Connect with us

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

ΠΑΟΚ με τη σιγουριά του προπονητή…

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την συνθήκη με την οποία ο ΠΑΟΚ ξεκινάει τη χρονιά στις ανδρικές ομάδες του

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

ΠΑΟΚ με τη σιγουριά του προπονητή…

Πρώτη εβδομάδα για τον Ιούνιο του 2021 και αφού ευχηθούμε… καλό καλοκαίρι με υγεία και ελευθερία για όλους, ας μείνουμε στις βάσεις που βάζει ο ΠΑΟΚ για να τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο και αξίζει να επεκταθούμε λίγο παραπάνω…

Οι ομάδες και τα τμήματα οργανώνονται ενόψει της νέας σεζόν και αντιλαμβανόμαστε ότι σε ποδόσφαιρο-μπάσκετ-βόλει, ο ΠΑΟΚ και όσοι τον εκπροσωπούν-διοικούν, έχουν πάρει τις πρώτες κομβικές αποφάσεις. Οι ομάδες ξεκινούν από τους προπονητές και… να που σε αυτό το χρονικό σημείο ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος. Είναι και δυνατός. Είναι και… ήσυχος.

Ο ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο χτίζεται –ενόψει 2021-2022- με προπονητή τον πολύ επιτυχημένο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Η ομάδα μπάσκετ έχει εμπιστευθεί για τα επόμενα χρόνια τον εξαιρετικό φέτος, Άρη Λυκογιάννη.

Ο ΠΑΟΚ στο βόλεϊ προσπαθεί να φτιάξει και πάλι ομάδα πρωταθλητισμού βασιζόμενη στον Γιάννη Καλμαζίδη που επίσης έχει γράψει ιστορία με τα ασπρόμαυρα.

Πέρα από κάθε υποκειμενική κρίση, είναι φανερό ότι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ σε ΠΑΕ, ΚΑΕ και ΑΣ, ποντάρουν στα σίγουρα! Από νωρίς μέσα στον Μάιο αποφάσισαν να βάλουν γερές βάσεις και κάπως έτσι θα στηριχθούν σε γνώριμους –στον ΠΑΟΚ- προπονητές, οι οποίοι έχουν ήδη καταγράψει επιτυχίες με τις ομάδες που και φέτος θα κοουτσάρουν!

Στο ποδόσφαιρο ο Λουτσέσκου έχει κατακτήσει τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία του ΠΑΟΚ, πέτυχε απίθανα πράγματα με δύο νταμπλ, με αήττητο πρωτάθλημα και παρά το ότι έφυγε με άσχημο τρόπο σε κακό τάιμινγκ, ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε να τον επαναφέρει και να του δείξει απίστευτη εμπιστοσύνη, πέρα βέβαια από το συμβόλαιο-ρεκόρ για την ιστορία του Δικεφάλου. Ο Ρουμάνος ξέρει καλά τι αναλαμβάνει, γνωρίζει τον τρόπο για να οδηγήσει και πάλι την ομάδα σε επιτυχίες και επειδή έφυγε για συγκεκριμένους λόγους, τώρα που αποφάσισε να γυρίσει, προφανώς και έχει πάρει εγγυήσεις για τη σωστή λειτουργία της ομάδας με τον δικό του ρόλο να είναι πρωταγωνιστικός στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Στο μπάσκετ, ο Λυκογιάννης πέτυχε θαύματα φέτος, τόσα πολλά που δεν ξέρουν αν η  ομάδα ή η ΚΑΕ με τις οικονομικές επιτυχίες είναι πιο… θαυματουργή. Ο Λυκογιάννης παρέλαβε μία ομάδα μπερδεμένη και παρά το ότι δεν έκανε πολλές αλλαγές, με τη δουλειά του έδειξε στο τέλος και πάλι ότι… «η ομάδα κάνει τους παίκτες». Οι ίδιοι αθλητές στην αρχή της χρονιάς… τράκαραν μεταξύ τους και στο τέλος ήταν ικανοί να κερδίσουν τους πάντες και αν τους έπαιζαν στα ίσια θα έμπαιναν και στην τετράδα.

Για το βόλεϊ και την εμπειρία του Καλμαζίδη τι να γράψει κανείς; Αυτός και αν δεν είναι δοκιμασμένος στον ΠΑΟΚ και στο ελληνικό βόλεϊ; Εγγύηση πραγματική για τη δουλειά και τις επιλογές του. Ο ΠΑΟΚ ταλαιπωρήθηκε αρκετά με άλλους προπονητές και με πολλές αλλαγές, μέχρι να εμπιστευθεί εκ νέου τον Καλμαζίδη που… με λίγα μπορεί να πετύχει τα μέγιστα.

Σιγουριά λοιπόν για τους πάγκους του ΠΑΟΚ! (Και στις γυναίκες δεν είναι πολύ διαφορετική η κατάσταση, ειδικά με τον Δημήτρη Φλώρο στο βόλει, έστω και αν έφυγε ο Μασλαρινός από την ομάδα μπάσκετ…)

Οι ομάδες λοιπόν ξεκινούν και βασίζονται  στους επιτυχημένους και δοκιμασμένους προπονητές, δείχνουν να έχουν μάθει από λάθη του παρελθόντος (μακάρι) και λογικά έχουν τον τρόπο για να πετύχουν ξανά. Το έχουν κάνει με Λουτσέσκου, Λυκογιάννη και Καλμαζίδη και είναι βέβαιο ότι μπορούν να φέρουν τον ΠΑΟΚ –και πάλι- πολύ ψηλά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

ΑΕΚ: Συντηρείται θέμα Γιαννούλη

Το συμβόλαιο που ολοκληρώνεται και το μέλλον του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το όνομα του Δημήτρη Γιαννούλη, έχει συνδεθεί με το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα, για λογαριασμό της ΑΕΚ, όπως έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές στο «κιτρινόμαυρο» ρεπορτάζ.

Κάτι ανάλογο ισχύει και τώρα με αφορμή και την παρουσία του στην Εθνική ομάδα, ενώ το τρέχον συμβόλαιο του με την Νόριτς, ολοκληρώνεται με το τέλος της σεζόν.

Η ΑΕΚ ψάχνει παίκτη για το αριστερό άκρο της άμυνας της, σύμφωνα με όσα σημειώνοντας σε ρεπορτάζ στην Αθήνα, ο πρώην μπακ του ΠΑΟΚ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, ενώ τονίζεται παράλληλα ότι ο ίδιος θα εξαντλήσει τις πιθανότητες να παραμείνει στο εξωτερικό.

Φέτος ο Γιαννούλης με τη Νόριτς, έχει καταγράψει 35 συμμετοχές με 4 ασίστ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Serie A: Η Κάλιαρι έστειλε την ομάδα του Μανωλά στη δεύτερη κατηγορία

Στο χείλος του γκρεμού η ομάδα από το Σαλέρνο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κάλιαρι έκανε άλμα σωτηρίας σήμερα και συνάμα «βύθισε» στον υποβιβασμό τη Σαλερνιτάνα, επικρατώντας στη Σαρδηνία με 3-2, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Serie A. Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη και ενίσχυσαν τις ελπίδες τους για την παραμονή στην κατηγορία, ενώ η ομάδα του Σαλέρνο, που είχε ξανά στην αρχική ενδεκάδα στην άμυνα της τον Κώστα Μανωλά (αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο), κάνει ήδη σχέδια για τη νέα σεζόν στη Serie B.

Η Κάλιαρι προηγήθηκε με 3-0 (12' Λαπαντούλα, 40' Γκαετάνο, 51' Σομουρόντοφ), αλλά μέσα σε τρία λεπτά (56' και 58') στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μείωσαν πρώτα με τον Κύπριο διεθνή μέσο, Γρηγόρη Κάστανο, και μετά με τον Ματζιόρε. Οι ελπίδες τους όμως έσβησαν με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Σομουρόντοφ στο 76ο λεπτό.

Να σημειωθεί πως ο Παντελής Χατζηδιάκος ήταν στην αποστολή της Κάλιαρι για πρώτη φορά μετά από ένα μήνα λόγω του τραυματισμού του. Την ίδια ώρα η Σασουόλο νίκησε τη Φροζινόνε με 1-0 και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για παραμονή και τη νέα σεζόν στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Και επίσημα στην Αστάνα ο Καρλίτος!

Κάτοικος Καζακστάν εφεξής ο Ισπανός επιθετικός!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ποδοσφαιριστής της Αστάνα και επίσημα είναι πλέον ο Καρλίτος, με τον σύλλογο του Καζακστάν να ανακοινώνει τη μεταγραφή του Ισπανού επιθετικού από τη Λαμία!

"Η Αστάνα υπέγραψε υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ισπανό επιθετικό Καρλίτος. Η διάρκεια του συμβολαίου 1,5 έτους, ως μέλος της ομάδας ο ποδοσφαιριστής θα βγει στο γήπεδο με το νούμερο 9" ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, με τη Λαμία να αγωνίζεται αύριο για πρώτη φορά χωρίς τον πρώτο σκόρερ της κόντρα στον ΠΑΟΚ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ