Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τι έγινε στον όμιλο του ΠΑΟΚ

Αήττητη συνέχισε τις υποχρεώσεις της στον 2ο όμιλο του Basketball Champions League η Τενερίφη, ενώ οι Hapoel Holon και Nanterre 92 πέτυχαν σπουδαίες νίκες για την 6η αγωνιστική του 2ου ομίλου.

Ελένη Μπούντου

Τι έγινε στον όμιλο του ΠΑΟΚ

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ΚΑΕ:

Τη νίκη της αγωνιστικής πέτυχε η Nanterre 92,  η οποία υποχρέωσε τη Reyer Venezia στην πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα, καθώς επικράτησε με 87-99 στην Ιταλία. Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με πολλές διακυμάνσεις στο σκορ, οι Γάλλοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά το παιχνίδι και προηγήθηκαν ακόμα και με διαφορά 15 πόντων στην πρώτη περίοδο (11-26), αλλά οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί στο δεύτερο δεκάλεπτο και πέρασαν μπροστά με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με 47-45.  Η Venezia προηγήθηκε ακόμα και με διαφορά 10 πόντων στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά η Nanterre ήταν εξαιρετική στην τέταρτη περίοδο, όταν και έτρεξε επί μέρους σκορ 18-33, επικρατώντας με 87-99. Εξαιρετικοί για τη Nanterre 92 ήταν οι Adas Juskevicus με 31 πόντους και 9 ριμπάουντ και Julian Gamble με 28 πόντους και 11 ριμπάουντ. Από την πλευρά της Venezia ο Gasper Vidmar είχε 17 πόντους και 4 ασιστ.

Στο Ισραήλ, η Hapoel Holon νίκησε εύκολα την Telekom Baskets Bonn με 94-74 εκμεταλλευόμενη την ευστοχία της από την περιφέρεια, καθώς τελείωσε τον αγώνα με 12/23 τρίποντα! Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Corey Walden με 17 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ από την Telekom Baskets Bonn, ο Charles Jackson είχε 20 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Στην Τσεχία, η Iberostar Tenerife διατήρησε το αήττητό της, καθώς νίκησε εύκολα την Opava με 70-92. Οι Ισπανοί ήταν μπροστά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αν και ουσιαστικά «καθάρισαν» το παιχνίδι στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν και έτρεξαν επί μέρους σκορ 13-28, το οποίο τους έφερε στο +23. Πρώτος σκόρερ για την Tenerife ήταν ο Thaddus McFadden με 19 πόντους και 3/4 τρίποντα, ενώ από τους γηπεδούχους ο Ludek Jurecka είχε 14 πόντους.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

Hapoel Holon-Telekom Baskets Bonn: 94-74

Umana Reyer Venezia-Nanterre 92: 87-99

Opava-Iberostar Tenerife: 70-92

ΠΑΟΚ-Fribourg Olympic: 92-61

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Τρίτη 20 Νοεμβρίου

21:00         Telekom Baskets Bonn-BK Opava

21:00         Fribourg Olympic-Reyer Venezia

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου

21:30         Iberostar Tenerife- ΠΑΟΚ

21:30         Nanterre 92-UNET Holon

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό το εφηβικό του ΠΑΟΚ, κέρδισε με 90-76 τον Άρη

Με «διαστημικό» Λέφα που πέτυχε 40 πόντους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στην παράταση ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 90-76 του Άρη και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ.

Το σύνολο των Μελετιάδη - Σταυρόπουλου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 20:00 την ΔΕΚΑ.

Σε εξαιρετική μέρα για τον ΠΑΟΚ ο Λέφας που τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους!

Δεκάλεπτα: 26-19, 43-30, 59-53, 74-74(κ.α.), 76-90

Διαιτητές: Δέλλας-Κοντογιάννης-Κούρογλου

Άρης (Κεσαπίδης-Μήτσικας): Τσαχτσίρας 17(2), Βενετίδης, Καζαμίας 9, Πεταλωτής 3(1), Επαμεινώνδας 20(3), Πατεράκης 15, Πουρλίδας 2, Φωτιάδης 7(1), Γιαννίκος 3(1).

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης-Σταυρόπουλος): Οικονομούδης 7, Τσιμερίκας, Αλευράς 2, Γιαννάτος 8(2), Λέφας 40(4), Πέργουλης 21(3), Μανθόπουλος 12(2), Τσιφτσής, Ταλιχμανίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Γράφει ιστορία με ΑΕΚ ο Μαργαρίτης

Μία συμμετοχή για να γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έχει γράψει τη δική του ιστορία όλα αυτά τα χρόνια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά όλα δείχνουν ότι την προσεχή Κυριακή, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Καρδίτσα, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, έφτασε τις 292 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα, «πιάνοντας» στην κορυφή τον Γιάννη Πολίτη, ο οποίος κρατούσε αυτήν την κορυφή από το 1985.

Εφόσον ο Μαργαρίτης καταγράψει συμμετοχή στο επερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ, μία ακόμα ξεχωριστή πρωτιά για ένα αθλητή που έχει συνδυάσει το όνομα του με το «Δικέφαλο του Βορρά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… σοκ του Πόρτερ Τζούνιορ

«Σκωτσέζικο ντους» για τον Αμερικανό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έχει συναντήσει έναν ολόκληρο… καινούργιο κόσμο από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ και τώρα, θα βιώσει ξανά κάτι πρωτόγνωρο γι’αυτόν.

Αφού βρέθηκε χθες στην Τούμπα και παρακολούθησε μαζί με τον Έλβαρ Φρίντρικσον από κοντά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ, ζώντας από μέσα την ατμόσφαιρα του γηπέδου, την Κυριακή θα ζήσει ξανά κάτι μοναδικό.

Ποιο θα είναι αυτό; Ένα παιχνίδι με άδειες κερκίδες, αφού η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην έδρα της ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί από τη Δ.Ε.Α.Β. στην Ένωση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αμερικανός, έζησε έντονα τη χθεσινή ποδοσφαιρική αναμέτρηση, μεγαλώνοντας κι άλλο το… δεσμό που έχει αποκτήσει με τον ΠΑΟΚ, από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ