ΜΠΑΣΚΕΤ
PAOK24 με Μπάνε! (pic)
Το περίπτερο του PAOK24 στην έκθεση Sportexpo που γίνεται στο περίπτερο 13 της ΔΕΘ, επισκέφτηκε ο Μπάνε Πρέλεβιτς.
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, μαζί με το σύμβουλο, Χρήστο Καραμπέρη, βρέθηκαν στους χώρους της έκθεσης σήμερα το απόγευμα και βέβαια, δε θα μπορούσαν να μην περάσουν από το περίπτερο του PAOK24 και του Libero 107,4.
Ο Μπάνε Πρέλεβιτς πάντα χαλαρός και χαμογελαστός μαζί με τον κ. Καραμπέρη επισκέφθηκαν φυσικά το περίπτερο με τα προϊόντα από την μπουτίκ της ΚΑΕ καθώς και αυτό της ΠΑΕ.
ΜΠΑΣΚΕΤ
Ταϊρί: «Εμπιστοσύνη στον προπονητή και τους συμπαίκτες μου»
Όσα είπε πριν την αναμέτρηση με τη Ρόμα BC
Ο Μπριν Ταϊρί μίλησε στη σημερινή media day, ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Ρόμα BC, για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Eurocup, τονίζοντας ότι έχει εμπιστοσύνη στο πλάνο του Αντρέα Τρινκιέρι, αλλά και τους συμπαίκτες του.
Για το παιχνίδι κόντρα στη Ρόμα και αυτά που πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ: «Είναι ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Είναι μια καλή ομάδα, έχουν πολύ ταλέντο και σκοράρουν πολλούς πόντους. Αλλά απλώς πρέπει να ακολουθήσουμε το αγωνιστικό μας πλάνο και να προσπαθήσουμε να φύγουμε από εδώ με άλλη μια νίκη. Να ελέγξουμε τη μετάβασή τους μετά από εύστοχα ή άστοχα σουτ, να περιορίσουμε τα λάθη, ώστε να μη μπορούν να τρέξουν και να σουτάρουν τρίποντα όπως θέλουν. Όπως είπα, έχουν πολλή επιθετική δύναμη. Απλώς προσπαθούμε να τους επιβραδύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, να παίξουμε το παιχνίδι μας, να έχουμε καλό ρυθμό και να μην κάνουμε λάθη».
Για τις νίκες που παίρνει η ομάδα, μέσα από την άμυνα της: «Είναι ακόμα νωρίς, οπότε συνεχώς εξελισσόμαστε και γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα. Όπως είπες, είναι υπέροχο να βλέπουμε ότι μπορούμε να κερδίζουμε παιχνίδια με την άμυνά μας και όχι μόνο επειδή είμαστε εξαιρετικοί επιθετικά, καθώς έχουμε το ταλέντο να το κάνουμε κι αυτό. Οπότε, όσο προχωράει η σεζόν, πιστεύω ότι θα γινόμαστε καλύτεροι και η άμυνά μας θα βελτιώνεται, καθώς εφαρμόζουμε νέα συστήματα και αντιμετωπίζουμε νέες προκλήσεις. Όπως είπα, είναι Οκτώβρης, αρχές Νοέμβρη, οπότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γινόμαστε καλύτεροι.
Νιώθω ότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, πρώτον, στο πλάνο που μας δίνει ο προπονητής για το παιχνίδι και, δεύτερον, στους συμπαίκτες μου. Πιστεύω ότι έχουμε την επιθετική δύναμη και την ικανότητα να αντιδρούμε στα διαφορετικά πράγματα που βλέπουμε να μας κάνουν οι άλλες ομάδες και να προσπαθούμε να τις σταματήσουμε. Οπότε, κάθε παιχνίδι θα είναι διαφορετικό, αλλά ξέρω ότι θα είμαστε προετοιμασμένοι, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα προσπαθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο».
Για το εντυπωσιακό κάρφωμα στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή, και το τι περνούσε από το μυαλό του: «Απλά είδα έναν ελεύθερο διάδρομο και ήταν μια ευκαιρία για εμένα να τελειώσω τη φάση. Και, όπως πολλοί ξέρουν, είμαι αρκετά αθλητικός, οπότε ξέρω ότι αποτέλεσε έκπληξη για όλους, αλλά είναι απλώς μέρος του παιχνιδιού μου, είναι κάτι που μπορώ να κάνω. Όπως ξέρετε, επειδή είμαι ένας αρκετά αθλητικός καλαθοσφαιριστής, για το κάρφωμα που έγινε στον αγώνα με τον Ηρακλή, απλά βρήκα χώρο, έκανα αυτό που μπορούσα να κάνω με τον χώρο που είχα μπροστά μου για να πετύχω το καλάθι με αυτό το κάρφωμα, αλλά νομίζω γενικά πάντα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να κερδίζει η ομάδα μου».
Η Κλουζ αντιμετωπίζει σήμερα (14:00) εκτός έδρας την Παρτιζάν για την 6η αγωνιστική της Αδριατικής Λίγκας, με τον Λέλαντ Γουόκερ να έχει ενσωματωθεί από χθες στις προπονήσεις, αλλά το ντεμπούτο του να μη γίνεται σήμερα.
Ο Αμερικανός ο οποίος αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ και δόθηκε δανεικός στη ρουμανική ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν, είναι εκτός 12άδας από τον προπονητή, Μιχάι Σιλβάσαν.
Όλα δείχνουν ότι το ντεμπούτο του θα γίνει την προσεχή Πέμπτη (5/11, 22:00) στην έδρα της Τενερίφης, όπου η Κλουζ θα την αντιμετωπίσει στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του Eurocup.
ΜΠΑΣΚΕΤ
Γιαννάκης: «Δε θα είμαι υποψήφιος για την ΕΟΚ»
Όσα είπε μετά την κατάθεσή του στην Ευελπίδων
«Μίλησα γι' αυτό που μου συνέβη, που ξέρετε οι περισσότεροι πώς αισθάνθηκα. Τίποτα παραπάνω γιατί δεν ήξερα και κάτι περισσότερο. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι είναι μια στεναχώρια για το μπάσκετ και για εμάς που υπηρετήσαμε και υπηρετούμε το μπάσκετ με την αγάπη και τη συμμετοχή μας. Πάντα έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και θα βρει τον τρόπο να καλύψει τι απ' όλα αυτά μπορούμε να κάνουμε για να θωρακίσουμε το μπάσκετ. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, αλλά αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα στο μέλλον.
Επειδή όλα αυτά είναι μια συζήτηση που το μόνο που κάνει είναι να προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη στεναχώρια, μόνο με συζητήσεις δεν μπορεί να βρεθεί Δικαιοσύνη.
Ο κύριος Λιόλιος ήταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας, οι σχέσεις μας ήταν τυπικές.
Εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να συμμετέχω σαν διοίκηση. Από εκεί και πέρα αγαπώ το μπάσκετ, θα ήθελα αν κάποιος θέλει τη γνώμη μου να την πω.
Αισθάνθηκα αδύναμος γιατί ο τρόπος που αποβλήθηκα δεν ήταν δεοντολογικός, ήταν άδικος.
Αυτή τη στιγμή γίνονται διάφορες διαδικασίες. Πρέπει να έχουμε υπομονή. Η υπομονή είναι αρετή και θα πρέπει να περιμένουμε την κατάλληλη λύση για να χαρούμε μέσα από τους Έλληνες παίκτες και σας ευχαριστώ πολύ για την υπομονή μας»




