Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έπαιξε με τη φωτιά και… κάηκε!

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη, καθώς ισοφαρίστηκε στο φινάλε, χάνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς, σε μία αναμέτρηση με αρνητικό πρωταγωνιστή τον διαιτητή.

PAOK24

Έπαιξε με τη φωτιά και… κάηκε!

Ο «Δικέφαλος» κυριάρχησε από νωρίς στην αναμέτρηση, ωστόσο δυσκολευόταν αρκετά να σπάσει τις πολλές ζώνες άμυνας της ΑΕΛ, έχοντας προβλήματα στον τρόπο ανάπτυξης του.

Μόλις στο 7’ ο Ελ Καντουρί δοκίμασε ένα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ, ωστόσο ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απομάκρυνε το βολέ του.

Στο 39’ ο Βιεϊρίνια ξύπνησε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δυσκολευτόταν να γίνει απειλητικός, με τον Πορτογάλο να παίρνει κεφαλιά από την… καρδιά της άμυνας της ΑΕΛ μετά από σέντρα του Λέοβατς από τα αριστερά, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Ενα λεπτό αργότερα ο Μαουρίσιο βρήκε με πανέξυπνη κάθετη ολομόναχο τον Πορτογάλο, μέσα στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ, αλλά επειδή βιάστηκε μην τον προλάβουν χωρίς να αντιληφθεί ότι είχε περισσότερο χρόνο στη διάθεση του, δοκίμασε γυριστό στην κίνηση, στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ.

Στο 44’ ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Βιεϊρίνια με ψηλοκρεμαστή κάθετη έβγαλε τετ-α-τετ τον Μάτος, δεξιά μέσα στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ, με τον Βραζιλιάνο να πλασάρει μοναδικά με το αριστερό και να ανοίγει το σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΛ να ψάχνει τρόπο να γίνει απειλητική στην εστία του ΠΑΟΚ.

Στο 56’ ο Λεοζίνιο έβαλε την προβολή στο πρώτο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Με τον Κατσικογιάννη να μην αποβάλει τον Ρέντζα στο 61 σε σκαριά στον Τσίμιροτ, τα εύκολα λάθη των παικτών του «Δικεφάλου» έδιναν χώρο στην ΑΕΛ.

Στο 77’ ο Περόνε με γυριστή κεφαλιά μετά από κόρνερ παραλίγο να βρει δίχτυα, σε μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους.

Στο 87’ Ο Κατσικογιάννης άφησε τον ΠΑΟΚ με 10 παίκτες, καθώς αντί να κιτρινίσει τον Κουλούρη, του έδωσε απευθείας κόκκινη, σε μία λανθασμένη και υπερβολική απόφαση.

Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90’ ο ΠΑΟΚ «πλήρωσε» ακριβά το γεγονός ότι δεν καθάρισε νωρίτερα το παιχνίδι με δεύτερο γκολ, με τον Γκριζμάν να εκμεταλλεύεται άριστα την πολύ κάλη κάθετη του Φάρκας και να πλασάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή τον Ρέι.

Το τελικό 1-1 είναι απογοητευτικό για τον «Δικέφαλο», ο οποίος άξιζε τη νίκη, αλλά έκανε «δώρο» στην ΑΕΛ, χάνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς.

Το live της αναμέτρησης 

*Στη λήξη της αναμέτρησης ο Κούγιας έφτυσε τον Ελ Καντουρί και έκανε έξαλλο τον Μαροκινό. 

ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΛ – ΠΑΟΚ 1-1

90’+4’ Ατομική προσπάθεια του Περόνε και σουτ, μπλοκάρει ο Ρέι. 

90’ Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις

89’ ΓΚΟΛ! Ο Γκριζμάν πήρε από τον Φάρκας κάθετη πάσα και πλάσαρε μέσα στη μεγάλη περιοχή τον Ρέι, ισοφαρίζοντας.

87’ Κόκκινη στον Κουλούρη! Απίστευτος Κατσικογιάννης! Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ σε διεκδίκηση κεφαλιάς, σε φάση στη μεσαία γραμμή,  χρησιμοποίησε αντικανονικά τον αγκώνα του κι ενώ έπρεπε να δει κίτρινη κάρτα, αποβλήθηκε! Εκτός τόπου και χρόνου ο διαιτητής!

86’ Κόπηκε για οφσάιντ ο Κουλούρης. Ο Μαουρίσιος. έβγαλε κάθετη στον Έλληνα φορ του ΠΑΟΚ, αλλά εκείνος ήταν, έστω και οριακά, εκτεθειμένος

85’ Ο Μακ στη θέση του Βιεϊρίνια

84’ Ο Μασούρας στη θέση του Ναζλίδη. 

82’ Κίτρινη κάρτα στον Φατιόν. 

78’ Κίτρινη κάρτα στον Περόνε. 

77’ Ευκαιρία για την ΑΕΛ! Ο Περόνε πήρε από την εκτέλεση κόρνερ για τους γηπεδούχους από τα αριστερά, γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι στο ύψος της μικρής περιοχής του ΠΑΟΚ, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ. 

76’ Ο Περόνε στη θέση του Λεοζίνιο. Αλλαγή σχηματισμού για την ΑΕΛ που παίζει πλέον 4-4-2, ρισκάροντας για να ψάξει κάποιο γκολ. 

72’ Ο Κουλούρης στη θέση του Πρίγιοβιτς. 

70’ Κίτρινη κάρτα στον Πρίγιοβιτς. Φάουλ για γέμισμα έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ για την ΑΕΛ. Ο Φάρκας μετά την εκτέλεση πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα απελπιστικά άουτ. 

68’ Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε από τα αριστερά ένα κόρνερ, η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία της ΑΕΛ, αλλά ο Μάτος στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα εξ΄επαφής, παρότι ήταν σε πολύ πλεονεκτική θέση, έχοντας σπρωχτεί εντός περιοχής! «Παίζετε» από τον Κατσικογιάννη. 

66’ Κίτρινη κάρτα στον Αγκάνοβιτς.

63’ Ο Σάκχοφ στη θέση του Πέλκα.

61’ Σκαριά στο αριστερό πόδι του Τσίμιροτ από τον Ρέντζα για κόκκινη, ο Κατσικογιάννης δίνει μόνο φάουλ! Από την εκτέλεση του φάουλ ο Πέλκας βρήκε τον Μαουρίσιο, ωστόσο η κεφαλιά του Βραζιλιάνου εξουδετερώθηκε εύκολα. 

59’ «Φτηνά» λάθη από τους παίκτες του ΠΑΟΚ στη μεσαία γραμμή, δίνουν το δικαίωμα στην ΑΕΛ να βγαίνει στην επίθεση και να ψάχνει τρόπο να ισοφαρίσει. Ετοιμάζει τον Σάκχοφ ο Λουτσέσκου. 

56’ Ευκαιρία για την ΑΕΛ! Οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν το φάουλ από πολύ πλάγια θέση αριστερά, ο Λεοζίνιο πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, αλλά η προβολή του πέρασε λίγο άουτ. 

55’ Κίτρινη κάρτα στον Μάτος. 

52’ Κίτρινη κάρτα στον Πέλκα. 

50’ Κίτρινη κάρτα στον Φάρκας. Τις θυμήθηκε ο Κατσικογιάννης και για τους παίκτες της ΑΕΛ. 

46’ Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν οι δύο ομάδες το δεύτεροτ.  45λεπτο.

Β’ ημίχρονο 

ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΑΕΛ – ΠΑΟΚ 0-1

44’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Μάτος βρέθηκε στην πλάτη των αμυντικών της ΑΕΛ με εξαιρετική κάθετη πάσα του Βιεϊρίνια και μέσα από τη μεγάλη περιοχή πλάσαρε με το αριστερό και άνοιξε το σκορ. 

43’ Σε επιστροφή της μπάλας από τον Ζαμπράνο ο Ρέι γλίστρησε στην προσπάθεια του να απομακρύνει, αλλά στη συνέχεια ο Πέλκας διόρθωσε το λάθος του. 

41’ Σέντρα-σουτ του Πέλκα έξω από τη μεγάλη περιοχή και αριστερά, η μπάλα στην αγκαλιά του πορτιέρο της ΑΕΛ.

40’ Απίστευτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Πανέξυπνη κάθετη του Μαουρίτσιο βγάζει ολομόναχο τον Βιεϊρίνια μέσα στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ, εκείνος δεν αντιλαμβάνεται ότι είχε χρόνο να κατεβάσει την μπάλα και δοκιμάζει γυριστό στην κίνηση μετά από κοντρόλ, στέλνοντας την μπάλα άουτ. 

39’ Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Λέοβατς έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και ο Βιεϊρίνια πήρε στην… καρδιά της άμυνας της ΑΕΛ την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

37’ Απίστευτη κίτρινη σε βάρος του Ζαμπράνο, σε φάση που του έγινε φάουλ. Ο Κατσικογιάννης βρίσκει τρόπο να πρωταγωνιστεί αρνητικά σε παιχνίδι χωρίς φάσεις. 

36’ Πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο ο Ζαμπράνο, μετά από διεκδίκηση με τον Κρίζμαν. 

32’ Πολύ προβλέψιμος για την ώρα ο ΠΑΟΚ, δυσκολεύεται να αναπτυχθεί, να βρει κάποιον διάδρομο, σπάζοντας τις ζώνες άμυνας της ΑΕΛ. 

26’ Μακρινό σουτ του Μαουρίσιο, η μπάλα ψηλά άουτ. 

25’ 63%-37% η κατοχή υπέρ του ΠΑΟΚ, ωστόσο για την ώρα ο «Δικέφαλος» είναι εντελώς ακίνδυνος. 

24’ Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΛ. Ο Φάρκας στη θέση του Γιοβάνοβιτς. 

20’ Μικρή διακοπή γιατί ο Γιοβάνοβιτς είναι πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο. Τραυματίστηκε στη διεκδίκηση με τον Πρίγιοβιτς, χωρίς ωστόσο να τον έχει ακουμπήσει ο Σέρβος του ΠΑΟΚ. 

18’ Κίτρινη κάρτα στον Μαουρίτσιο. 

16’ Ο Αγκάνοβιτς δοκίμασε μία απευθείας εκτέλεση φάουλ από αρκετά μέτρα μακριά, με τον Ρέι να μπλοκάρει πολύ εύκολα. 

10’ Ο Ναζλίδης, έχοντας κάνει φάουλ στον Ελ Καντουρί, κλωτσάει την μπάλα προς το μέρος του Μαροκινού, προκαλώντας την έκρηξη του, χωρίς να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα. Νωρίτερα ο ίδιος παίκτης της ΑΕΛ είχε χρησιμοποιήσει αντικανονικά τον αγκώνα του σε διεκδίκηση με τον Ζαμπράνο, όπου κι εκεί έπρεπε να τιμωρηθεί. 

7’ Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ελ Καντουρί και Πέλκας να  συνδυάστηκαν, ο Μαροκινός δοκίμασε ένα βολέ έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Μπόζοβιτς να απομακρύνει ενστικτωδώς, όπως-όπως. 

5’ Πρώτη τελική προσπάθεια για την ΑΕΛ. Ο Φατιόν αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ δοκίμασε ένα σουτ, με την μπάλα να περνάει αρκετά μέτρα άουτ και να μην ανησυχεί τον Ρέι. 

4’ Λάθος υπόδειξη οφσάιντ σε βάρος του ΠΑΟΚ. Ο Πέλκας βγήκε στην πλάτη των αμυντικών της ΑΕΛ από τα αριστερά, μπαίνοντας στη μεγάλη περιοχή, ωστόσο η σημαία του Ποντίκη σηκώθηκε και σταμάτησε τη συγκεκριμένη προσπάθεια του «Δικεφάλου», με τον βοηθό να έχει κάνει μεγάλο λάθος καθώς ο Έλληνας μεσοεπιθετικός καλυπτόταν. 

3’ Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου είναι σε αρκετά περίεργη κατάσταση, κάτι που αποδεικνύεται από τα πολλά χρώματα που έχει σε διάφορα σημεία το χορτάρι, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί για την ώρα ιδιαίτερα προβλήματα στους παίκτες των δύο ομάδων. 

1’ Το παιχνίδι ξεκίνησε στη Λάρισα, με την ΑΕΛ να είναι στη σέντρα. 

Α’ ημίχρονο

Έναρξη Αγώνα 

Στον πάγκο για την ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος, Ναβάρο, Περόνε, Μασούρας, Φάρσκας, Μπάμπιτς και Γιαννιτσάνης.

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Γουάλας, Γιοβάνοβιτς, Ζίζιτς, Ρέντζας, Αντονι, Αγκάνοβιτς, Λεοζίνιο, Κριζμάν, Ντέλετιτς και Ναζλίδης.

Στον πάγκο για τον ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Δεληγιαννίδης, Κρέσπο, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Μακ και Κουλούρης.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Ζαμπράνο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Μαουρίτσιο, Καντουρί, Πέλκας, Βιεϊρίνια και Πρίγιοβιτς.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων 

ΓΚΟΛ: 44’ Μάτος-

Ασίστι: 44’ Βιεϊρίνια- 

Δοκάρι: – 

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου).

Βοηθοί: Δημητριάδης (ΕΠΣ Καστοριάς) και Ποντίκης (ΕΠΣ Πρέβεζας).

Τέταρτος διαιτητής: Μάνταλος (ΕΠΣ Καβάλας).

Παρατηρητής διαιτησίας: Σπυρόπουλος (ΕΠΣ Φθιώτιδας).

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τα νεότερα για Μπάμπα ενόψει Λεωφόρου

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι διεθνείς επέστρεψαν, η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο συνεχίζεται στη Νέα Μεσημβρία.

Η τακτική προσέγγιση του επικείμενου αγώνα στη Λεωφόρο βρέθηκε για άλλη μία μέρα στο προσκήνιο, με τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο να δουλεύουν μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Την Παρασκευή (29.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χάγιεν: «Έτσι θέλω να παίζει η Κλαμπ Μπριζ»

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου προπονητή των Βέλγων.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μερικές εβδομάδες πριν την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, ο βελγικός σύλλογος απέλυσε το πρωί της Καθαράς Δευτέρας (18/03) τον Ρόνι Ντέιλα και, στην θέση του (μέχρι νεοτέρας) θα καθίσει ο Νίκι Αγιέν, μέχρι πρότινος τεχνικός της Κλαμπ NXT (ομάδα της 2ης κατηγορίας του βελγικού πρωταθλήματος).

Ο υπηρεσιακός τεχνικός των Βέλγων παραχώρησε την πρώτη συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ερωτώμενος για το αγωνιστικό πλάνο που σχεδιάζει να εκπονήσει μέχρι την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήθελα να μάθω από τους παίκτες τι πιστεύουν ότι λειτουργεί καλά στην ομάδα, και τι θα μπορούσε να βελτιωθεί. Μετά τους εξήγησα τις αρχές μου. Τώρα θέλω να τα βάλω όλα σε μια σειρά.

Διάβασα ότι θα κρατήσουμε το 4-3-3, ωστόσο για εμένα δεν έχει να κάνει με τον σταθερό σχηματισμό, αλλά με τη δυναμική της ομάδας. Κάθε παίκτης πρέπει να ξέρει ξεκάθαρα ποια είναι τα καθήκοντα του μέσα στο γήπεδο. Σε καταστάσεις που χάνουμε τη μπάλα, στην κατοχή, στην αντεπίθεση. Δεν πρόκειται να αλλάξω τα πάντα. Έχω αφιερώσει πολύ χρόνο σε ατομικές συζητήσεις έως τώρα. Θέλουμε κυρίως να βασιστούμε στα πράγματα που ήταν καλά και να συνδέσουμε την ποδοσφαιρική μας ικανότητα με το DNA της Κλαμπ Μπριζ. Θέλω να βλέπω ένταση. Μου αρέσει να έχουμε και τη μπάλα, ναι, αλλά η ένταση παραμένει το πιο σημαντικό για εμένα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ετοιμαστείτε! Κάθε Δευτέρα στις 22:00 το τηλεοπτικό Football Factory!

Ανάλυση και συζήτηση για ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδεί σε διαδίκτυο και TV 100

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο Football Factory δίνουμε έμφαση στην εμπεριστατωμένη ανάλυση και την ποδοσφαιρική συζήτηση, μαθαίνουμε πως παίζεται το παιχνίδι με τη βοήθεια επαγγελματιών του αθλητισμού.

Στην εκπομπή έχουμε την τιμή να έχουμε μαζί μας τον εθνικό πρωταθλητή του Euro 2004, Ζήση Βρύζα, τον έμπειρο αναλυτή Γιάννη Βλάχο και τους δημοσιογράφους  Σταύρο Κόλκα, Δημήτρη Τσορμπατζόγλου και  Αλέξη Σαββόπουλο.

Δείτε αυτό το διαφορετικό τηλεοπτικό προϊόν στο διαδίκτυο και στο κανάλι του Football Factory στο Youtube. Μπείτε ΕΔΩ και ΚΑΝΤΕ SUBSCRIBE.

ΜΑΖΙ και τηλεοπτικά στην TV 100 την ίδια μέρα και ώρα.

Ετοιμαστείτε για την μεγάλη πρεμιέρα την Δευτέρα 1 Απριλίου στις 22:00.

Με καλεσμένους που φέρνουν την προοπτική τους από τον κόσμο του αθλητισμού, το "Football Factory" υπόσχεται απολαυστικές συζητήσεις πάνω σε θέματα ποδοσφαιρικής τεχνικής και τακτικής.

Προπονητές, πρώην αθλητές και άλλες επώνυμες προσωπικότητες θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους, προσφέροντας μια εμπεριστατωμένη ματιά στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Μέσα από την εκπομπή μας, επιδιώκουμε να εκπαιδεύσουμε το αθλητικό κοινό σε τεχνικά θέματα του ποδοσφαίρου και να διαδώσουμε την αγάπη για το παιχνίδι, με έναν στόχο τη κατανόηση του αθλήματος που ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει στην μείωση της τοξικότητας και της βίας στα γήπεδα.

Μπείτε ΕΔΩ στο κανάλι του Football Factory στο Youtube ΚΑΝΤΕ SUBSCRIBE, και ετοιμαστείτε για την μεγάλη πρεμιέρα την Δευτέρα 1 Απριλίου στις 22:00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ