Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Ξέρω από ΠΑΟΚ και… Τούμπα"

"Ψυχωμένη" μπήκε στους ομίλους του Europa League η Καμπάλα. Ο… killer του Παναθηναϊκού, Ντοντό, μιλάει στο PAOK24 για την κλήρωση, θυμάται την προηγούμενη επίσκεψή του στην Τούμπα και δηλώνει με παρρησία πως η Καμπάλα μαζί με την Ντόρτμουντ θα βρεθούν στην επόμενη φάση.

Ελένη Μπούντου

"Ξέρω από ΠΑΟΚ και… Τούμπα"

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ντοντό:

Αρχικά, πως σου φάνηκε η κλήρωση;

“Πιστεύω πως έχουμε πολλές πιθανότητες να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους μας, είναι πολύ δυνατές ομάδες. Παρακολουθώ τα παιχνίδια της Ντόρτμουντ, θα είναι και για εμάς -όπως και για τους άλλους- τιμή να αγωνιστούμε εναντίον τους και να δείξουμε στους Γερμανούς τις δυνατότητες μας”.

Το πρώτο παιχνίδι σας φέρνει αντιμέτωπους με τον ΠΑΟΚ, τι γνωρίζεις γι΄αυτήν την ελληνική ομάδα;

“Είχα την ευκαιρία να παίξω εναντίον του ΠΑΟΚ όταν αγωνιζόμουν στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Επίσης, έχω έναν φίλο που αγωνίστηκε στην ελληνική ομάδα και μου έχει πει πολλά πράγματα, τον Έτο. Γνωρίζω πως είναι από τις πιο δυνατές και μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα. Βέβαια, η Ελλάδα θα πρέπει να πω, πως μου έφερε πολύ τύχη. Ελπίζω και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ να είναι μια τυχερή μέρα για μένα.

“Φανατικό κοινό της Τούμπας, πρέπει να συγκεντρωθούμε απόλυτα στο ματς”

Τι θυμάσαι από εκείνο το παιχνίδι;

“Αν δεν κάνω λάθος, χάσαμε και στα δύο παιχνίδια με 1-0. ‘Ηταν δυο πολύ δύσκολοι αγώνες. Ευτυχώς τώρα με την Καμπάλα τα πράγματα είναι διαφορετικά και πιστεύω πως μπορούμε να πετύχουμε δύο θετικά αποτελέσματα.

Αναφορικά με τον ΠΑΟΚ, θυμάμαι πως στο γήπεδο τους είχε πάρα πολύ κόσμο. Οι οπαδοί της ομάδας δεν σταματούσαν το τραγούδι. Είναι ένα εκπληκτικό και φανατικό κοινό. Πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος στο παιχνίδι σου γιατί η πίεση από τον κόσμο του ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγάλη και πάνω σε αυτό σκοπεύουμε να δουλέψουμε πολύ”

Να υποθέσω πως θα προετοιμάσεις κατάλληλα και τους συμπαίκτες σου γι΄αυτά που θα συναντήσουν;

“Φυσικά, έχοντας πλέον το περιβραχιόνιο του αρχηγού, νιώθω την υποχρέωση να τους μιλήσω και να τους προετοιμάσω κατάλληλα. Θέλουμε να βρεθούμε οπωσδήποτε στην επόμενη φάση”

Με τα γκολ σου… σόκαρες τον Παναθηναϊκό, με τον ΠΑΟΚ τι θα γίνει;

“Ελπίζω να με έχει ο Θεός καλά και να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα. Είτε σκοράρω εγώ είτε κάποιος από τους συμπαίκτες μου, το βασικό είναι ένα καλό αποτέλεσμα στην έδρα του ΠΑΟΚ και πρωτίστως στην δική μας”

Μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, οι Έλληνες σε έμαθαν για τα καλά…

“Ήταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου. Είμαι τόσο χαρούμενος που το όνομα μου ακούστηκε τόσο πολύ στην Ευρώπη. Τώρα είμαι στην Βραζιλία για να ξεκουραστώ κάποιες μέρες και το θέμα συζητιέται και εδώ πολύ. Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω. Σκέφτονται στο Αζερμπαϊτζάν να μου δώσουν την δυνατότητα να αγωνιστώ στην Εθνική τους ομάδας. Θέλω να αρπάξω την ευκαιρία αυτή και να εξελιχθώ περισσότερο ποδοσφαιρικά”

“Αυτή είναι η Καμπάλα, αυτά θα συναντήσει ο ΠΑΟΚ”

Το πρώτο παιχνίδι είναι στο Μπακού. Τι μπορεί να περιμένει ο ΠΑΟΚ;

“Θα συναντήσει ένα γήπεδο που έχει ένα ενθουσιώδες κοινό που κάνει πολύ φασαρία. Στο γήπεδο θα αντιμετωπίσει μια καλά οργανωμένη ομάδα που ποτέ δεν παίζει μόνο άμυνα. Βγαίνουμε μπροστά, σεβόμαστε τον αντίπαλο, εκμεταλλευόμαστε τις γρήγορες αντεπιθέσεις. Κοινώς μια ομάδα με ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, κατά την άποψή σου, ποια είναι τα δυο φαβορί του ομίλου;

“Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους μας αλλά θεωρώ πως θα περάσουμε εμείς και η Ντόρτμουντ. Πρόκειται για τους πιο σημαντικούς αγώνες της ζωή μας και περιμένουμε πως και πως μια πρόκριση”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ