Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το σχόλιο της ημέρας

Το ματς και τα… παράξενά του, μαζί με ότι έγινε στην κερκίδα

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Για εμένα (μπορεί να ανήκω και στη μειοψηφία) όταν μπαίνεις σε ένα γήπεδο να παίξεις (κόντρα σε οποιονδήποτε) ο πρώτος στόχος είναι η νίκη. Αυτό πιστεύω, αυτό πρεσβεύω… Καλώς ή κακώς…

Άρα δεν μπορώ να μην ξεκινήσω από το ότι ο ΠΑΟΚ έχασε από την Παρτιζάν και πλέον έχει λιγότερες πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League.

Από εκεί και πέρα όμως, δεν γίνεται να μην επικεντρώσουμε σε ότι συνέβη με αφορμή αυτό το παιχνίδι και αφορά τους οπαδούς. Ωραία και ξεχωριστά πράγματα. Από χθες σε κάθε γειτονιά που έχει ΠΑΟΚτσήδες. Σήμερα και πάλι! Το μεσημέρι στο κέντρο. Αργότερο στο Λευκό Πύργο. Μετά μέσα στο γήπεδο. Στο τέλος έξω από αυτό.

Θα το θυμόμαστε για χρόνια αυτό το ματς και αυτή την κερκίδα που έκαναν οι ασπρόμαυροι του ΠΑΟΚ και της Παρτιζάν.

Άφησαν σε δεύτερη μοίρα μία αθλητική μάχη και ενώθηκαν για να φωνάξουν τα ίδια συνθήματα και να γράψουν ιστορία στον ευρωπαϊκό αθλητισμό.  

Φοβερή ατμόσφαιρα, ξεχωριστό παιχνίδι και πλέον περιμένουμε πώς και πώς το δεύτερο ματς για να δούμε τι παραπάνω μπορούν να κάνουν αυτοί οι οπαδοί…

Φυσικά και υπήρχαν πράγματα και καταστάσεις που δεν πήγαν καλά απόψε, πέρα από το ότι ο ΠΑΟΚ έχασε… Δε νομίζω να χάρηκε κανείς γι’ αυτό, επειδή αντίπαλός ήταν η Παρτιζάν…

Πρώτον… Το γεγονός ότι απόψε ΔΕΝ δημιουργήθηκε κατάσταση φανατικής έδρας, δεν επέφερε και αυτές τις πιεστικές συνθήκες που πάντα υπάρχουν για αντιπάλους ΚΑΙ διαιτητές. Κι’ άντε για τους αντιπάλους ξέρουμε ότι αυτό –με αντίστροφους- ρόλους, θα γίνει στο Βελιγράδι σε δύο εβδομάδες. Με τους διαιτητές όμως και το ότι… πέρασαν απαρατήρητοι και έκαναν ότι έκαναν διαμορφώνοντας σκορ και διαφορές;  

Δεύτερον… Πολύ άσχημη εντύπωση μου έκανε το ότι Κλάντον και Σάιμπερτ, έδειξαν στο τέλος να μην αντιλαμβάνονται τι σημαίνει η διαδικασία… διπλών αγώνων… Ο Κλάντον έδωσε βολές σε αντιπάλους όταν ο ΠΑΟΚ ήταν στον μείον ένα και το ματς είχε μπει στο τελευταίο λεπτό. Άλλο να σταματάς το χρόνο σε ματς που μετράει η νίκη και άλλο να δίνεις πόντους σε ματς που μετράει η διαφορά… Αυτό έκανε και ο Σάιμπερτ στα 6΄΄ πριν το τέλος που βιάστηκε να σουτάρει και ο ΠΑΟΚ «έφαγε» τον αιφνιδιασμό.

Ευτυχώς ο Αμερικανός έβαλε το τελευταίο τρίποντο και τώρα ο ΠΑΟΚ πάει στο Βελιγράδι για νίκη με τρεις πόντους διαφορά. Φυσικά και μπορεί να τα καταφέρει, αν σταματήσει τον γρήγορο ρυθμό των Σέρβων και στο πέντε εναντίον πέντε δεν πιαστεί αδιάβαστος στο μαρκάρισμα του γνωστού Χάτσερ. Αν τώρα ο ΠΑΟΚ ξαναχάσει 17 τρίποντα και εννιά βολές κι αν ξανακάνει 19 λάθη…   
 
* Κατά τα άλλα σήμερα Πέμπτη ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ δίνει ένα σπουδαίο ματς. Είναι πολύ κρίσιμο το παιχνίδι κυπέλλου με τη Ξάνθη. Και ενώ είναι τόσο διαφορετική η σημασία του, η ομάδα του Δικεφάλου και οι παίκτες του καλό θα ήταν να το αντιμετωπίσουν όπως αυτά τα τελευταία που έδωσαν και να μπουν μέσα με αέρα και αυτοπεποίθηση, για να κάνουν το παιχνίδι τους (αυτό που δύσκολα μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοσδήποτε αντίπαλος) έτσι ώστε στο τέλος να κερδίσουν και να αυξήσουν τις πιθανότητες πρόκρισης στους τέσσερις.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ήττα και… ένσταση για Παναθηναϊκό

Έχασε με 85-83 από τη Μακάμπι, δυσκολεύει η παρουσία του F4

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Παναθηναϊκός «ξύπνησε» στην 4η περίοδο του τρίτου προημιτελικού της Euroleague κόντρα στη Mακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά οι βολές του Μπράουν και το άστοχο τρίποντο του Ναν, έφεραν τη νίκη με 85-83 για τους Ισραηλινούς, οι οποίοι πήγαν στο 2-1 και πήραν σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στο Final 4 της Euroleague.

O Nαν ήταν πρώτος σκόρερ για τους Πράσινους με 25 πόντους (5/8 τρίποντα, 4/13 δίποντα), ο Παπαπέτρου είχε 17 και ο Λεσόρ, 14, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σλούκας έμεινε στο 0!

Ο τέταρτος ημιτελικός, είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη στο Βελιγράδι, με τον Παναθηναϊκό να παίζει για να γυρίσει τη σειρά στην Αθήνα, ενώ μετά το τέλος του αποψινού αγώνα, έγινε γνωστό ότι με απόφαση του Εργκίν Αταμάν, οι Πράσινοι κατέθεσαν ένσταση για μια τάπα του Λεσόρ στον Μπράουν, με το σκορ στο 83-83, για την οποία οι διαιτητές μετά από εξέταση στο instant replay, έδωσαν τζάμπολ και στην εξέλιξη, προέκυψε το φάουλ και οι νικητήριες βολές του Αμερικανού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο «Hall of Fame» της FIBA ο Πέτζα! (pic)

Σπουδαία στιγμή για τον Στογιάκοβιτς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Πέτζα Στογιάκοβιτς έχει γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο ΝΒΑ και μερικά χρόνια μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράση, έρχεται μια μεγάλη διάκριση.

Το όνομα του Σέρβου, είναι μέσα σε αυτά που θα μπουν στο «Hall of Fame» της FIBA για το 2024, με τον Ρέτζι Μίλερ και τον Ρομέιν Σάτο, να ξεχωρίζουν από τους άλλους αθλητές που βρίσκονται μαζί του.

Δείτε τη σχετική δημοσίευση:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FIBA (@fiba)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο γήπεδο μέχρι τη Μ. Πέμπτη ο ΠΑΟΚ

Πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα της ομάδας και η άδεια που ακολουθεί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Από τη στιγμή που το φιλικό με τον ΠΑΟΚ δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί, ο Στάθης Νεραντζάκης και οι παίκτες του, θα συνεχίσουν με προπονήσεις το πρόγραμμά τους, μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη.

Μετά την προπόνηση εκείνης της ημέρας, οι παίκτες θα έχουν μία πενθήμερη άδεια, με το ραντεβού στο Παλατάκι, να δίνεται ξανά για τις 8 Μαΐου, με τους περισσότερους Έλληνες και ξένους, να εκμεταλλεύονται τις ημέρες του Πάσχα, για να περάσουν αυτό το διάστημα.

Ο Μίχαλακ αναμένεται να βρεθεί στην πατρίδα του, ενώ οι άλλοι, αναμένεται να βρεθούν σε κοντινούς ή και πιο μακρινούς προορισμούς, πριν επιστρέψουν στο γήπεδο για την προετοιμασία τους, ενόψει Παναθηναϊκού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ