Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Έχει γίνει ομάδα φόβητρο ο ΠΑΟΚ»

Ο πρώην προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, φιλοξενήθηκε στον "αέρα" της εκπομπής του PAOK24 στο Libero 107,4, δηλώνοντας πως ο ΠΑΟΚ έχει αποκτήσει πολλή δυναμική τα δύο τελευταία χρόνια.

Νίκος Μοσχοβίτης

«Έχει γίνει ομάδα φόβητρο ο ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα δικά του παιχνίδια κόντρα στον ΠΑΟΚ:
«Είχα μια καλή παράδοση με τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη… Είχα νίκες και το ντεμπούτο μου ως υπηρεσιακός, είχε συνδυαστεί με νίκη, το 2011. Παραδοσιακά, ο Αστέρας δυσκολεύει τον ΠΑΟΚ. Η τελευταία του ήττα, είναι στην Τρίπολη. Το ευχάριστο είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει αρχίσει να γίνει μια ομάδα, με πολλή δυναμική κι εκτός έδρας. Δείχνει να είναι μια ομάδα φόβητρο και να έχει κάνει βήματα μεγάλης ομάδας».

Για το αν βλέπει τον ΠΑΟΚ αλλαγμένο σε σχέση με πέρσι:
«Δεν το βλέπω αλλαγμένο σε μεγάλο βαθμό, αλλά αλλαγμένο σε ουσιαστικό σημείο. Στις θέσεις 6 και 8. Το δίδυμο Κάνιας-Μαουρίσιο και του Σάκχοφ, είχε δέσει, απορροφούσε πολλούς κραδασμούς. Εκεί, φέτος έχει μια αλλαγή. Είναι μια αχίλλειος πτέρνα μέχρι να βρεθεί η χημεία των παικτών που απαρτίζουν αυτές τις θέσεις. Έπαιζαν ιδανικά Κάνιας και Μαουρίσιο, ο Βαρέλα με τον Κρέσπο έχουν παίξει πολλές φορές μαζί, αλλά δέχονται διαφορετικά φορτία. Κάνιας και Μαουρίσιο, απορροφούσαν πολλούς κραδασμούς».

Για τον Βαρέλα και κάποια λάθη που έχει κάνει στο ξεκίνημα της σεζόν:
«Το ατομικό λάθος μπορεί να συμβεί. Το παρατεταμένο ατομικό λάθος, είναι θέμα προς αποσυμφόρηση του παίκτη. Είναι και παίκτες πολύ επιβαρυμένοι, με πολύ μεγάλες σεζόν».

Για το φετινό Αστέρα Τρίπολης:
«Σίγουρα είναι διαφορετικός ο Αστέρας, γιατί είναι μια εντελώς καινούργια ομάδα. Έχει κάνει τουλάχιστον 15 μεταγραφές. Δείχνει να έχει πάρει ποιοτικούς παίκτες, αλλά θέλει ακόμα αγώνες για να αποκτήσει ομοιογένεια. Νομίζω ότι χρειάζεται έναν αριθμό αγώνων, για να αρχίσει να δένει η ομάδα. Δεν έχουν ξαναβρεθεί αυτοί οι παίκτες και ο αριθμός αγώνων, πρέπει να είναι αρκετά μεγάλος για να δέσει. Δε νομίζω να υπάρχει πίεση, δεν εισπράττω κάτι τέτοιο. Είναι μια καινούργια ομάδα, καινούργιοι παίκτες και προπονητές».

Για τον παίκτη του ΠΑΟΚ που ξεχωρίζει:
«Έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον Μπίσεσβαρ. Με τις ενέργειες του, φέρνει επιθετική υπεροπλία στον ΠΑΟΚ. Ο Γιαννούλης κάνει καταπληκτική σεζόν, σε άμυνα κι επίθεση. Ο Λημνιός έκανε καταπληκτικό ντέρμπι με την ΑΕΚ, ήταν ο Νο1 κίνδυνος. Και ο Μίσιτς, φαίνεται ότι είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Εγώ όμως, βάζω πάνω από όλα τον Μπίσεσβαρ, σα βαρόμετρο. Έχω παρατηρήσει, ότι σε μια μέρα που θα μπλοκαριστεί, μπορεί να κάνει μια ενέργεια να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα».

Για τον Αμπέλ Φερέιρα:
«Αντικαθιστά έναν προπονητή, σε μια ομάδα που πήγε πέρσι τέλεια. Αυτομάτως το έργο του είναι πολύ δύσκολο. Αυτό είναι μια αντικειμενική αλήθεια. Αν καταφέρει και βρει την ιδανική χημεία, μετά τις δοκιμές που έχει κάνει και μπαλώσει αυτήν την τρύπα στο 6-8, έχει τρόπους να παρουσιάσει ένα αξιόλογο σύνολο, γιατί το γύρω-γύρω είναι δουλεμένο».

Για την απουσία του Ιγκλέσιας:
«Είναι σημαντική αν και στα τελευταία παιχνίδια ήταν στον πάγκο. Επανήλθε στον τελευταίο αγώνα κι έπαιξε μάλιστα και προωθημένος, κάτι που δεν είχαμε ξαναδεί, αλλά με την Ξάνθη και στην Τρίπολη σε κάποια παιχνίδια, δεν ξεκινούσε στην αρχή. Δεδομένα είναι μεγάλη απουσία, αλλά τον τελευταίο καιρό δεν ήταν στις πρώτες επιλογές του προπονητή».

Για το πρωτάθλημα και αν βλέπει ότι θα ειναι θέμα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού:
«Βλέπω και την ΑΕΚ ότι έχει το ρόστερ, τη νοοτροπία, τους παίκτες προσωπικότητες. Νομίζω ότι και η ΑΕΚ θα είναι ανταγωνιστική σε βάθος χρόνου, όχι στους πρώτους 2-3 μήνες».

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Η γιατρειά είναι μία. Πρέπει οι αρμόδιοι, οι παράγοντες καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και λάβουν αποφάσεις για το καλό του ποδοσφαίρου. Όταν κοιτάει ο καθένας τη τσέπη του, κάτω από αυτό το πνεύμα, θα υπάρχουν διαμαρτυρίες και βία. Το ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει χάσει την αξία του και η νεολαία πλέον δε βλέπει τα παιχνίδια. Αν όλοι οι αρμόδιοι κάτσουν και αποφασίσουν από κοινού, πως θα ανεβάσουν το προϊόν, να βγάλουν και λεφτά. Πρέπει να αφήσουν τη τσέπη τους στην άκρη και να ανεβάσουν ποιοτικά το ποδόσφαιρο. Πρέπει να συνεργαστούν όλοι, για να γίνουν ανταγωνιστικές όλες οι ομάδες, θα υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Από τη μεγαλύτερη μερίδα της κοινωνίας μας, απαξιώνεται το προϊόν. Δε μπορούμε να οργανώσουμε έναν τελικό Κυπέλλου! Αυτό δε λέγεται ποδόσφαιρο, το βλέπουν έξω και μας χλευάζουν».

Για τη χρήση του VAR ως τώρα:
«Το VAR αποδίδει μια δικαιοσύνη, που ενδεχομένως από λάθος δεν αποδίδεται. Εξασφαλίζει κατά μεγάλο ποσοστό τη δικαιοσύνη, αλλά από την άλλη, το ποδόσφαιρο χάνει το ρομαντισμό του. Όπως κάνει λάθος ένας παίκτης, λάθος ένας παίκτης, έτσι κάνει και ο διαιτητής. Δεν το κάνουν όλοι εσκεμμένα. Αρκεί βέβαια να εφαρμόζεται σωστά. Στο εξωτερικό υπάρχει πολύ περισσότερη επικοινωνία των ανθρώπων του VAR και παίρνουν πάνω τους τη φάση, όντας σίγουροι κι αυτοί. Όταν όμως χρειαστεί να πάει, η διαδικασία είναι το πολύ 30 δευτερόλεπτα. Κοιτάει τη σωστή λήψη και φεύγει έχοντας 100% άποψη και δε διαμαρτύρονται. Σε εμάς, βλέπει πολλές λήψεις, μπορεί να μην έχει δει αυτή που καταδεικνύει τη φάση 100%. Σφυρίζει μετά από 5-6 λεπτά κι έχει χαθεί ο ρυθμός του παιχνιδιού».

Για το παιχνίδι που περιμένει να δει την Κυριακή:
«Φαβορί δε μπορούμε να πούμε. Ξέρω ότι και οι δύο ομάδες θέλουν πολύ τη νίκη, γιατί καμία δεν ικανοποιείται με την ισοπαλία, νομίζω ότι θα είναι ανοικτό παιχνίδι, με φάση και στις δύο εστίες. Ένα παιχνίδι με πολύ ρυθμό και ένταση».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεκαθαρίζει του Ράχμαν Μπάμπα

Ο Γκανέζος αριστερός μπακ και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των Play-Off του πρωταθλήματος.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου βλέπει σε όλο το διάστημα των εθνικών ομάδων τον Ράχμαν Μπάμπα να μην προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα και ο Γκανέζος μπακ παραμένει ερωτηματικό για το παιχνίδι της Κυριακής.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής έχει συμπληρώσει 3 εβδομάδες εκτός δράσης, με την τελευταία του παρουσία να είναι στην επική πρόκριση επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για τους "16" του Europa Conference League.

Έκτοτε δεν έχει λάβει μέρος σε καμία από τις προπονήσεις με το υπόλοιπο σύνολο του Λουτσέσκου, πραγματοποιώντας όλον αυτόν τον καιρόν ατομικό πρόγραμμα. Απομένουν δυο προπονήσεις, για να ανακοινώσει ο ΠΑΟΚ την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα, και σε αυτές θα φανεί το κατά πόσο θα είναι διαθέσιμος ο Μπάμπα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Πρωινός και πλήρης στην προπόνηση

Ο Λουτσέσκου συνεχίζει την προετοιμασία για Παναθηναϊκό, έχοντας όλο το γκρουπ του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται στο «Απόστολος Νικολαΐδης» από τον Παναθηναϊκό (31/3, 18:00), στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής των Play-Off, στην Stoiximan Super League.

Παιχνίδι το οποίο, σε συνδυασμό και με το ΑΕΚ - Ολυμπιακός, μπορεί να διαμορφώσει νέες συνθήκες στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη, προκειμένου να «σβήσει» την ήττα της πρεμιέρας από τον Άρη.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου συνεχίζει την προετοιμασία της ομάδας του για το εν λόγω παιχνίδι, έχοντας πλέον τη δυνατότητα να υπολογίζει σε όλους τους διεθνείς που απουσίασαν τις προηγούμενες μέρες με τις εθνικές τους ομάδες.

Η προπόνηση της Παρασκευής θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας και είναι προγραμματισμένη για τις 11:00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιστροφή στη δράση με μεγάλο ντέρμπι για την Κλαμπ Μπριζ

Απαιτητική έξοδος για την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για την επανέναρξη των πλέι οφ της Super League 1 με τους «ασπρόμαυρους» να ταξιδεύουν στην Αθήνα για να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Μεγάλο ντέρμπι ωστόσο ετοιμάζεται να δώσει και η αντίπαλος του «Δικεφάλου» για τα προημιτελικά του Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ, η οποία επιστρέφει κι αυτή στην δράση μετά την δεκαπενθήμερη διακοπή.

Στο Βέλγιο ξεκινούν το προσεχές Σαββατοκύριακο τα πλέι οφ ανόδου με την προσεχή αντίπαλο των «ασπρόμαυρων» στην Ευρώπη να έχει μπροστά της το επόμενο διάστημα δέκα παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων. Το μίνι πρωτάθλημα ξεκινάει με τοπικό ντέρμπι, καθώς η Κλαμπ Μπριζ φιλοξενείται την Πρωταπριλιά (01.04/ 14:30) στην έδρα της «αιώνιας» αντιπάλου της, Σερκλ Μπριζ. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορά τεσσάρων βαθμών με την ομάδα του Νίκι Χάγιεν να βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ενώ την Σερκλ στην πέμπτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ