Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Άγγιξε το θαύμα, δεν τον άφησαν να το πάρει

Ο ΠΑΟΚ έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε στο δεύτερο ημίχρονο, πάλεψε, πέρασε μπροστά, αλλά στην τέταρτη περίοδο του απαγορεύτηκε να πλησιάσει στο καλάθι σε αντιθεση με τον Παναθηναϊκό που πήγαινε διαρκώς στις βολές. 73-79 η νίκη για τους πράσινους, σπουδαίοι Χάτσερ, Γκάρετ, Μαργαρίτης και Γκος…

Νίκος Μοσχοβίτης

Άγγιξε το θαύμα, δεν τον άφησαν να το πάρει

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Κόνιαρη, Γκος. Τέπιτς, Χρυσικόπουλο και Τζέφερσον στη βασική του 5άδα. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν στο παρκέ αρκετά “μουδιασμένα” κι αγχωμένα χωρίς καθαρό μυαλό επιτρέποντας στον Παναθηναϊκό να πάρει μια μεγάλη διαφορά χωρίς να κάνει κάτι περισσότερο από τα βασικά. Ο Γκος με τρίποντο έκανε το 3-3 κι από κει και πέρα οι πράσινοι έτρεξαν ένα σερί 0-17 για το 3-20. Ο Καλάθης δημιουργούσε ο Γκιστ τελείωνε τις φάσεις μέσα στη ρακέτα κι ο Λάνγκφορντ εκτελούσε με τρομερή ευστοχία από κάθε σημείο του γηπέδου. Ο Παπαθεοδώρου “ανακάτεψε την τράπουλα” και προσπάθησε ν’ αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Η είσοδος του Χάτσερ έδωσε άλλο αέρα στην επίθεση του ΠΑΟΚ. Ο Αμερικανός πήρε πρωτοβουλίες επιθετικά και τελείωσε την πρώτη περίοδο με 8 πόντους με τον Παναθηναϊκό να είναι μπροστά με 14-29.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο στο παρκέ για τον ΠΑΟΚ βρέθηκαν οι Χάτσερ, Ζάρας, Τζόουνς,Μαργαρίτης και Γκάρετ. Οι παίκτες του Παπαθεοδώρου μπήκαν σαφώς πιο συγκεντρωμένοι και στις δύο πλευρές του παρκέ. Από το 12-29 του 9′ ο ΠΑΟΚ έτρεξε ένα σερί 10-0 και με του Ζάρα και Χάτσερ μείωσε στους 7 πόντους (22-63έκανε το 25-31 αλλά ο Καλάθης επέστρεψε στο παρκέ και με δική του δημιουργία έγινε το 25-36. Η διαφορά σταθεροποιήθηκε σε αυτά τα επίπεδα με τον ΠΑΟΚ να παίρνει πολλές βοήθειες από τον Γκάρετ που έδινε μάχες κάτω από τα καλάθια παίρνοντας ριμπάουντ. Ο Γκος που είχε 2 φάουλ επέστρεψε στο παρκέ και με δημιουργία κι εκτέλεση έκλεισε το ημίχρονο στο 36-46.

Στο δεύτερο ημίχρονο η προσπάθεια της ομάδας ήταν συγκλονιστική. Από το 36-48 του Τόμας ο ΠΑΟΚ έτρεξε ένα σερί 8-0 για το 44-48. Οι παίκτες του Παπαθεοδώρου έβγαζαν απίστευτη ενέργεια στην άμυνα κι είχαν υπομονή στην επίθεση. Το αντιαθλητικό που χρεώθηκε ο Χάτσερ έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να προηγηθεί με τον Γκιστ 47-54. Ο Χάτσερ, που έκανε μεγάλη εμφάνιση έκανε το 51-54 με τρίποντο για ν΄απαντήσει ο Παπαπέτρου για το 53-59. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με το Buzzer Beater του Τζόουνς από τα 9 μέτρα για το 58-59.

Στην 4η περίοδο ο ΠΑΟΚ μπήκε με τον Τζόουνς να σταματά από εκεί που τελείωσε και με τρίποντο έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά με 61-59. Ο Καλάθης απάντησε άμεσα κι ο Λάνγκφορντ έκανε το 61-65. Ο Γκος με το 4ο του τρίποντο ισοφάρισε σε 67-67 και με το 5ο του έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά με 70-67 με 04:50 ν’ απομένουν για το τέλος. Σ’ εκείνο το σημείο οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειχναν να μένουν από δυνάμεις και δράση ανέλαβαν οι διαιτητές. Ο ΠΑΟ δεν είχε ομαδικό για 05:20 ενώ ο Παναθηναϊκός με 6 συνεχόμενες βολές (7 ομαδικά ο ΠΑΟΚ εκείνη την ώρα) προηγήθηκε με 70-75. Ο Δικέφαλος μείωσε σε 73-75 (1/2 βολές από τον Γκος) κι ο Παπαπέτρου κέρδισε ένα φάουλ το οποίο δεν είδαμε ποτέ σε επανάληψη από την ΕΡΤ και έκανε το 73-77. Ο Γκος αστόχησε κι ο Καλάθης με 2/2 βολές έκλεισε το παιχνίδι στο 73-79.

Ο ΠΑΟΚ συμμετείχε σ’ έναν τελικό κυπέλλου μετά από 20 χρόνια. Αυτό από μόνο του αποτελούσε επιτυχία αν αναλογιστούμε για πολλοστή φορά τις συνθήκες που επικρατούν στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ έμεινε πίσω με 3-20. Όσοι περίμεναν να τα παρατήσει απλά δεν έχουν ιδέα από τον μπασκετικό ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Παπαθεοδώρου μέσα από το παιχνίδι τους. την πιεστική άμυνα, τις σωστές επιλογές στην επίθεση και την φοβερή ενέργεια που έβγαλαν κατάφεραν όχι μόνο να επιστρέψουν στο παιχνίδι αλλά να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις το κύπελλο από τον “πανάκριβο” Παναθηναϊκό. Το 70-67 του Γκος στο 35′ δεν ήταν αρκετό. Κάποια λάθη του ΠΑΟΚ κι άλλα των διαιτητών του στέρησαν την ολοκλήρωση μιας μεγάλης κατάκτησης. Το παιχνίδι αυτό θα περάσει στο παρελθόν και σημασία για τον ΠΑΟΚ έχει η επόμενη μέρα, που όπως όλοι γνωρίζουμε δε θα είναι εύκολη.

Δεκάλεπτα: 15-29, 36-46, 58-59, 73-79

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι οπαδοί της Παρτιζάν έκαναν… Τούμπα τη «Stark Arena» κόντρα στον Ολυμπιακό

Τα βίντεο από τη Σερβία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ονειρική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την τεράστια αγάπη που τρέφουν για τον ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» Σέρβοι οπαδοί φρόντισαν να μετατρέψουν το «Stark Arena» σε Τούμπα, αφού η ατμόσφαιρα κατά την είσοδο των ομάδων ήταν γεμάτη ΠΑΟΚ με το «ΩΩΩ ΠΑΟΚΑΡΑ» να ακούγεται απ' άκρη σε άκρη σε όλο το γήπεδο. Τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου είναι εντυπωσιακά και αν κάποιος δεν γνώριζε πως το ματς διεξάγεται στη Σερβία, σίγουρα θα πίστευε πως αυτό γίνεται στην Ελλάδα και την έδρα του Δικεφάλου.

Δείτε το βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ