Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές της 14ης αγωνιστικής!

Γνωστοποιήθηκαν από την ΕΟΚ οι διαιτητές και οι κομισάριοι των παιχνιδιών της 14ης αγωνιστικής, της πρώτης του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος.

Στέργιος Αναστασιάδης

Οι διαιτητές της 14ης αγωνιστικής!

Στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με το Ρέθυμνο, το ερχόμενο Σάββατο στις 15:45 στο κλειστό “Μελίνα Μερκούρη”, θα βρεθούν οι Μάνος, Τσώνος και Βαρδάλος, με τους ορισμούς να έχουν ως εξής: 

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 

Μ. Μερκούρη 15.45 Ρέθυμνο-ΠΑΟΚ Μάνος-Τσώνος-Βαρδάλος (Μπορμπαντωνάκης) 
ΟΑΚΑ 17.00 ΑΕΚ-Περιστέρι Αναστόπουλος-Παναγιώτου-Θεονάς (Βιδάλης) 
Δ. Τόφαλος 15.45 Προμηθέας Πάτρας-Κολοσσός Ρόδου Κορομηλάς-Σταματόπουλος-Παγώνης (Θεοδωρόπουλος) 
Τ. Καμπούρης 15.45 Κύμη-Πανιώνιος Σχινάς-Μπήτης-Πιτσίλκας (Σταμάτης) 
Αλεξάνδρειο 17.30 Άρης-Λαύριο Παπαπέτρου-Τσαρούχα-Ζαχαρής (Δέλλας) 

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 

Αντ. Τρίτσης 17.00 Χολαργός-Ολυμπιακός Πουρσανίδης Γ.-Ανδρικόπουλος-Καλδίρης (Ντίνος) 

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 

Ν. Σαμαράς 15.30 Ήφαιστος Λήμνου-Παναθηναϊκός Καρακατσούνης-Συμεωνίδης-Τζιοπάνος Ν. (Μουζάκης Στ.)

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μπάνε ανοίγει την καρδιά του στον Σχίζα! (vid)

Μια πολύ ξεχωριστή συνέντευξη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Σταύρος Σχίζας διατηρεί το δικό του κανάλι στο Youtube και έχει ξεκινήσει μία σειρά πολύ ενδιαφερουσών συζητήσεων με ανθρώπους του αθλητισμού.

Αυτή την εβδομάδα, ήταν η σειρά του Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος με το δικό του, μοναδικό τρόπο, μιλάει για το μπάσκετ, τη ζωή και όσα εξηγεί μέσα από το βιβλίο του, «Η Δύναμη της Ήττας».

Δείτε παρακάτω μια ξεχωριστή συζήτηση…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η προσπάθεια των «παλιών» για τόνωση στον Νεραντζάκη

Η παρουσία ανθρώπων του μπάσκετ στο Παλατάκι έφερε και μία ιδιαίτερη κουβέντα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι με 73-89 χθες, επικύρωσε και μαθηματικά τα πλέι-άουτ για τον ΠΑΟΚ, με το γήπεδο χθες, να έχει αρκετές ξεχωριστές παρουσίες, λόγω της βράβευσης της ομάδας του 1994 που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Στάθης Νεραντζάκης, δεν έκρυβε τον προβληματισμό του, όχι τόσο για τη χθεσινή ήττα, όσο για το γεγονός ότι η ομάδα έχοντας να κερδίσει από τις αρχές Φλεβάρη, είναι ξεκάθαρο ότι έχει και ψυχολογικό θέμα.

Μετά το τέλος και της συνέντευξης Τύπου, με αρκετούς από τους ανθρώπους της ομάδας του Κόρατς να παραμένουν στο χώρο του μουσείου στο γήπεδο, με πρωτοβουλία του παλιού παράγοντα, Άγγελου Μιχόπουλου και με τον Μπάνε Πρέλεβιτς από κοντά, έγινε μια ολιγόλεπτη συζήτηση με τον προπονητή, θέλοντας να του τονώσουν το ηθικό ενόψει συνέχειας.

Η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση βαθμολογικά και με τα πλέι άουτ να ακολουθούν, η διαχείριση της ομάδας και η εύρεση κινήτρου, είναι δύσκολα ζητούμενα…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τι ακολουθεί στα πλέι άουτ για τον ΠΑΟΚ;

Πως διαμορφώνεται η κατάσταση, τι κρίνεται την τελευταία αγωνιστική

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά την ήττα του με 73-89 από τον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι χθες, ο ΠΑΟΚ έμεινε και μαθηματικά εκτός πρώτης εξάδας, ενώ με το ρεκόρ του στο 8-13 και με τριπλή ισοβαθμία με Κολοσσό και Λαύριο, βρίσκεται στην 9η θέση της κατάταξης της Stoiximan Basket League.

Η κανονική περίοδος για το «Δικέφαλο του Βορρά» ολοκληρώνεται την Κυριακή (20:15, ΕΡΤ 3) στην έδρα της Καρδίτσας, νωρίτερα την ίδια μέρα (17:00) ο Κολοσσός θα υποδεχθεί το Μαρούσι, ενώ την προηγούμενη, το Λαύριο θα έχει παίξει στην έδρα του Άρη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει καμία ισοβαθμία, ούτε με Κολοσσό, ούτε με Λαύριο, ούτε με το Μαρούσι που έχει μία νίκη λιγότερη από αυτόν μετά το τέλος της 21ης αγωνιστικής.

Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει και η ΑΕΚ, η οποία τώρα είναι 6η με ρεκόρ 9-12 και την τελευταία αγωνιστική, υποδέχεται το Περιστέρι και μόνο με νίκη είναι σίγουρα 6η. Αν χάσει και νικήσει την επομένη ο Κολοσσός το Μαρούσι, τότε πάει αυτός στο Top 6 και η Ένωση, έρχεται στα πλέι άουτ.

Η συγκεκριμένη διαδικασία της Γ’ Φάσης, διεξάγεται φέτος για πρώτη φορά και σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον κανονισμό του πρωταθλήματος, οι αγώνες των πλέι άουτ θα γίνουν ως εξής:

Ο 7ος παίζει στην έδρα του με 8ο, 9ο, 10ο και εκτός με 11ο και 12ο.

Ο 8ος παίζει στην έδρα του με 9ο, 10ο, 11ο και εκτός με 7ο και 12ο.

Ο 9ος παίζει στην έδρα του με 10ο, 11ο, 12ο και εκτός με 7ο και 8ο.

Ο 10ος παίζει στην έδρα του με 11ο, 12ο και εκτός με 7ο, 8ο και 9ο.

Ο 11ος παίζει στην έδρα του με 7ο και 12ο και εκτός με 8ο, 9ο και 10.

Ο 12ος παίζει στην έδρα του με 7ο και 8ο και εκτός με 9ο, 10ο και 11ο.

Αν η κανονική περίοδος έληγε χθες, ο ΠΑΟΚ ως ένατος θα αντιμετώπιζε στην έδρα του Μαρούσι, Καρδίτσα και Απόλλωνα Πάτρας και θα έπαιζε εκτός με Κολοσσό και Λαύριο.

Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής, προκειμένου να ξεκαθαρίσει η τελική κατάταξη και ανάλογα να διαμορφωθεί το πρόγραμμα των πλέι άουτ και του Top 6. Μετά το τέλος της κανονικής περιόδου και την τελική βαθμολογία, η Γ’ Φάση αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα

Και φέτος, υποβιβάζεται στην Elite League μία ομάδα, με τον Απόλλωνα να είναι στο 3-18 και να δείχνει καταδικασμένος…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ