Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Αυτό είναι το Ρέθυμνο

Όπως πριν από κάθε επίσημο παιχνίδι, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ υπάρχει η ανάλυση του αγωνιστικού προφίλ του Ρεθύμνου, το οποίο ο Δικέφαλος αντιμετωπίζει στο κλειστό "Μελίνα Μερκούρη" στις 15:45.

Στέργιος Αναστασιάδης

Αυτό είναι το Ρέθυμνο

Χαρακτηριστικά, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει: “Στην Κρήτη βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, όπου σήμερα θα αντιμετωπίσει το Ρέθυμνο για την 14η αγωνιστική της betshop Basket League.

Στην 8η διαδοχική σεζόν του στην Basket League, το Ρέθυμνο βρίσκεται στην 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 2-11, έχοντας πάρει τις δύο νίκες στην έδρα του στα παιχνίδια με Κύμη και Χολαργό.

Στον αγώνα του πρώτου γύρου για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει με 81-64, με τον Jamal Jones να τελειώνει τον αγώνα με 16 πόντους και τον Yanick Moreira να έχει 16 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο Βαγγέλης Ζιάγκος, ο οποίος αντικατέστησε πριν από δύο μήνες τον Σταύρο Μυκονιάτη.  Ο 43χρονος προπονητής έχει περάσει στο παρελθόν από τον Ίκαρο Νέας Σμύρνης, την ΑΕΚ, τη Δόξα Λευκάδας και τον Πανιώνιο.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας του Ρέθυμνου είναι ο Steve Burt Junior (1984, 1.85) με 18.1 πόντους ανά αγώνα με τον Αμερικανό γκαρντ με ουκρανικό διαβατήριο να είναι ο 2ος σκόρερ της φετινής betshop Basket League. Διψήφιο αριθμό πόντων πετυχαίνει και ο  Elijah Johnson (1990, 1.93) , ο οποίος συνεισφέρει 13.3 πόντους ανά αγώνα, ενώ ο αρχηγός της ομάδας Ανδρέας Χριστοδούλου (1995, 1.98) πετυχαίνει 9.9 πόντους σε κάθε μάτς.

Στα ρόστερ των δύο ομάδων υπάρχουν τέσσερις παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο αντιπάλων, δύο από κάθε πλευρά. Από τον ΠΑΟΚ, στο Ρέθυμνο έχουν παίξει οι Απόλλων Τσόχλας και Σταύρος Σχίζας, ενώ από τους Κρητικούς οι Keith Clanton και Ανδρέας Γλυνιαδάκης έχουν υπάρξει συμπαίκτες και στον ΠΑΟΚ!

Το τζάμπολ του σημερινού αγώνα είναι προγραμματισμένο για τις 15:45, ενώ θα μεταδοθεί μέσα από το διαδικτυακό κανάλι της ΕΡΤ (ERTPlay 2). Συνεχής ενημέρωση θα υπάρχει και από τα social media της ΚΑΕ ΠΑΟΚ”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Παρακάμερα γεμάτη αναμνήσεις (vid)

Πλάνα από τη βράβευση αλλά και από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δε μπόρεσε να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι χθες, ωστόσο η βράβευση της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς το 1994 πριν το τζάμπολ, ήταν κάτι το ξεχωριστό.

Δείτε το backstage video που ετοίμασε η ΚΑΕ:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μπάνε ανοίγει την καρδιά του στον Σχίζα! (vid)

Μια πολύ ξεχωριστή συνέντευξη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Σταύρος Σχίζας διατηρεί το δικό του κανάλι στο Youtube και έχει ξεκινήσει μία σειρά πολύ ενδιαφερουσών συζητήσεων με ανθρώπους του αθλητισμού.

Αυτή την εβδομάδα, ήταν η σειρά του Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος με το δικό του, μοναδικό τρόπο, μιλάει για το μπάσκετ, τη ζωή και όσα εξηγεί μέσα από το βιβλίο του, «Η Δύναμη της Ήττας».

Δείτε παρακάτω μια ξεχωριστή συζήτηση…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η προσπάθεια των «παλιών» για τόνωση στον Νεραντζάκη

Η παρουσία ανθρώπων του μπάσκετ στο Παλατάκι έφερε και μία ιδιαίτερη κουβέντα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι με 73-89 χθες, επικύρωσε και μαθηματικά τα πλέι-άουτ για τον ΠΑΟΚ, με το γήπεδο χθες, να έχει αρκετές ξεχωριστές παρουσίες, λόγω της βράβευσης της ομάδας του 1994 που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Στάθης Νεραντζάκης, δεν έκρυβε τον προβληματισμό του, όχι τόσο για τη χθεσινή ήττα, όσο για το γεγονός ότι η ομάδα έχοντας να κερδίσει από τις αρχές Φλεβάρη, είναι ξεκάθαρο ότι έχει και ψυχολογικό θέμα.

Μετά το τέλος και της συνέντευξης Τύπου, με αρκετούς από τους ανθρώπους της ομάδας του Κόρατς να παραμένουν στο χώρο του μουσείου στο γήπεδο, με πρωτοβουλία του παλιού παράγοντα, Άγγελου Μιχόπουλου και με τον Μπάνε Πρέλεβιτς από κοντά, έγινε μια ολιγόλεπτη συζήτηση με τον προπονητή, θέλοντας να του τονώσουν το ηθικό ενόψει συνέχειας.

Η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση βαθμολογικά και με τα πλέι άουτ να ακολουθούν, η διαχείριση της ομάδας και η εύρεση κινήτρου, είναι δύσκολα ζητούμενα…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ