Connect with us
Banner Image Banner Image

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ένας Λετονός με καρδιά από «ατσάλι»

Έχασε ξαφνικά τον πατέρα του, έμεινε όμως στη Θεσσαλονίκη και αφοσιώθηκε στο ντέρμπι με τον Αρη.

Νίκος Μοσχοβίτης

Ένας Λετονός με καρδιά από «ατσάλι»

Η εβδομάδα που πέρασε, ήταν πολύ δύσκολη για τον Ζάνις Πέινερς. Μετά την ήττα στη Ρόδο από τον Κολοσσό και συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Κυριακής, ενημερώθηκε για τον ξαφνικό «χαμό» του 66χρονου πατέρα του.

Η αποστολή επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Κυριακής και από την πρώτη στιγμή, όλοι οι άνθρωποι της ομάδας καθώς και οι συμπαίκτες του, του εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους και φυσικά, του τόνισαν ότι είναι δίπλα του, σε ότι κάνει.

Ο Λετονός που είναι από τους πιο… ήσυχους χαρακτήρες αυτής της ομάδας και ένας άνθρωπος που δεν εκφράζεται πολύ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε συμμετέχει, αποφάσισε να μείνει στη Θεσσαλονίκη και να περάσει μόνος του αυτή την κατάσταση.

Μάλιστα, μετά το ταξίδι στο Βέντσπιλς, η κοπέλα του που ήταν στην Ελλάδα μέχρι τότε (είχε έρθει στις γιορτές των Χριστουγέννων) έμεινε εκεί για τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις κι έτσι, ο Πέινερς είναι ξανά μόνος του στη Θεσσαλονίκη.

Όλη την εβδομάδα, κατά την προετοιμασία του ντέρμπι με τον Αρη, η φωνή του δεν ακούστηκε σχεδόν καθόλου, παρότι δεν έχασε καμία προπόνηση. Ακουγόταν μόνο για να πει «ευχαριστώ» στα συλλυπητήρια που δεχόταν, ενώ απάντησε και σε όλες τις «διαδικτυακές» ευχές που δέχτηκε από την πατρίδα του αλλά και από την Ελλάδα.

Η «εργασιοθεραπεία» σε τέτοιες καταστάσεις, είναι από τις καλύτερες λύσεις και αυτήν ακολούθησε ο Λετονός, ο οποίος είχε μια κουβέντα τόσο με τον Απόλλωνα Τσόχλα, όσο και με τον Τέλη Ζουρνατσίδη, για το πώς νιώθει αλλά και για να πάρει ώθηση κατά τις δύσκολες στιγμές που περνάει.

Η εικόνα που είδαμε όλοι στο χθεσινό ντέρμπι, ακολούθησε μετά από μία τέτοια εβδομάδα για τον Πέινερς. «Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς» σε όλο του το μεγαλείο από τον Λετονό που δεν ήταν τυχαίο, ότι ήταν ο μοναδικός που έμεινε για πολλή ώρα μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα, για να χειροκροτήσει και να πανηγυρίσει με τον κόσμο τη μεγάλη νίκη.

Η δική του «λύτρωση» ήρθε αλλιώς…

ΜΠΑΣΚΕΤ

Σούπερ νίκη για Μπαχτσεσεχίρ πριν τον ΠΑΟΚ!

“Κατοστάρα” εις βάρος της Μπεσίκτας και 5/5 για την προσεχή αντίπαλο του Δικεφάλου!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο συνέχισε τις υποχρεώσεις της στο τουρκικό πρωτάθλημα η Μπαχτσεσεχίρ, την οποία αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ στην Κωνσταντινούπολη την ερχόμενη Τρίτη στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Eurocup.

Η προσεχής αντίπαλος του Δικεφάλου επικράτησε στην έδρα της της Μπεσίκτας με 100-96 και πανηγύρισε το 5/5, παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και αποτελώντας τη μοναδική ομάδα που έχει το απόλυτο!

Η Μπαχτσεσεχίρ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, προηγήθηκε με 31-24 στην πρώτη περίοδο και πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο πόντων (52-50), με την Μπεσίκτας να αντιδράει και να να περνάει μπροστά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (71-73), ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν τον τελευταίο λόγο, σημειώνοντας 29 πόντους στην τέταρτη περίοδο.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το σενάριο για Γουόκερ και ο ΠΑΟΚ!

Η περίπτωση του 23χρονου Αμερικάνου σκόρερ της Σαλόν Βιλπάς και τα δεδομένα για τον Δικέφαλο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο 23χρονος Αμερικανός γκαρντ, Λέλαντ Γουόκερ, έχει μπει εντυπωσιακά στη φετινή σεζόν με την φινλανδική Σαλόν Βιλμπάς, , μετρώντας ήδη 24.5 πόντους και 7.5 ασίστ σε δύο παιχνίδια ομίλων στο BCL, ενώ στα προκριματικά της διοργάνωσης, την πήρε από το χέρι και την πήγε στους ομίλους έχοντας 34.7 πόντους μ.ο. ανά αγώνα!

Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα, ο Αμερικανός γκαρντ (1,86μ.) άλλαξε μανατζερική στέγη, με τη BeoBasket του Μίσκο Ραζνάτοβιτς να τον εκπροσωπεί πλέον, ενώ με τις εμφανίσεις που έχει κάνει, ήδη έχει μπει στα ραντάρ διάφορων ομάδων του επόμενου επιπέδου στη Ευρώπη.

Όπως προκύπτει, ανάμεσα στις ομάδες που τον έχουν "τσεκάρει" είναι και ο ΠΑΟΚ, ωστόσο κανένας στον Δικέφαλο δεν επιβεβαιώνει κανένας το σενάριο που θέλει τους "ασπρόμαυρους" να έχουν ήδη συμφωνήσει από τώρα με τον Γουόκερ, με "φόντο" το καλοκαίρι του 2027!

Σημειώνεται πως ο Γουόκερ φοίτησε για δύο χρόνια στο Eastern Kentucky Colonels, έναν χρόνο στο Florida Atlantic Owls και ολοκλήρωσε την παρουσία του στο NCAA με μία σεζόν στο Florida Atlantic Owls, έχοντας συνεχώς μεγαλύτερους αριθμούς σε πόντους, ασίστ και ριμπάουντ, ενώ πέρασε τον Ατλαντικό το φετινό καλοκαίρι και στο πρωτάθλημα της Φινλανδίας έχει έως τώρα 25.7 πόντους κατά μέσο όρο, 4.5 ριμπάουντ και 5.8 ασίστ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Mε εμπιστεύονται οι συμπαίκτες μου, ολοένα και καλύτεροι»

Κάθε λόγο να είναι χαρούμενος και γεμάτος αυτοπεποίθηση είχε ο Μπριν Ταϊρί!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Aν η νίκη του ΠΑΟΚ είχε μία... υπογραφή, αυτή ήταν του Μπριν Ταϊρί, ο οποίος πέτυχε 28 πόντους!

«Μία νίκη είναι πάντα μία νίκη. Όπως είπατε, η νίκη είναι νίκη. Νομίζω ότι παίξαμε εξαιρετική άμυνα απόψε. Θεωρώ ότι κρατήσαμε την ΑΕΚ κάτω από τον μέσο όρο της στην επίθεση. Παράλληλα, πιστεύω ότι πήραμε κάποια σουτ που κανονικά θα έπρεπε να βάλουμε, αλλά απλώς δεν μπήκαν. Όσο συνεχίζουμε να προπονούμαστε και να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον, επειδή έχουμε πολλούς νέους παίκτες στην ομάδα, πιστεύω ότι θα γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμη» τόνισε μετά το τέλος του αγώνα ο Αμερικανός άσος του ΠΑΟΚ, που ερωτηθείς για το αν συμπαίκτες του περιμένουν πλέον από εκείνον να πάρει τα κρίσιμα σουτ, απάντησε:

«Πιστεύω ότι οι συμπαίκτες μου με εμπιστεύονται, όπως ακριβώς κι εγώ εμπιστεύομαι όλους τους συμπαίκτες μου. Έχω έναν ρόλο σε αυτή την ομάδα και κάποιες φορές αυτός είναι να σκοράρω. Άλλες φορές είναι να παίξω άμυνα και προσπαθώ να ανταποκρίνομαι σε αυτό κάθε βράδυ. Υπάρχει εμπιστοσύνη προς όλους. Στον Μάρκους, στον Τρέβορ, στον Τσέντι, στον Νικ. Όλοι εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον. Δεν έχει να κάνει μόνο με εμένα. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και απόψε κάναμε εξαιρετική δουλειά, βοηθώντας ο ένας τον άλλον να φτάσουμε στη νίκη».

Ερωτηθείς δε για τους πέντε μόλις πόντους του ΠΑΟΚ στο δεύτερο δεκάλεπτο και τι ειπώθηκε στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα;  «Το μήνυμα ήταν να παραμείνουμε θετικοί και να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Παρότι σημειώσαμε μόλις πέντε πόντους, ούτε εκείνοι σκόραραν πολύ. Επομένως, παίξαμε καλή άμυνα και έπρεπε να συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον.

Λέγαμε μεταξύ μας ότι τα σουτ θα μπουν στο δεύτερο ημίχρονο. Τα παιδιά στα αποδυτήρια μου έλεγαν συνεχώς να είμαι επιθετικός. Επικοινωνούσαμε μεταξύ μας και τελικά επιστρέψαμε στο παρκέ και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη» σχολίασε ο Ταϊρί!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ