Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γι’ αυτό «καίγεται» για 10αρι!

Μπορεί η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου να μην προσφέρεται για πολλά «ψώνια», ωστόσο είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό σε επίπεδο αποτελεσματικής επιλογής, για ποιοτική ενίσχυση και κάλυψη αδυναμιών.

PAOK24

Γι’ αυτό «καίγεται» για 10αρι!

Στον ΠΑΟΚ παρότι η υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού τον Γενάρη έχει αργήσει, γνωρίζουν ξεκάθαρα τις ανάγκες της ομάδας και προς αυτή την κατεύθυνση έχουν δουλέψει το προηγούμενο χρονικό διάστημα και την προεργασία τους για την αναζήτηση των στόχων.

Πρώτος από όλους ο Ιγκόρ Τούντορ, με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να έχει διαμηνύσει στον Φρανκ Άρνεσεν εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες ότι η Νο1 ανάγκη του «Δικεφάλου» είναι η απόκτηση ενός μεσοεπιθετικού, ενός ποδοσφαιριστή ο οποίος θα έχει την ικανότητα να «ταϊζει» καλύτερα τους επιθετικούς της ομάδας και με χάρισμα στην τελική πάσα να τους αξιοποιεί, κάτι που λείπει σε μεγάλο βαθμό από το υπάρχον ρόστερ.

Τόσο ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ όσο και οι διοικούντες του «Δικεφάλου» συμφωνούν στην προτεραιότητα που υπάρχει για μία ξεχωριστή επιλογή στη θέση 10, μέσω της απόκτησης ενός παίκτη, ο οποίος ιδανικά θα μπορούσε να είναι λίγο κάτω από τα 30, έχοντας αρκετές εμπειρίες στο βιογραφικό του, με την ικανότητα να μπορεί να βοηθήσει άμεσα τον ΠΑΟΚ.

Ο Τούντορ έχει εντοπίσει το πρόβλημα της ομάδας του στην τελική πάσα και στην αποτελεσματικότητα όσον αφορά στο σκοράρισμα και επειδή θεωρεί ότι τα γκολ δίνουν τις νίκες και τους βαθμούς, «καίγεται» για την απόκτηση ενός πολύ ποιοτικού δεκαριού.

Ο Κροάτης τεχνικός θεωρεί ότι ένας τέτοιος παίκτης μπορεί να ανεβάσει την απόδοση της ομάδας του 20%-30% και να συνδράμει αποτελεσματικά στην ανοδική της πορεία και την επίτευξη των στόχων της μέχρι το φινάλε της φετινής σεζόν.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Άρνεσεν έχει ξεχωρίσει συγκεκριμένες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών για τον επιτελικό μέσο και αυτό που απομένει είναι η τελική έγκριση του Ιβάν Σαββίδη για το ύψος της χρηματικής δαπάνης που απαιτεί μία τέτοια ποιοτική μεταγραφή.

Η… γραφειοκρατία που χαρακτηρίζει δυστυχώς τον ΠΑΟΚ στον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις και διοικείται γενικότερα καθυστερεί την υλοποίηση αυτής της μεταγραφής που αποτελεί τη Νο1 προτεραιότητα για τον προπονητή, με τις δυσκολίες απόκτησης της πρώτης επιλογής των ανθρώπων του ΠΑΟΚ να αυξάνονται όσο περνάει ο καιρός και την αγωνία να μεγαλώνει.

Η ελπίδα όλων είναι ότι η άφιξη του Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη αυτές τις ημέρες, ενόψει και της αναμέτρησης με την Καλλονή για το Κύπελλο Ελλάδας, θα σηματοδοτήσει άμεσα εξελίξεις στα μεταγραφικά ζητήματα του ΠΑΟΚ, για να μη χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ