Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Σεμινάρια διαχείρισης κρίσεων

Ψάχνοντας δικαιολογίες για το ξεκίνημα της ομάδας στη νέα σεζόν, μπορείς να βρεις πολλές. Το θέμα είναι αφού τις βρεις, να δώσεις και μια εξήγηση για την εικόνα της στις ήττες με Άρη και Προμηθέα Πάτρας.

Νίκος Μοσχοβίτης

Σεμινάρια διαχείρισης κρίσεων

Μόνο σε αυτόν το σύλλογο και ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο τμήμα, θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Θυμηθείτε που ήταν πριν μία εβδομάδα… Προετοιμασία για το ντέρμπι με τον Άρη, αισιοδοξία από την καλή δουλειά που φάνηκε να γίνεται στο προηγούμενο διάστημα, όχι μόνο από πλευράς αποτελεσμάτων, αλλά και από πλευράς απόδοσης.

Δείτε που είναι τώρα. Οι δύο βασικοί δημιουργοί της (Ντίλαρντ-Κόνιαρης) εκτός, ένας καινούργιος παίκτης (Κατσίβελης), άλλα προβλήματα που είτε ξεπεράστηκαν (Τζόουνς-Μαργαρίτης), είτε προκύπτουν (Ζάρας) και το χειρότερο όλων; Δύο ήττες που βάζουν στις πλάτες της ομάδας, ένα βάρος που είναι ερωτηματικό αν μπορεί να το ξεφορτωθεί.

Και μάλιστα δύο ήττες, οι οποίες ήρθαν σε παιχνίδια που ο ΠΑΟΚ κυνηγούσε να γυρίσει διαφορές 18 και 21 πόντων. Αν με τον Άρη χτύπησε ένα καμπανάκι, χθες είχαμε καμπάνες το Δεκαπενταύγουστο σε χωριό με πανηγύρι.

Ξεκινώντας από αυτά που έχουν εξήγηση, έγινε ξεκάθαρο και χθες, ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με το plan b του. Για 6-7 αγωνιστικά λεπτά, που επέβαλλε το δικό του ρυθμό, γύρισε διαφορά 21 πόντων, έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 27-5. Άμυνα ψηλά, κλεψίματα, αιφνιδιασμοί, γρήγορες επιθέσεις, εύστοχα τρίποντα. Κερδίζεις μόνο έτσι; Μπορείς να το κάνεις αυτό για μεγαλύτερο διάστημα; Μπορείς, αλλά για 40 λεπτά; Δε γίνεται…

Το πρόβλημα είναι στην εναλλακτική. Που γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, όταν ο Ντίλαρντ είναι με ένα μάτι και ο Κόνιαρης εκτός. Ειδικά ο Αμερικανός, είναι κάτι παραπάνω από σημαντικός, γιατί με τα χαρακτηριστικά που έχει, μπορεί να ξεκλειδώσει την ομάδα, όταν ζορίζεται στο πέντε εναντίον πέντε.

Χθες, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ακουμπήσει τη μπάλα στη ρακέτα του, έστω και λίγο, αλλά θέλει πολλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Θέλει και αγωνιστικά χαρακτηριστικά για να το κάνει. Χαρακτηριστικά που είτε του λείπουν σε αυτήν τη φάση (Χαραλαμπόπουλος), είτε προς το παρόν δεν έχει βρει τρόπο να τα εκμεταλλευτεί (Μαργαρίτης). Υπάρχει και μια έκτη θέση ξένου, που έχει μείνει κενή.

Πηγαίνοντας τώρα στα ανεξήγητα… Στη στατιστική του χθεσινού αγώνα, ο Δημήτρης Κατσίβελης κατέγραψε 36 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα στο παρκέ. Ο 26χρονος τα έδωσε όλα σε επίθεση και άμυνα, παρότι έκανε μόλις μία προπόνηση με την ομάδα την Παρασκευή. Στο τέλος έκανε ένα λάθος, που κλείδωσε τη νίκη του Προμηθέα, αλλά και αυτά μέσα στο πρόγραμμα είναι. Το ανεξήγητο είναι γιατί έμεινε στο παρκέ τόσο πολύ, με όλα τα δεδομένα που περιγράψαμε παραπάνω.

Ίδιο είναι και το ερώτημα για τον Λάκι Τζόουνς. 36.39 λεπτά με τον Άρη, 37.36 χθες. Στο Παλέ, έπεσε κάτω από τις κράμπες, τρεις μέρες μετά, έμεινε ακόμα περισσότερο στο παρκέ! Ναι, με αυτόν ουσιαστικά στο 4, ο Παπαθεοδώρου βρήκε ένα λειτουργικό σχήμα, άνοιξε το γήπεδο και γύρισε το παιχνίδι, αλλά για να ολοκληρωθεί η ανατροπή, δεν έφτανε μόνο αυτό. Την ώρα που Τσόχλας και Μαργαρίτης, ήταν περισσότερη ώρα στον πάγκο.

Εννοείται πως ο προπονητής που ζει την καθημερινότητα της ομάδας κάθε μέρα, ξέρει και πολύ καλύτερα τη διαχείριση της, χθες μίλησε για κάποιους ρόλους που έχουν δομηθεί από την αρχή της προετοιμασίας και δε μπορούν να αλλάξουν ξαφνικά, ωστόσο ο ΠΑΟΚ έχει εμπειρία στο ρόστερ του απο Έλληνες παίκτες, που στα πρώτα δύο επίσημα παιχνίδια έμεινε ανεκμετάλλευτη σε κομβικά σημεία τους.

Η δική μας η αισιοδοξία δε χάνεται για αυτή την ομάδα, ξαναλέμε ότι το ρόστερ που διαθέτει για το επίπεδο της είναι καλό, αρκεί βέβαια να βρεθεί και κάποια στιγμή στο γήπεδο όλο μαζί. Η πρώτη κρίση στη σεζόν ήρθε πάρα πολύ νωρίς και μάλλον απροσδόκητα, με όλα όσα έχουν γίνει πριν και μετά το παιχνίδι με τον Άρη και η διαχείριση της, είναι ζητούμενο και μάλιστα σημαντικό. Και έρχεται πάρα πολύ απαιτητική εβδομάδα με Λούντβιγκσμπουργκ και Παναθηναϊκό…

Υ.Γ.: Μεγάλη κινητοποίηση υπήρξε στο Παλατάκι, την Πέμπτη και την Παρασκευή. Το όλο θέμα του Ντίλαρντ έφερε αναστάτωση, προέκυψε ο Κατσίβελης ξαφνικά και ακόμα πιο ξαφνικά μπήκε στην ομάδα. Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες που λέει και η παροιμία, για τον Ηλία Παπαθεοδώρου. Είπαμε, η πίεση μπήκε από πολύ νωρίς στους ώμους της ομάδας μετά από αυτά τα αποτελέσματα.

Υ.Γ.2: Γράφεται κάτι κάπου, “φωτογραφίζεται” ένας συγκεκριμένος παίκτης, ξεκινάει το διαδικτυακό σούσουρο που μετατρέπεται σε σιγουριά. Αυτοί που κάνουν ρεπορτάζ, έχουν χαλάσει όλη τους την Παρασκευή, στα τηλέφωνα και στο ψάξιμο, για να δουν αν το όλο θέμα που πάει να προκύψει, έχει βάση (που αν έχει είναι και πάρα πολύ σοβαρή) και από όπου και αν το ψάχνουν, δε βρίσκουν πουθενά κάτι. Αν όντως τελικά δεν υπήρξε το οτιδήποτε, που από ότι φαίνεται δεν υπήρξε, θα βγει κάποιος από όλους αυτούς, που έγραψε την π@π@ρι@ του καμαρωτός, να ζητήσει συγνώμη; Μία φορά ρε παιδιά, έτσι για τη διαφορά. Να μην… ερεθίζεστε μόνο, όταν γράφετε κάτι στα social media και όχι μόνο. Αναλάβετε και μια ευθύνη. Α και εκτός από το να γράψετε. Το να υπογράψετε, ακόμα πιο δύσκολο έτσι;

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Νέο “ραντεβού” στο Παλατάκι

Σημαντικό ματς, απαραίτητη η παρουσία του κόσμου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επίσημη ενημέρωση της η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ:

"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Μαρούσι, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 20:15, για την 5η αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League.  

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

- Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Τρόποι διάθεσης:

  • Από το PAOK Sports Arena…

Τετάρτη (24/4): 12:00 – 18:00

Πέμπτη (25/4): 10:00-18:00

Παρασκευή (26/4): 10:00-18:00

Σάββατο (27/4): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 10€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00)".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για την 8η θέση!

Το “διπλό” του Αμαρουσίου και ο σαββατιάτικος “τελικός” στο PAOK Sports Arena!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Tη νίκη με σκορ 90-76 πανηγύρισε το Μαρούσι στην έδρα του Λαυρίου και έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε "ζωντανός" για την 8η θέση, που οδηγεί στα playoffs της Basket League!

Το Μαρούσι πήρε από τα πρώτα λεπτά προβάδισμα στο σκορ και έφτασε δίκαια στο "διπλό", με τον σαββατιάτικο αγώνα στο "Παλατάκι" (20:15) να είναι ουσιαστικά ο... τελικός για την 8η θέση που οδηγεί "πάνω" στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των playoffs.

Κορυφαίος για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ο Χιλ με 36 πόντους ενώ για το Λαύριο ο Μουρ σημείωσε 18.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 30-45, 53-64, 76-90.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Μισή χρονιά χωρίς διπλό!

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για τη φετινή ομάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχασε και από την ΑΕΚ με 99-91, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων χθες, μεγαλώνοντας κι άλλο ένα αρνητικό σερί.

Αυτή, ήταν η 11η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για το «Δικέφαλο του Βορρά» στο πρωτάθλημα και για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που κέρδισε μακριά από το Παλατάκι, πρέπει να γυρίσει το ημερολόγιο στις 11… Νοεμβρίου του 2023. Τότε, είχε κερδίσει με 54-67 στην Πάτρα τον Απόλλωνα, αλλά στη συνέχεια η μοναδική νίκη μακριά από το γήπεδο του, ήταν στην Ευρώπη, με εκείνο το 87-88 επί της Τόφας, μετά από δύο παρατάσεις στις 9 Ιανουαρίου.

Σε συνολικά 15 εκτός έδρας παιχνίδια ως τώρα σε επίσημες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ μετράει μόλις τέσσερις νίκες, ενώ αν ληφθούν υπ’όψιν, τα ουδέτερα της Ρόδου και της Κρήτης, σε Super Cup και Final 8 Kυπέλλου αντίστοιχα, το σχετικό ποσοστό, είναι μόλις 4/18 νίκες μακριά από το Παλατάκι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ