Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το σχόλιο της ημέρας

Δεν μας πάει η νησιωτική Ελλάδα και σήμερα σε Λήμνο και Σύρο γράφτηκε και πάλι ιστορία.

Ηλίας Καπράλος

Το σχόλιο της ημέρας

Σαββατοκύριακο χωρίς τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ σήμερα και πέραν των αποριών για την εθνική Ελλάδας έχουμε και άλλα τμήματα που κερδίζουν τα φώτα της δημοσιότητας. Ξεκινώντας από τα νικηφόρα αποτελέσματα είχαμε νίκες στο πόλο και στο χάντμπολ που έφεραν ηρεμία στις ομάδες μετά το δύσκολο ξεκίνημα στο πόλο και την περασμένη ήττα στο χάντμπολ.

Και πάμε τώρα στο Αιγαίο. Πρώτη στάση Λήμνος. Ο ΠΑΟΚ είχε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Ήφαιστο. Πολλοί ακούν Ήφαιστο και νομίζουν ότι πρόκειται για κάποιο χωριό, όπως λένε, ή κάποια ομάδα που θα παλέψει για την παραμονή. Το καλοκαίρι ο Ήφαιστος Λήμνου άλλαξε έδρα και πόλη, κάτι που δεν ήταν εύκολο βάσει των κανόνων της λίγκας και μάλιστα πήρε παίκτες που ο ΠΑΟΚ μπορούσε να μην πληρώσει. Παίκτες όπως ο Γουίγκινς, ή ο Έβανς και ο Σμιθ είναι ακριβότεροι από τους ξένους του ΠΑΟΚ, παρότι στο σύνολο ο Ήφαιστος έχει παρόμοιο μπάτζετ με τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος έπαιξε κόντρα σε μία ομάδα που έχει καλή έδρα που μαρτυρά το 3/3 στις νίκες και στα sold out. Άγνωστες λέξεις για πολλούς από τους “σχολιαστές” στο facebook μετά από μία ήττα της ομάδας, ενώ στο σερί των 5 συνεχόμενων νικών μάλλον έλειπαν σε διακοπές.

Ο ΠΑΟΚ σήμερα δεν είχε μόνο αντίπαλο τον Ήφαιστο αλλά και την μόνιμη πλέον διαιτητική του αντιμετώπιση στα εκτός έδρας παιχνίδια του όπως είπε και ο Φιλ Γκος. Σε ποιον να το πεις και να το πιστέψει ότι σε τηλεοπτικό παιχνίδι, δεν είδαμε καν ένα κανονικό ριπλέι της φάσης είναι αδιανόητο. Βέβαια στο ίδιο κάδρο ευθυνών που μπαίνει η ΕΡΤ που δεν έδειξε ένα σοβαρό ριπλέι της φάσης δεν γίνεται να μην μπουν οι διαιτητές και ολόκληρος ο μηχανισμός του ΠΑΟΚ στο γήπεδο. Μία φάση στο τελευταίο δευτερόλεπτο κρίνει το παιχνίδι και η τριάδα της διαιτησίας δεν μπαίνει καν στον κόπο να δει το instant replay. Από την άλλη μεριά ο πάγκος του ΠΑΟΚ ήταν υποχρεωμένος να αντιδράσει. Δεν γίνεται κανείς να μην πήγε στους διαιτητές να τους αναγκάσει για το ριπλέι. Φανταστείτε να γινόταν κάτι αντίστοιχο σε ένα παιχνίδι του Προμηθέα, της ΑΕΚ, ή του Περιστερίου με τις ομάδες φυσικά και να μην διαλέγονται τυχαία.

Πάμε τώρα και στην μαγευτική και πρωτεύουσα των Κυκλάδων την Σύρο. Για μια ακόμη φορά η ομάδα αδίκησε τον εαυτό της. Μέχρι στιγμής στη σεζόν με εξαίρεση το ματς με τον Ηρακλή στο πρωτάθλημα ή φτάνει μια ανάσα από τη νίκη και βάζει τον αντίπαλο στο παιχνίδι ή παίζει με την πλάτη στον τοίχο και καλείται να ανατρέψει την εικόνα. Είναι σεβαστό το γεγονός πώς πρόκειται για μία νέα ομάδα στο σύνολο της και είναι δεκτό πώς θα πρέπει να υπάρξει από όλους υπομονή, γνωρίζοντας από τα προηγούμενα χρόνια ότι οι σεζόν στο βόλεϊ κρίνονται προς το τέλος τους. Όμως κανείς δεν μπορεί να μην παραδεχτεί πώς ο προβληματισμός είναι έκδηλος, την ώρα που ακολουθούν δύσκολοι αγώνες εντός και εκτός συνόρων μέχρι τη διακοπή των εορτών.

Όλοι ανεξαιρέτως στο τμήμα βρίσκονται προ των ευθυνών τους και ανεξάρτητα με τις εξελίξεις που ενδεχομένως να υπάρξουν στο προσεχές διάστημα, η νίκη την Τετάρτη κόντρα στον Παναθηναϊκό κρίνεται επιβεβλημένη τόσο για βαθμολογικούς, όσο κυρίως για ψυχολογικούς λόγους!

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Γράφει ιστορία με ΑΕΚ ο Μαργαρίτης

Μία συμμετοχή για να γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έχει γράψει τη δική του ιστορία όλα αυτά τα χρόνια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά όλα δείχνουν ότι την προσεχή Κυριακή, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Καρδίτσα, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, έφτασε τις 292 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα, «πιάνοντας» στην κορυφή τον Γιάννη Πολίτη, ο οποίος κρατούσε αυτήν την κορυφή από το 1985.

Εφόσον ο Μαργαρίτης καταγράψει συμμετοχή στο επερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ, μία ακόμα ξεχωριστή πρωτιά για ένα αθλητή που έχει συνδυάσει το όνομα του με το «Δικέφαλο του Βορρά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… σοκ του Πόρτερ Τζούνιορ

«Σκωτσέζικο ντους» για τον Αμερικανό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έχει συναντήσει έναν ολόκληρο… καινούργιο κόσμο από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ και τώρα, θα βιώσει ξανά κάτι πρωτόγνωρο γι’αυτόν.

Αφού βρέθηκε χθες στην Τούμπα και παρακολούθησε μαζί με τον Έλβαρ Φρίντρικσον από κοντά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ, ζώντας από μέσα την ατμόσφαιρα του γηπέδου, την Κυριακή θα ζήσει ξανά κάτι μοναδικό.

Ποιο θα είναι αυτό; Ένα παιχνίδι με άδειες κερκίδες, αφού η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην έδρα της ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί από τη Δ.Ε.Α.Β. στην Ένωση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αμερικανός, έζησε έντονα τη χθεσινή ποδοσφαιρική αναμέτρηση, μεγαλώνοντας κι άλλο το… δεσμό που έχει αποκτήσει με τον ΠΑΟΚ, από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Μεταγραφές-εκπλήξεις για δύο πρώην του ΠΑΟΚ

Σε Ζαλγκίρις και Νεπτούνας!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ημέρα ανακοινώσεων ήταν η Πέμπτη, με δύο μεταγραφές που αποτέλεσαν έκπληξη, για δύο πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ.

Ο Ντιμίτρι Ρίβερς, ο οποίος φόρεσε τα ασπρόμαυρα στα μέσα της σεζόν 2021-2022, έκανε πολύ καλή χρονιά στην Ιταλία με τη Σκαφάτι φέτος, (10.3π., 4.1 ριμπ.) και ήρθε η μεγάλη μετακίνηση στο τέλος της, με τη Ζαλγκίρις να ανακοινώνει την απόκτηση του και να μπαίνει στην τελική ευθεία για τη μάχη της κατάκτησης του πρωταθλήματος της Λιθουανίας.

Στην ίδια χώρα θα συνεχίσει την καριέρα του και ο Γιώργος Καμπερίδης! Ο 24χρονος γκαρντ, μετά από μία τριετία στον ΠΑΟΚ, αφέθηκε ελεύθερος… ελαφρά τη καρδία από την προηγούμενη τεχνική ηγεσία και βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στην Καρδίτσα, στην οποία φέτος, είχε 5.8 πόντους και 39.8% στο τρίποντο σε 15.4 λεπτά συμμετοχής.

Ο Καμπερίδης θα συνεχίσει την καριέρα του ως το τέλος της σεζόν, στη Νεπτούνας, την οποία ανέλαβε πριν μερικές εβδομάδες ο Γιώργος Βόβορας, με τη λιθουανική ομάδα να ανακοινώνει και επίσημα την απόκτησή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ