Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Φίλε, εδώ είναι κάτι διαφορετικό»

Ο Αμερικανός έκανε την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σήμερα, είχε 34 πόντους και αποτέλεσε τον ηγέτη της, στη σπουδαία νίκη επί του Λαυρίου. Ο ίδιος, όπως τόνισε στη Θεσσαλονίκη, ζει μια καλύτερη και πολύ διαφορετική εμπειρία.

Νίκος Μοσχοβίτης

«Φίλε, εδώ είναι κάτι διαφορετικό»

«Ήταν μια σπουδαία νίκη, η έβδομη στη σειρά πριν από τη διακοπή που ακολουθεί. Είμαστε σε μια ωραία θέση τώρα. Προσωπικά, ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι για μένα, στο οποίο μπορώ να χτίσω, πριν τη διακοπή και την τελική ευθεία της σεζόν» είπε αρχικά ο Πέτεγουεϊ, ο οποίος ρωτήθηκε και για το αν η σημερινή, ήταν η καλύτερη του εμφάνιση στην επαγγελματική καριέρα του. «Πέρσι στην Ιταλία, είχα σκοράρει 43 πόντους, οπότε το σημερινό δεν ήταν το ρεκόρ μου» δήλωσε ο Αμερικανός.

Όσο για το αν μπορεί ο ίδιος να αποτελεί έναν από τους ηγέτες της ομάδας ως το τέλος της σεζόν; «Θα μπορούσα να γίνω ο ηγέτης, αλλά δεν είναι αυτή η δουλειά μου. Έχουμε παίκτες στην ομάδα που είναι ηγέτες. Εγώ είμαι ένας παίκτης που είτε έρχομαι από τον πάγκο, είτε ξεκινάω στην πεντάδα, θέλω να βάζω τη μπάλα στο καλάθι, να βρίσκω τους ελεύθερους συμπαίκτες μου, να παίζω καλή άμυνα, όποτε μπορώ. Έδειξα ότι μπορώ να είμαι ηγέτης, αλλά η δουλειά μου, δεν είναι αυτή, τώρα. Η δουλειά μου είναι να συνεχίζω να φέρνω ενέργεια στην ομάδα, να βοηθάω την ομάδα προχωρώντας στα πλέι οφ» απάντησε ο απόφοιτος του πανεπιστημίου της Νεμπράσκα.

Η ενέργεια που έβγαλε σήμερα, μεταφράστηκε σε πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό, κάτι που όπως εξηγεί ο ίδιος, είναι το αγαπημένο του παιχνίδι. «Πιστεύω ότι αυτή είνα μία από τις καλύτερες ικανότητές μου. Όταν το κάνω αυτό και μπορώ να τρέξω στον αιφνιδιασμό νιώθω ότι όλο το παιχνίδι ανοίγει για μένα. Μου αρέσει να τρέχω στον αιφνιδιασμό».

Ο Πέτεγουεϊ ρωτήθηκε και για το στόχο της τρίτης θέσης… «Σίγουρα το πιστεύω και το έχω ξαναπεί. Αυτή η ομάδα, έχει αποδείξει ότι μπορεί να κερδίζει παιχνίδια συνεχόμενα και αυτό κάναμε, με επτά αγώνες τώρα. Σίγουρα πιστεύω ότι μπορούμε να κλειδώσουμε την τρίτη θέση».

Ο Αμερικανός δεν είχε και τόσο καλή εμπειρία στη Γαλλία και στη Ναντέρ, πριν έρθει στον ΠΑΟΚ και όταν κλήθηκε να κάνει τη σύγκριση, ήταν σαφέστατος. «Δεν υπάρχει καν ερώτηση σε αυτό… Από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ, έχω πολύ καλή σχέση με τους συμπαίκτες μου. Όλος ο οργανισμός, το προπονητικό επιτελείο, οι παίκτες, η διοίκηση, είναι μια πολύ καλύτερη εμπειρία, με πολύ μεγάλη διαφορά».

Πρόσφατα ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, είχε μιλήσει για την έλευση του Πέτεγουεϊ και την επιρροή που έχει φέρει στην ομάδα, με τον ίδιο να απαντάει: «Νιώθω ότι αποτελώ μέρος της ομάδας, αλλά το είδα από την πρώτη στιγμή, όλοι είναι μαζί, παίρνουμε το κάθε παιχνίδι στα σοβαρά, είτε είναι εντός, είτε είναι εκτός. Είναι η πρώτη φορά που είμαι σε μια ομάδα, που υπάρχει σιγουριά ότι θα πάρουμε τη νίκη».

Για το αν αυτό αποτέλεσε το στοιχείο που οδήγησε την ομάδα σε δύο νίκες με ΑΕΚ και Λαύριο, χωρίς τον Κόνιαρη και τον Τζόουνς, απάντησε: «Αυτό δείχνει πόσο καλή ομάδα είμαστε. Δεν είχαμε τον καλύτερο μας αμυντικό, αλλά πάλι μπορέσαμε να κερδίσουμε. Δείχνει την καλή δουλειά που κάνει ο προπονητής. Αυτό συμβαίνει όταν έχεις μια καλή ομάδα κι έναν καλό πάγκο».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Με φανέλα… ΠΑΟΚ οι πανηγυρισμοί του Λοβ (pic)

Η επιτυχία του F4 με το Περιστέρι και ο ΠΑΟΚτσής που ξεχώρισε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το Περιστέρι κατέγραψε μία από τις πιο μεγάλες επιτυχίες της ιστορίας του χθες, αφού επικράτησε με 77-89 στην έδρα της Βόννης, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στο Final 4 του Basketball Champions League, το οποίο φέτος θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι.

Διάφοροι πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ και παλιότεροι (Κασελάκης, Μήτρου-Λονγκ) και νεότεροι (Λοβ, Ρένφρο) έχουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα του Βασίλη Σπανούλη (όπως βέβαια και ο Κώστας Χαραλαμπίδης που αποτελεί τον άμεσο συνεργάτη του στον πάγκο), αλλά ένας από αυτούς έζησε κάτι ξεχωριστό.

Κάποιοι φίλοι του Περιστερίου ταξίδεψαν με την ομάδα, αλλά στο γήπεδο της Βόννης, βρέθηκαν και διάφοροι Έλληνες της περιοχής και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών, φορούσαν φανέλα της Εθνικής ομάδας, ενώ άλλοι φορούσαν φανέλες του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού.

Ένας φίλος του ΠΑΟΚ από την πλευρά του, είχε τη φανέλα του Ζερμέιν Λοβ από τη διετία του στο «Δικέφαλο του Βορρά», με τον Αμερικανό να του δίνει το χέρι και να τον χαιρετάει μέσα στα χαμόγελα, όπως μπορείτε να δείτε και από τη σχετική φωτογραφία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Έτσι το έζησε ο Πόρτερ Τζούνιορ (vid)

Ένα ξεχωριστό βίντεο για τον Αμερικανό άσο και την παρουσία του στο “Παλατάκι”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έπαιξε για πρώτη φορά εντός έδρας, για μία ασίστ, έχασε το triple-double, ήταν μόνιμα με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του και δεν έκρυβε τη χαρά του για όσα έζησε.

Δείτε το ξεχωριστό βίντεο που ετοίμασε ο ΠΑΟΚ:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK BC (@paokbasketball)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Πήγε Παλατάκι, έφυγε με… 1800 ευρώ (vid)

Φίλος του ΠΑΟΚ το «έσταξε» από το κέντρο και κέρδισε!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έγιναν πολλά ωραία στο ντεμπούτο του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ στο Παλατάκι, στη χθεσινή αναμέτρηση με την Καρδίτσα, αλλά ένας φίλος του ΠΑΟΚ θα θυμάται πολύ καιρό το παιχνίδι αυτό και για έναν άλλο λόγο.

Ο διαγωνισμός που «έτρεχε» σε συνεργασία με τη «Winmasters» στο ημίχρονο κάθε εντός έδρας παιχνιδιού του ΠΑΟΚ, με δύο φίλους της ομάδας, να δοκιμάζουν την τύχη τους από το κέντρο του γηπέδου, έλαβε τέλος χθες!

Ο Θοδωρής, το…. έβαλε άνετος από το κέντρο του γηπέδου και κέρδισε το χρηματικό έπαθλο το οποίο είχε φτάσει στα 1.800 ευρώ! Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK BC (@paokbasketball)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ