Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Σεμινάρια διαχείρισης κρίσεων

Ψάχνοντας δικαιολογίες για το ξεκίνημα της ομάδας στη νέα σεζόν, μπορείς να βρεις πολλές. Το θέμα είναι αφού τις βρεις, να δώσεις και μια εξήγηση για την εικόνα της στις ήττες με Άρη και Προμηθέα Πάτρας.

Νίκος Μοσχοβίτης

Σεμινάρια διαχείρισης κρίσεων

Μόνο σε αυτόν το σύλλογο και ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο τμήμα, θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Θυμηθείτε που ήταν πριν μία εβδομάδα… Προετοιμασία για το ντέρμπι με τον Άρη, αισιοδοξία από την καλή δουλειά που φάνηκε να γίνεται στο προηγούμενο διάστημα, όχι μόνο από πλευράς αποτελεσμάτων, αλλά και από πλευράς απόδοσης.

Δείτε που είναι τώρα. Οι δύο βασικοί δημιουργοί της (Ντίλαρντ-Κόνιαρης) εκτός, ένας καινούργιος παίκτης (Κατσίβελης), άλλα προβλήματα που είτε ξεπεράστηκαν (Τζόουνς-Μαργαρίτης), είτε προκύπτουν (Ζάρας) και το χειρότερο όλων; Δύο ήττες που βάζουν στις πλάτες της ομάδας, ένα βάρος που είναι ερωτηματικό αν μπορεί να το ξεφορτωθεί.

Και μάλιστα δύο ήττες, οι οποίες ήρθαν σε παιχνίδια που ο ΠΑΟΚ κυνηγούσε να γυρίσει διαφορές 18 και 21 πόντων. Αν με τον Άρη χτύπησε ένα καμπανάκι, χθες είχαμε καμπάνες το Δεκαπενταύγουστο σε χωριό με πανηγύρι.

Ξεκινώντας από αυτά που έχουν εξήγηση, έγινε ξεκάθαρο και χθες, ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με το plan b του. Για 6-7 αγωνιστικά λεπτά, που επέβαλλε το δικό του ρυθμό, γύρισε διαφορά 21 πόντων, έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 27-5. Άμυνα ψηλά, κλεψίματα, αιφνιδιασμοί, γρήγορες επιθέσεις, εύστοχα τρίποντα. Κερδίζεις μόνο έτσι; Μπορείς να το κάνεις αυτό για μεγαλύτερο διάστημα; Μπορείς, αλλά για 40 λεπτά; Δε γίνεται…

Το πρόβλημα είναι στην εναλλακτική. Που γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, όταν ο Ντίλαρντ είναι με ένα μάτι και ο Κόνιαρης εκτός. Ειδικά ο Αμερικανός, είναι κάτι παραπάνω από σημαντικός, γιατί με τα χαρακτηριστικά που έχει, μπορεί να ξεκλειδώσει την ομάδα, όταν ζορίζεται στο πέντε εναντίον πέντε.

Χθες, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ακουμπήσει τη μπάλα στη ρακέτα του, έστω και λίγο, αλλά θέλει πολλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Θέλει και αγωνιστικά χαρακτηριστικά για να το κάνει. Χαρακτηριστικά που είτε του λείπουν σε αυτήν τη φάση (Χαραλαμπόπουλος), είτε προς το παρόν δεν έχει βρει τρόπο να τα εκμεταλλευτεί (Μαργαρίτης). Υπάρχει και μια έκτη θέση ξένου, που έχει μείνει κενή.

Πηγαίνοντας τώρα στα ανεξήγητα… Στη στατιστική του χθεσινού αγώνα, ο Δημήτρης Κατσίβελης κατέγραψε 36 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα στο παρκέ. Ο 26χρονος τα έδωσε όλα σε επίθεση και άμυνα, παρότι έκανε μόλις μία προπόνηση με την ομάδα την Παρασκευή. Στο τέλος έκανε ένα λάθος, που κλείδωσε τη νίκη του Προμηθέα, αλλά και αυτά μέσα στο πρόγραμμα είναι. Το ανεξήγητο είναι γιατί έμεινε στο παρκέ τόσο πολύ, με όλα τα δεδομένα που περιγράψαμε παραπάνω.

Ίδιο είναι και το ερώτημα για τον Λάκι Τζόουνς. 36.39 λεπτά με τον Άρη, 37.36 χθες. Στο Παλέ, έπεσε κάτω από τις κράμπες, τρεις μέρες μετά, έμεινε ακόμα περισσότερο στο παρκέ! Ναι, με αυτόν ουσιαστικά στο 4, ο Παπαθεοδώρου βρήκε ένα λειτουργικό σχήμα, άνοιξε το γήπεδο και γύρισε το παιχνίδι, αλλά για να ολοκληρωθεί η ανατροπή, δεν έφτανε μόνο αυτό. Την ώρα που Τσόχλας και Μαργαρίτης, ήταν περισσότερη ώρα στον πάγκο.

Εννοείται πως ο προπονητής που ζει την καθημερινότητα της ομάδας κάθε μέρα, ξέρει και πολύ καλύτερα τη διαχείριση της, χθες μίλησε για κάποιους ρόλους που έχουν δομηθεί από την αρχή της προετοιμασίας και δε μπορούν να αλλάξουν ξαφνικά, ωστόσο ο ΠΑΟΚ έχει εμπειρία στο ρόστερ του απο Έλληνες παίκτες, που στα πρώτα δύο επίσημα παιχνίδια έμεινε ανεκμετάλλευτη σε κομβικά σημεία τους.

Η δική μας η αισιοδοξία δε χάνεται για αυτή την ομάδα, ξαναλέμε ότι το ρόστερ που διαθέτει για το επίπεδο της είναι καλό, αρκεί βέβαια να βρεθεί και κάποια στιγμή στο γήπεδο όλο μαζί. Η πρώτη κρίση στη σεζόν ήρθε πάρα πολύ νωρίς και μάλλον απροσδόκητα, με όλα όσα έχουν γίνει πριν και μετά το παιχνίδι με τον Άρη και η διαχείριση της, είναι ζητούμενο και μάλιστα σημαντικό. Και έρχεται πάρα πολύ απαιτητική εβδομάδα με Λούντβιγκσμπουργκ και Παναθηναϊκό…

Υ.Γ.: Μεγάλη κινητοποίηση υπήρξε στο Παλατάκι, την Πέμπτη και την Παρασκευή. Το όλο θέμα του Ντίλαρντ έφερε αναστάτωση, προέκυψε ο Κατσίβελης ξαφνικά και ακόμα πιο ξαφνικά μπήκε στην ομάδα. Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες που λέει και η παροιμία, για τον Ηλία Παπαθεοδώρου. Είπαμε, η πίεση μπήκε από πολύ νωρίς στους ώμους της ομάδας μετά από αυτά τα αποτελέσματα.

Υ.Γ.2: Γράφεται κάτι κάπου, “φωτογραφίζεται” ένας συγκεκριμένος παίκτης, ξεκινάει το διαδικτυακό σούσουρο που μετατρέπεται σε σιγουριά. Αυτοί που κάνουν ρεπορτάζ, έχουν χαλάσει όλη τους την Παρασκευή, στα τηλέφωνα και στο ψάξιμο, για να δουν αν το όλο θέμα που πάει να προκύψει, έχει βάση (που αν έχει είναι και πάρα πολύ σοβαρή) και από όπου και αν το ψάχνουν, δε βρίσκουν πουθενά κάτι. Αν όντως τελικά δεν υπήρξε το οτιδήποτε, που από ότι φαίνεται δεν υπήρξε, θα βγει κάποιος από όλους αυτούς, που έγραψε την π@π@ρι@ του καμαρωτός, να ζητήσει συγνώμη; Μία φορά ρε παιδιά, έτσι για τη διαφορά. Να μην… ερεθίζεστε μόνο, όταν γράφετε κάτι στα social media και όχι μόνο. Αναλάβετε και μια ευθύνη. Α και εκτός από το να γράψετε. Το να υπογράψετε, ακόμα πιο δύσκολο έτσι;

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο Παλατάκι

Ποιοι ορίστηκαν στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Πάτρας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει το Σάββατο στις 18:00 στο Παλατάκι, την παρουσία του στα πλέι άουτ της Stoiximan Basket League, κόντρα στον ουραγό, Απόλλωνα Πάτρας, με την ΚΕΔ να ορίζει στην αναμέτρηση αυτή τον Θεονά, τον Μαγκλογιάννη και τον Λουλουδιάδη.

Αναλυτικά οι διαιτητής της 1ης αγωνιστικής της Γ' Φάσης:

Σάββατο 30/3

Α. Παπανδρέου 17.15 Περιστέρι-Κολοσσός Ρ. Παπαπέτρου-Λόρτος-Χριστινάκης (Κουλούρης)

ΠΑΟΚ 18.00 ΠΑΟΚ-Απόλλων Π. Θεονάς-Μαγκλογιάννης-Λουλουδιάδης (Κυρτάτας)

Λαύριο 19.00 Λαύριο-Καρδίτσα Συμεωνίδης-Μηλαπίδης-Μπακάλης (Νηγιάννης)

Κυριακή 31/3

ΣΕΦ 17.15 Ολυμπιακός-Άρης Τσαρούχα-Μαρινάκης-Σκανδαλάκης (Μωϋσιάδης)

ΟΑΚΑ 21.00 Παναθηναϊκός-Προμηθέας Π. Τσολάκος-Τζιοπάνος-Κατραχούρας (Ντάβαρης)

Δευτέρα 1 /4

ΟΚΑΛ 20.15 ΑΕΚ-Μαρούσι Καρπάνος-Τηγάνης-Ζακεστίδης (Παπαδόπουλος Θεοφ.)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Αναβολή στο Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ, γιατί αναβλήθηκε το παιχνίδι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λόγω του… ΑΕΚΟλυμπιακός στο ποδόσφαιρο, η Αστυνομία δε μπορούσε να εγγυηθεί για την ασφάλεια των φιλάθλων στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Προμηθέα κι έτσι για λόγους ασφαλείας, το παιχνίδι αυτό αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί σε άλλη ημερομηνία.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρει:

«Η αναμέτρηση Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR – Προμηθέας Πάτρας για την πρώτη αγωνιστική του Top-6 που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή (31/3, 21:00) στο ΟΑΚΑ, σε συνέχεια της απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση, σχετικά με τη χρονική μετάθεση του αγώνα για σοβαρούς λόγους ασφάλειας, αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί σε νεα ημερομηνία η οποία θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 9180/28-3-2024 απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Α.Δ.Α ΨΦ9Κ46ΝΚΠΔ-ΨΙΝ) κ. Γιάννη Βρούτση, σχετικά με τη χρονική μετάθεση του αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ AKTOR – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ της 1ης αγωνιστικής της Β’ φάσης Πρωταθλήματος (Top6 & Playouts) Stoiximan Basket League 2023-24 για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, σας ενημερώνουμε ότι ο ως άνω αγώνας μετατίθεται σε άλλη πρόσφορη ημερομηνία για την οποία θα ενημερωθείτε το συντομότερο δυνατόν».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ