Connect with us

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Λουτσέσκου: “Ο Μπότο είναι το… πρώτο βιολί στις μεταγραφές”

Ο Λουτσέσκου εξήγησε την φιλοσοφία του ΠΑΟΚ

PAOK24

Λουτσέσκου: “Ο Μπότο είναι το… πρώτο βιολί στις μεταγραφές”

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα βρίσκεται για μερικές ακόμη ημέρες στην πατρίδα του κι είναι ξεκάθαρο, πως το τελευταίο διάστημα αποτελεί πόλο έλξης για τους Ρουμάνους.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, παραχώρησε μία ακόμη συνέντευξη σε μέσο της Ρουμανίας και μεταξύ άλλων, εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο “Δικέφαλος”, με φόντο τις μεταγραφές, με αφορμή μία ερώτηση που του έγινε για τον Ολίμπιου Μορουτσάν της Γαλατασαράι.

“Δεν υπάρχει κάποια τέτοια κουβέντα. Είχα μια συνάντηση με όλο το διοικητικό συμβούλιο και με τον ιδιοκτήτη και συζητήσαμε τα πάντα γύρω από την στρατηγική μας. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες, που ολοκληρώθηκαν τα συμβόλαιά τους. Μαζί αποφασίζουμε για τη στρατηγική μας και πρέπει να σεβόμαστε όλοι αυτά που θέλει να πετύχει το κλαμπ”, ανέφερε αρχικά ο Λουτσέσκου και πρόσθεσε πως:

“Ο αθλητικός διευθυντής είναι υπεύθυνος για τις μεταγραφές, ξέρει τι θέλω, ποιες είναι οι ανάγκες που υπάρχουν και ποια είναι η φιλοσοφία και μου προτείνει ποδοσφαιριστές. Παίρνουμε μαζί τις αποφάσεις, αλλά αυτός είναι το… πρώτο βιολί στις μεταγραφές”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Έσκασε η ατομική βόμβα! Στον ΠΑΟΚ ο Πόρτερ Τζούνιορ! (vid)

Οριστική η συμφωνία με τον ΠΑΟΚ να τον ανακοινώνει με ένα ξεχωριστό βίντεο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ είναι και με τη βούλα παίκτης του ΠΑΟΚ! Μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές από το ΝΒΑ στην Ευρώπη στην ιστορία, ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να στέλνει το δικό του μήνυμα μέσω της σελίδας του στο Facebook!

O 24χρονος παικταράς, αναμένεται στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενισχύσει τις προσπάθειες του "Δικέφαλου του Βορρά" μέχρι το τέλος της σεζόν, σε μία συμφωνία που και οι δύο πλευρές, μόνο κερδισμένες μπορούν να βγουν.

Η συμφωνία των δύο πλευρών είχε επιτευχθεί από νωρίς το πρωί, όπως είχε ενημερώσει ο έγκυρος Shams Charania, με τον ΠΑΟΚ να την ανακοινώνει και επισήμως πριν από λίγο, αφού ξεπεράστηκαν τα όποια διαδικαστικά ζητήματα μπορεί να υπήρχαν.

Ο KPJ θα φορέσει τα ασπρόμαυρα, σε μία κίνηση που προκαλεί αίσθηση τόσο στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, στην προσπάθεια που κάνει να ξαναβάλει την καριέρα του στο σωστό δρόμο και να επιστρέψει στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου για να κυριαρχήσει ξανά!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Αυτός είναι ο Πόρτερ Τζούνιορ (vids & pic)

Μόλις 24 ετών αλλά με ζωή γεμάτη… ιστορίες ο Αμερικανός γκαρντ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Υπό κανονικές συνθήκες, ένας παίκτης του ΝΒΑ, που γεννήθηκε στις 4 Μαΐου του 2000, που το 2019 έγινε draft στο Νο30, που έχει μέσο όρο καριέρας 15.3 πόντους, με 4.3 ριμπάουντ και 5 ασίστ, (τη σεζόν 2022-2023 είχε 19.2π., 5.3 ριμπ. και 5.7 ασίστ), θα βρισκόταν στο δρόμο του ΠΑΟΚ, μόνο… Πρωταπριλιά!

Ωστόσο το tweet ενός εκ των πλέον αξιόπιστων ρεπόρτερ του ΝΒΑ, όπως ο Shams Charania, δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή ημέρα και κοιτώντας κανείς την καριέρα και τη ζωή του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, μπορεί να καταλάβει για πόσο ιδιαίτερη περίπτωση πρόκειται…

Ο ύψους 1.93 γκαρντ, γεννήθηκε στο Σιάτλ και έχασε τον πατέρα του, Μπράιαν Κέβιν, σε ηλικία 4 ετών. Ο πρεσβύτερος Πόρτερ καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο ενός 14χρονου κοριτσιού το 1993 και αργότερα πέθανε σε πυροβολισμούς το 2004, με τον Κέβιν, να μεγαλώνει με τη μητέρα του.

Από το high school του Rainier Beach, βρέθηκε στο πανεπιστήμιο του USC, το 2018, αλλά εκεί, έμεινε μόλις μία χρονιά. Με 9.5 πόντους και 4 ριμπάουντ στη rookie season του, οι Μιλγουόκι Μπακς τον έκαναν draft στο Νο30 και μέσω των Ντιτρόιτ Πίστονς, πήγε στους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Στην πρώτη του σεζόν, παίζει σε 50 αγώνες, έχοντας 10 πόντους μ.ο., 3.2 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ, ενώ το Νοέμβριο, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό ενός αγώνα για αντικανονική επαφή με αξιωματούχο. 15 μέρες μετά, έκανε το ντεμπούτο του ως βασικός, στην ήττα με 123-105 από τους Νιου Γιορκ Νικς, πετυχαίνοντας και ρεκόρ καριέρας ως τότε, με 18 πόντους.

Η επόμενη χρονιά, τον βρίσκει εκτός ομάδας, αφού το καλοκαίρι κατηγορήθηκε για παράνομη οπλοκατοχή, για την οποία αργότερα, αθωώθηκε. Όταν ήταν να επιστρέψει, πιάστηκε στα χέρια με τον τζένεραλ μάνατζερ των Καβαλίερς, Κόμπι Όλτμαν, με τα δημοσιεύματα τότε να αναφέρουν ότι αφορμή ήταν το γεγονός ότι έδωσαν το ντουλαπάκι του στα αποδυτήρια στον Ταϊρόν Πρινς!

Στις 21 Ιανουαρίου, οι Καβαλίερς τον στέλνουν στους Χιούστον Ρόκετς και αρχικά παίζει στη G-League, στην οποία είχε 24.1 πόντους (σημείωσε κι ένα triple double). Στη συνέχεια, ακολουθούν 26 παιχνίδια στο NBA με τους Χιούστον Ρόκετς, που τον είχαν κάνει δικό τους, τον Ιανουάριο, στα οποία καταγράφει 16.6 πόντους. 3.8 ριμπάουντ και 6.3 ασίστ. Τον Απρίλιο και μία μέρα μετά αφού του είχε επιβληθεί πρόστιμο ύψους 50.000 δολαρίων για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού από το ΝΒΑ, βάζει 50 πόντους και δίνει 11 ασίστ, κόντρα στους Σακραμέντο Κινγκς, για να γίνει ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της λίγκας, που καταγράφει παιχνίδι με 50 πόντους!

Τη σεζόν 2021-2022 σε 61 παιχνίδια, έχει 15.6 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 6.1 ασίστ, αλλά και πάλι, έχει θέματα… Την Πρωτοχρονιά του 2022, σε μία εντός έδρας αναμέτρηση με τους Ντένβερ Νάγκετς, στην οποία οι Ρόκετς έχασαν με 111-124, μαζί με το συμπαίκτη του Κρίστιαν Γουντ, είχαν μια διαφωνία με το βοηθό, Τζον Λούκας, στο ημίχρονο. Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν τότε, ο Πόρτερ πέταξε ένα αντικείμενο μέσα στα αποδυτήρια κι έφυγε από το γήπεδο, πριν τελειώσει το παιχνίδι, με τον προπονητή των Ρόκετς, Στίβεν Σάιλας, δύο μέρες αργότερα, να ανακοινώνει ότι οι δύο παίκτες, τιμωρήθηκαν από την ομάδα με αποκλεισμό από το επόμενο παιχνίδι.

Τον Μάρτιο εκείνης της σεζόν, καταγράφει το πρώτο του triple-double στο NBA, έχοντας 30 πόντους, 12 ριμπάουντ και 12 ασίστ κόντρα στους Κινγκς.

Τον Οκτώβριο της επόμενης σεζόν, υπογράφει νέο τετραετές συμβόλαιο με τους Ρόκετς, το οποίο θα του απέφερε συνολικά 82.5 εκατομμύρια δολάρια! Εκείνη είναι η καλύτερη του χρονιά στο ΝΒΑ, με 19.2 πόντους, 5.3 ριμπάουντ και 5.7 ασίστ, σε 59 αγώνες.

Το γεγονός που τον στιγμάτισε

Το Σεπτέμβριο του 2023, ακολουθεί ένα γεγονός που θα τον στιγματίσει. Ο Πόρτερ συνελήφθη στις 11 εκείνου του μήνα με την κατηγορία για επίθεση και απόπειρα στραγγαλισμού της φίλης του, παίκτριας του WNBA, Κίσρε Γκοντρέζικ! Εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι έγινε κλήση στο 911 από το ξενοδοχείο «Millennium Hilton» στις 6:45 εκείνο το πρωί. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, η Γκοντρέζικ βρισκόταν στο σημείο με εκδορές στο πρόσωπό της.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες αναφορές η γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής σε σταθερή κατάσταση. Οι εισαγγελείς του δικαστηρίου, είχαν δηλώσει ότι η Γκοντρέζικ, υπέστη κάταγμα σπονδύλου στον αυχένα και ένα κόψιμο πάνω από το δεξί της μάτι, σύμφωνα με το Associated Press, με τον Πόρτερ να αφήνεται ελεύθερος την επομένη με εγγύηση 75.000 δολαρίων.

Ένα μήνα αργότερα, η ίδια, μιλώντας στη «Washington Post», αρνήθηκε ότι ο πρώην σύντροφος της προχώρησε απόπειρα στραγγαλισμού της και μάλιστα ανέφερε «συνέβη πολύ γρήγορα, όχι στο βαθμό που αναφέρθηκε και ήταν ένας καυγάς που συνέβη στο δωμάτιο για ούτε 10 δευτερόλεπτα».

Στις 24 Ιανουαρίου του 2024, η πλευρά του παίκτη έφτασε σε συμφωνία με τους εισαγγελείς του δικαστηρίου του Μανχάταν δηλώνοντας ένοχος για επίθεση σε βαθμό πλημμελήματος και για παράβαση της νομοθεσίας περί παρενόχλησης, σύμφωνα με όσα σημείωσε τότε το Associated Press και οι δικηγόροι του Πόρτερ.

Ο παίκτης, συμφώνησε στην κατηγορία της επίθεσης από αμέλεια σε τρίτο βαθμό και της παρενόχλησης σε δεύτερο βαθμό, σύμφωνα με δήλωση των δικηγόρων του. Παράλληλα, κλήθηκε να ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα παρέμβασης σε καταχρηστικό σύντροφο, διάρκειας 26 εβδομάδων, να τηρήσει περιορισμένη εντολή προστασίας, να παρακολουθεί όλες τις ημερομηνίες του δικαστηρίου και να μην έχει άλλες συλλήψεις, όπως αναφέρει το Associated Press. Μετά από ένα χρόνο από την απόφαση, αν ο Πόρτερ συμμορφωθεί, θα του επιτραπεί να αποσύρει την ομολογία, διαγράφοντας ουσιαστικά το ποινικό του μητρώο.

«Η απόφαση θα επιτρέψει στον κ. Πόρτερ να αφήσει πίσω του αυτό το περιστατικό, το οποίο περιελάμβανε ψευδείς ισχυρισμούς για κακούργημα και ψευδή γεγονότα, χωρίς ποινικό μητρώο και να προχωρήσει μπροστά» είχαν αναφέρει τότε σε δήλωσή τους οι δικηγόροι του αθλητή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ρόκετς, ένα μήνα μετά το περιστατικό της κατηγορίας του, τον περιέλαβαν σε μία ανταλλαγή με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, αλλά μετά την ολοκλήρωση του trade, έμεινε άμεσα ελεύθερος.

Έτσι, όλη η σεζόν έχει περάσει με τον Πόρτερ Τζούνιορ ανενεργό και με τον ίδιο πλέον, να ψάχνει μια ομάδα να παίξει ξανά μπάσκετ και να ξαναβάλει την καριέρα του στο σωστό δρόμο. Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα φανεί αν αυτή, θα είναι ο ΠΑΟΚ, σε μία κίνηση η οποία στο άκουσμα της και μόνο, έχει κάνει αίσθηση σε όλη την Ευρώπη αλλά και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

«Επαφές Σπόρτινγκ-Παναθηναϊκού για Ιωαννίδη»

Η «Abola» σημειώνει ότι προχωράει το θέμα του διεθνή επιθετικού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σημερινό δημοσίευμα της πορτογαλικής «Abola», αναφέρει ότι η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας έχει κάνει διερευνητικές επαφές με τον Παναθηναϊκό, για τη μεταγραφή του Φώτη Ιωαννίδη.

Ο συντάκτης σημειώνει πως ο Παναθηναϊκός θέλει 20 εκατομμύρια ευρώ για την παραχώρηση του, όπως επίσης και πως τη δεδομένη χρονική, το όνομα του Ιωαννίδη, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας της Σπόρτινγκ για επιθετικό.

Σενάρια πάνε κι έρχονται εδώ και καιρό για το φορ του Παναθηναϊκού, το καλοκαιρι θα φανεί αν έχουν βάση επί της ουσίας…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ