Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λίγα και προσεκτικά για το πιο εύκολο ματς…

Τα σημερινά του ΠΑΟΚ σε ποδόσφαιρο και βόλει

Editorial

Λίγα και προσεκτικά για το πιο εύκολο ματς…

Ο ΠΑΟΚ πέρασε ένα πολύ εύκολο απόγευμα στην Τούμπα, έβαλε άλλα τέσσερα γκολ αυξάνοντας την παραγωγικότητά του, έδωσε αρκετό χρόνο σε παίκτες που περιμένουν και αν δεν υπήρχε αυτός ο τραυματισμός του Τζόλη, όλα θα κυλούσαν τέλεια.

Ο νεαρός άσος χτύπησε χαμηλά στο πόδι, όλες οι πληροφορίες φανερώνουν ότι δεν πρόκειται για κάτι πολύ ανησυχητικό, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσει. Ένας Τζόλης που φθάνει πλέον στο επίπεδο να παίζει 60 λεπτά, να μην είναι τόσο ενεργός και δραστήριος μέσα στο ματς, αλλά ακόμη και στην μέτριά του μέρα έχει ένα γκολ και μία ασίστ! Φοβερά πράγματα. ;Άλλο επίπεδο… 

Από εκεί και πέρα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την προσπάθειά του να βρει ισορροπία και όσο καλά επιτίθεται τόσο καλά να αμύνεται, κάτι που βρίσκει τη χημεία να το πετύχει. Σήμερα βεβαίως γι’ αυτό το ματς που είδαμε (23-1 τελικές) μεγάλο ρόλο έπαιξε η αδυναμία του αντιπάλου που έπαιξε με πολλές αλλαγές και δεν μπορούσε να βρει συνοχή μέσα στο γήπεδο. Υπό αυτή την έννοια στο σημερινό παιχνίδι δεν χωράει πολλή κριτική  και μόνο λίγα ατομικά συμπεράσματα μπορεί να βγουν χωρίς κίνδυνο να εκτεθούμε ιδιαίτερα.

Ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ ήταν ο Αντρίγια Ζίφκοβιτς. Από την αρχή πήρε πρωτοβουλίες, είχε μεγάλα κέφια και ήταν στις πρώτες θέσεις σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, ακόμη και σε φάση άμυνας. Είχε γκολ-ασίστ και εφόσον βρίσκει τη φόρμα του, καταλαβαίνουμε ότι πίσω από τον φορ διαμορφώνεται μία τρομερή τριάδα!

Ο Ροντρίγκο ήταν και πάλι σοβαρός και πειθαρχημένος, είχε ασίστ και πολλές εύστοχες μεγάλες πάσες στην προώθηση από την άμυνα. Μεγάλο όφελος η καθιέρωσή του στη δεξιά πλευρά.

Το τρίτο πρόσωπο είναι ο Τσιγγάρας που δίνει πλέον την αίσθηση ότι δεν είναι ο νέος 20χρονος που διαφέρει σε δύναμη από τους άλλους. Η εικόνα του είναι σε κάθε ματς και καλύτερη, είχε και σήμερα πολλά τρεξίματα, κλεψίματα (είχε και εννιά λάθη βέβαια) δένοντας καλά τις γραμμές της ομάδας. Δίκαια είναι πλέον ο βασικός αμυντικός μέσος.

Ο Μπάμπα έκανε ντεμπούτο και έδειξε την ποιότητά του με την μπάλα κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Από εκεί και πέρα δεν απειλήθηκε αμυντικά για να κριθεί, ενώ δεν μπήκε τόσο πολύ σε κόντρες και μονομαχίες. Είναι εμφανέστατο ότι θέλει αρκετό αγωνιστικό χρόνο και ευτυχώς σήμερα πήρε το πρώτο 90λεπτο.

Αυτά τα ολίγα για το ματς που λογικά δεν πρέπει να οδηγήσει σε ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Ακολουθούν παιχνίδια με Τρίπολη, Άρη και Παναθηναϊκό που θα είναι εντελώς διαφορετικά και θα κρίνουν πολλά.  

* Όσον αφορά στα σχόλια για τις επιλογές της Λαμίας που γίνονται κυρίως από Αρειανούς (μεταξύ των οποίων και ο Ναζλίδης) είναι καθαρά από ανθρώπους που αμύνονται επειδή κατηγορούνται για τις σχέσεις τους με τον Ολυμπιακό. Έστω και έτσι, δεν καταλαβαίνουν σε τι λούμπα πέφτουν, παρομοιάζοντας κάποια τέτοια ματς.

Πολύ απλά, πάνω στον πανικό δεν αντιλαμβάνονται τους ρόλους και εξισώνουν  την ομάδα τους με την κάθε Λαμία!

Είναι το ίδιο ακριβώς με αυτό που κάνει όλος ο Άρης στο θέμα της Περιφέρειας και των μασκών ή των τεστ. Άλλος κατηγορείται και άλλον σπεύδουν να υπερασπιστούν, δείχνοντας το άγχος τους! Στην προσπάθεια να αμυνθούν,  εκτίθενται πολύ-πολύ περισσότερο.

 

* Στο βόλει ο ΠΑΟΚ έχασε ένα ακόμη ντέρμπι και  όπως είναι φέτος το πρωτάθλημα, οι ελπίδες έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. Είχε πολλούς μήνες ο ΠΑΟΚ να αλλάξει το ρόστερ του, το έκανε αφού ξεκίνησαν οι αγώνες, αλλά αυτή τη φορά ήταν αργά…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απώλεια για την Κ19

Έμεινε στο 3-3 με τον Άρη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κ19 του ΠΑΟΚ απομακρύνθηκε κι άλλο από τη διεκδίκηση του τίτλου, αφού δεν κατάφερε να κερδίσει στο Φίλυρο τον Άρη.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0, με τον ΠΑΟΚ να μειώνει με τον Καλαϊτσίδη στο 58′, ενώ στο 72′ με κοντινό πλασέ ισοφάρισε με τον Αδάμ.

Στο 81’, ο Άρης ξαναπήρε το προβάδισμα και στις καθυστερήσεις, ο Μύθου ισοφάρισε, ενώ λίγο νωρίτερα, είχε σημαδέψει το δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις 12 Μαΐου, στο επόμενο παιχνίδι του, έχοντας απόσταση τριών βαθμών από τους Ερυθρόλευκους, με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Νικολακούλης, Αδάμ, Πολυκράτης (25′ λ.τ. Αβράμπος), Καστίδης (85′ λ.τ. Κοσίδης), Πασαχίδης, Σνάουτσνερ (46′ Παπαγεωργίου), Πολιτάκης (70′ Γκιτέρσος), Καλαϊτσίδης, Μπάμπουρας (46′ Μύθου), Καλόγηρος, Χατσίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολοταχώς για πρωτάθλημα η Μπριζ!

Πέρασε με 0-3 και από την έδρα της Γκενκ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Συνεχίζει ακάθεκτη για τον τίτλο στο Βέλγιο η Κλαμπ Μπριζ, η οποία πέρασε και από την έδρα της Γκενκ σήμερα.

Αφού τη νίκησε εντός έδρας με 4-0 την περασμένη Τετάρτη, τη φιλοδώρησε με άλλα τρία τέρματα σήμερα, επικρατώντας με 0-3. Ο λόγος για την Κλαμπ Μπριζ, κόντρα στη Γκενκ, συνεχίζοντας την εξαιρετική της πορεία από τότε που άλλαξε προπονητή και προκρίθηκε επί του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Οι Βέλγοι, προηγήθηκαν με το γκολ του Σάμπε στο 38’, ενώ ο σκόρερ του πρώτου γκολ, ήταν δημιουργός του δεύτερου, το οποίο πέτυχε ο Βετλέσεν στο 67’. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Τιάγκο, έκανε το 0-3 που ήταν και το τελικό σκορ, με την ομάδα του Νίκι Χάγεν, να ανεβαίνει στην πρώτη θέση της Jupiler Pro League, με ένα παιχνίδι και ένα βαθμό περισσότερο από τη δεύτερη Άντερλεχτ.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βρούτσης: «Πρώτη φορά αντιμετωπίζεται η βία…» (vid)

Οι τηλεοπτικές τοποθετήσεις του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, φιλοξενήθηκε στο «ERT News» με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με τις δεκάδες συλλήψεις οπαδών του Ολυμπιακού για τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται σοβαρά η αθλητική βία…

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ