Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο βιονικός Χρυσικόπουλος της τελευταίας τριετίας (pic)

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος είναι παρελθόν από τον ΠΑΟΚ, αλλά μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε να αφήσει το στίγμα του.

Ηλίας Καπράλος

Ο βιονικός Χρυσικόπουλος της τελευταίας τριετίας (pic)

Ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2016 έδωσε ένα 4ετες συμβόλαιο στον Λίνο Χρυσικόπουλο με σκοπό να του δώσει την ευκαιρία για ένα restart στην καριέρα του και όπως δείχνουν και οι αριθμοί το κατάφερε και με το παραπάνω. Άλλωστε το συμβόλαιο που φέρεται να τον περιμένει στην ΑΕΚ είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που είχε στον ΠΑΟΚ και είναι ένα δείγμα των δυνατοτήτων που έδειξε στον ΠΑΟΚ την τελευταία τριετία. Δεν είναι τυχαίο ότι από πέρσι ο διεθνής με την Εθνική στα παράθυρα του παγκοσμίου κυπέλλου ήταν στα μπλοκάκια ισπανικών ομάδων, αλλά και του Ολυμπιακού. 

Εν τέλει ο Λίνος Χρυσικόπουλος προς τιμήν του ολοκλήρωσε την χρονιά στον ΠΑΟΚ παρά τις οικονομικές δυσκολίες στην ομάδα και έτσι φέτος στο κρίσιμο κομμάτι αποφάσισε να χαρήσει τα χρωστούμενα της περσινής σεζόν, με σκοπό να κερδίσει την ελευθερία του και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο τις επόμενες ημέρες. 

Ο Κερκυραίος φόργουορντ που ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Άρη, αλλά στα 18 του χρόνια άφησε την ομάδα του για να μεταναστεύσει στην Ιταλία και είχε ακόμα ένα πέρασμα από τον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2012-13, είχε μία καριέρα με μεταπτώσεις και πολλές φορές ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Παρόλα αυτά στο δικό του restart στον ΠΑΟΚ σε τρία χρόνια δεν έχασε κανένα παιχνίδι σαν τραυματίας και τα μοναδικά παιχνίδια που απουσίασε ήταν 2 και αυτά με απόφαση του προπονητή. 

Συνολικά μέτρησε 145 παιχνίδια, 1137 πόντους, 493 ριμπάουτν και 155 ασίστ με τα ποσοστά του να δείχνουν την οικονομία του στις προσπάθειες και το μοναδικό του μελανό σημείο που είναι η γραμμή των βολών. Με 58,2% στα δίποντα, 33, 9% στα τρίποντα και 66,7% στις βολές, ο Λίνος Χρυσικόπουλος με την παρουσία του στον ΠΑΟΚ, μπήκε ουσιαστικά και πάλι στα υψηλά ράφια συμμετέχοντας σε καλές πορείες του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Ο 7ος ξένος που μένει εκτός με Mαρούσι

Πάρθηκε η απόφαση από τον Στάθη Νεραντζάκη για το σημερινό παιχνίδι.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται το Μαρούσι, για την τελευταία αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League, και ως γνωστόν ο Στάθης Νεραντζάκης θα πρέπει να αφήσει έναν ξένο εκτός αποστολής, μιας και έχει στα χέρια του επτά και δικαίωμα να δηλώσει έξι.

Την αποστολή ακολουθούν οι Φρίντρικσον, Γουίλιαμς, ΜακΝίς, Άλστον, Μίχαλ Μιχάλακ και φυσικά ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ. Εκτός, λοιπόν, θα μείνει ο Μαρκές Τάουνς.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν κανονικά στην αποστολή την προηγούμενη αγωνιστική στα Άνω Λιόσια, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την ΑΕΚ, με τον Σέσιλ Γουίλιαμς να μένει εκτός από εκείνο το παιχνίδι.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Για πάντα στο μυαλό μας…»

Η ανάρτηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ τη μέρα της δολοφονίας του Νάσου Κωνσταντίνου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δεν ξεχνά και τιμά τη μνήμη του Νάσου Κωνσταντίνου.

Με ανάρτηση στα social media, το μπασκετικό τμήμα του «Δικεφάλου» αναφέρθηκε στον αδικοχαμένο οπαδό της ομάδας, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πριν από επτά χρόνια σε ηλικία 24 ετών.

«Επτά χρόνια χωρίς το Νάσο. Για πάντα στο μυαλό μας. Αθάνατος», έγραψε χαρακτηριστικά η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco στα social media.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: «Τελικός» κόντρα στο Μαρούσι για μία θέση στα Play off

Σημαντικό παιχνίδι για τον «Δικέφαλο» στο PAOK Sports Arena.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο PAOK Sports Arena θα δώσει ο ΠΑΟΚ mateco την τελευταία και πιο σημαντική μάχη για την συμμετοχή του στα πλέι οφ της Stoiximan Basket League.

Το σημερινό παιχνίδι (27/4 στις 20:15) απέναντι στο Μαρούσι, θα κρίνει και το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος και αυτό που χρειάζεται η ομάδα μας είναι να κερδίσει και να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στην τελική φάση του πρωταθλήματος.

Ουσιαστικά η αναμέτρηση έχει τον χαρακτήρα τελικού, δεδομένου ότι ο νικητής θα είναι αυτός που θα περάσει στα πλέι οφ και με αυτήν ακριβώς την λογική συνεχίστηκε και χθες η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων». Ο Σταύρος Σχίζας, που ταλαιπωρήθηκε από θλάση στο γαστροκνήμιο, ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και δεν θα είναι στη διάθεση του κόουτς Στάθη Νεραντζάκη.

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ mateco για τον αγώνα με το Μαρούσι ολοκληρώθηκε με την απογευματινή προπόνηση της Παρασκευής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ