Connect with us

ΑΣ

Πάφος: Εκεί που «γεννιούνται» τα νέα ΠΑΟΚτσάκια (pics)

Το PAOK24 μίλησε με τον Ντένη Τερσενίδη, εμπνευστή της «ασπρόμαυρης φωλιάς» στην Πάφο της Κύπρου η οποία βγάζει τη νέα γενιά πρωταθλητών στην πάλη του ΠΑΟΚ.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Πάφος: Εκεί που «γεννιούνται» τα νέα ΠΑΟΚτσάκια (pics)

Ένα από τα πλέον επιτυχημένα τμήματα του ΑΣ ΠΑΟΚ είναι αυτό της πάλης, που τα τελευταία χρόνια έχει χτίσει τη δική του «αυτοκρατορία» στο χώρο του αθλήματος, με το μέλλον να προβλέπεται ακόμη πιο… λαμπρό και «ασπρόμαυρο».

Δείγμα της δυναμικής που έχει αναπτύξει ο Δικέφαλος του Βορρά είναι η ανάπτυξη του και στο εξωτερικό, με μία από τις περιπτώσεις που ξεχωρίζουν να είναι αυτή της «ασπρόμαυρης φωλιάς» στην Πάφο της Κύπρου.

Μία προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια με τρία παιδιά και πλέον απαριθμεί κοντά στα 40! Και μάλιστα πολλά από αυτά έχουν δώσει ήδη τα… διαπιστευτήρια τους, φέρνοντας μεγάλες επιτυχίες με τα χρώματα του ΠΑΟΚ και βοηθώντας τα μέγιστα στην κατάκτηση των ομαδικών τίτλων.

Το PAOK24 συνομίλησε με τον υπεύθυνο και εμπνευστή της όλης προσπάθειας, Ντένη Τερσενίδη (αριστερά στη φωτογραφία / δεξιά του ο πρωταθλητής του ΠΑΟΚ. Κυριάκος Ζουρνατζίδης), ο οποίος αποκάλυψε το πώς ξεκίνησε το όλο εγχείρημα:

«Ήμουν πρωταθλητής με τον ΠΑΟΚ στην Ελλάδα έχοντας ως προπονητές τους κυρίους Τσεκερίδη και Σισμανίδη. Μπορεί να έφυγα νωρίς για την Κύπρο, αλλά δεν εγκατέλειψα την πάλη. Με βοήθησαν φίλοι από το Ιράν και την Ρωσία στην οποία έκανα και μαθήματα στη σχολή προπονητών και από ξεκίνησε η όλη ιδέα. Ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα, αλλά αφού είδα πως κάτι τέτοιο δε θα συμβεί και ότι θα έμενα στην Κύπρο αποφάσισα το 2013 να ανοίξω το γυμναστήριο και σε αυτό ρόλο έπαιξε και η γέννηση του γιου μου τον οποίο ήθελα να τον κάνω παλαιστή. Ξεκίνησα με τρία, τέσσερα παιδιά και τώρα έχουμε σαράντα εκ των οποίων οι τριάντα παλεύουν για τον ΠΑΟΚ. Κάθε χρόνο ευελπιστούμε πως θα βοηθούμε ακόμη περισσότερο και εμείς με τις επιδόσεις μας».

«Το όνομα του ΠΑΟΚ ακούγεται σε όλη την Κύπρο!»

Το «ασπρόμαυρο» στοιχείο είναι έντονο σε όλη την Κύπρο, αλλά γίνεται ακόμη εντονότερο στην πόλη της Πάφου, όχι μόνο λόγω της παρουσίας του τοπικού συνδέσμου, αλλά και από τα δεκάδες παιδάκια που πηγαίνουν καθημερινά με τα ρούχα του ΠΑΟΚ στις προπονήσεις τους.

«Το στοιχείο του ΠΑΟΚ ήταν και είναι έντονο σε όλες τις κυπριακές πόλεις και κυρίως στην Πάφο που λειτουργεί ο σύνδεσμος. Εδώ και χρόνια μαζευόμασταν και βλέπαμε τα παιχνίδια της ποδοσφαιρικής ομάδας. Όλοι ξέρουν ότι παλεύουμε για τον ΠΑΟΚ. Είμαστε ΠΑΟΚτσήδες και θα ανεβάσουμε ακόμη περισσότερο το όνομα του Δικεφάλου» λέει ο Ντένης Τερσενίδης και αποκαλύπτει ένα περιστατικό που θα του μείνει αξέχαστο, όταν στο γυμναστήριο τοποθετήθηκε το σήμα του ΠΑΟΚ.

«Δεν περιγράφεται το τι συνέβη όταν μπήκε το σήμα του Δικεφάλου στο γυμναστήριο και το είδαν τα παιδιά. Άρχισαν να φωνάζουν για κανένα μισάωρο ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ και κάθονταν και το κοιτούσαν! Σε αυτό με βοήθησαν και τα παιδιά από τον τοπικό σύνδεσμο που είχαν κάνει κάτι παρόμοιο. Με όλα αυτά έχουμε καταφέρει να κάνουμε το όνομα του ΠΑΟΚ να ακούγεται σε όλη την Πάφο! Άλλωστε, για να γίνεις ΠΑΟΚ δε θέλει πολύ ώρα, όπου και να βρίσκεσαι, το… μικρόβιο θα μπει μέσα σου!»

«Γι’ αυτό ξεχωρίζει ο ΠΑΟΚ»

Οι αθλητές του Δικεφάλου του Βορρά από την Κύπρο έφεραν την περασμένη σεζόν τέσσερα μετάλλια στους παμπαίδες. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία παλαιστής είναι ο Κυριάκος Ζουρνατζίδης, που βγήκε πρωταθλητής στους έφηβους και δεύτερος στους άνδρες πέρσι.

Το… μυστικό της επιτυχίας του ΠΑΟΚ δεν είναι άλλο από το γεγονός πως στηρίζεται στα δικά του παιδιά, που από μικρή ηλικία μπολιάζονται στον πρωταθλητισμό!

Ο Ντένης Τερσενίδης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το μέλλον του ΠΑΟΚ είναι τα μικρά παιδιά. Αυτοί βλέπουν τις επιτυχίες που φέρνουν τώρα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία αθλητές και θέλουν κάποια μέρα να τους φτάσουν και γιατί όχι να τους ξεπεράσουν. Αυτό είναι το βασικότερο στοιχείο που έχει ο ΠΑΟΚ και γι’ αυτό ξεχωρίζει. Από μικρούς τους βάζεις να δουλέψουν σε συνθήκες πρωταθλητισμού. Τα περισσότερα από τα παιδιά που βρίσκονται στον ΠΑΟΚ δεν είναι μεταγραφές, αλλά προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου».

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Χατζηθεοδώρου: «Γιατί όχι και στο Τσάμπιονς Λιγκ!»

Συνεχάρη τους παίκτες και ευχαρίστησε τον κόσμο ο προπονητής του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με νέα επική εμφάνιση η ανδρική ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ υπέταξε στα πέναλτι τον Απόλλωνα Σμύρνης και με 2-0 νίκες στη σειρά πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά των playoffs του πρωταθλήματος.

Ο Δικέφαλος εξασφάλισε ήδη ευρωπαϊκό εισιτήριο και πλέον θα παίξει με τη Βουλιαγμένη έχοντας μειονέκτημα έδρας.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, δήλωσε:

«Πραγματικά είναι κάτι το ιδιαίτερο αυτό που έγινε σήμερα. Πάρα πάρα πάρα πολλά συγχαρητήρια σε αυτά τα 15 παλικάρια. Μπορεί να ακούγεται ρομαντικό αλλά είναι με όλη την σημασία της λέξης. Θεωρώ για τον κόσμο ο οποίος ασχολείται με το πόλο πρέπει να κάναμε την έκπληξη της 20ετίας, αν λάβει κανείς υπόψη το πόσο μεγάλο μέγεθος είναι ο Απόλλων, με εξαιρετικούς παίκτες και πολύ καλό προπονητή, και με τριπλάσιο μπάτζετ από εμάς.

Κάναμε δύο παιχνίδι αονειρεμένα. Προς Θεού δεν είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Απόλλωνα, θεωρώ πως σε αυτό το τριήμερο παίξαμε καλύτερα και το θέλαμε πιο πολύ. Είναι στιγμές γιορτής, χαράς, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο ο οποίος γέμισε το Ποσειδώνιο και νομίζω ότι τους ανταμείψαμε με μοναδικές στιγμές. Καλή συνέχεια στον Απόλλωνα στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Αυτή τη στιγμή ο στόχος εκπληρώθηκε, πήραμε το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Θα κοιτάξουμε τα παιχνίδια με την Βουλιαγμένη, χωρίς φόβο, με το ίδιο πάθος, και όπου βγει. Πλέον στο σημείο που είμαστε θα κυνηγήσουμε, γιατί όχι, την έξοδο μας στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Από την πλευρά του ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Νάκος Σιορδίλης, είπε:

«Είμαστε σίγουρα πάρα πολύ χαρούμενοι, ευχαριστημένοι και ευτυχισμένοι. Ο στόχος ο οποίος ήταν η Ευρώπη, επετεύχθη, πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο νωρίς απ' ότι περιμέναμε. Ένα πράγμα θέλω να πω, ο Απόλλων μας κέρδισε δύο φορές στην κανονική περίοδο με μεγάλα σκορ, αλλά στα πλέι-οφ παίζει ρόλο η καρδιά και το πόσο θέλεις το παιχνίδι, τίποτα άλλο. Θα πάμε τώρα στους ημιτελικούς κόντρα σε μία τεράστια ομάδα στο πόλο, όπως είναι η Βουλιαγμένη. Ό,τι κερδίσουμε είναι προς όφελος μας, χωρίς άγχος, τα αποτελέσματα θα δείξουν. Βεβαίως πως υπάρχει στο μυαλό μας και η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ».
, είπε:

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

ΜΑΓΚΑΣ ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του πρωταθλήματος!

Πέταξε εκτός τον Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0 στις νίκες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μεγάλη εμφάνιση και μεγάλη πρόκριση του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά των playoffs της Α1 πόλο ανδρών.

Μετά το break στην Αθήνα, ο Δικέφαλος κέρδισε για δεύτερη φορά του Απόλλωνα Σμύρνης επικρατώντας με 14-13 στο Ποσειδώνιο.

Έτσι, το σύνολο του Θ. Χατζηθεοδώρου έκλεισε θέση στην πρώτη τετράδα του φετινού πρωταθλήματος και θα δώσει τις μάχες του στα ημιτελικά των playoffs.

Η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 10-10, κάτι που οδήγησε το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι.

Ήρωας για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Χάρης Αϊβαλιώτης που απέκρουσε το τελευταίο πέναλτι του Μανώλη Σολανάκη και έστειλε τον Δικέφαλο στα ημιτελικά εκεί όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τη Βουλιαγμένη.

Η εικόνα του αγώνα

Στο αγωνιστικό κομμάτι, γεμάτο ήταν επιθετικά το πρώτο οκτάλεπτο. Ο Δικέφαλος με Ντέλιτς έκανε το 1-0, οι αντίπαλοι ισοφάρισαν, 1-1, με τους Κεχαλάρη και Ντέλιτς να δίνουν προβάδισμα δύο τερμάτων, 3-1. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν, 3-3, ο Καρατζάς έδωσε το προβάδισμα, 4-3, ο Απόλλων απάντησε, 4-4, με τον Τσολακούδη να διαμορφώνει το τελικό 5-4.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, ο Ν. Προσινικλής έκανε το 6-4, οι αντίπαλοι μείωσαν, 6-5, με τον Κεχαλάρη να δίνει και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων, και τον Τσολακούδη τριών, 8-5. Οι φιλοξενούμενοι διαμόρφωσαν το τελικό για το πρώτο ημίχρονο, 8-6.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, ο Λασκαρίδης έκανε το 9-6. ο Απόλλων μείωσε, 9-7, με τον Κόουπμαν να γράφει το 10-7, σκορ το οποίο ήταν και τελικό. Στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο, τρία γκολ του Απόλλωνα έστειλαν το παιχνίδι στην διαδικασία των πέναλτι, καθώς το 10-10 ήταν τελικό σκορ.

Στην διαδικασία των πέναλτι, Ντέλιτς, Λασκαρίδης, Τσολακούδης και Κεχαλάρης σκόραραν, ο Αϊβαλιώτης έπιασε το τελευταίο πέναλτι, και ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στους «4» της Α1.

Οκτάλεπτα: 5-4, 3-2, 2-1, 0-3, πέν. 4-3.

ΠΑΟΚ DOMUS ERGO (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Νταλάπας, Λασκαρίδης 3, Προσινικλής Ν. 1, Καπράγκος, Κεχαλάρης Ι. 3, Τσολακούδης 2, Ξυλάς, Ντέλιτς 3, Προσινικλής Π., Κούπμαν 1, Κουγιούνης, Σιορδίλης, Σάλεχ, Καρατζάς 1.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Μπογκντάνοβιτς 2, Μόκκας 1, Τρούλος 1, Δίπλαρος, Σουσιασβίλι 2, Χονδροκούκης, Γωνιωτάκης 2, Γαρδίκας 2, Τσαχιλίδης, Σολανάκης 3, Τσιαβαλιάρης, Τόττης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Πρώτο βήμα σε «θρίλερ» ο ΠΑΟΚ

Έκαμψε την αντίσταση της Πυλαίας και πήρε προβάδισμα πρόκρισης ο Δικέφαλος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ επικράτησε στη Μίκρα με 28-27 του ΑΕΣΧ Πυλαίας στο πρώτο παιχνίδι για τα ημιτελικά των playoffs του πρωταθλήματος της Α1.

Η πρόκριση κρίνεται στις δύο νίκες με τις ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους και πάλι στο Σπίτι του Χάντμπολ στη Μίκρα την Κυριακή στις 14:00 με τον ΑΕΣΧ Πυλαίας να είναι γηπεδούχος.

Οι γηπεδούχες προηγήθηκαν με 12-14 στο πρώτο μέρος, με τον ΠΑΟΚ όμως να αντιδρά και να επέρχεται η ισορροπία 15-15.

Δυνατές μονομαχίες και στο δεύτερο ημίχρονο με τις φιλοξενούμενες να προηγούνται με 18-21. Ο ΠΑΟΚ μείωσε στο γκολ 20-21 και ισοφάρισε 22-22.

Στη συνέχεια οι «ασπρόμαυρες» πήραν κεφάλι με 25-23 και 27-25, όμως ήταν η σειρά της Πυλαίας να απαντήσει και να ισοφαρίσει 27-27.

Ένα γκολ της Χατζηπαρασίδου στο 58' αποδείχτηκε καθοριστικό με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη με 28-27.

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 5-5, 8-9, 9-12, 12-13, 15-15 (ημχ), 16-19, 18-21, 21-22, 23-23, 26-25, 28-27

ΠΑΟΚ (Πελεκίδης): Τσικνάκη, Χατζηπαρασίδου 8, Κερλίδη 2, Μεντεσίδου 1, Βράντσιτς 1, Σαμολάδα 2, Καπρινιώτη, Σεβδίλη, Σίλβα 2, Ζενέλι 3, Μποριζόφσκα 2, Γκρμπάσεβιτς, Κουλούρη, Μπουράτο 6, Μιλόγεβιτς, Τόμασεβιτς 1

ΠΥΛΑΙΑ (Γ. Βακάλης): Αρσενόγλου, Σούσκα, Χ. Τροχίδου 3, Ε. Τροχίδου 3, Κουκμίση 4, Τσαρτσίου, Αθαν. Τσιγαρίδα, Θεοδοσοπούλου, Τάκη, Κωστοπούλου 6, Αθ. Τσιγαρίδα, Σελεμίδου 3, Αργυροπούλου 4, Παναγιωτίδου 2, Γ. Παπαδοπούλου, Α. Παπαδοπούλου 2.

Διαιτητές: Θεοδοσίου- Παπούλιας, Κόκκινη: 52:24 Τσαρτσίου (τρία δίλεπτα), Δίλεπτα: 5-9, Πέναλτι: 3/3-2/4

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ