Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η κατάσταση στον όμιλο του ΠΑΟΚ

Παρά την ήττα του στην Τουρκία από την Usak για την 9η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Basketball Champions League, ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στην 4η θέση της βαθμολογίας, αλλά πλέον συγκατοικεί σε αυτή με τη Ventspils.

Ελένη Μπούντου

Η κατάσταση στον όμιλο του ΠΑΟΚ

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το paokbc.gr:

Ο «Δικέφαλος» βρέθηκε πολύ  κοντά στη νίκη που θα του έδινε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αλλά το εύστοχο τρίποντο του Zanis Peiners κρίθηκε εκπρόθεσμο και έτσι η Usak πήρε το ροζ φύλλο του αγώνα επικρατώντας με 78-77. Το θετικό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι κράτησε τη διαφορά των 7 πόντων, με την οποία είχε επικρατήσει στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο «Παλατάκι» (59-52). 
 
Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής του ομίλου, η Villeurbanne νίκησε την Oldenburg με 76-69 και παρέμεινε στην 2η θέση βελτιώνοντας το ρεκόρ της στο 7-2. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Kahudi με 13 πόντους, ενώ από τους Γερμανούς ξεχώρισε ο Paulding me 15. 

Η Ventspils πανηγύρισε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στη διοργάνωση, καθώς επιβλήθηκε της Rosa Radom στην Πολωνία με 63-79. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 37-29 στο ημίχρονο, αλλά οι Λετονοί έτρεξαν ένα επί μέρους σκορ 30-11 στην 3η περίοδο και τελικά έφτασαν εύκολα στη νίκη. Κορυφαίους του γηπέδου ήταν ο Skele με 10 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ από τη Rosa Radom ξεχώρισε ο Callahan με 11 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ. 

Τέλος, στην Ιταλία, η επόμενη αντίπαλος του ΠΑΟΚ, Varese, ηττήθηκε εύκολα με 67-86 από τη Neptunas και παρέμεινε στην τελευταία θέση του ομίλου με ρεκόρ 2-7. Αντίθετα, οι Λιθουανοί παρέμειναν πρώτοι και πλέον πολύ δύσκολα θα μείνουν εκτός πρώτης δυάδας του ομίλου. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο MVP της προηγούμενης αγωνιστικής, Baron, με 23 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ από τους Ιταλούς, ο Dominique Johnson σταμάτησε στους 19. 

ΟΜΑΔΕΣ ΑΓΩΝΕΣ Ν-Η ΠΟΝΤΟΙ

1 Neptunas 9 8-1 690-602

2 Villeurbanne 9 7-2 708-643

3 Oldenburg 9 5-4 648-634

4 Ventspils 9 4-5 677-649

5 ΠΑΟΚ 9 4-5 652-642

6 Usak 9 3-6 650-670

7 Rosa Radom 9 3-6 619-681

8 Varese 9 3-6 618-741
 

Η επόμενη (10η) αγωνιστική

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου

Villeurbanne-Neptunas (21:30)

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου

Ventspils-Usak (19:00)

ΠΑΟΚ-Varese (21:00)

Oldenburg-Rosa Radom (21:00)

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ήττα και… ένσταση για Παναθηναϊκό

Έχασε με 85-83 από τη Μακάμπι, δυσκολεύει η παρουσία του F4

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Παναθηναϊκός «ξύπνησε» στην 4η περίοδο του τρίτου προημιτελικού της Euroleague κόντρα στη Mακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά οι βολές του Μπράουν και το άστοχο τρίποντο του Ναν, έφεραν τη νίκη με 85-83 για τους Ισραηλινούς, οι οποίοι πήγαν στο 2-1 και πήραν σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στο Final 4 της Euroleague.

O Nαν ήταν πρώτος σκόρερ για τους Πράσινους με 25 πόντους (5/8 τρίποντα, 4/13 δίποντα), ο Παπαπέτρου είχε 17 και ο Λεσόρ, 14, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σλούκας έμεινε στο 0!

Ο τέταρτος ημιτελικός, είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη στο Βελιγράδι, με τον Παναθηναϊκό να παίζει για να γυρίσει τη σειρά στην Αθήνα, ενώ μετά το τέλος του αποψινού αγώνα, έγινε γνωστό ότι με απόφαση του Εργκίν Αταμάν, οι Πράσινοι κατέθεσαν ένσταση για μια τάπα του Λεσόρ στον Μπράουν, με το σκορ στο 83-83, για την οποία οι διαιτητές μετά από εξέταση στο instant replay, έδωσαν τζάμπολ και στην εξέλιξη, προέκυψε το φάουλ και οι νικητήριες βολές του Αμερικανού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο «Hall of Fame» της FIBA ο Πέτζα! (pic)

Σπουδαία στιγμή για τον Στογιάκοβιτς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Πέτζα Στογιάκοβιτς έχει γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο ΝΒΑ και μερικά χρόνια μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράση, έρχεται μια μεγάλη διάκριση.

Το όνομα του Σέρβου, είναι μέσα σε αυτά που θα μπουν στο «Hall of Fame» της FIBA για το 2024, με τον Ρέτζι Μίλερ και τον Ρομέιν Σάτο, να ξεχωρίζουν από τους άλλους αθλητές που βρίσκονται μαζί του.

Δείτε τη σχετική δημοσίευση:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FIBA (@fiba)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο γήπεδο μέχρι τη Μ. Πέμπτη ο ΠΑΟΚ

Πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα της ομάδας και η άδεια που ακολουθεί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Από τη στιγμή που το φιλικό με τον ΠΑΟΚ δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί, ο Στάθης Νεραντζάκης και οι παίκτες του, θα συνεχίσουν με προπονήσεις το πρόγραμμά τους, μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη.

Μετά την προπόνηση εκείνης της ημέρας, οι παίκτες θα έχουν μία πενθήμερη άδεια, με το ραντεβού στο Παλατάκι, να δίνεται ξανά για τις 8 Μαΐου, με τους περισσότερους Έλληνες και ξένους, να εκμεταλλεύονται τις ημέρες του Πάσχα, για να περάσουν αυτό το διάστημα.

Ο Μίχαλακ αναμένεται να βρεθεί στην πατρίδα του, ενώ οι άλλοι, αναμένεται να βρεθούν σε κοντινούς ή και πιο μακρινούς προορισμούς, πριν επιστρέψουν στο γήπεδο για την προετοιμασία τους, ενόψει Παναθηναϊκού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ