Connect with us

ΕΥΡΩΠΗ

Οι πιο ακριβές μεταγραφές από το 2010 ανά χρονιά

Oι συνολικές δαπάνες στα “Big-5” πρωταθλήματα (Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία) μειώθηκαν κατά 11%

PAOK24

Οι πιο ακριβές μεταγραφές από το 2010 ανά χρονιά

Η Covid-19… έριξε τη «σκιά» της πάνω και σε αυτή τη θερινή μεταγραφική περίοδο, όπου πάντως η αγγλική Premier League επιβεβαίωσε την κυρίαρχη θέση της, καθώς το οικονομικό «μαξιλάρι» των συλλόγων της, τους επέτρεψε να αναλάβουν περισσότερα ρίσκα, προχωρώντας σε περισσότερες κινήσεις.

Πράγματι, επτά από τις δέκα πιο ακριβές μεταγραφές έγιναν από συλλόγους της Premier League, ενώ από το κορυφαίο πρωτάθλημα της Αγγλίας προέρχονται οι μισοί από τους 24 συλλόγους που έχουν δαπανήσει πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό αναφέρει μελέτη της -συμβουλευτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών με έδρα την Ολλανδία- KPMG που είναι ένας από τους «Big Four» ελεγκτές, μαζί με την Deloitte, την Ernst & Young  και την PricewaterhouseCoopers.

Στην πρόσφατη μεταγραφική περίοδο, οι συνολικές δαπάνες στα “Big-5” πρωταθλήματα (Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία) μειώθηκαν κατά 11%, μείωση που είναι μικρότερη -αν και ακόμη σημαντική- σε σύγκριση με αυτή κατά 39% του προηγούμενου έτος.

Η αγοραστική δύναμη της αγγλικής Premier League δεν προέρχεται μόνο από τους συνήθεις… «υπόπτους», καθώς η «νεοφώτιστη» Νόριτς δαπάνησε περισσότερα χρήματα για μεταγραφές από τους πρωταθλητές Γαλλίας, Γερμανίας και Ιταλίας (Λιλ, Μπάγερν Μονάχου και Ιντερ, αντίστοιχα) και μόνο 10 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα από την πρωταθλήτρια Ισπανίας (Ατλέτικο Μαδρίτης).

Οι πιο ακριβές μεταγραφές από το 2010 έως το 2021:

2010 Νταβίντ Βίγια       40 εκατ. ευρώ
2011 Φερνάντο Τόρες      59
2012 Τιάγκο Σίλβα        42
2013 Γκάρεθ Μπέιλ       101
2014 Λουίς Σουάρες       82
2015 Κέβιν Ντε Μπρόινε   76
2016 Πολ Πογκμπά        105
2017 Νεϊμάρ             222
2018 Κριστιάνο Ρονάλντο 117
2019 Ζοάο Φέλιξ         127
2020 Κάι Χάβερτς         80
2021 Τζακ Γκρίλις       118

Η πιο ακριβή μεταγραφή της θερινής περιόδου του 2021 είναι του Τζακ Γκρίλις, ο οποίος αποχώρησε από την Άστον Βίλα για να ενταχθεί στην Μάντσεστερ Σίτι έναντι 118 εκατομμυρίων ευρώ.
Πρόκειται για την τρίτη πιο ακριβή μεταγραφή της τελευταίας δεκαετίας, πίσω από τα ανέφικτα 222 εκατ. ευρώ που κατέβαλε η Παρί Σεν Ζερμέν για τον Νεϊμάρ το 2017 και τα 127 εκατ. ευρώ της Ατλέτικο Μαδρίτης για να αποκτήσει τον Ζοάο Φέλιξ από την Μπενφίκα το 2019.

Οι πέντε πιο ακριβές μεταγραφές το 2021:
1. Τζακ Γκρίλις     118 εκατ. (από Αστον Βίλα σε Μάντσεστερ Σίτι)
2. Ρομέλου Λουκάκου 115 (Ιντερ-Τσέλσι)
3. Τζέιντον Σάντσο   85 (Ντόρτμουντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
4. Ατσράφ Χακίμι     60 (Ιντερ-Παρί Σεν Ζερμέν)
5. Μπεν Γουάιτ       59 (Μπράιτον-Αρσεναλ)

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ένας πρώην του ΠΑΟΚ στο δρόμο του Ολυμπιακού

Ο Ρόμπιν Όλσεν θα προσπαθήσει να σταματήσει τους «ερυθρόλευκους»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άστον Βίλα και Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στα ημιτελικά του Europa Conference League με το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων να διεξάγεται τη Μ. Πέμπτη στις 2/5 στην Αγγλία.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες βοήθησε την αγγλική ομάδα να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Europa Conference League κόντρα στη Λιλ, όμως ο Αργεντινός γκολκίπερ δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες, η μία στην κανονική διάρκεια και η άλλη στη διαδικασία των πέναλτι.

Μπορεί να γλίτωσε την κόκκινη κάρτα, αλλά όχι και την τιμωρία. αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το «The Athletic» και αισίως επιβεβαίωσε η UEFA, ο Μαρτίνες θα απουσιάσει από το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό, καθώς οι κάρτες ισχύουν κανονικά στο «ποινολόγιο».

Έτσι, τη θέση του κάτω από τα δοκάρια στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό θα πάρει ο άλλοτε τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ρόμπιν Όλσεν!

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που ο Όλσεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό, αφού είχε παίξει απέναντί του δύο φορές με τη Μάλμε και μία με τον ΠΑΟΚ.

Τη φετινή σεζόν ο Σουηδός γκολκίπερ έχει καταγράψει 6 συμμετοχές, έχοντας δεχτεί 8 γκολ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Μια «γροθιά» ο ΠΑΟΚ (vid)

O «ασπρόμαυρος» οργανισμός αφήνει πίσω τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μία σειρά από δημοσιεύσεις σε όλα τα social media, είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ, προσπαθεί να βγάλει ένα κλίμα ενότητας για την επόμενη μέρα, κλίμα το οποίο έβγαλε προς τα έξω ο ίδιος ο κόσμος στην Τούμπα.

«Ενωμένοι σα γροθιά» είναι το μήνυμα της ομάδας, αυτήν τη φορά στο Twitter/X, χρησιμοποιώντας ένα βίντεο από τα χειροκροτήματα του κόσμου στην ομάδα, μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα και την ήττα-αποκλεισμό με 0-2 από την Κλαμπ Μπριζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Χειροκροτήματα για τη Μπριζ στο αεροδρόμιο (vid)

Πριν την επιστροφή της μαζί με κόσμο που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ πέτυχε το στόχο της με το 0-2 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, περνώντας στα ημιτελικά του Europa Conference League και κατά την άφιξη της αποστολής σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», Βέλγοι που επέστρεφαν κι αυτοί στη βάση τους, χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές.

Δείτε το σχετικό βίντεο που δημοσίευσε η Κλαμπ Μπριζ στα social media…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ