Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

"Ο ΠΑΟΚ είναι μία μεγάλη οικογένεια"

Στην εκπομπή του PAOK24 στον Libero 107.4 φιλοξενήθηκε ο Χρήστος Σαλούστρος, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για τη νέα σεζόν που ξεκινάει, αλλά και τις πρώτες του εντυπώσεις από τον "Δικέφαλο".

Αγάπη Γαβριηλίδου

"Ο ΠΑΟΚ είναι μία μεγάλη οικογένεια"

Αναλυτικά όσα είπε:

“Όλα ξεκίνησαν πολύ καλά, είμαι πολύ ευτυχισμένος. Νιώθω πολύ καλά στον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη γενικά. Ο ΠΑΟΚ είναι μία μεγάλη οικογένεια και αυτό το βλέπω κάθε μέρα. Αυτό φαίνεται και από τη διάθεση που έχουνε όλοι μέσα στο γήπεδο. Η αρχή είναι πολύ καλή και θα έρθουν ακόμη καλύτερα πράγματα μέχρι το τέλος”, ανέφερε αρχικά το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μπάσκετ του “Δικεφάλου”.

Για τις πρώτες ημέρες του στον ΠΑΟΚ: “Από την πρώτη μέρα, όταν πολλοί με καλωσόρισαν μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην ομάδα, κατάλαβα ότι είμαι πλέον σε έναν μεγάλο σύλλογο με απαιτήσεις. Από την πρώτη μέρα μου έδειξαν οι άνθρωποι το γήπεδο, το σπίτι… Δεν περίμενα μία τέτοια υποδοχή, ήταν κάτι πολύ όμορφο και δεν το είχα ξαναζήσει”.

Για τις προπονήσεις του Σούλη Μαρκόπουλου: “Η προπόνηση είναι άλλο κομμάτι. Τώρα είναι η εποχή που πρέπει να δώσουμε πολύ ένταση, ο κορμός παρέμεινε ίδιος, αλλά όταν έχεις έξι καινούργιους παίκτες πρέπει να τους βάλεις στο παιχνίδι. Πρέπει να δώσουμε το 150% των δυνατοτήτων μας. Αυτό είναι το τελευταίο που μένει και εμένα γενικά μου αρέσουν οι πιο δυνατές προπονήσεις”.

Για το τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος φέτος: “Η νοοτροπία και η φιλοσοφία έχουν μείνει ίδιες με πέρυσι. Στην επίθεση πρέπει να γυρνάει η μπάλα πολύ για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και στην άμυνα να βγάζουμε όλοι ενέργεια. Δεν πιστεύω ότι θα δούμε κάτι εντελώς διαφορετικό διαφορετικό φέτος. Ο κάθε παίκτης πρέπει να βγάλει και το δικό του ταμπεραμέντο και να αναδειχθεί μέσα από την ομάδα. Από εκεί και πέρα έχουμε τρεις διοργανώσεις και πιστέψτε με θεωρώ ότι το αποτέλεσμα στο τέλος θα είναι αν όχι ίδιο, καλύτερο από πέρσι.

Για τους Αμερικάνους: “Όντως όταν υπάρχουν Αμερικάνοι στην ομάδα πολλοί μπορούν να πουν ότι μπορεί να κοιτάξουν τον εαυτό τους. Αλλά εγώ ως τώρα δεν έχω δει τίποτα τέτοιο εδώ. Είναι παιδιά που θέλουν να είναι καλά πρώτα η ομάδα και μετά ο εαυτός τους. Κατά την άποψη μου όμως, οι Έλληνες κρατάνε μία ομάδα, γιατί ξέρουν την ελληνική πραγματικότητα. Εκείνοι είναι αυτοί που μπορώ να πω ότι δίνουν την ώθηση και μπορούν σε συνεργασία με τους Αμερικάνους να δώσουν ένα ωραίο αποτέλεσμα.”.

Για το Κύπελλο: “Είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμη. Έχουμε μία σειρά από φιλικά, όπου εκεί επικεντρωνόμαστε. Εννοείται ότι υπάρχει στο μυαλό ο τελικός Κυπέλλου, αλλά πρέπει πρώτα να ξεπεράσουμε το εμπόδιο της Δράμας. Έχουμε μία σειρά από δυνατά φιλικά και δεν μπορείς να κοιτάξεις πολύ μακριά, αν δεν περάσεις αυτά τα μίνι εμπόδια. Σίγουρα η Δράμα είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Αν περάσουμε το εμπόδιο της και αν έχουμε και μια καλή κλήρωση, γιατί να μην  κοιτάξουμε και στον τελικό, αλλά μέχρι τότε έχουμε πολύ δρόμο ακόμη”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

O Πόρτερ Τζούνιορ… πέταξε στην κορυφή (vid)

Ξεχώρισε το κάρφωμα του Αμερικανού του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, έκανε άλλη μία σπουδαία εμφάνιση στη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αμαρουσίου, σημειώνοντας κι ένα ξεχωριστό highlight με ένα κάρφωμα του στο πρώτο ημίχρονο.

Μάλιστα, η φάση ήταν στην κορυφή του Top 5 της τελευταίας αγωνιστικής. Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Χωρίς φιλικό μέχρι τα πλέι οφ

Με πρόγραμμα προπονήσεων θα πάει η προετοιμασία ενόψει Παναθηναϊκού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με τη νίκη επί του Αμαρουσίου, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στα πλέι οφ, εκεί όπου στην προημιτελική φάση, θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό με μειονέκτημα έδρας. Δεδομένου ότι ακόμα αποτελεί ερωτηματικό πότε θα ξεκινήσουν τα παιχνίδια αυτά, αφού οι Πράσινοι αντιμετωπίζουν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στα πλέι οφ της Euroleague, στο «Δικέφαλο του Βορρά» υπήρξε η σκέψη για ένα φιλικό, προκειμένου η ομάδα να διατηρηθεί σε όσο το δυνατόν καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό.

Στο πλάνο ήταν το παιχνίδι αυτό, να γίνει με τον Προμηθέα στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο κάτι τέτοιο, δεν κατέστη δυνατό και όλα δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ θα πάει με προπονήσεις μέχρι το πρώτο παιχνίδι με τους Πράσινους.

Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει η εκκρεμότητα της τελευταίας αγωνιστικής του Top 6, στην οποία ο Παναθηναϊκός έχει να αντιμετωπίσει τον Άρη εκτός έδρας (πιθανότατα στις 11/5), ενώ η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, έχει και το εξ αναβολής παιχνίδι με τον Προμηθέα που «χρωστάει»…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… πάρτι του Πόρτερ και η πρόκριση (vid)

«Παρακάμερα» με πολύ παρασκήνιο από τη χθεσινή νίκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 77-62 του Αμαρουσίου, πήρε την πρόκριση στα πλέι οφ και ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, έδωσε ένα ακόμα ξεχωριστό… σόου.

Δείτε το backstage video από όσα συνέβησαν στο χθεσινό παιχνίδι:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ