Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν έχω σχέση με τον Μαρινάκη…»

Όλες οι απόψεις του Κούγια

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

«Δεν έχω σχέση με τον Μαρινάκη…»

Ο Αλέξης Κούγιας έδωσε μεγάλη συνέντευξη στον Libero 107,4 και στην εκπομπή στο πέναλτι, με τον Γιώργο Ζαγόρα. Ρωτήθηκε για πολλά και διάφορα και φυσικά απάντησε για ότι του καταλογίζουν αναφορικά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

 

Για αν με τη νίκη της η Λάρισα έδωσε απαντήσεις:

 “Αυτοί που λένε για τσάτσους πήραν την απάντηση. Είδατε πόσο στημένο ήταν; Πόσο σκηνοθετημένο ήταν; Αυτά είναι για ανθρώπους που δεν έχουμε αξιοπρέπεια και τη δική τους ανυπαρξία και αδυναμία προσπαθούν να την δικαιολογήσουν μέσα από να καταστρέφουν τη δημόσια εικόνα άλλων. Άλλο είναι να θες να βοηθήσεις κάποιον, τον οποίον εσύ έχεις καταστρέψει δικαστικά και άλλο να είσαι τσάτσος.

 

Όταν ήμουν στον Ηρακλή συνιδιοκτήτης με τον Θεοδωρίδη, έφτασαν στο σημείο να με χτυπήσουν μπράβοι του Παναθηναϊκού. Ήμουν Παναθηναϊκός πριν. Από το ’89 δεν έχω πάει να δω παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Πριν πάω στη Λάρισα, τι νομίζετε δεν είχα κάποια προτίμηση; Συναισθήματα φίλαθλα μπορεί να έχει κανείς από τη γέννησή του. Και ο γιος μου μέχρι χθες ήταν Παναθηναϊκός…

 

Οι φιλίες τελειώνουν όταν σφυρίζει ο διαιτητής. Μπορεί να συμπαθείς τον Μελισσανίδη, τον Σαββίδη, όταν όμως είσαι ο Κούγιας, μπαίνεις μέσα στο γήπεδο, λες στους ποδοσφαιριστές σου αυτές οι νίκες σε κάνουν μεγάλη ομάδα. Αυτή είναι η προσωπική αξιοπρέπεια, η ποδοσφαιρική. Προσφέρεις μια φιλοξενία καταπληκτική, δεν σε ευνοεί ο διαιτητής και παίζεις το παιχνίδι σου.”

 

Για τα παράπονα του Ολυμπιακού ότι ο διαιτητής έκοβε το ρυθμό τους: “Ποιο ρυθμό; Ήθελαν ο Μιλιβόγιεβιτς να σπάει τη μύτη του Φατιόν και να διαμαρτύρεται κιόλας; Με σπασμένη μύτη έπαιζε το παιδί και σήμερα έκανε αξονική, στο 94΄ να βγάζουν τον ώμο του Ξενοδόχοφ και να μην χάνεται χρόνος για να βάλουμε τον ώμο του. Με σπασμένη μύτη, να μην δικαιούται ο ποδοσφαιριστής ένα λεπτό να κάτσει κάτω; Ο τελευταίος που πρέπει να έχει παράπονα από την διαιτησία είναι ο Ολυμπιακός, εμείς πρέπει αλλά ας το αφήσουμε…”

 

Για τη σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη: “Δεν έχω σχέση με τον Μαρινάκη, δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου. Δεν τον ξέρω. Έχω ποδοσφαιρική ομάδα από το 2003. Το 1997 έδωσα προκαταβολή να πάρω την ΑΕΚ 120 εκατ. δραχμές, με κορόιδεψαν εκεί και δεν την έκανα δική μου την ομάδα. Μετά πήρα δικές μου ομάδες, από το 2003 ως το 2016 τον Μάρτιο, οι ομάδες μου δεν πήρα ένα πέναλτι. Ούτε ένα πέναλτι.”

 

Για την εμπλοκή του με τη Λάρισα: “Είπα θέλω να πάρω μια ομάδα με κόσμο, ο διαιτητής να φοβάται, να έχει κόσμο να είναι μόνο με την ομάδα τους. Στα Γιάννενα υπήρχε υγεία αλλά πέσαμε στη λαίλαπα διαφόρων ομάδων. Αποφάσισα να πάρω την ΑΕΛ με μηδέν παίκτες. Είπα θα πάψω να ασχολούμαι με την διαιτησία, με τον Μαρινάκη γιατί ασχολιόμουν παλιότερα και με τον Κόκκαλη και με τον Πατέρα όταν ήταν επικεφαλείς του ποδοσφαίρου γιατί οι ομάδες μου έχαναν την άνοδο με το ίδιο κύκλωμα και είπα θα δω τι θα κάνω. Ο μοναδικός τρόπος ήταν να βελτιώσω τη θέση του Μαρινάκη δικαστικά και πραγματικά ήταν υπερβολική γιατί εγώ την έχω φτιάξει και αυτή και την προηγούμενη δικογραφία και κάποιοι άρχισαν να μπερδεύουν αυτήν την νομική μου εμπλοκή με την προσωπική αξιοπρέπεια και την αξιοπρέπεια της Λάρισας. Γι αυτό η χθεσινή μέρα ήταν σημαντική για μένα. Άλλο είναι να θες να βοηθήσεις κάποιους που ταλαιπωρούνται δικαστικά. Δεν κυνηγάω κανέναν πια.

 

Με την ΑΕΛ είπα πως θα έχω ποδοσφαιρική ειρήνη. Σιώπησα. Δεν σταμάτησα να κυνηγάω τον Μαρινάκη ή τον Μελισσανίδη. Νόμιζαν κάποιοι ότι και εγώ θα είμαι σε ομάδα τσάτσων που όταν παίζει με τον Ολυμπιακό, θα υποκρίνεται ότι παίζει ποδόσφαιρο και αυτομάτως ότι δεν θα έκανα τίποτα άλλο απ΄αυτό που έκανα οι προηγούμενοι λάτρεις του Μαρινάκη, νυν εξυγιαντές του ελληνικού ποδοσφαίρου και μιλάω για Βέροιες, για Πλατανιά, για ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιο, Εργοτέλη, Λεβαδειακό. Τι ήταν όλες αυτές οι ομάδες, τι είναι όλες αυτές οι ομάδες. Φαίνεται και από τις δικογραφίες τι έκαναν. Βάζουν ΟΠΑΠ τώρα στη φανέλα τους, ενώ η ΑΕΛ ακόμη ψάχνει…

 

Λένε μόνο για τις κασέτες που είναι για τον Μαρινάκη, τις άλλες που είναι ανθρώπων για φοροδιαφυγή δεν τις λένε. Για εμένα λένε πως είμαι κατηγορούμενος για κακούργημα και δεν μπορώ να είμαι πρόεδρος. Για ποια πράξη όμως; Γιατί δεν λένε ότι είμαι κατηγορούμενος επειδή δημοσιοποίησα τις κασέτες του Μαρινάκη και του Μπέου και του Πατέρα, που μου τις έδωσε ο Πατέρας και ο Πατέρας δεν είναι κατηγορούμενος. Γιατί πήγε ο Μπέος και τα βρήκε με τον Πατέρα και έλεγε πως “δεν είμαι βέβαιος πως με υπέκλεψε”, λες και δεν ξέρει ο Μπέος με ποιον μιλούσε και οι εισαγγελείς το δέχτηκαν…”

 

Για το φετινό πρωτάθλημα: “Η αξιοπιστία του πρωταθλήματος θα φανεί στο τέλος, εκεί που οι ομάδες θα θέλουν Ευρώπη και άλλες θα υποβιβάζονται Μέχρι στιγμής είναι ματς ματς, εμείς το πήραμε με αίμα χθες και στη Ν.Σμύρνη ξαφνικά μια ομάδα που ήταν πρότυπο μέχρι πριν από λίγες μέρες, δεν υπήρχε μέσα στο γήπεδο”

 

Για τη σχέση του με τον Άγγελο Αναστασιάδη: “Είναι φίλος μου ο Αναστασιάδης, δεν έχω μπει ποτέ στα αποδυτήρια”

 

Για το περιστατικό με τον Ντεγκρά: “Δεν έπεσε χαστούκι. Γελοιότητες αυτά με Ντεγκρά. Τον έδιωξα για τους δικούς μου λόγους. Άλλο να ξέρεις να κάνεις κάτι και να μην το κάνεις και άλλο να μην θέλεις…”

 

Για τα εισιτήρια που δεν δίνουν στους φιλοξενούμενους: “Ούτε πρόκειται να δώσουμε εισιτήρια στους φιλοξενούμενους. Αποφασίσαμε κάθε γονιός να παίρνει και ένα παιδί μαζί του. Αυτή είναι η πολιτική μας. Δεν φτάνουν ούτε για μας.”

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κόκκαλης: «Μακάρι τελικός ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στο ΕCL» (vid)

Ο Πέτρος Κόκκαλης εξέφρασε την ευχή του τηλεοπτικά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, Πέτρος, ο οποίος εξελέγη ευρωβουλευτής με το ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ./Προοδευτική συμμαχία και πλέον είναι επικεφαλής του κόμματος «Κόσμος» με τηλεοπτική του συνέντευξη στο «Action 24» εξέφρασε την ευχή του ο φετινός τελικός του Εuropa Conference League, ο οποίος διεξάγεται στην «Αγιά Σοφιά» να έχει φιναλίστ τον αγαπημένο του Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Και οι Νιγηριανοί… περιμένουν τον Εκόνγκ!

Μετά τις πρόσφατες τοποθετήσεις του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το πως έχει η κατάσταση, όσον αφορά την αποζημίωση του ΠΑΟΚ, μετά το σοβαρό τραυματισμό του Γουΐλιαμ Τροστ-Εκόνγκ στο πρόσφατο Κύπελλο Εθνων Αφρικής με την εθνική ομάδα της Νιγηρίας, ενημερωθήκατε μέσα από το PAOK24.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του, έκαναν τους συμπατριώτες του, να τον… περιμένουν να επιστρέψει στις αρχές Ιουνίου και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Στη Νιγηρία υπάρχει δημοσίευμα που χρησιμοποιεί τις πρόσφατες δηλώσεις του, στις οποίες ανέφερε ότι ο ίδιος πιστεύει πως θα έχει ξεπεράσει το σοβαρό τραυματισμό του ως το τέλος της σεζόν, ενώ την επόμενη, θα είναι στο 100%.

Ο συντάκτης σημειώνει ότι στις 5 Ιουνίου, η Νιγηρία αντιμετωπίζει τη Νότια Αφρική και στις 8 το Μπενίν και υπάρχει ελπίδα ότι ο Εκόνγκ θα είναι ξανά διαθέσιμος τότε, για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ