Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

"Ας μην υπολογίζουν στην κούραση μας" (videos)

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αλώσει τη Σμύρνη και να υποτάξει την Καρσίγιακα, ξεκινώντας ιδανικά τις υποχρεώσεις του στο Eurocup, σε ένα αποτέλεσμα που τον γέμισε αυτοπεποίθηση ενόψει του ντέρμπι με τον Άρη για τη 2η αγωνιστική της Α1.

PAOK24

"Ας μην υπολογίζουν στην κούραση μας" (videos)

Ο αειθαλής Κώστας Χαραλαμπίδης μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου σήμερα το απόγευμα, αναφερόμενος στο ντέρμπι με τους “κίτρινους” το Σάββατο, αλλά και στα στοιχεία που χάρισαν μία σπουδαία νίκη στον ΠΑΟΚ, σε μία ακόμα ιστορική ευρωπαϊκή βραδιά για τον “Δικέφαλο”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο άσος του ΠΑΟΚ:

Μπορούσατε να σκεφτείτε κάτι καλύτερο για ξεκίνημα στο Eurocup;

Όχι, δε νομίζω. Κάναμε μία πολύ μεγάλη νίκη, σύμφωνα με τα δεδομένα και με το πώς είχε διαμορφωθεί ο όμιλος. Παίξαμε με μία πάρα πολύ ισχυρή ομάδα. Το ότι κερδίσαμε εκτός έδρας σημαίνει πολλά και βαθμολογικά, αλλά και για το πώς θέλουμε να χτίσουμε αυτή την ομάδα ως χαρακτήρα και τι θέλουμε να επιδιώξουμε μέσα από τους αγώνες.

 



Τι χρειάζεται για να φτάσει μία ομάδα σε μία τόσο δύσκολη νίκη σε τέτοια έδρα;

Χρειάζονται πάρα πολλά πράγματα, δεν είναι κάτι μεμονωμένο. Η προσήλωση που δείξαμε στην άμυνα. Ότι αυτή η ομάδα έχει δείξει ότι παλεύει όλα τα παιχνίδια, ανεξάρτητα με ποιον παίζει κι αν βρίσκεται μπροστά στο σκορ ή πίσω και σε αυτά τα πλαίσια λειτουργήσαμε ιδανικά σε αυτό το παιχνίδι.

Ο Όντουμ είπε χτες ότι η ομάδα αρνείται να χάσει. Θέλεις να το σχολιάσεις;

Δε μας αρέσει να χάνουμε ούτως ή άλλως. Σε κανέναν δεν αρέσει. Είναι αρχή της χρονιάς, έχουμε κάνει πρεμιέρα και στο ελληνικό πρωτάθλημα και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ξεκινήσαμε καλά, παίζοντας βέβαια τρεις παρατάσεις, αλλά αυτό δε λέει κάτι.  Αυτή η ομάδα όπως είπα και τις προάλλες, θεωρώ ότι ξέρει ακριβώς τι θέλει και οι βλέψεις που έχει δε βασίζονται σε πράγματα που δεν είναι στην πραγματικότητα. Υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για αυτή την ομάδα και το πώς πρέπει να λειτουργεί σωστά και επειδή είμαι σε καθημερινή τριβή με όλα αυτά, θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.

Τις παρατάσεις τις ευχαριστιέστε στο παιχνίδι ή είναι ψυχοφθόρες;

Toμπάσκετ ευχαριστιόμαστε και τις νίκες και από τις ήττες μαθαίνουμε πράγματα. Και δε με πειράζει να κερδίζουμε, ακόμα και στις παρατάσεις.

Ποιο ήταν το σημείο κλειδί για να πάρει η ομάδα τη νίκη;

Δεν ήταν κάτι συγκεκριμένο, παίξαμε αρκετά καλή άμυνα στο πρώτο ημίχρονο απέναντι σε μία φύση επιθετική ομάδα. Καταφέραμε να τους κρατήσουμε χαμηλά και να είμαστε μέσα στο παιχνίδι. Το ότι δεν ξέφυγε το μυαλό μας σε μία εξωφρενικά δύσκολη έδρα, ήταν μίας από τις καλύτερες και τις χειρότερες που έχω παίξει, και το ότι ήμασταν πάρα πολύ συγκεντρωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Οι προσεχείς αντίπαλοι σας υπολογίζουν σε μία κούραση δική σας λόγω των παρατάσεων και το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Άρη έρχεται.

Ας μην υπολογίζουν στην κούραση μας. Η ομάδα αυτή χτίστηκε για να ανταπεξέλθει σε δύο πολλές δυνατές διοργανώσεις. Αυτή είναι η ζωή μας και η ρουτίνα μας, ξέρουμε ότι θα πάμε τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα έτσι και είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό.

Για το ντέρμπι με τον Άρη, την κατάσταση του αντιπάλου και τα προβλήματα που έχει.

Κάποιες πιθανόν παρουσίες που μπορεί να έχει μία ομάδα, είναι πράγματα που πρέπει να τα συνυπολογίζεις όλα. Το ποιοι απουσιάζουν δε μας ενδιαφέρει γιατί έχουμε να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα ως ομάδα και ο Άρης είναι λογικό ότι ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει το παιχνίδι με τον τρόπο του.

Πέρα από το παιχνίδι χτες πολλοί μίλησαν και για την ατμόσφαιρα. Αυτό βγάζει λίγο μελαγχολία για εσάς εδώ;

Τι να σας πω τώρα. Είναι χαρά να αγωνίζεσαι σε τέτοια γήπεδα, έστω κι αν είναι αντίπαλοι οι φίλαθλοι και δημιουργούν προϋποθέσεις να μην μπορείς να παίξεις. Σε μία στιγμή του παιχνιδιού όχι μόνο δεν άκουγα τον συμπαίκτη μου, αλλά τη σκέψη μου δεν μπορούσα να οργανώσω. Αλλά αυτή είναι η απόλαυση. Το να παίζουμε σε τέτοια γήπεδα, μακάρι να ήμασταν σε κάθε αγώνα έτσι, όχι μόνο εκτός έδρας, αλλά και εντός.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Νέο “ραντεβού” στο Παλατάκι

Σημαντικό ματς, απαραίτητη η παρουσία του κόσμου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επίσημη ενημέρωση της η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ:

"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Μαρούσι, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 20:15, για την 5η αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League.  

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

- Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Τρόποι διάθεσης:

  • Από το PAOK Sports Arena…

Τετάρτη (24/4): 12:00 – 18:00

Πέμπτη (25/4): 10:00-18:00

Παρασκευή (26/4): 10:00-18:00

Σάββατο (27/4): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 10€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00)".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για την 8η θέση!

Το “διπλό” του Αμαρουσίου και ο σαββατιάτικος “τελικός” στο PAOK Sports Arena!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Tη νίκη με σκορ 90-76 πανηγύρισε το Μαρούσι στην έδρα του Λαυρίου και έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε "ζωντανός" για την 8η θέση, που οδηγεί στα playoffs της Basket League!

Το Μαρούσι πήρε από τα πρώτα λεπτά προβάδισμα στο σκορ και έφτασε δίκαια στο "διπλό", με τον σαββατιάτικο αγώνα στο "Παλατάκι" (20:15) να είναι ουσιαστικά ο... τελικός για την 8η θέση που οδηγεί "πάνω" στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των playoffs.

Κορυφαίος για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ο Χιλ με 36 πόντους ενώ για το Λαύριο ο Μουρ σημείωσε 18.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 30-45, 53-64, 76-90.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Μισή χρονιά χωρίς διπλό!

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για τη φετινή ομάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχασε και από την ΑΕΚ με 99-91, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων χθες, μεγαλώνοντας κι άλλο ένα αρνητικό σερί.

Αυτή, ήταν η 11η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για το «Δικέφαλο του Βορρά» στο πρωτάθλημα και για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που κέρδισε μακριά από το Παλατάκι, πρέπει να γυρίσει το ημερολόγιο στις 11… Νοεμβρίου του 2023. Τότε, είχε κερδίσει με 54-67 στην Πάτρα τον Απόλλωνα, αλλά στη συνέχεια η μοναδική νίκη μακριά από το γήπεδο του, ήταν στην Ευρώπη, με εκείνο το 87-88 επί της Τόφας, μετά από δύο παρατάσεις στις 9 Ιανουαρίου.

Σε συνολικά 15 εκτός έδρας παιχνίδια ως τώρα σε επίσημες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ μετράει μόλις τέσσερις νίκες, ενώ αν ληφθούν υπ’όψιν, τα ουδέτερα της Ρόδου και της Κρήτης, σε Super Cup και Final 8 Kυπέλλου αντίστοιχα, το σχετικό ποσοστό, είναι μόλις 4/18 νίκες μακριά από το Παλατάκι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ