Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δημιουργία και δεύτερη ευκαιρία

Σχόλια για ότι ακολουθεί στο ποδόσφαιρο

Editorial

Δημιουργία και δεύτερη ευκαιρία

Πολλές ώρες μετά τον θρίαμβο στη Γερμανία, ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα που αφορούν το ποδόσφαιρο.

Ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Ντόρτμουντ πέρασε πέντε φορές το κέντρο, έκανε μία τελική, ενώ ο αντίπαλος είχε τρία δοκάρια σε 18 τελικές προσπάθειες!

Κακά τα ψέματα, δεν υπήρχαν περιθώρια να γίνουν πολλά παραπάνω πράγματα με αυτό τον αντίπαλο. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είναι και καλύτερος, αλλά αυτοί δεν παίζονται αλλιώς! Και στο ποδόσφαιρο, πάντα πρέπει να βρίσκεις τον πιο πιθανό τρόπο για να κερδίσεις κάθε παιχνίδι. Άλλος τρόπος λοιπόν δεν υπήρχε…

Κλείνεσαι, οργανώνεσαι, συγκεντρώνεσαι, προσπαθείς να αποφύγεις τα λάθη στην απίστευτη πίεση που σου ασκούν και ψάχνεις τις ελάχιστες φάσεις που θα σου βγουν…

Παρολ’ αυτά, όλο αυτό το σκηνικό είναι… εύκολο και απλό. Δεν χρειάζεται και πάάρα πολλή δουλειά. Δηλαδή και ο Τούντορ λιγότερο θα κριθεί για τέτοιες βραδιές, σε σχέση με τις πολλές αναμετρήσεις που πρέπει να παρουσιάσει μία επιθετική-δημιουργική ομάδα.

Το δύσκολο είναι όταν είσαι ο καλύτερος, όταν κρατάς μπάλα να δημιουργήσεις. Να βρεις διάφορους τρόπους για να ανοίξεις μία αντίπαλη άμυνα. Εκεί κρίνεται κυρίως μία ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ που παίρνει τέτοιο ρόλο στο 80% των αγώνων του.

Καλό είναι να οργανώνεσαι και να είσαι συγκεντρωμένος σε τέτοια… κατηφορικά γήπεδα, αλλά οι απαιτήσεις είναι μεγάλες όταν έχεις την μπάλα στα πόδια σου. Όπως δηλαδή είδαμε τον ΠΑΟΚ με: Μπρόντμπι, Λοκομοτίβα, Βέροια, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και σε διαστήματα άλλων αγώνων.

Τώρα όμως που υπάρχει λίγη παραπάνω ψυχραιμία, ας θίξουμε και κάτι άλλο αυτονόητο.

Η σεζόν ξεκίνησε πεντέμισι μήνες πριν. Τόση ζωή έχει αυτή η ομάδα του Τούντορ, το ρόστερ της οποίας διαμόρφωσε κυρίως ο Άρνεσεν. Και όμως… Στο μυαλό πολλών (ανώνυμων και επώνυμων) αθλητικός διευθυντής και προπονητής –όχι μόνο- έχουν ήδη αποτύχει, αλλά ΔΕΝ έχουν και δικαίωμα να διορθώσουν τα όποια λάθη έκαναν! Πάρα πολλοί από εκείνους που πανηγύριζαν για τις μεταγραφές του καλοκαιριού και τις τακτικές του Δανού, αλλά και πολλοί που συνιστούσαν υπομονή και στήριξη του Τούντορ, στα τέλη Νοεμβρίου τόλμησαν και έθεσαν θέμα… τελειωμένης και αποτυχημένης χρονιάς!!!

Αλήθεια… Μετά από αυτά και το κλίμα που δημιουργείται στον περίγυρο της ομάδας, αναρωτιόμαστε ακόμη τι άλλο φταίει και ο ΠΑΟΚ δεν κάνει ομάδα;

Είναι δυνατόν ο προπονητής που… κάτι έχει παρουσιάσει στα μισά τουλάχιστον παιχνίδια της ομάδας στην οποία δούλεψε με δύο διαφορετικά ρόστερ μέσα σε πέντε μήνες(!!) και ο αθλητικός διευθυντής που έχει τόσο μεγάλη εμπειρία, να μην έχουν δεύτερη ευκαιρία να διορθώσουν τα κακώς κείμενα και κατά κάποιο τρόπο να ολοκληρώσουν το πρώτο κομμάτι του έργου τους ;

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ