Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Λυκογιάννης: «Όλοι καταλαβαίνουν πως παίζουν σε μια μεγάλη ομάδα»

Η συνέντευξη του τεχνικού του Δικεφάλου

Αντώνης Τσακαλέας

Λυκογιάννης: «Όλοι καταλαβαίνουν πως παίζουν σε μια μεγάλη ομάδα»

Ο Άρης Λυκογιάννης φιλοξενήθηκε στον «libero» και μίλησε με αφορμή τη νίκη του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με αντίπαλο τον Ηρακλή. Μεταξύ άλλων ο Άρης Λυκογιάννης είπε:

Για τη σεζόν και τους στόχους:

«Από την πρώτη στιγμή, αυτό που θέλαμε να κάνουμε είναι να δέσουμε ως ομάδα και να αρχίζουμε να παρουσιάζουμε στο γήπεδο το μπάσκετ που θέλουμε. Πάντα οι νίκες σου δίνουν ψυχολογία και σε βάζουν στο δρόμο που θες να είναι. Από την πρώτη στιγμή σκεφτήκαμε πως θα πρέπει να δούμε το τι μπορούμε να κάνουμε μς την ομάδα όπως είμαστε. Βρισκόμαστε σε μια σεζόν που σκεφτόμαστε οικονομικά και πρέπει να το έχουμε υπόψιν μας. Όσο τυπικό και αν φαίνεται και ακούγεται, πάντα σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι.. Να δουλέψουμε, να βελτιωθούμε, να κρατήσουμε τα θετικά. Έτσι πάμε μπροστά, κοιτάμε το τώρα, το ποιοι είμαστε, το πώς δουλεύουμε, και ψάχνουμε τον τρόπο να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερα, καθημερινά και αυτό να φανεί και στους αγώνες».

Για την κλήρωση του κυπέλλου:

«Όποια και αν ήταν, θα μας απασχολούσε όταν θα ερχόταν οι μέρες να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι. Κάθε φορά μας ενδιαφέρει το επόμενο παιχνίδι. Διαβάζουμε τον επόμενο αντίπαλο, δουλεύουμε για να είμαστε έτοιμοι. Όποιος και να ήταν ο αντίπαλος, θα μας απασχολούσε την εβδομάδα που θα μπαίναμε με φόντο αυτό το παιχνίδι. Ούτως ή άλλως θα πρέπει να παίξουμε και με τον Ηρακλή για να προχωρήσουμε στη συνέχεια».

Για τον Παπαντωνίου:

«Προσπαθεί να πάρει το ρόλο που του ζητάει η ομάδα. Ο Νώντας είναι κομμάτι της ομάδας. Οι δικοί μου παίκτες είναι οι καλύτεροι. Το λέω διότι ξέρετε αρκετοί πως αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Το ποιον θα μπορούσαμε να είχαμε δεν έχει σημασία. Μετράει το ποιος είναι εδώ διότι με αυτούς θα πορευτείς, από αυτούς θα απαιτήσεις πράγματα, με αυτούς θα παλέψεις για να κερδίσεις. Η ομάδα χρειάζεται τον κάθε παίκτη εξίσου. Όσο χρειαζόμαστε τον Νώντα, χρειαζόμαστε και τον Γκρίφιν. Με έχουν ρωτήσει πολλές φορές για τους πιο πολύτιμους, τους καλύτερους στην ομάδα, αυτούς που κάνουν τα περισσότερα πράγματα. Ο καθένας έχει το ρόλ,ο του στην ομάδα και βάσει αυτού προσπαθεί να προσφέρει. Τα σχόλια που ακούγονται δεν βοηθούν κάποιον από το να βγει από το πηγάδι…Ο κόσμος πάντα θα απαιτεί. Και η αλήθεια είναι πως ο Νώντας έκανε κάποια παιχνίδια που δεν ήταν καλά. Πρέπει όμως να υπάρχει και μια γραμμή. Το θέμα είναι το πως θα διαχειριστεί ο καθένας την κριτική που εισπράττει».

Για την «παρουσία» του κόσμου στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου:

«Είναι κάτι που το συζητήσαμε αυτή την εβδομάδα. Οι Αμερικανοί δεν ήταν τόσο σε αυτή τη φάση, να το καταλάβουν. Τους ξένους δεν μπορείς να τους βάζεις σε μια τέτοια διαδικασία. Ενας άνθρωπος ήρθε απ’ έξω, θέλει να παίξει μπάσκετ και να σκεφτεί πως η ομάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντί τους. Είναι επαγγελματίες. Κάποια παιδιά, Αμερικανοί του ΠΑΟΚ, έχουν ξαναπαίξει στην Ελλάδα και ξέρουν το τι συμβαίνει, έχουν χάσει χρήματα από ομάδες. Ίσως αυτί καταλαβαίνουν κάποια πράγματα. Έχουμε καλούς χαρακτήρες στην ομάδα. Γενικότερα, είναι σημαντικό να καταλαβαίνουν όλοι ότι παίζουν σε μια μεγάλη ομάδα και βάζουν χρήματα σε αυτή, δείχνοντας και την αγάπη τους, την στήριξή τους προς αυτή».

Για το να αφήνεις τον αντίπαλο να παίρνει τρίποντα:

«Ο Ηρακλής έχει παίκτες με προσωπικότητα. Όλοι οι παίκτες που έχει ο Ηρακλής στην περιφέρεια έχουν το σουτ αλλά δεν έχει τον ξεκάθαρο σουτέρ. Είναι πολλές φορές θέμα ψυχολογίας, μέρας, χημείας, κατανομής ρόλων. Να είναι όλα αυτά ξεκάθαρα. Ο Ηρακλής χτίστηκε για να αντέξει σε διπλά παιχνίδια και αυτά μέχρι τώρα δεν έχουν ξεκινήσει. Πρέπει, λοιπόν, όλοι να βρούνε ρόλους».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Μήνυση για ενδοοικογενειακή βία κατά Αμερικανού αθλητή

Αμερικανός παίκτης ομάδας της Basket League αναζητείται από την Αστυνομία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μπλεξίματα με το νόμο έχει Αμερικανός παίκτης ομάδας της Basket League που πιθανότατα εδρεύει στην Αθήνα, αφού στο ΑΤ του δήμου κατατέθηκε μήνυση εις βάρος του για ενδοοικογενειακή βία.

Η μήνυση έγινε από τη σύντροφό του.

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, 19 Απριλίου, εκκρεμούσε η αυτόφωρη διαδικασία εναντίον του, που σημαίνει ότι δεν είχε βρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

KAE ΠΑΟΚ: «Με τις ίδιες αρχές από το 1926 μέχρι σήμερα και για πάντα»

Το μήνυμα της ΚΑΕ με φόντο τη σημερινή ιστορική μέρα για τον σύλλογο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σαν σήμερα, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης λάμβανε μια τυπική αλλά τόσο κομβικής σημασίας απόφαση. Με τον αριθμό 822 στις 20.04.1926 ενέκρινε την σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ και αναγνώρισε επισήμως τον σύλλογο που έμελλε ν' αλλάξει τα δεδομένα στην πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Ο ΠΑΟΚ συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Πέρασαν 98 χρόνια! 98 χρόνια γεμάτα πάθος. 98 χρόνια γεμάτα ένταση. Χαρές, αλλά και λύπες! Το μπασκετικό τμήμα του συλλόγου έστειλε τις δικές του ευχές με αφορμή τη σημερινή ημέρα, η οποία είναι εξόχως σημαντική για την οικογένεια των «ασπρόμαυρων».

Αναλυτικά το μήνυμα της ΚΑΕ:

«Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚ! 98 χρόνια με το ίδιο πάθος! Με τις ίδιες αρχές από το 1926 μέχρι τώρα και για πάντα. Μια φορά ΠΑΟΚ για πάντα ΠΑΟΚ»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK BC (@paokbasketball)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό το εφηβικό του ΠΑΟΚ, κέρδισε με 90-76 τον Άρη

Με «διαστημικό» Λέφα που πέτυχε 40 πόντους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στην παράταση ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 90-76 του Άρη και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ.

Το σύνολο των Μελετιάδη - Σταυρόπουλου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 20:00 την ΔΕΚΑ.

Σε εξαιρετική μέρα για τον ΠΑΟΚ ο Λέφας που τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους!

Δεκάλεπτα: 26-19, 43-30, 59-53, 74-74(κ.α.), 76-90

Διαιτητές: Δέλλας-Κοντογιάννης-Κούρογλου

Άρης (Κεσαπίδης-Μήτσικας): Τσαχτσίρας 17(2), Βενετίδης, Καζαμίας 9, Πεταλωτής 3(1), Επαμεινώνδας 20(3), Πατεράκης 15, Πουρλίδας 2, Φωτιάδης 7(1), Γιαννίκος 3(1).

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης-Σταυρόπουλος): Οικονομούδης 7, Τσιμερίκας, Αλευράς 2, Γιαννάτος 8(2), Λέφας 40(4), Πέργουλης 21(3), Μανθόπουλος 12(2), Τσιφτσής, Ταλιχμανίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ