Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ικανοποιημένοι με την πρόκριση, αλλά έχουμε προβλήματα»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, στάθηκε στα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα ενόψει του αυριανού αγώνα κι έδωσε ένα πρώτο στίγμα για τον ημιτελικό Κυπέλλου με την Κύμη που ακολουθεί.

Νίκος Μοσχοβίτης

«Ικανοποιημένοι με την πρόκριση, αλλά έχουμε προβλήματα»

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη σημερινή media day της ΚΑΕ:

Για τη σημασία της εξασφάλισης της πρόκρισης μία αγωνιστική πριν το τέλος των ομίλων, για μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ:
«Δείχνει ότι κάναμε και φέτος μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, σε έναν πολύ απαιτητικό και δύσκολο όμιλο, με ομάδες οι οποίες πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματά τους και καταφέραμε μία αγωνιστική πριν, να έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση μας. Είμαστε ικανοποιημένοι και χαρούμενοι και περιμένουμε το αυριανό παιχνίδι, απέναντι στην καλύτερη ομάδα του ομίλου, να τελειώσουμε αυτήν την πρώτη φάση, με ένα καλό παιχνίδι, με μια νίκη».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ενόψει του αυριανού αγώνα:
«Είναι γεγονός ότι η ομάδα έχει καταπονηθεί πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα. Είχε ένα πάρα πολύ δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα, με πάρα πολλά ταξίδια, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι υπήρχε το «πρέπει» για μας και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Τα παιδιά έχουν κάνει μία εξαιρετική προσπάθεια. Κατάφεραν και έφεραν την ομάδα σε αυτό το σημείο. Έχουμε κάποια προβλήματα που μας απασχολούν με αρκετούς παίκτες. Ο Γκος είναι σίγουρο ότι δε θα παίξει αύριο. Θα δούμε για το Μαργαρίτη, γιατί έχει και αυτός κάποιες ενοχλήσεις, θα δούμε και για τον Τζόουνς. Θα εκτιμήσουμε την κατάσταση αυτές τις μέρες και θα προσπαθήσουμε με τα παιδιά που είναι 100% έτοιμα, να τα στηρίξουμε για να μας βοηθήσουν».

Για το αυριανό παιχνίδι και αν αποτελεί ευκαιρία για τον κόσμο να δώσει ώθηση στην ομάδα και με τη συνέχεια που ακολουθεί:
«Είναι μια καλή ευκαιρία. Νομίζω ότι έχουμε δώσει πολλές ευκαιρίες στον κόσμο μας. Υπάρχει στήριξη από μία συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων, που έρχεται σχεδόν σε κάθε παιχνίδι και μας βοηθάει. Θέλουμε και αύριο, να χειροκροτήσουν πιο πολύ την προσπάθεια των παιδιών, για όλα αυτά που έχουν κάνει για την ομάδα στο BCL και ταυτόχρονα, να δώσουν κι ένα μήνυμα συμπαράστασης για τη συνέχεια που είναι πολύ απαιτητική και δύσκολη».

Για τον ημιτελικό Κυπέλλου με την Κύμη που ακολουθεί μετά την Τενερίφη:
«Είναι μακριά πολύ… Αργεί. Δεν παίζεται μία χρονιά σε αυτό το παιχνίδι. Εγώ προσωπικά δεν το βλέπω έτσι. Εγώ βλέπω έναν ημιτελικό Κυπέλλου, που θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, πρώτα από όλα για μας και για το σύλλογο που εκπροσωπούμε. Από εκεί και πέρα, είναι ένας παιχνίδι. Το Κύπελλο είναι ένας θεσμός που ο ΠΑΟΚ έχει να μετάσχει σε έναν τελικό αρκετά χρόνια, αλλά εμείς εδώ βιώνουμε πολύ πιο σοβαρά θέματα για να αντιμετωπίσουμε, από έναν τελικό Κυπέλλου. Οπότε είναι ένα ακόμα παιχνίδι για εμάς».

Για τη διαχείριση του αγώνα με την Κύμη λόγω της περισσότερης πίεσης που υπάρχει στον ΠΑΟΚ για την πρόκριση στον τελικό:
«Προφανώς και είναι πιο δύσκολο. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγαλύτερο όνομα σαν ομάδα από την Κύμη. Θεωρητικά έχει περισσότερες πιθανότητες, αλλά όλα αυτά θα αποδειχτούν στην πράξη. Όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Εμείς θα το δούμε σαν ένα σημαντικό παιχνίδι, αλλά πρέπει να δώσουμε την κατάλληλη έμφαση στον αντίπαλο μας πρώτα από όλα, να προετοιμαστούμε σωστά και αν τα κάνουμε αυτά, θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας την επόμενη Τετάρτη».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

O Πόρτερ Τζούνιορ… πέταξε στην κορυφή (vid)

Ξεχώρισε το κάρφωμα του Αμερικανού του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, έκανε άλλη μία σπουδαία εμφάνιση στη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αμαρουσίου, σημειώνοντας κι ένα ξεχωριστό highlight με ένα κάρφωμα του στο πρώτο ημίχρονο.

Μάλιστα, η φάση ήταν στην κορυφή του Top 5 της τελευταίας αγωνιστικής. Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Χωρίς φιλικό μέχρι τα πλέι οφ

Με πρόγραμμα προπονήσεων θα πάει η προετοιμασία ενόψει Παναθηναϊκού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με τη νίκη επί του Αμαρουσίου, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στα πλέι οφ, εκεί όπου στην προημιτελική φάση, θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό με μειονέκτημα έδρας. Δεδομένου ότι ακόμα αποτελεί ερωτηματικό πότε θα ξεκινήσουν τα παιχνίδια αυτά, αφού οι Πράσινοι αντιμετωπίζουν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στα πλέι οφ της Euroleague, στο «Δικέφαλο του Βορρά» υπήρξε η σκέψη για ένα φιλικό, προκειμένου η ομάδα να διατηρηθεί σε όσο το δυνατόν καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό.

Στο πλάνο ήταν το παιχνίδι αυτό, να γίνει με τον Προμηθέα στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο κάτι τέτοιο, δεν κατέστη δυνατό και όλα δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ θα πάει με προπονήσεις μέχρι το πρώτο παιχνίδι με τους Πράσινους.

Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει η εκκρεμότητα της τελευταίας αγωνιστικής του Top 6, στην οποία ο Παναθηναϊκός έχει να αντιμετωπίσει τον Άρη εκτός έδρας (πιθανότατα στις 11/5), ενώ η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, έχει και το εξ αναβολής παιχνίδι με τον Προμηθέα που «χρωστάει»…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… πάρτι του Πόρτερ και η πρόκριση (vid)

«Παρακάμερα» με πολύ παρασκήνιο από τη χθεσινή νίκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 77-62 του Αμαρουσίου, πήρε την πρόκριση στα πλέι οφ και ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, έδωσε ένα ακόμα ξεχωριστό… σόου.

Δείτε το backstage video από όσα συνέβησαν στο χθεσινό παιχνίδι:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ