Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Πρότυπο μας για τον Λούντζη, ο Κόνιαρης»

Μετά την παρουσία του ως παίκτης στον ΠΑΟΚ, ακολουθεί την καριέρα του προπονητή. Πέρσι δίπλα στον Γιούρι Ζντοβτς στην ΑΕΚ, φέτος δίπλα στον Κώστα Μέξα στα Τρίκαλα. Ο Γιώργος Δέδας μίλησε στην εκπομπή «ΒasketCity» στο Libero 107,4 για όλα.

Νίκος Μοσχοβίτης

«Πρότυπο μας για τον Λούντζη, ο Κόνιαρης»

Για τη νίκη των Τρικάλων επί του ΠΑΟΚ και το ξεκίνημα τους στη σεζόν:
«Τα δύο παιχνίδια που είχαμε στην έδρα μας, με Λαύριο και ΠΑΟΚ, τα είχαμε «κυκλώσει» ώστε να είναι έτοιμη η ομάδα σε αυτά. Είχε βολέψει το ότι παίζαμε με την ΑΕΚ την πρώτη αγωνιστική εκτός έδρας, ένα θεωρητικά χαμένο παιχνίδι, όπως και την τρίτη αγωνιστική με τον Ολυμπιακό εκτός, οπότε αυτό μας βοήθησε να φορμάρουμε την ομάδα πριν από αυτά τα δύο παιχνίδια. Με τον ΠΑΟΚ, από το πρώτο λεπτό μπήκαμε με ενέργεια, κάτι που το είχαμε τονίσει, γιατί ξέραμε ότι προέρχεται από ταξίδι. Και τα φιλικά του ΠΑΟΚ, ήταν δύσκολα, με ταξίδια. Είναι μια ομάδα που έχει ματς και χιλιόμετρα μέχρι στιγμής και είπαμε να το εκμεταλλευτούμε, μπαίνοντας με ενέργεια και μας βγήκε αυτός ο ενθουσιασμός».

Για το ρόλο που παίζει η ενέργεια και την ενίσχυση των περισσότερων ομάδων φέτος:
«Δεν είναι το πιο σημαντικό η ενέργεια, αλλά είναι πολύ βασικό κομμάτι. Η ενέργεια, το πως θα τρέξεις στην άμυνα, πως θα τρέξεις στην επίθεση, πως θα καλύψεις ένα λάθος, σου δίνουν κατοχές που θεωρητικά τις έχεις χάσει. Αυτό με τους έξι Αμερικάνους που ισχύει από τη μέση της περσινής σεζόν, σημαίνει θεωρητικά πιο γρήγορα πόδια, περισσότερη δύναμη. Οι ομάδες κοιτούν προς τα εκεί, αλλά φαντάζομαι ότι οι κοινοτικοί είναι λίγοι πλέον στο πρωτάθλημα. Αυτό δείχνει τη στροφή που έχουν και οι ελληνικές ομάδες, σε αυτό το κομμάτι του μπάσκετ, το οποίο στην Ευρώπη γίνεται τα τελευταία χρόνια. Δηλαδή, παιχνίδια με πιο πολλές κατοχές. Έχουν ανέβει και τα σκορ στην Ελλάδα. Κάναμε κι εμείς αυτή την κίνηση, που είχε να κάνει και με τα οικονομικά της ομάδας, γιατί όσο λιγότερα λεφτά έχεις να δαπανήσεις, τόσο μικρότερο είναι και το πηγάδι που διαλέγεις. Αποφασίσαμε να πάμε σε αυτό το μοντέλο, με rookie Αμερικάνους, με εξαίρεση τον Ρος που τον πήραμε μία εβδομάδα μετά την προετοιμασία. Θέλουμε να παίξουμε έτσι, με υψηλό ρυθμό στην έδρα μας, με πολλές κατοχές, γιατί ακόμα στερούμαστε εμπειριών και καταστάσεων. Στα δύο παιχνίδια με Λαύριο και ΠΑΟΚ μας βγήκε σε καλό. Είχαμε υψηλό σκορ, κερδίσαμε σχετικά άνετα, οπότε πάμε καλά ως τώρα σε αυτό το κομμάτι».

Για την απόδοση του Λούντζη στο παιχνίδι του Σαββάτου και τους νεαρούς Έλληνες που παίρνουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής:
«Το σκεπτικό όταν τον πήραμε, ήταν να τον κάνουμε επαγγελματία παίκτη. Κάτι που σημαίνει να έχει ευθύνες μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Να κάνει λάθη, να παίζει, να είναι κανονικός παίκτης. Αυτό που θέλουμε, είναι να κάνει ότι έκανε ο Κόνιαρης, πέρσι στον ΠΑΟΚ στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Ο Κόνιαρης δεν ξεκίνησε πέρσι, με το ρόλο που τελείωσε αλλά έδειξε ότι είναι κανονικός παίκτης Α1. Αυτό θέλουμε να κάνουμε κι εμείς με τον Λούντζη, να αποκτήσει σημαντικό ρόλο στην ομάδα, άσχετα αν είναι μικρός σε ηλικία και μέχρι στιγμής, ανταποκρίνεται».

Για το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ σε αυτή τη σεζόν:
«Η αλήθεια είναι ότι αυτή η καινούργια προσπάθεια, γέννησε διαφορετικές προσδοκίες, που με τα φιλικά, ενισχύθηκαν ακόμα περισσότερο. Έτσι όπως είναι ο αθλητισμός όμως, ένας τραυματισμός, λίγο του Κόνιαρη, λίγο το πρόβλημα του Ντίλαρντ με το μάτι, έβγαλε την ομάδα εκτός χημείας, πολύ νωρίς στο πρωτάθλημα. Δεν είχε χρόνο να δουλέψει η ομάδα, χωρίς αυτούς. Σε αντίθεση με τον Χαραλαμπόπουλο. Ο Χαραλαμπόπουλος δε μπορεί να θεωρηθεί απουσία, γιατί δεν ήταν από την αρχή μέσα στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε καλά στα φιλικά, χωρίς αυτόν. Μακάρι να γίνει καλά και να παίξει το παιδί. Η παρουσία του στα φιλικά, ήταν χωρίς τον Χαραλαμπόπουλο αλλά με τον Κόνιαρη και τον Ντίλαρντ μέσα. Έτσι όπως έγινε αυτό, τόσο γρήγορα και 1-2 μέρες πριν τα επίσημα παιχνίδια, πιστεύω ότι δεν τους έδωσε χρόνο να προετοιμάσουν την ομάδα χωρίς αυτούς. Με τα διπλά ματς, επειδή το έχω ζήσει, έχεις ουσιαστικά μία καλή προπόνηση για να ετοιμάσεις το επόμενο παιχνίδι. Δεν είναι αρκετή για να κάνεις από την αρχή μια ομάδα με διαφορετικούς ρόλους. Παίζεις κολλητά παιχνίδια, με άλλους αντιπάλους, πρέπει να προσαρμόσεις λίγο και το ρόστερ σου, ανάλογα στον τρόπο παιχνιδιού και στους παίκτες των αντιπάλων, οπότε είναι όντως δύσκολο».

Για την κοινή τους παρουσία με τον Κώστα Βασιλειάδη, ως συμπαίκτες, με την ίδια καταγωγή και από πέρσι με τη σχέση προπονητή-παίκτη:
«Με τον Κώστα, ήμασταν συμπαίκτες στον ΠΑΟΚ την τελευταία χρονιά, πέρσι στην ΑΕΚ μαζί και φέτος στα Τρίκαλα μαζί. Με τον Κώστα γνωριζόμαστε, από μικρά παιδιά, ηλικιακά είναι πιο κοντά με τον αδερφό μου, παίζανε μαζί πάντα και κάναμε παρέα από μικροί. Ήρθε σε μια περίοδο, που εμείς δεν είχαμε υπολογίσει ότι μπορούμε να πάρουμε έναν παίκτη τέτοιου βεληνεκούς. Είναι σοβαρότατος, μας βοήθησε και με το Λαύριο και με τον ΠΑΟΚ. Εγώ τον βοηθάω να προσαρμοστεί, στα νέα δεδομένα, γιατί εγώ είμαι πιο πολύ καιρό στην ομάδα. Τα Τρίκαλα είναι σε διαφορετικό επίπεδο από ότι η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, από ότι οι άλλες ομάδες που έχει παίξει στο εξωτερικό».

Για την παρουσία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη και το διάστημα που θα χρειαστεί να επανέλθει στο παρκέ:
«Δεν ξέρω πόσο καιρό θα πάρει, σίγουρα δεν είναι έτοιμος ακόμα. Προέρχεται από μία ρήξη αχίλλειου τένοντα, ξέρουμε ότι είναι ένα βαρύ κορμί που αυτού τους είδους οι τραυματισμοί, δεν βοηθάει να το ξεπεράσει γρήγορα. Κάνει κάποια κομμάτια της προπόνησης, αλλά είναι διαφορετικό να προπονείσαι στο μισό γήπεδο ή να τρέξεις μία φορά σε όλο, από το να παίζεις έστω και τρία συνεχόμενα αγωνιστικά λεπτά. Αυτό θέλουμε να το δούμε σιγά-σιγά, χωρίς να επιβαρύνουμε το πόδι του. Κάθε μέσα, είμαστε σε συνεννόηση και με τον «Σόφο» και με τον γυμναστή, για το πόσο μπορεί να μπαίνει στην προπόνηση. Όποτε νιώθει αυτός καλά, συνεχίζει, όποτε νιώθει ότι δε μπορεί σταματάει. Θα τον υπολογίσουμε όταν κάνει 7-10 μέρες κανονική προπόνηση. Το πότε θα είναι αυτό, δεν το ξέρω. Ελπίζω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αλλά σήμερα που μιλάμε δεν είναι αυτή σε αυτήν την κατάσταση».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο Παλατάκι

Ποιοι ορίστηκαν στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Πάτρας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει το Σάββατο στις 18:00 στο Παλατάκι, την παρουσία του στα πλέι άουτ της Stoiximan Basket League, κόντρα στον ουραγό, Απόλλωνα Πάτρας, με την ΚΕΔ να ορίζει στην αναμέτρηση αυτή τον Θεονά, τον Μαγκλογιάννη και τον Λουλουδιάδη.

Αναλυτικά οι διαιτητής της 1ης αγωνιστικής της Γ' Φάσης:

Σάββατο 30/3

Α. Παπανδρέου 17.15 Περιστέρι-Κολοσσός Ρ. Παπαπέτρου-Λόρτος-Χριστινάκης (Κουλούρης)

ΠΑΟΚ 18.00 ΠΑΟΚ-Απόλλων Π. Θεονάς-Μαγκλογιάννης-Λουλουδιάδης (Κυρτάτας)

Λαύριο 19.00 Λαύριο-Καρδίτσα Συμεωνίδης-Μηλαπίδης-Μπακάλης (Νηγιάννης)

Κυριακή 31/3

ΣΕΦ 17.15 Ολυμπιακός-Άρης Τσαρούχα-Μαρινάκης-Σκανδαλάκης (Μωϋσιάδης)

ΟΑΚΑ 21.00 Παναθηναϊκός-Προμηθέας Π. Τσολάκος-Τζιοπάνος-Κατραχούρας (Ντάβαρης)

Δευτέρα 1 /4

ΟΚΑΛ 20.15 ΑΕΚ-Μαρούσι Καρπάνος-Τηγάνης-Ζακεστίδης (Παπαδόπουλος Θεοφ.)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ