Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Έχασε αλλά η κατάσταση παραμένει στα χέρια του

Το νικηφόρο σερί του ΠΑΟΚ στο δεύτερο όμιλο του BCL έλαβε τέλος, μετά την ήττα με 94-77 στη Γερμανία, με την άμυνα να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα. Η πρόκριση πάντως, παραμένει στα χέρια του και τα δύο παιχνίδια με Χάποελ Χολόν και Ναντέρ, αναμένεται να είναι καθοριστικά.

Νίκος Μοσχοβίτης

Έχασε αλλά η κατάσταση παραμένει στα χέρια του

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Κόνιαρη, Χάτσερ, Τζόουνς, Χρυσικόπουλο και Μορέιρα κι Γερμανοί φρόντισαν να επιβάλλουν από την αρχή το ρυθμό τους και να “βάλουν δύσκολα” στον ΠΑΟΚ σε άμυνα κι επίθεση. Ο Δικέφαλος ήταν συγκεντρωμένος μόνο στα πρώτα 2′ όταν και προηγήθηκε με 2-6 από τους 4 πόντους του Χρυσικόπουλου. Η απουσία του Γκος στην επίθεση ήταν εμφανής καθώς από τους παίκτες του ΠΑΟΚ έλειπε το καθαρό μυαλό. Οι γηπεδούχοι, που ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι από την περιφέρεια προηγήθηκαν με 8-6 με τον Μορέιρα να ισοφαρίζει σε 10-10. Οι παίκτες του Παπαθεοδώρου είχαν βιαστικές επιλογές στην επίθεση ενώ στην άμυνα δεν έβρισκαν τρόπο να σταματήσουν τους Γερμανούς, οι οποίοι άνοιγαν τη διαφορά. Τα τρίποντα των Σούμποτιτς (19-13) και Ράισελ (26-16) έμειναν αναπάντητα ενώ σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε κι η αστοχία του ΠΑΟΚ από τη γραμμή των βολών(2/8) στην πρώτη περίοδο.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου πέρασε στο παρκέ ο Γκος, χωρίς ωστόσο ν’ αλλάξει κάτι ουσιαστικό. Τα τρίποντα του Τέπιτς κράτησαν επιθετικά τον ΠΑΟΚ αλλά όσο η ομάδα του Παπαθεοδώρου δεν έπαιζε άμυνα δεν μπορούσε ν’ αντιστρέψει την εικόνα του παιχνιδιού. Τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, τα τρίποντα των Γερμανών και τα λάθη στην επίθεση οδήγησαν στο -15 (39-24) στο 16′. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι με το ημίχρονο να κλείνει στο 46-31.

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε την 3η περίοδο με τους Κόνιαρη, Γκος, Τζόουνς, Χρυσικόπουλο και Μορέιρα κι έδειξε ν’ ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις του αγώνα. Κυρίως χάρη στον Γκος, τον Κόνιαρη και τον Μορέιρα. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε άμυνα ενώ με τον Αμερικανό απέκτησε συγκέντρωση στην επίθεση και σωστές επιλογές. Μ’ ένα σερί 0-7 μείωσε σε 46-38 στο 22′. Οι Γουέμπ και Μέιο έδωσαν σκορ στη Βόννη (54-42) στο 25′. Εκεί ανέλαβε ο Γκος, όπου με σκορ και δημιουργία μείωσε σε 54-49 στο 27′. Τα τρίποντα των Σούμποτις (3/3 τότε) και Γουέμπ έδωσαν και πάλι ασφαλή διαφορά στους Γερμανούς που έκλεισαν την 3η περίοδο στο +13 (69-56) με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί και πάλι ν’ ακολουθήσει.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε να κοντράρει τους γηπεδούχους, οι οποίοι ανέβαζαν συνεχώς τη διαφορά εκτελώντας τον ΠΑΟΚ έξω από τα 6,75μ. Η διαφορά έφτασε μέχρι και το +25 (88-63). Στα τελευταία λεπτά με τις δύο ομάδες να κατεβάζουν ρυθμούς η ομάδα του Παπαθεοδώρου βρήκε την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά κυρίως με το Ζάρα για το τελικό 94-77.

Το σερί των 5 νικών του ΠΑΟΚ στη διοργάνωση έλαβε τέλος στη Γερμανία. Το σημαντικό για τον ΠΑΟΚ είναι πως έχει μπει σε τροχιά πρόκρισης και πλέον η πρόκριση βρίσκεται στο χέρι του, αρχής γενομένης από το επόμενο εντός έδρας με τη Χολόν. Αυτό όμως αργεί ακόμη καθώς τώρα υπάρχει διακοπή λόγω των εορτών. Ακολουθεί το σημαντικό παιχνίδι στην έδρα του Πανιώνιου την Κυριακή στις 17:00.

Δεκάλεπτα: 26-16, 46-31, 69-56, 94-77

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό το εφηβικό του ΠΑΟΚ, κέρδισε με 90-76 τον Άρη

Με «διαστημικό» Λέφα που πέτυχε 40 πόντους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στην παράταση ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 90-76 του Άρη και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ.

Το σύνολο των Μελετιάδη - Σταυρόπουλου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 20:00 την ΔΕΚΑ.

Σε εξαιρετική μέρα για τον ΠΑΟΚ ο Λέφας που τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους!

Δεκάλεπτα: 26-19, 43-30, 59-53, 74-74(κ.α.), 76-90

Διαιτητές: Δέλλας-Κοντογιάννης-Κούρογλου

Άρης (Κεσαπίδης-Μήτσικας): Τσαχτσίρας 17(2), Βενετίδης, Καζαμίας 9, Πεταλωτής 3(1), Επαμεινώνδας 20(3), Πατεράκης 15, Πουρλίδας 2, Φωτιάδης 7(1), Γιαννίκος 3(1).

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης-Σταυρόπουλος): Οικονομούδης 7, Τσιμερίκας, Αλευράς 2, Γιαννάτος 8(2), Λέφας 40(4), Πέργουλης 21(3), Μανθόπουλος 12(2), Τσιφτσής, Ταλιχμανίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Γράφει ιστορία με ΑΕΚ ο Μαργαρίτης

Μία συμμετοχή για να γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έχει γράψει τη δική του ιστορία όλα αυτά τα χρόνια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά όλα δείχνουν ότι την προσεχή Κυριακή, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Καρδίτσα, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, έφτασε τις 292 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα, «πιάνοντας» στην κορυφή τον Γιάννη Πολίτη, ο οποίος κρατούσε αυτήν την κορυφή από το 1985.

Εφόσον ο Μαργαρίτης καταγράψει συμμετοχή στο επερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ, μία ακόμα ξεχωριστή πρωτιά για ένα αθλητή που έχει συνδυάσει το όνομα του με το «Δικέφαλο του Βορρά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… σοκ του Πόρτερ Τζούνιορ

«Σκωτσέζικο ντους» για τον Αμερικανό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έχει συναντήσει έναν ολόκληρο… καινούργιο κόσμο από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ και τώρα, θα βιώσει ξανά κάτι πρωτόγνωρο γι’αυτόν.

Αφού βρέθηκε χθες στην Τούμπα και παρακολούθησε μαζί με τον Έλβαρ Φρίντρικσον από κοντά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ, ζώντας από μέσα την ατμόσφαιρα του γηπέδου, την Κυριακή θα ζήσει ξανά κάτι μοναδικό.

Ποιο θα είναι αυτό; Ένα παιχνίδι με άδειες κερκίδες, αφού η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην έδρα της ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί από τη Δ.Ε.Α.Β. στην Ένωση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αμερικανός, έζησε έντονα τη χθεσινή ποδοσφαιρική αναμέτρηση, μεγαλώνοντας κι άλλο το… δεσμό που έχει αποκτήσει με τον ΠΑΟΚ, από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ