ΜΠΑΣΚΕΤ
Φιλ Γκος, ο MVP! (video)
Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε άλλη μία νίκη στην Basket League, κερδίζοντας το Λαύριο, με τον Φιλ Γκος να ξεχωρίζει.
Ο 35χρονος άσος, τελείωσε το ματς με απολογισμό 25 πόντους με 4/5 βολές, 3/5 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κερδισμένα φάουλ, ένα φάουλ εναντίον, 5 κλεψίματα και 3 λάθη σε 29’ και 10”.
“Η ανάδειξή μου σε MVP αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα. Είναι η πρώτη φορά που παίρνω αυτό το βραβείο στην Ελλάδα και πρώτη φορά γενικά μετά από αρκετό καιρό. Δείχνει ότι ακόμα μπορώ να παίξω σε υψηλό επίπεδο παρά την ηλικία μου. Το πιο σημαντικό, όμως, δεν είναι η προσωπική διάκριση, αλλά το ότι πήραμε την πρώτη εκτός έδρας νίκη μας στο πρωτάθλημα μέσα στο Λαύριο”, ανέφερε αρχικά ο Γκος, ενώ συνέχισε:
“Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να μείνουμε ταπεινοί και να δουλεύουμε κάθε μέρα σκληρά στην προπόνηση. Θέλουμε να χτίσουμε πάνω στα θετικά στοιχεία του παιχνιδιού μας, όπως η άμυνα, καθώς είμαστε πολύ καλύτεροι τον τελευταίο καιρό σε αυτόν τον τομέα. Όσο είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα, τότε πιστεύω ότι θα παρουσιάζουμε καλύτερο πρόσωπο όσο περνάει η χρονιά και θα καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι σπουδαίο φέτος”.
Τέλος, αναφερόμενος στο ελληνικό πρωτάθλημα, σημείωσε:
“Πιστεύω ότι φέτος υπάρχουν περισσότερες καλύτερες ομάδες. Το Περιστέρι και ο Ήφαιστος για παράδειγμα δεν υπήρχαν πέρυσι. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες ομάδες που ξεχωρίζουν, αλλά θεωρώ ότι το επίπεδο φέτος είναι πιο υψηλό. Όλοι μπορούν να χάσουν από όλους. Ειδικά τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα για όλους και πολύ περισσότερα για εμάς, γιατί όλες οι ομάδες προσπαθούν περισσότερο για να κερδίσουν μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ”.
ΜΠΑΣΚΕΤ
ΜΜΕ Ρουμανίας: “Δανεικός από τον ΠΑΟΚ στην Κλουζ ο Λίλαντ Γουόκερ”
Τι υποστηρίζουν οι Ρουμάνοι για τον 23χρονο γκαρντ
Το όνομα του ΠΑΟΚ και του Λίλαντ Γουόκερ φιγουράρουν στα media της Ρουμανίας, με την ιστοσελίδα "Gazeta Sporturilor" να υποστηρίζει πως ο 23χρονος Αμερικανός γκαρντ βρίσκεται πολύ κοντά στην Ουνιβερσιτατέα Κλουζ-Ναπόκα, ως δανεικός.
Οι Ρουμάνοι, σημειώνουν μεταξύ άλλων πως ο Γουόκερ έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, έως το καλοκαίρι του 2029, με τους "ασπρόμαυρους" να έχουν καλύψει το buyout στη Σαλόν Βίλπας και προσθέτουν πως ο "Δικέφαλος" τα έχει βρει με την Κλουζ προκειμένου να δοθεί εκεί δανεικός.
Το σκεπτικό του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, είναι πως ο Γουόκερ θα μπορέσει έτσι να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και να ενσωματωθεί στην ομάδα πιο έτοιμος και με περισσότερη εμπειρία.
Αυτή τη σεζόν, η Κλουζ συμμετέχει στο Eurocup και στην Αδριατική Λίγκα, με τους Ρουμάνους να σημειώνουν -τέλος- πως αυτή θα είναι μία καλή ευκαιρία για τον νεαρό άσο, για να πάρει χρόνο και να φορέσει κατόπιν τα ασπρόμαυρα, από την επόμενη σεζόν.
Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 84-81 από τη Μπαχτσεσεχίρ για την 5η αγωνιστική του EuroCup στην Κωνσταντινούπολη, υποχωρώντας στο 3-2.
Με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής, η κατάσταση στον 4ο όμιλο διαμορφώνεται ως εξής:
Μπαχτσεσεχίρ-ΠΑΟΚ 84-81
Λιετκάμπελις-Ουλμ 68-86
Μπαλκάν-Μανρέσα 65-76
Ρόμα-Μπόσνα 80-85
- Μπαχτσεσεχίρ 4-1
- Ουλμ 3-2
- Μανρέσα 3-2
- ΠΑΟΚ 3-2
- Λιετκάμπελις 3-2
- Μπόσνα 2-3
- Ρόμα 2-3
- Μπαλκάν 0-5
Ο Τζέντι Όσμαν πραγματοποίησε μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, καθώς ηγήθηκε της προσπάθειας να επιστρέψει στο παιχνίδι ο Δικέφαλος στο παιχνίδι, απέναντι στη Μπαχτσεσεχίρ.
Ο Τούρκος σταρ πέτυχε 30 πόντους, έχοντας 4/4 δίποντα, 5/11 τρίποντα, 7/8 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 29 λεπτά συμμετοχής.
Παράλληλα, είχε 38 στην ειδική βαθμολογία.
Ο Τούρκος ήταν ο εκφραστής της μεγάλης αντεπίθεσης του ΠΑΟΚ, ο οποίος βρέθηκε στο -17(78-61), ωστόσο αυτή δε στάθηκε αρκετή για να έρθει η νίκη στην Κωνστνατινούπολη.




