Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το έπιασε το νόημα

Είναι η εποχή του Φρανκ Άρνεσεν στον ΠΑΟΚ και αυτό φάνηκε από την σημερινή συνέντευξη Τύπου. Νομίζω πως έχει κατανοήσει το πρόβλημα, παρότι δεν είπε πολλά για τα όσα προηγήθηκαν της εποχής του.

Σταύρος Κόλκας

Το έπιασε το νόημα

Είναι σαφές πως το μοτό του είναι αυτό που δεν είχε ο βαρετός ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ την τελευταία τριετία. Φιλοδοξία, πείνα για διάκριση, χαρά για το παιχνίδι και διάφορα άλλα που είπε ο Δανός, τα οποία ουδεμία σχέση είχαν με τον ΠΑΟΚ της τελευταίας τριετίας.

Ο Άρνεσεν καλείται να περάσει σε όλα τα στελέχη της ομάδας πως πρέπει να δείχνουν πάθος για την επιτυχία. Πραγματικά έχω να μετρήσω πάρα πολλούς που δεν το έχουν πλέον, όμως δεν είναι δικιά μου δουλειά να το καταγράψω. Μπορεί άλλωστε εγώ να μετράω κάποια πράγματα διαφορετικά από τον αθλητικό διευθυντή και κατ επέκταση τον νέο προπονητή.

Ο Άρνεσεν προσπάθησε να παρουσιάσει ένα προφίλ αθλητικού διευθυντή – πατέρα ως προς την σχέση του με τον προπονητή. Αυτός τον επέλεξε, αυτός καλείται να τον υποστηρίξει, να τον βοηθήσει εκεί που θα μιλήσει η απειρία του προπονητή Τούντορ, όμως δεν θέλει σε καμία των περιπτώσεων να τον ευνουχίσει.

Προσπάθησε μέσα από τα λεγόμενά του, να δείξει πολύ σίγουρος για την επιλογή του και πραγματικά γέλασα όταν σκέφτηκα τι θα γινόταν αν περνούσαν από τη συνέντευξη των σαράντα ερωτήσεων οι προηγούμενοι προπονητές. Βάζω στο μυαλό μου μία κάμερα που θα καταγράφει αυτή την συνάντηση και ξεκαρδίζομαι.

Ο Τούντορ ήρθε στον ΠΑΟΚ γιατί προέρχεται από αγαπημένη σχολή του Άρνεσεν, γιατί πέρασε τα τεστ, γιατί έχει τις παραστάσεις του σκληρού τακτικά Καμπιονάτο στο υψηλότερο επίπεδό του και γιατί βέβαια διψάει για επιτυχία. Και όταν μιλάμε για τεστ, εννοούμε τις αντιδράσεις ενός προπονητή ανά περίσταση, τον τρόπο που δουλεύει καθημερινά, τον προγραμματισμό που κάνει σε βάθος χρόνου.

Επίσης, η αναφορά του Φρανκ Άρνεσεν στις ακαδημίες ήταν αυτή που πρέπει. Υπάρχουν για να φτιάχνουν παίκτες και όχι για να γεμίζουν μετάλλια τους προπονητές τους και ζωή τους υπευθύνους τους. Ο στόχος τέθηκε από τον Άρνεσεν σε ρεαλιστική βάση. Και ελπίζω το μήνυμα να πήγε εκεί που πρέπει.

Για να μη πλατιάζουμε πάντως, τα λεγόμενα Άρνεσεν είναι μία βάση που θα αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη από τα λεγόμενα Τούντορ, όμως για να χτιστεί το οικοδόμημα χρειάζονται πράξεις.

Είναι ένα καλοκαίρι που ουσιαστικά θα δούμε τρεις διαφορετικές ομάδες, αφού άλλη θα ξεκινήσει, θα διαμορφωθεί τέλη Ιουλίου αλλιώς και θα καταλήξει στη τελική της μορφή πολύ διαφορετική – εκτιμώ – από σήμερα.

Ο δρόμος είναι μεγάλος, όμως τουλάχιστον υπάρχει το ενδιαφέρον της δημιουργίας κάτι καινούργιο από μηδενική βάση, με ανθρώπους που γνωρίζουν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έμφαση στην τακτική ενόψει Λεωφόρου – Τα νεότερα για Μπάμπα!

Όσα έγιναν στην πρωινή προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δύο μέρες πριν τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου δουλεύει πάνω στο πλάνο που θα φέρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής των Play Offs της Stoiximan Super League.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (29.03) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής, ασκήσεις τακτικής, ενώ στο τελευταίο κομμάτι διεξήχθη κι οικογενειακό δίτερμα. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Το Σάββατο (30.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία και το απόγευμα θα αναχωρήσει για Αθήνα από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Μπλόκο» της Μπριζ στους ΠΑΟΚτσήδες! (pic)

Το κάλεσμα των Βέλγων στους φιλάθλους τους και το…στοπ στον κόσμο του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ ενημερώνει τον κόσμο της πως η διάθεση των εισιτηρίων για την πρώτη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, στα προημιτελικά του Conference League, συνεχίζεται.

Οι Βέλγοι καλούν τον κόσμο τους να προμηθευτούν από νωρίς το εισιτήριο που θα τους εξασφαλίσει θέση στο γήπεδο ενώ παράλληλα μπλοκάρουν τους ΠΑΟΚτσήδες, απαγορεύοντας την πρόσβαση στην σελίδα των εισιτηρίων, σε ελληνικές ip.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Πιθανές αλλαγές ενόψει ΠΑΟΚ

Οι σκέψεις Τερίμ για το παιχνίδι της Κυριακής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται χωρίς προβλήματα για το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής των Play-Off με τον ΠΑΟΚ και ο Φατίχ Τερίμ είναι πιθανό να προχωρήσει σε δυο με τρεις αλλαγές, συγκριτικά με το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Στο τέρμα θα βρίσκεται ο Ντραγκόφσκι. Στην άμυνα είναι πιθανές δυο αλλαγές. Τετράδα από δεξιά προς τα αριστερά με Βαγιανίδη, Αράο, Γιενβτάι και Μλαντένοβιτς. Βιαγιαννίδης και Γιεντβάι δηλαδή, αντί των Ακαϊντίν, Κότσιρα.

Αλλαγή αναμένεται και στα χαφ. Αντί του Πέρεθ θα είναι ο Μπερνάρ, μαζί με Τσέριν και Μπακασέτα. Στις πλευρές θα δούμε τον Παλάσιος και έναν εκ των Μαντσίνι, Βέρμπιτς. Στην κορυφή αναμένεται ο Φώτης Ιωαννίδης.

Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν στις τελευταίες προπονήσεις του Παναθηναϊκού. Για παράδειγμα, ερωτηματικό είναι για την ώρα η κατάσταση του Τάσου Μπακασέτα, ο οποίος αγωνίστηκε για 120 λεπτά στον αποκλεισμό της Εθνικής από την Γεωργία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ