Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το σχόλιο της ημέρας

Δεν μας πάει η νησιωτική Ελλάδα και σήμερα σε Λήμνο και Σύρο γράφτηκε και πάλι ιστορία.

Ηλίας Καπράλος

Το σχόλιο της ημέρας

Σαββατοκύριακο χωρίς τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ σήμερα και πέραν των αποριών για την εθνική Ελλάδας έχουμε και άλλα τμήματα που κερδίζουν τα φώτα της δημοσιότητας. Ξεκινώντας από τα νικηφόρα αποτελέσματα είχαμε νίκες στο πόλο και στο χάντμπολ που έφεραν ηρεμία στις ομάδες μετά το δύσκολο ξεκίνημα στο πόλο και την περασμένη ήττα στο χάντμπολ.

Και πάμε τώρα στο Αιγαίο. Πρώτη στάση Λήμνος. Ο ΠΑΟΚ είχε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Ήφαιστο. Πολλοί ακούν Ήφαιστο και νομίζουν ότι πρόκειται για κάποιο χωριό, όπως λένε, ή κάποια ομάδα που θα παλέψει για την παραμονή. Το καλοκαίρι ο Ήφαιστος Λήμνου άλλαξε έδρα και πόλη, κάτι που δεν ήταν εύκολο βάσει των κανόνων της λίγκας και μάλιστα πήρε παίκτες που ο ΠΑΟΚ μπορούσε να μην πληρώσει. Παίκτες όπως ο Γουίγκινς, ή ο Έβανς και ο Σμιθ είναι ακριβότεροι από τους ξένους του ΠΑΟΚ, παρότι στο σύνολο ο Ήφαιστος έχει παρόμοιο μπάτζετ με τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος έπαιξε κόντρα σε μία ομάδα που έχει καλή έδρα που μαρτυρά το 3/3 στις νίκες και στα sold out. Άγνωστες λέξεις για πολλούς από τους “σχολιαστές” στο facebook μετά από μία ήττα της ομάδας, ενώ στο σερί των 5 συνεχόμενων νικών μάλλον έλειπαν σε διακοπές.

Ο ΠΑΟΚ σήμερα δεν είχε μόνο αντίπαλο τον Ήφαιστο αλλά και την μόνιμη πλέον διαιτητική του αντιμετώπιση στα εκτός έδρας παιχνίδια του όπως είπε και ο Φιλ Γκος. Σε ποιον να το πεις και να το πιστέψει ότι σε τηλεοπτικό παιχνίδι, δεν είδαμε καν ένα κανονικό ριπλέι της φάσης είναι αδιανόητο. Βέβαια στο ίδιο κάδρο ευθυνών που μπαίνει η ΕΡΤ που δεν έδειξε ένα σοβαρό ριπλέι της φάσης δεν γίνεται να μην μπουν οι διαιτητές και ολόκληρος ο μηχανισμός του ΠΑΟΚ στο γήπεδο. Μία φάση στο τελευταίο δευτερόλεπτο κρίνει το παιχνίδι και η τριάδα της διαιτησίας δεν μπαίνει καν στον κόπο να δει το instant replay. Από την άλλη μεριά ο πάγκος του ΠΑΟΚ ήταν υποχρεωμένος να αντιδράσει. Δεν γίνεται κανείς να μην πήγε στους διαιτητές να τους αναγκάσει για το ριπλέι. Φανταστείτε να γινόταν κάτι αντίστοιχο σε ένα παιχνίδι του Προμηθέα, της ΑΕΚ, ή του Περιστερίου με τις ομάδες φυσικά και να μην διαλέγονται τυχαία.

Πάμε τώρα και στην μαγευτική και πρωτεύουσα των Κυκλάδων την Σύρο. Για μια ακόμη φορά η ομάδα αδίκησε τον εαυτό της. Μέχρι στιγμής στη σεζόν με εξαίρεση το ματς με τον Ηρακλή στο πρωτάθλημα ή φτάνει μια ανάσα από τη νίκη και βάζει τον αντίπαλο στο παιχνίδι ή παίζει με την πλάτη στον τοίχο και καλείται να ανατρέψει την εικόνα. Είναι σεβαστό το γεγονός πώς πρόκειται για μία νέα ομάδα στο σύνολο της και είναι δεκτό πώς θα πρέπει να υπάρξει από όλους υπομονή, γνωρίζοντας από τα προηγούμενα χρόνια ότι οι σεζόν στο βόλεϊ κρίνονται προς το τέλος τους. Όμως κανείς δεν μπορεί να μην παραδεχτεί πώς ο προβληματισμός είναι έκδηλος, την ώρα που ακολουθούν δύσκολοι αγώνες εντός και εκτός συνόρων μέχρι τη διακοπή των εορτών.

Όλοι ανεξαιρέτως στο τμήμα βρίσκονται προ των ευθυνών τους και ανεξάρτητα με τις εξελίξεις που ενδεχομένως να υπάρξουν στο προσεχές διάστημα, η νίκη την Τετάρτη κόντρα στον Παναθηναϊκό κρίνεται επιβεβλημένη τόσο για βαθμολογικούς, όσο κυρίως για ψυχολογικούς λόγους!

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Παρακάμερα γεμάτη αναμνήσεις (vid)

Πλάνα από τη βράβευση αλλά και από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δε μπόρεσε να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι χθες, ωστόσο η βράβευση της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς το 1994 πριν το τζάμπολ, ήταν κάτι το ξεχωριστό.

Δείτε το backstage video που ετοίμασε η ΚΑΕ:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μπάνε ανοίγει την καρδιά του στον Σχίζα! (vid)

Μια πολύ ξεχωριστή συνέντευξη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Σταύρος Σχίζας διατηρεί το δικό του κανάλι στο Youtube και έχει ξεκινήσει μία σειρά πολύ ενδιαφερουσών συζητήσεων με ανθρώπους του αθλητισμού.

Αυτή την εβδομάδα, ήταν η σειρά του Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος με το δικό του, μοναδικό τρόπο, μιλάει για το μπάσκετ, τη ζωή και όσα εξηγεί μέσα από το βιβλίο του, «Η Δύναμη της Ήττας».

Δείτε παρακάτω μια ξεχωριστή συζήτηση…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η προσπάθεια των «παλιών» για τόνωση στον Νεραντζάκη

Η παρουσία ανθρώπων του μπάσκετ στο Παλατάκι έφερε και μία ιδιαίτερη κουβέντα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι με 73-89 χθες, επικύρωσε και μαθηματικά τα πλέι-άουτ για τον ΠΑΟΚ, με το γήπεδο χθες, να έχει αρκετές ξεχωριστές παρουσίες, λόγω της βράβευσης της ομάδας του 1994 που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Στάθης Νεραντζάκης, δεν έκρυβε τον προβληματισμό του, όχι τόσο για τη χθεσινή ήττα, όσο για το γεγονός ότι η ομάδα έχοντας να κερδίσει από τις αρχές Φλεβάρη, είναι ξεκάθαρο ότι έχει και ψυχολογικό θέμα.

Μετά το τέλος και της συνέντευξης Τύπου, με αρκετούς από τους ανθρώπους της ομάδας του Κόρατς να παραμένουν στο χώρο του μουσείου στο γήπεδο, με πρωτοβουλία του παλιού παράγοντα, Άγγελου Μιχόπουλου και με τον Μπάνε Πρέλεβιτς από κοντά, έγινε μια ολιγόλεπτη συζήτηση με τον προπονητή, θέλοντας να του τονώσουν το ηθικό ενόψει συνέχειας.

Η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση βαθμολογικά και με τα πλέι άουτ να ακολουθούν, η διαχείριση της ομάδας και η εύρεση κινήτρου, είναι δύσκολα ζητούμενα…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ