είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, αλλά δεν μπορεί να βγάλει όλη την χρονιά μόνος του. Σίγουρα ένας παίκτης θα αποκτηθεί είτε για βασικός, είτε για να μοιραστεί τη θέση μαζί με τον Έλληνα διεθνή.

Μέσοι

Με τον Βέρνμπλουμ να αποτελεί ερωτηματικό και τον Μαουρίτσιο να αναμένεται στα μέσα του φθινοπώρου, ο ΠΑΟΚ έχει σίγουρο μόνο τον Μίσιτς. Δανεικοί όπως οι Χαρίσης, Μουλέν και Κάτσε προφανώς και δεν υπολογίζοντας, όπως δεν μπορεί να υπολογιστεί και σαν λύση για τα προκριματικά ο νεαρός Μπαλογιάννης. Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται σίγουρα 3 παίκτες ακόμα για αυτή τη θέση. Παίκτες με πολύ ποιοτικά χαρακτηριστικά, παίκτες με εμπειρία από την εν λόγω διοργάνωση και τα προκριματικά και παίκτης που θα μπορούν να βοηθήσουν από την έναρξη της προετοιμασίας, δεδομένου ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου δίνει μεγάλη σημασία στον άξονα. Ένας καθαρός αμυντικός μέσος και ένας κεντρικός που πολύ πιθανό να κοστίσουν πολύ περισσότερο από την ανανέωση του Ουκρανού μέσου ή τον δανεισμό του Μίσιτς τον περασμένο Ιανουάριο. Μία λύση θα μπορούσε να ήταν η επιστροφή του Πέλκα ή του Ελ Καντουρί στη θέση “8”, αλλά αυτό μόνο σαν λύση ανάγκης μπορεί να πέσει στο τραπέζι και όχι σαν μεταγραφικός σχεδιασμός.

Μεσοεπιθετικοί

Στον άξονα και στον ρόλο του επιτελικού μέσου και του δεύτερου επιθετικού ο ΠΑΟΚ είναι λογικό ότι θα στηριχτεί πάνω στους Πέλκα και Μπίσεσβαρ. Ο Ολλανδός μπορεί να αγωνιστεί και στις άκρες, αλλά η φυσική του θέση είναι στον άξονα και ειδικά στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος το έδειξε και με το παραπάνω. Το μεγάλο θέμα είναι όμως στα πλάγια της επίθεσης. Με τον Ελ Καντουρί να μην τελειώνει τη σεζόν και τις σειρήνες στην Ιταλία να πληθαίνουν, οι επιλογές είναι οι Λημνιός, Ζαμπά και ο Λάμπρου που επιστρέφει. Ο Ουάρντα προφανώς και δεν υπολογίζεται, ο Μπίσεσβαρ είναι πασπαρτού όπως είπαμε και παραπάνω, αλλά και ο Πέδρο Ενρίκε, ακόμα δεν είναι σίγουρος κάτοικος Τούμπας για τη νέα σεζόν, ασχέτως και αν η παραμονή του συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες. Έτσι όπως βγαίνει και από το ρεπορτάζ, ο ΠΑΟΚ θα πάει για την μεταγραφή ενός εξτρέμ που θα πρέπει να κάνει την διαφορά, ή καλύτερα να δίνει περισσότερα από το ήδη υπάρχων ρόστερ. Ένας εξτρέμ, που όμως και οι μέσοι που αναφέραμε νωρίτερα, θα πρέπει να έχει εμπειρίες από την διοργάνωση του Champions League και να είναι έτοιμος να δώσει τα πάντα για την πρόκριση, ανεβάζοντας επίπεδο όλη την ομάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας μεταγραφής είναι φυσικά αυτή του Μίροσλαβ Στοχ το καλοκαίρι του 2013, που φαινόταν από το πρώτο κιόλας παιχνίδι ότι έπαιζε μία ταχύτητα πάνω από τους υπόλοιπους εξτρέμ του ΠΑΟΚ.

Επίθεση

Το ιδανικό τρίο για τον ΠΑΟΚ. Κουλούρης, Ακπόμ και Σφιντέρσκι. Τρεις παίκτες με μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον που όμως μπορεί να μην παίξουν μαζί. Τα πράγματα είναι απλά και ποδοσφαιρικά. Εάν ο Κουλούρης σαν πρώτος σκόρερ φέρει την πρόταση που θέλει ο ΠΑΟΚ, τότε ο Δικέφαλος θα κινηθεί για έναν επιθετικό. Μάλιστα ο επιθετικός που μπορεί να έρθει θα πρέπει να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους Ακπόμ και Σφιντέρσκι και να είναι πιο κοντά στον Κουλούρη ή στον προκάτοχό του Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς. Ένας επιθετικός που θα κινείται μέσα στην περιοχή και ένας επιθετικός με έφεση στα τελειώματα με την μία ή με το κεφάλι, ώστε να δέσει ιδανικά με τους άλλους δύο επιθετικούς του ρόστερ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ένας πρώην του ΠΑΟΚ στο δρόμο του Ολυμπιακού

Ο Ρόμπιν Όλσεν θα προσπαθήσει να σταματήσει τους «ερυθρόλευκους»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άστον Βίλα και Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στα ημιτελικά του Europa Conference League με το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων να διεξάγεται τη Μ. Πέμπτη στις 2/5 στην Αγγλία.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες βοήθησε την αγγλική ομάδα να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Europa Conference League κόντρα στη Λιλ, όμως ο Αργεντινός γκολκίπερ δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες, η μία στην κανονική διάρκεια και η άλλη στη διαδικασία των πέναλτι.

Μπορεί να γλίτωσε την κόκκινη κάρτα, αλλά όχι και την τιμωρία. αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το «The Athletic» και αισίως επιβεβαίωσε η UEFA, ο Μαρτίνες θα απουσιάσει από το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό, καθώς οι κάρτες ισχύουν κανονικά στο «ποινολόγιο».

Έτσι, τη θέση του κάτω από τα δοκάρια στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό θα πάρει ο άλλοτε τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ρόμπιν Όλσεν!

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που ο Όλσεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό, αφού είχε παίξει απέναντί του δύο φορές με τη Μάλμε και μία με τον ΠΑΟΚ.

Τη φετινή σεζόν ο Σουηδός γκολκίπερ έχει καταγράψει 6 συμμετοχές, έχοντας δεχτεί 8 γκολ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ