Connect with us

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Ηλικία πρωταθλητισμού και ποιότητα

Από τον Τέιλορ, μέχρι τον Τζιοβίνκο

Ηλίας Καπράλος

Ηλικία πρωταθλητισμού και ποιότητα

Πολλοί μιλούν για τον ηλικιακό μέσο όρο των παικτών του ΠΑΟΚ, για τις επιλογές του Λουτσέσκου και τους παίκτες που εμπιστεύεται. Αυτό που ξεχνούν όμως πολλοί είναι ότι ο στόχος δεν είναι αποκλειστικά ο ΠΑΟΚ να “φτιάχνει” παίκτες, αλλά να δημιουργεί και ταυτόχρονα να κατακτά τίτλους. 

Έτσι λοιπόν ο Ραζβάν Λουτσέσκου βρήκε μία ομάδα με τον νεαρό Μιχαηλίδη στα στόπερ, το νεαρό Τσιγγάρα στον άξονα, τους σχεδόν έφηβους Τζόλη, Κούτσια και Κωνσταντέλια, αλλά και τους νεαρούς που μπορούν να μείνουν στο ροτέισον όπως οι Λύρατζης, Νινούα, Βρακάς, Λάμπρου και Περέιρα που μπορούν να πάρουν και πολλές συμμετοχές στον ΠΑΟΚ Β. 

Σαν πρότζεκτ προοπτικής πώλησης, ο ΠΑΟΚ μπορεί να δουλέψει τον Ίνγκασον και τον Σφιντέρσκι εφόσον ανανεώσουν και φυσικά τον Αντρίγια Ζίφκοβιτς. Ακόμα και τον Μουργκ μπορεί να τον δώσει ο ΠΑΟΚ με μερικές συμμετοχές και καλές εμφανίσεις, ενώ εκκρεμούν οι περιπτώσεις των Τσόλακ και Ζαμπά που είναι δανεικοί και περιμένουμε τον Δεκέμβρη την τελική απόφαση των ομάδων τους. Από εκεί και μετά όμως ο Ρουμάνος και κάθε προπονητής που θέλει να πετύχει τον στόχο των τίτλων και του πρωταθλητισμού θέλει παίκτες με ποιότητα, εμπειρίες και προσωπικότητα που θα στα δύσκολα σημεία του πρωταθλήματος, θα του δώσουν αυτά που θέλει. 

Η πρώτη κίνηση ήταν αυτή του Τέιλορ. Σίγουρα δεν έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά, αλλά είναι ένας παίκτης που έχει περισσότερες επιθετικές αρετές από τον Ροντρίγκο Σοάρες και σίγουρα θα βοηθήσει όταν η ομάδα θα πρέπει να πάρει περισσότερη ώθηση από τις πίσω γραμμές. Η δεύτερη κίνηση ήταν ο Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος στράικερ κοντά στα 30 του χρόνια, έχει παίξει σε πολλές ομάδες, που είτε έπρεπε να είναι πρωταγωνιστής, είτε να πετύχει στόχους ανόδου στην Τσάμπιονσιπ. Μπαρουτοκαπνισμένος και με δύο χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα που σημαίνει ότι ξέρει τι θα συναντήσει στα γήπεδα της περιφέρειας με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Από εκεί και μετά οι δύο μεγάλες κινήσεις που είτε κόστισαν είτε θέλουμε να κοστίσουν περισσότερα είναι αυτές του Κούρτιτς και του Τζιοβίνκο που θέλει ο ΠΑΟΚ από την Αλ Χιλάλ. Εξ αρχής ο Σλοβένος είναι ένας παίκτης με εμπειρίες που λίγοι στην Ελλάδα έχουν. Σχεδόν 300 παιχνίδια στην πρώτη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος και σχεδόν 400 παιχνίδια με ιταλικές ομάδες, σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και με την Εθνική Σλοβενίας. Σε κάθε ομάδα που έπαιζε ήταν βασικό στέλεχος του κορμού και αυτό θέλει να πετύχει και στον ΠΑΟΚ. Σίγουρα είναι ένας παίκτης που δεν έχει πανηγυρίσει κάποιο πρωτάθλημα ή κύπελλο, αλλά αυτό τον κάνει ακόμα πιο διψασμένο για διακρίσεις, κάτι που ζητά από τους παίκτες του ο Λουτσέσκου. 

Τέλος ο Τζιοβίνκο στα 34 του, είναι από τους πλέον έμπειρους σε τέτοιες καταστάσεις. Ο Ιταλός έχει παίξει στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης με τη Γιουβέντους, ενώ η καριέρα του στις ΗΠΑ και στη Σαουδική Αραβία δεν είναι αυτή του ποδοσφαιριστή που θέλει τα τελευταία ένσημα στην καριέρα του. Πέτυχε σημαντικούς στόχους για την ομάδα του σε κάθε διοργάνωση που αγωνίστηκε, πήρε πρωταθλήματα, κύπελλα και Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας, ενώ η νοοτροπία νικητή μέσα στην ομάδα είναι και αυτή που έκανε τον Ραζβάν Λουτσέσκου να προτείνει την περίπτωσή του με κλειστά μάτια. Όπως ο ίδιος ξέρει από πάνω μέχρι κάτω τον Βιεϊρίνια και τον ήθελε στην Αλ Χιλάλ, έτσι με τον ίδιο τρόπο και τα ίδια κριτήρια θέλει και στον ΠΑΟΚ τον Ιταλό σταρ. 

Με άλλα λόγια, μία ομάδα πρωταθλητισμού θα πρέπει να έχει σίγουρα σε κάθε γραμμή παίκτες έμπειρους, με παραστάσεις και προσωπικότητες. Όπως και η ομάδα του 2019 με τους Μαουρίτσιο, Βιεϊρίνια, Πρίγιοβιτς και Μάτος, όπως ο Ολυμπιακός που βασίζεται στους Ελ Αραμπί, Σεμέδο, Βαλμπουενά, όπως παλαιότερα και ο Παναθηναϊκός με τους Καραγκούνη, Κατσουράνη, Σισέ και Ζιλμπέρτο Σίλβα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

«Έρχεται στη Λισσαβόνα ο ΠΑΟΚ για Μεϊτέ»

Δημοσίευμα της «Record» αναφέρεται στο ενδιαφέρον για την αγορά του Γάλλου μέσου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στον ΠΑΟΚ έχουν μείνει ικανοποιημένοι από την παρουσία του Σουαλιό Μεϊτέ τη φετινή σεζόν, με το Γάλλο μέσο να έχει έρθει με τη μορφή δανεισμού από τη Μπενφίκα για ένα χρόνο.

Η ρήτρα αγοράς που μπήκε τότε, ήταν στα 4 εκατομμύρια ευρώ και όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η πορτογαλική εφημερίδα «Record» στην ηλεκτρονική της έκδοση… «Ο ΠΑΟΚ στη Λισσαβόνα για τον Μεϊτέ. Οι Έλληνες προσπαθούν για το μέσο. Ο ΠΑΟΚ θα στείλει εκπροσώπους του στη Λισσαβόνα μέσα στις επόμενες ημέρες, για να διαπραγματευτεί τη μόνιμη μεταγραφή του Σουαλιό Μέϊτέ».

Ο συντάκτης αναφέρει ότι η ρήτρα που μπήκε το περασμένο καλοκαίρι ήταν στα 4 εκατομμύρια ευρώ και σημειώνει ότι ο «ελληνικός σύλλογος ελπίζει να πάρει τον παίκτη με λιγότερα».

Επίσης στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία πως στον ΠΑΟΚ είναι ικανοποιημένοι με τον Μεϊτέ» και καταλήγει με τα φετινά του επιτεύγματα, με 32 συμμετοχές, 1 γκολ και 2 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Το «αντίο» του Γκορντεζιάνι στον ΠΑΟΚ (pic)

Τι ανέφερε στο μήνυμα του μετά τη μεταγραφή του στη Ντιναμό Τιφλίδας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Βασίλης Γκορντεζιάνι θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ντιναμό Τιφλίδας, με την ομάδα να ανακοινώνει επίσημα την απόκτηση του ΠΑΟΚ χθες.

Ο 22χρονος επιθετικός, είπε το δικό του «αντίο» στον ΠΑΟΚ, γράφοντας στο μήνυμα του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram:

;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Οι προτεραιότητες του ΠΑΟΚ στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι

Τα δεδομένα για το καλοκαίρι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

H σεζόν μπαίνει στην τελική της ευθεία, στους επόμενους δύο μήνες θα κριθούν όλα σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, ωστόσο όπως όλες οι ομάδες, έτσι κι ο ΠΑΟΚ άρχισε να σκέφτεται και να προετοιμάζεται για το καλοκαίρι.

Η συζήτηση για την ενίσχυση της ομάδας το καλοκαίρι έχει ήδη ξεκινήσει, χωρίς αυτό να σημαίνει και ότι έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις, τόσο σε ότι αφορά το σημερινό ρόστερ, όσο και σε ότι αφορά τις κινήσεις που θα γίνουν.

Άλλωστε, παρά την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν είναι υπέρ της άποψης πως όλοι και όλα θα κριθούν στο τέλος της σεζόν, όταν και θα γίνει το ταμείο.

Aυτό είναι κάτι που έχει συζητηθεί με τον Ιβάν Σαββίδη στις τελευταίες τηλεφωνικές επαφές, στις οποίες έχουν ορίσει και τις γραμμές στις οποίες θα κινηθούν μεταγραφικά, όταν έρθει η ώρα.

Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη ξεκινήσει την προσπάθεια για να δει τι υπάρχει στην αγορά και τις διαθέσιμες επιλογές θα υπάρχουν για το καλοκαίρι, ώστε να είναι έτοιμος όταν έρθει η ώρα των οριστικών αποφάσεων για να γίνουν οι επιλογές.

Αυτό που θέλουν να ξέρουν στην Τούμπα, είναι οι παίκτες που θα είναι διαθέσιμοι και φυσικά, το κόστος για τον καθένα, αλλά και το αν έρχονται στην Ελλάδα.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Με βάση τα σημερινά δεδομένα εκεί που επικεντρώνει περισσότερο την έρευνα αγοράς ο ΠΑΟΚ, είναι οι θέσεις του επιθετικού, αλλά και του χαφ.

Ο λόγος είναι πως αφενός υπάρχει το γνωστό θέμα στην επίθεση και ο ΠΑΟΚ θέλει να ξέρει τι επιλογές θα έχει το καλοκαίρι για το “εύκολο γκολ” και αφετέρου πως στα χαφ υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες το καλοκαίρι και στην Τούμπα θέλουν να είναι έτοιμοι.

Τα συμβόλαια των Μεϊτέ, Μάρκος Αντόνιο, Σβαμπ λήγουν, για την ώρα τίποτα δεν είναι σίγουρο, αφού κάποιες συζητήσεις δεν ξεκίνησαν ακόμη και κάποιες που ξεκίνησαν δεν έχουν προχωρήσει πολύ.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, ξεψαχνίζει την αγορά των χαφ, για να ξέρει τι επιλογές θα έχει και να κινηθεί αναλόγως.

Αυτές είναι οι θέσεις στις οποίες δεδομένα γίνεται έρευνα αγοράς, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ περιορίζεται εκεί.

Μπορεί σήμερα οι υπόλοιπες θέσεις να είναι σχετικά καλυμμένες, αλλά κανείς δεν ξέρει τί ανάγκες μπορεί να προκύψουν, με ενδεχόμενες πωλήσεις ή αποχωρήσεις, γι΄ αυτό το λόγο στην Τούμπα έχουν τις κεραίες ανοιχτές.

Σε κάθε περίπτωση, οι καλοκαιρινές προσθήκες ΔΕΝ θα είναι πολλές, θα είναι όμως πολύ ποιοτικές και στα οικονομικά δεδομένα που έχει πάει πλέον ο ΠΑΟΚ, με συμβόλαια κοντά στο εκατομμύριο.

Πηγή: Forza

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ