Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Η πίεση στον Παναθηναϊκό , πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία»

Ήταν αναμφίβολα από τους πρωταγωνιστές της χθεσινής νίκης του ΠΑΟΚ στην Χαλκίδα, που έδωσε στον "Δικέφαλο" το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου μετά από 20 χρόνια.

Αγάπη Γαβριηλίδου

«Η πίεση στον Παναθηναϊκό , πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία»

Ο Μιλένκο Τέπιτς, μίλησε στην εκπομπή του PAOK24 στον Libero107.4 για τη χθεσινή νίκη-πρόκριση και τη σημασία της, τον ρόλο του στην ομάδα και τον τελικό της Κυριακής (17/2 17:00).

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το χθεσινό παιχνίδι και την πρόκριση: «Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Όλοι ξέραμε τη σημασία που έχει για την ομάδα αυτό το παιχνίδι κι έτσι το προσεγγίσαμε. Η Κύμη είναι μία δυνατή ομάδα, ειδικά όταν παίζει στην έδρα της. Δεν είναι ποτέ εύκολο να κερδίσεις μακριά από την έδρα σου, ειδικότερα έναν ημιτελικό. Είναι ένα παιχνίδι χωρίς επιστροφή, ένα do or die ματς και είναι πολύ καλό το γεγονός ότι ήμασταν για 40 λεπτά πνευματικά έτοιμοι. Κάναμε πολύ καλή δουλειά όλοι μας στο χθεσινό παιχνίδι και ήταν πολύ σημαντική αυτή η πρόκριση για όλους».

Για την εικόνα της ομάδας και το τελευταίο κομμάτι του αγώνα: «Δεν ήταν το καλύτερο μας παιχνίδι επιθετικά, αλλά ο στόχος ήταν να κερδίσουμε με κάθε τρόπο. Ξεκινήσαμε καλά, βγάλαμε ενέργεια, είχαμε και κάποια μεγάλα τρίποντα και ανοίξαμε το παιχνίδι με μία διαφορά. Η Κύμη έβγαλε ενέργεια, αλλά το πλάνο μας ήταν να μην την αφήσουμε να τρέξει στον αιφνιδιασμό. Εμείς ελέγξαμε το ρυθμό μέσα από την άμυνα μας και ίσως αυτό να μην άφησε λίγο πίσω στην επίθεση. Σε μεγάλα παιχνίδια είναι σημαντικό να το κάνεις αυτό. Ειδικά τα μεγάλα παιχνίδια πάντα, τα ελέγχεις μέσα από την άμυνα».

Για το ρόλο του στην ομάδα και την εικόνα του το τελευταίο διάστημα: «Είναι φυσιολογικό, είμαι στην ομάδα πλέον 4 μήνες. Έχω βρει τη θέση μου, το τι πρέπει να κάνω στο παρκέ, για να βοηθήσω την ομάδα. Είναι πολλά αυτά που σου δίνουν αυτοπεποίθηση. Το να βρεις το ρόλο σου στην ομάδα, οι κουβέντες με τον προπονητή. Το πιο σημαντικό για μένα, είναι ότι προσπαθώ να βοηθάω όσο περισσότερο μπορώ την ομάδα για να πετύχει τους στόχους της. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι και στο ματς με τον Παναθηναϊκό, στον τελικό και στο πρωτάθλημα και στο BCL. Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για τον τελικό με τον Παναθηναϊκό: «Περιμένουμε σίγουρα ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πετύχαμε τον πρώτο στόχο μας που ήταν η πρόκριση στον τελικό, αλλά εννοείται ότι σε τέτοια παιχνίδια προσπαθείς και λίγο παραπάνω. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλύτερη εμπειρία, έχει παίξει πολλά τέτοια παιχνίδια, έχει τρόπαια και μεγαλύτερο μπάτζετ, αλλά εδώ μιλάμε για ένα παιχνίδι. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Να βρούμε τον τρόπο την κάθε ευκαιρία που θα μας δοθεί, να την αξιοποιήσουμε για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Για τα θέματα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός: «Ο Λάνγκφορντ πιέστηκε για να παίξει χθες και μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο. Έχει γεμάτο ρόστερ και ίσως όταν αυτό μικραίνει σε κάποια παιχνίδια, οι παίκτες που παίζουν, βγάζουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Πιστεύω ότι έχει παίκτες ο Παναθηναϊκός για να καλύψει τις όποιες απουσίες».

Για τον ρόλο του Καλάθη και το πόσο σημαντικό είναι αντιμετωπιστεί σωστά: «Είναι πολύ σημαντικός ο Καλάθης και το ξέρει όλη η Ευρώπη αυτό. Εμείς θα προετοιμάσουμε το παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Ο Καλάθης είναι το μυαλό του Παναθηναϊκού, φτιάχνει τον ρυθμό της ομάδας ουσιαστικά και όλοι οι άλλοι παίρνουν αυτοπεποίθηση. Θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε την επιρροή του στο παιχνίδι της Κυριακής, για να έχουμε ελπίδες στον τελικό».

Για το πως αισθάνεται ενόψει του μεγάλου τελικού: «Φυσικά και όλοι ξέρουμε ότι είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Πάντα υπάρχει ένα ιδιαίτερο συναίσθημα σε έναν τελικό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς, είναι να είμαστε έτοιμοι πνευματικά. Να ξέρουμε στο μυαλό μας ότι είναι ένας αγώνας μπάσκετ και πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πράγματα σωστά, όπως σε όλα τα παιχνίδια. Από μικροί, όλοι οι παίκτες αυτά τα ματς περιμένουν. Η πίεση σε αυτό το παιχνίδι ειδικά, είναι στον Παναθηναϊκό. Έχουμε έμπειρους παίκτες και πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι όπως πρέπει την Κυριακή στον τελικό».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαιτητής Εuroleague στη… φάκα για κλέψιμο σε duty free!

H κάμερα ασφαλείας «έπιασε» τον Ματέι Μπολτάουζερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτο δημοσίευμα στη Σερβία από την ιστοσελίδα «Republika.rs», η οποία αναφέρει ότι στις 5/12, ο Σλοβένος διαιτητής, Ματέι Μπολτάουζερ, συνελήφθη» από κάμερα ασφαλείας να κλέβει μία κολόνια αξίας 221 ευρώ, από κατάστημα σε αεροδρόμιο «Νikola Tesla», του Βελιγραδίου!

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το συμβάν έλαβε χώρα μετά την αναμέτρηση της Παρτίζαν με τη Μονακό, με τον έμπειρο διαιτητή συνελήφθη στη συνέχεια από την αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας ένα πρόστιμο ύψους περίπου 256 ευρώ.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα επικοινώνησε με τον Σλοβένο, ο οποίος δήλωσε άγνοια: «Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό. Λυπάμαι. Δε μπορώ να μιλήσω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο ΠΑΟΚ – Μαρούσι

Ποιοι ορίστηκαν στο Παλατάκι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο το Μαρούσι στο Παλατάκι (20:15, ΕΡΤ 3), στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ, με το νικητή του αγώνα αυτού, να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό.

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους διαιτητές για τα τρία αυριανά παιχνίδια. Πιο αναλυτικά:

Γ. Μπουρούσης 20.15 Καρδίτσα-ΑΕΚ Μαλαμάς-Λουλουδιάδης-Σπυρόπουλος (Μανάσης)

ΠΑΟΚ 20.15 ΠΑΟΚ-Μαρούσι Πουρσανίδης Γ.-Καρπάνος-Μπακάλης (Παπαδόπουλος Νικ.)

Απόλλων Π. 20.15 Απόλλων Π.-Λαύριο Λόρτος-Μαρτινάκος-Αγγελής (Θεοδωρόπουλος Γ.-Σπυρόπουλος Μ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κολντεμπέλα για ΠΑΟΚ, οπαδούς και Πέτζα! (vids)

Ιστορίες από το παρελθόν από τον Ιταλό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ από το 1998 ως το 2002 και τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει στο μπάσκετ από άλλο πόστο, με τον τωρινό του ρόλο να είναι αυτός του τζένεραλ μάνατζερ της Ρέτζιο Εμίλια.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, θυμήθηκε διάφορες ιστορίες του παρελθόντος με τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Δείτε παρακάτω τα σχετικά βίντεο…



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ