Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Λύγισε στο τέλος

Παρά την προσπάθεια που έκανε για 30 λεπτά και τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, ο ΠΑΟΚ πλήρωσε μία κάκιστη τέταρτη περίοδο, καθώς και κάποιες αποφάσεις των διαιτητών που έφεραν εκνευρισμό. Παραμένει στα χέρια του η κατάσταση, όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση του BCL.

Νίκος Μοσχοβίτης

Λύγισε στο τέλος

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Κόνιαρη, Χάτσερ, Τζόουνς. Χρυσικόπουλο και Μαργαρίτη και μπαίνοντας στο παιχνίδι έμοιαζε εμφανώς επηρεασμένος από το φορτωμένο πρόγραμμα. Οι Γάλλοι πήραν τα ηνία του αγώνα από την αρχή, εκμεταλλευόμενοι την ξεκάθαρη υπεροχή τους στα ριμπάουντ και τα σουτ των Γουότερς και Σένγκλιν από μέση απόσταση. Το ελεύθερο τρίποντο του Κονατέ έκανε το 12-5 στο 5′ με τον ΠΑΟΚ να μην αντιδρά και τον Γουότερς να κάνει το 19-7 στο 7′. Η είσοδος του Γκάρετ και του Γκος στο παρκέ, έδωσε λύσεις στη ρακέτα και καθαρό μυαλό στην επίθεση. Ο Τέπιτς με 5 δικούς του πόντους έκανε το 19-14 ενώ ο Γκάρετ και το τρίποντο του Αθηναίου ισοφάρισαν σε 21-21. Το τέλος της 1ης περιόδου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 25-25 με τους Γκάρετ και Γκος να κάνουν τα πάντα.

Ο Δικέφαλος μπήκε μουδιασμένα και στη 2η περίοδο. Χωρίς να βρει σκορ στα πρώτα 03:30 και χάνοντας αρκετά αμυντικά ριμπάουντ έδωσε στου Γάλλους την ευκαιρία να ξεφύγουν για το 32-25. Τα λάθη των Γάλλων, το καλάθι και φάουλ του Γκάρετ και το τρίποντο του Γκος μείωσαν τη διαφορά στο 16′ σε 36-35. Το τρίποντο του Ινβερνίτζι για το 43-38 βρήκε απάντηση στο Buzzer Beater του Χάτσερ που με 6 πόντους στα τελευταία 2 λεπτά έδειξε να μπαίνει στο παιχνίδι. Παρά την ιδιαίτερα επιθετική άμυνα των Γάλλων η αντιμετώπιση των διαιτητών δεν ήταν ανάλογη καθώς τελείωσαν τη 2η περίοδο με μόλις 2 ομαδικά ενώ οι βολές στο ημίχρονο ήταν 14-3 υπέρ των Γάλλων που μάλιστα δεν έχασαν ούτε μία.

Στην 3η περίοδο ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αρκετά με τις δύο ομάδες να δίνουν περισσότερη προσοχή στην άμυνά τους. Ο Τζόουνς έδωσε στον ΠΑΟΚ το πρώτο προβάδισμα με 44-45. Τα επιθετικά ριμπάουντ τω Γάλλων, τα σουτ του Σένγκλιν κι οι ανεξήγητες αποφάσεις των διαιτητών έστειλαν τους γηπεδούχους στο +7 (55-48). Ο Δικέφαλος επέστρεψε και με τους Κόνιαρη και Χρυσικόπουλο μείωσε σε 55-54 ενώ με το τρίποντο του Χάτσερ πέρασε και πάλι μπροστά με 57-59 στο 28′. Οι Γάλλοι βρήκαν τις λύσεις και με τους Σένγκλιν και Γιουσκεβίτσιους πέρασαν μπροστά με 62-60 στο 30′.

Στην τελευταία περίοδο ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τους Χάτσερ, Κόνιαρη, Χρυσικόπουλος, Τέπιτς και Μαργαρίτη. Το τρίποντο του Χρυσικόπουλο και το καλάθι του Μαργαρίτη κράτησαν τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ με 64-65 μέχρι το 32′. Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Παπαθεοδώρου χωρίς καθαρό μυαλό σε άμυνα κι επίθεση έμειναν για 04:30 χωρίς σκορ δίνοντας στους Γάλλους την ευκαιρία να χτίσουν διαφορά ασφαλείας. Τα τρίποντα του Γιουσκεβίτσιους και του Σένγκλιν έστειλαν τη Ναντέρ στο +11 (76-65) με σερί 12-0. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι αλλά η διαφορά σε συνάρτηση με το χρόνο που απέμενε δεν του επέτρεψαν κάτι τέτοιο με τους Γάλλους να παίρνουν μια σημαντική νίκη με 79-70.

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε μια δυσκολότερη, απ’ όσο δείχνει το τελικό σκορ, ήττα κόντρα σε μια καλή ομάδα. Τίποτα δεν τελείωσε για τον Δικέφαλο καθώς ακόμη κρατά την τύχη του στα χέρια του. Τα πράγματα στον όμιλο θα γίνουν πιο σαφή με το πέρασμα των δύο επόμενων αγωνιστικών όπου η Χολόν θ’ αντιμετωπίσει τις Τενερίφη και Ναντέρ ενώ ο ΠΑΟΚ τις Οπάβα και Φριμπούργκ. Συνέχεια για την ομάδα υπάρχει το Σάββατο κόντρα σε μια ακόμη ομάδα, όπως αυτή του Ρεθύμνου, που πραγματικά “καίγεται” για νίκες όντας στη θέση του ουραγού μαζί με τον Κολοσσό και την Κύμη. Μετά το παιχνίδι κόντρα στο Χολαργό ο Δικέφαλος δείχνει ιδιαίτερη σοβαρότητα στο πρωτάθλημα κι αν δείξει την απαραίτητη συγκέντρωση κι ενέργεια θα πάρει ακόμη μια νίκη.

Δεκάλεπτα: 25-25, 43-41, 62-60, 79-70

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Παρακάμερα γεμάτη αναμνήσεις (vid)

Πλάνα από τη βράβευση αλλά και από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δε μπόρεσε να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι χθες, ωστόσο η βράβευση της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς το 1994 πριν το τζάμπολ, ήταν κάτι το ξεχωριστό.

Δείτε το backstage video που ετοίμασε η ΚΑΕ:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μπάνε ανοίγει την καρδιά του στον Σχίζα! (vid)

Μια πολύ ξεχωριστή συνέντευξη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Σταύρος Σχίζας διατηρεί το δικό του κανάλι στο Youtube και έχει ξεκινήσει μία σειρά πολύ ενδιαφερουσών συζητήσεων με ανθρώπους του αθλητισμού.

Αυτή την εβδομάδα, ήταν η σειρά του Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος με το δικό του, μοναδικό τρόπο, μιλάει για το μπάσκετ, τη ζωή και όσα εξηγεί μέσα από το βιβλίο του, «Η Δύναμη της Ήττας».

Δείτε παρακάτω μια ξεχωριστή συζήτηση…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η προσπάθεια των «παλιών» για τόνωση στον Νεραντζάκη

Η παρουσία ανθρώπων του μπάσκετ στο Παλατάκι έφερε και μία ιδιαίτερη κουβέντα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι με 73-89 χθες, επικύρωσε και μαθηματικά τα πλέι-άουτ για τον ΠΑΟΚ, με το γήπεδο χθες, να έχει αρκετές ξεχωριστές παρουσίες, λόγω της βράβευσης της ομάδας του 1994 που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Στάθης Νεραντζάκης, δεν έκρυβε τον προβληματισμό του, όχι τόσο για τη χθεσινή ήττα, όσο για το γεγονός ότι η ομάδα έχοντας να κερδίσει από τις αρχές Φλεβάρη, είναι ξεκάθαρο ότι έχει και ψυχολογικό θέμα.

Μετά το τέλος και της συνέντευξης Τύπου, με αρκετούς από τους ανθρώπους της ομάδας του Κόρατς να παραμένουν στο χώρο του μουσείου στο γήπεδο, με πρωτοβουλία του παλιού παράγοντα, Άγγελου Μιχόπουλου και με τον Μπάνε Πρέλεβιτς από κοντά, έγινε μια ολιγόλεπτη συζήτηση με τον προπονητή, θέλοντας να του τονώσουν το ηθικό ενόψει συνέχειας.

Η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση βαθμολογικά και με τα πλέι άουτ να ακολουθούν, η διαχείριση της ομάδας και η εύρεση κινήτρου, είναι δύσκολα ζητούμενα…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ