Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Λάθος μου που έφυγα από τον ΠΑΟΚ»

Συνέντευξη στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα αίτια που τον οδήγησαν να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ, παραχώρησε ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Στέργιος Αναστασιάδης

«Λάθος μου που έφυγα από τον ΠΑΟΚ»

Ο πρώην αρχηγός του ΠΑΟΚ, που παραμένει χωρίς ομάδα μετά την αποχώρησή του από τον ΠΑΣ Γιάννινα, μίλησε για τα λάθη που έκανε ο ίδιος, το παιχνίδι με τον Άγιαξ στην Τούμπα που τον στιγμάτισε, τον Ιβάν Σαββίδη και τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, υπογράμμισε πως του αρέσει ο Τζόλης και χαρακτήρισε ως το καλύτερο της καριέρας του το γκολ που πέτυχε στην Τούμπα κόντρα στον Άρη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κλάους:

Με τι ασχολείται τώρα: «Είμαι στο χωριό για να δω τους δικούς μου. Είχα καιρό να έρθω λόγω της κατάστασης. Είχα κάνει προπονήσεις με τον Απόλλωνα Σμύρνης για δύο μήνες. Στην αρχή ήταν γνωστός μου ο γυμναστής που είχα στα Γιάννενα και του είχα μιλήσει για να κάνω προπονήσεις. Κάποια στιγμή ο γιος του προέδρου ζήτησε να μιλήσουμε, ήρθε ο Παράσχος, σταμάτησαν οι συζητήσεις και μου είπαν ότι δεν θα συνεχίσουμε μαζί».

Για τα λάθη που έκανε στην καριέρα του: «Σίγουρα γίνονται λάθη στην όλη πορεία. Σίγουρα έκανα κάποιες κινήσεις, δεν βρήκα αυτό που ήθελα, συνάντησα εμπόδια. Ένα από τα λάθη μου ήταν που έφυγα από τον ΠΑΟΚ, ένα από τα σημαντικά. Πήγα στο Ισραήλ αλλά μετά έπρεπε να κάνω άλλη επιλογή».

Για το λόγο που έφυγε: «Έφυγα. Σίγουρα είχε φθαρεί η σχέση μετά το ματς με τον Άγιαξ. Ένα από τους σημαντικούς λόγους ήταν αυτό το ματς. Είχα χάσει ευκαιρίες και μετά από εκεί άρχισε η φθορά. Έκανα λάθη πολλά σαν παιδί. Ποιο παιδί δεν κάνει λάθη. Μερικές φορές είναι αργά για να τα διορθώσεις. Όσο μεγαλώνουμε σίγουρα μαθαίνουμε. Πλέον δεν είμαι μικρός».

Για το Champions League: «Το Champions League το θέλει όλη η ομάδα, όλος ο κόσμος. Οπότε όταν έρχεται ένας τέτοιος αποκλεισμός, έρχεται η γκρίνια σίγουρα. Τα δίνεις όλα για να μπεις και δεν γίνεται. Κερδίζεις Μπεσίκτας και Μπενφίκα που είναι κάτι μεγάλο και μετά έρχεται ένα ματς και χάνεις και έρχεται η γκρίνια».

Για το αν παρακολουθεί τον ΠΑΟΚ: «Ναι, παρακολουθώ την ομάδα. Τα παιδιά τα νέα τα βλέπω και χαίρομαι για αυτούς. Κάποια στιγμή θα έρθω και στο γήπεδο γιατί έχω καιρό να έρθω».

Για το κόσμο: «Υπάρχει αγάπη. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Όσο είσαι παίκτης μετά από άσχημα αποτελέσματα υπάρχει γκρίνια, τώρα δεν έχω άλλα προβλήματα».

Για τον Βιεϊρίνια: «Ό,τι ξέρετε, ξέρω, πληροφορούμαι από το διαδίκτυο. Πιστεύω πως δεν θα μείνει. Με αυτά που διαβάζω και βλέπω και από τις δύο πλευρές αυτό πιστεύω. Κάτι πήγε λάθος. Και οι δύο θέλανε την παραμονή. Στην πορεία κάτι στράβωσε, χάλασε, έγινε παρεξήγηση. Δεν ξέρω. Ο Αντρέ πρέπει να είναι στην ομάδα. Είτε παίζει είτε δεν παίζει μπορεί να βοηθήσει στα αποδυτήρια. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να μείνει».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Δεν έχω μιλήσει μαζί του από τη στιγμή που έφυγα. Μπορεί μετά από κάποια γεγονότα δεν προστάτευσα τον εαυτό μου. Δεν είχα κανένα πρόβλημα με τον πρόεδρο, γύρω γύρω τι γινόταν. Αγαπάει τα παιδιά του ο πρόεδρος».

Για τα νέα παιδιά του ΠΑΟΚ: «Χαίρομαι που βλέπω ότι τα παιδιά δίνουν τα πάντα και είναι καλά. Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει τον τρόπο σκέψης απέναντι τους. Τα προστατεύει. Σίγουρα δεν μπορείς να βάλεις 10 παιδιά αλλά ένα ένα σιγά σιγά μπορεί να μπει. Ο Τζόλης μου αρέσει πάρα πολύ. Μερικές φορές θυμίζει εμένα, είναι εκεί. Θα του έλεγα να συνεχίσει τη δουλειά, να μείνει προσγειωμένος και όλα θα είναι στα πόδια του».

Ποιο ματς τον έχει στιγματίσει: «Το ματς με τον Άγιαξ. Το βλέπω κάποιες φορές και το σκέφτομαι».

Για το καλύτερο γκολ του: «Εκείνο με τον Άρη. Είναι το καλύτερο. Και η κεφαλιά με τον Ολυμπιακό θα έλεγα».

Για το αν έχει επαφή με κάποιον από την ομάδα: «Όχι με κανέναν. Με τον Πάμπλο μιλάω ναι».

Για το αν θέλει να παίξει: «Ξεκίνησα με αυτήν την προϋπόθεση. Να τα δώσω όλα και να να βρω μια ομάδα. Είμαι σε καλή κατάσταση. Μακάρι να βρεθεί κάτι. Μια ευκαιρία ζητάς»

Για το λόγο που δεν έχει πρόταση από κάποια ομάδα: «Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο. Δεν ξέρω. Δεν είχα άσχημη χρονιά στα Γιάννενα».

Για την Εθνική: «Υπάρχει ένας προπονητής, μια νέα κατάσταση. Τα παιδιά θέλουν στήριξη. Δεν μπορούμε να διαγράψουμε την Εθνική. Αυτός επιλέγει, τους παρακολουθεί. Δεν χρειάζεται να αναρωτιόμαστε γιατί δεν παίζει ο ένας και όχι ο άλλος. Πρέπει να την αφήσουμε να δουλέψει».

Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στον κόσμο: «Υγεία σε όλο τον κόσμο, να βγούμε από αυτή τη διαδικασία και να γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: «98 χρόνια Περηφάνιας, Αντίστασης, Ονείρου και Κατακτήσεων»

Το μήνυμα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το ξεκίνημα μιας θρυλικής ιστορίας σημάδεψε τη Θεσσαλονίκη στις 20 Απριλίου του 1926, όταν ιδρύθηκε ο Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών.

Σαν σήμερα, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης λάμβανε μια τυπική αλλά τόσο κομβικής σημασίας απόφαση. Με τον αριθμό 822 στις 20.04.1926 ενέκρινε την σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ και αναγνώρισε επισήμως τον σύλλογο που έμελλε ν’ αλλάξει τα δεδομένα στην πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλε το δικό της μήνυμα με αφορμή τη σημερινή μέρα γράφοντας τα εξής:

«98 χρόνια Περηφάνιας, Αντίστασης, Ονείρου και Κατακτήσεων.
98 που κάνεις δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει και να μάθει "τι είσαι για μένα".
98 χρόνια δίπλα σε λύπες, χαρές, επιτυχίες, αποτυχίες, δάκρυα κάθε λογής, μάχες. Πάντα ακολουθώντας έναν δικό μας ξεχωριστό τρόπο ζωής, χωρίς ποτέ να κάνουμε πίσω.
98 χρόνια αρχών, αξιών, πίστης κι αφοσίωσης.
98 χρόνια κι όσο κι αν προσπάθησαν, κάνεις δεν κατάφερε να μας λυγίσει.
98 χρόνια ΠΑΟΚ! Χρόνια πολλά ΠΑΟΚ μας!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Προπόνηση και αναχώρηση για Αθήνα

Το μυαλό όλων βρίσκεται στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ αφήνει πίσω του τον αποκλεισμό από τη Μπριζ και στρέφει πλέον αποκλειστικά την προσοχή του στο πρωτάθλημα και το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Σήμερα (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ