Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η χειρότερη βραδιά της χρονιάς…

Ένας κακός ΠΑΟΚ, ένας ΠΑΟΚ χωρίς ηρεμία και χωρίς καθαρό μυαλό. Ο "Δικέφαλος" αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 με τον Άρη, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League ΣΟΥΡΩΤΗ.

Αγάπη Γαβριηλίδου

Η χειρότερη βραδιά της χρονιάς…

Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου, παρουσιάστηκε κατώτερο των περιστάσεων και μπήκε άσχημα στο γήπεδο και στα δύο ημίχρονα κι ενώ βρέθηκε μπροστά στο σκορ, με το εκπληκτικό γκολ του Βιεϊρίνια, δεν κατάφερε να “καθαρίσει” το παιχνίδι και στην πρώτη φάση του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο, δέχθηκε την ισοφάριση, σε μία φάση που ο ΠΑΟΚ “φωνάζει” γα οφσάιντ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε την ομάδα του, με τον Πασχαλάκη στο τέρμα και τους Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα και Βιεϊρίνια στην άμυνα. Στο κέντρο ήταν το δίδυμο Μαουρίσιο-Σάκχοφ, με τον Μπίσεσβαρ στο “10”, τους Ζαμπά και Καντουρί στα άκρα και τον Ακπόμ στην κορυφή.

Ο “Δικέφαλος” δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι, με τον Άρη να μοιάζει πιο ψύχραιμος και να είναι και ο πρώτος που είχε τη μεγάλη φάση στο παιχνίδι.

Μετά από φάση διαρκείας και πολλά λάθη μαζεμένα σε μία φάση, η μπάλα έφτασε στον Ματίγια, αυτός έκανε το σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν στο 13ο λεπτό.

Το… καμπανάκι ωστόσο δεν το άκουσαν οι παίκτες του Λουτσέσκου και ο Άρης είχε μία ακόμη καλή στιγμή, στο 18′, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λάρσον, ο Ματέο Γκαρσία έκανε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει και πάλι άουτ, ενώ στο 33′ δοκίμασε το πόδι του, με το σουτ του να περνάει λίγο άουτ.

Ο ΠΑΟΚ είχε μία καλή στιγμή στο 39′, με τον Βιειρίνια να βγάζει τη σέντρα από τα αριστερά, τον Καντουρί να κάνει το σουτ, από τις κόντρες η μπάλα να φτάνει στον Μπίσεσβαρ, αλλά αυτός, όντας σε πλεονεκτική θέση να μην μπορεί να κάνει σωστά την προβολή και τον Κουέστα να μπλοκάρει. 

Και στο 39′, ήταν η στιγμή του αρχηγού… Μετά από κόντρες, η μπάλα “στρώθηκε” στον Βιεϊρίνια κι αυτός, χωρίς να το σκεφτεί πολύ, έκανε ένα ασύλληπτο σουτ από μακρινή απόσταση κι έστειλε την μπάλα στη γωνία του Κουέστα, με την Τούμπα να ξεσπάει σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Λίγο πριν το ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ “φώναξε” για μία φάση όπου ο Νορβηγός ρέφερι είδε θέατρο του Μπίσεσβαρ και του έδωσε και κίτρινη κάρτα, ενώ ο Ολλανδός διαμαρτυρήθηκε για τράβηγμα.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε καλά ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Άρη από την άλλη να μην έχει την ενέργεια του πρώτου μέρους και να μην απειλεί, ωστόσο δημιούργησε αρκετούς προβληματισμούς στον “Δικέφαλο”, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να περνάει στο παιχνίδι τον Ολιβέιρα, στη θέση του Σάκχοφ.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους “ασπρόμαυρους” ήρθε στο 56ο λεπτό, με τον Ακπόμ να βγαίνει στην αντεπίθεση, όντας μόνος με επτά (!) παίκτες του Άρη, να “σπάει” την μπάλα στον Καντουρί και από τις κόντρες, η μπάλα να φτάνει στον Μαουρίσιο, με τον Βραζιλιάνο να κάνει ένα σουτ που πέρασε άουτ.

Ο Σάββας Παντελίδης πέρασε στο παιχνίδι τον Γιουνές, στη θέση του Μαρτίνες, με το παιχνίδι να κυλάει χωρίς ιδιαίτερες φάσεις για τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή, αλλά να μην καταφέρνει να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Κούεστα, ενώ η δεύτερη αλλαγή του Λουτσέσκου ήταν αναγκαστική, με τον Πέλκα να μπαίνει στη θέση του Καντουρί, που δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Το παιχνίδι κύλησε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να ρίξει το ρυθμό, αλλά να κάνει και αχρείαστα λάθη που “κράτησαν” τον Άρη στο παιχνίδι, με τους “κίτρινους” από τη μεριά του, να μένουν σταδιακά από δυνάμεις.

Έχοντας πολλούς παίκτες σε κακή μέρα, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να τελειώσει το παιχνίδι και το “πλήρωσε” αυτό, στην πρώτη -ουσιαστικά- φάση του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Άρης κέρδισε ένα ανύπαρκτο φάουλ από τα δεξιά, ο Ματίγια το εκτέλεσε, ο Βέλεθ έκανε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στην εστία του Πασχαλάκη, “παγώνοντας” την Τούμπα, ωστόσο φαίνεται πως ο αρχηγός του Άρη ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ο Λουτσέσκου έριξε στο παιχνίδι και τον Σφιντέρσκι, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι στη συνέχεια του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να αφήνει δύο βαθμούς και το τελικό 1-1 να παραμένει ως το τέλος.

Ο Νορβηγός διαιτητής, Τόρε Χάνσεν πάντως, κατάφερε σε πολλές περιπτώσεις να εκνευρίσει τους παίκτες του Λουτσέσκου και την Τούμπα με τις αποφάσεις του, αφήνοντας σε πολλές περιπτώσεις τους παίκτες του Άρη να παίξουν πιο δυνατά, ενώ στον αντίποδα, έδωσε τους έδωσε πολλά φάουλ.

Ο ΠΑΟΚ “φωνάζει” για δεύτερη κίτρινη στον Τζανακάκη που δεν δόθηκε ποτέ, για τη φάση του Μπίσεσβαρ που είδε και κίτρινη κάρτα, αλλά και για το γκολ, με τον Βέλεθ να είναι σε θέση οφσάιντ, πετυχαίνοντας το γκολ της ισοφάρισης.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Σάχοβ (56′ Ολιβέιρα), Μαουρίσιο, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ (88′ Σβιντέρσκι), Ελ Καντουρί (68′ Πέλκας), Άκπομ.

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Βέλεθ, Ρόουζ, Κόρχουτ (85′ Βαλεριάνος), Σιώπης, Ματίγια, Λάρσον, Μαρτίνες (64′ Γιουνές), Γκαρσία (89′ Ιντζόγλου), Ντιγκινί.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ