Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Διακοπή και από την ΕΚΑΣΘ

Μεγάλο το περιεχόμενο και πολλές οι αιτιάσεις

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Διακοπή και από την ΕΚΑΣΘ

Με επιστολή που απέστειλε προς τα Σωματεία της δύναμης της, μεταξύ αυτών και στον ΠΑΟΚ, η ΕΚΑΣΘ ενημερώνει για την διακοπή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων στα πρωταθλήματα που τελεί υπό την αιγίδα της.

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς Σωματεία μας

Κύριε πρόεδρε,

Η κατάσταση που δημιουργήθηκε στη χώρα μας λόγω της πανδημίας του covid-19 είναι πρωτόγνωρη και επηρεάζει τις ζωές όλων μας. Τα κυρίαρχα θέματα της περιόδου που διανύουμε είναι υγειονομικά και οικονομικά σε μια προσπάθεια της πατρίδας μας να επιστρέψει στην κανονικότητα. Δεν θα πρέπει βέβαια να παραβλέψουμε και τις υπόλοιπες δραστηριότητες της ζωής μας μέσα στις οποίες για μας που αγαπούμε και υπηρετούμε τον αθλητισμό, πρωταρχικό ρόλο έχει η ενασχόλησή μας με το σωματείο μας.

Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και η νεολαία, μας έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ σε μια ομαδικήπροσπάθεια για την εκκίνηση και πάλι του αθλητισμού της περιοχής μας. Γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα είναι πολλά και μεγάλα αλλά θα πρέπει όλοι μας να βάλουμε ένα λιθαράκι για να μπορέσουμε να τα ξεπεράσουμε.

Η Ένωση από την πλευρά της μετά τις ανακοινώσεις του υφυπουργού αθλητισμού κ. Αυγενάκη έστειλε σχετική επιστολή προς την ΕΟΚ, την οποία σας παραθέτουμε παρακάτω, με τις απόψεις και τις προτάσεις της γενικά για θέματα υγιεινής-ασφάλειας, οικονομικών και αγωνιστικών προβλημάτων.

Τον Μάρτιο η αιφνιδιαστική διακοπή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων και όχι μόνο, δημιούργησε πολλές εκκρεμότητες τις οποίες θα πρέπει ψύχραιμα πλέον να αντιμετωπίσουμε. Ο πρόσφατος νόμος Νόμος 4684-2020 μας δίνει την δυνατότητα συμπληρωματικών προκηρύξεων για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ώστε να υπάρξει μια λύση για την λήξη των πρωταθλημάτων έστω και με «ανορθόδοξο τρόπο». Βέβαια δεν σας κρύβουμε ότι προβληματισμός υπάρχει και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Με βάση αυτούς τους προβληματισμούς αλλά και οτιδήποτε άλλο σας απασχολεί, θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε τις σκέψεις και απόψεις σας για το πρωτάθλημα που συμμετέχετε, στέλνοντάς μας συμπληρωμένη την επισυναπτόμενη φόρμα. Με την ευκαιρία θα θέλαμε να συμπληρώστε και τα ατομικά στοιχεία του εκπροσώπου σας που υπάρχουν στην συγκεκριμένη φόρμα, ώστε να αρχειοθετηθούν για την περίπτωση που χρειαστεί να υπάρξει περαιτέρω επικοινωνία μας.

Κλείνοντας ευχόμαστε γρήγορα όλοι μας υγιείς να συναντηθούμε και πάλι στα γήπεδα και σας παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή που αποστείλαμε στην ΕΟΚ.

Προς την E.O.K.

Κύριε πρόεδρε

θα θέλαμε μετά από τα τεράστια προβλήματα που προκύπτουν στον αθλητισμό της χώρας μας λόγω της πανδημίας του covid–19 να σας παραθέσουμε σκέψεις και προτάσεις μας, πιστεύοντας ότι θα βοηθήσουν στην ομαλή επανεκκίνηση και διατήρηση των ερασιτεχνικών σωματείων.

Υγεία και ασφάλεια

 
Η πανδημία του covit-19 μας έχει οδηγήσει σε αχαρτογράφητα νερά και καλούμαστε να επανέλθουμε σε μία κανονικότητα χωρίς πιθανόν να μπορούμε να εκτιμήσουμε το μέγεθος των προβλημάτων που θα προκύψουν. Τα μεγαλύτερα και σοβαρότερα κατά την άποψή μας θα είναι η ασφάλεια και η υγεία αθλητών, προπονητών, διαιτητών και όλων όσοι εμπλέκονται στους αγώνες. Ας μην ξεχνάμε ότι η καλαθοσφαίριση, το άθλημα που υπηρετούμε, είναι κυρίως άθλημα επαφής των αθλητών και μάλιστα σε κλειστό χώρο.

Πιστεύουμε λοιπόν ότι με γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία όλων των παραπάνω θα πρέπει να δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες και κατευθύνσεις για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης (συνέχιση ή όχι των πρωταθλημάτων, προπονήσεις, αγώνες, αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων, ενημέρωση γονέων και πολλά άλλα σχετικά) από αρμόδιους παράγοντες και ειδικούς επιστήμονες που έχουν την ευθύνη διαχείρισης της κρίσης, για να αποφύγουμε τεράστια προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν από διαφορετικές εκτιμήσεις και αποφάσεις των φορέων του αθλήματος.

Φυσικά δημιουργείται θέμα και με την συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας των ακαδημιών που για να λειτουργήσουν με ασφάλεια θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των μικρών αθλητών κάτι που προϋποθέτει περισσότερα τμήματα, περισσότερους προπονητές, περισσότερες ώρες προπόνησης στα γυμναστήρια και ουσιαστικά περισσότερα έξοδα.

Οικονομικά προβλήματα

Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι η οικονομική κρίση και τα συνεχόμενα μνημόνια των τελευταίων 10 ετών μας οδήγησαν οικονομικά σε μια δύσκολη κατάσταση, αφού η πολιτεία προχώρησε στην κατάργηση των επιχορηγήσεων προς τα σωματεία μας και επί πλέον στην μεγάλη μείωσή τους προς τις ομοσπονδίες και κατ΄επέκταση τις τοπικές Ενώσεις. Αποτέλεσμα να επωμιστούμε σαν σωματεία επί πλέον την πληρωμή διαιτητών, κριτών, γιατρών, οδοιπορικών, χρήσης εθνικών γυμναστηρίων και διαφόρων άλλων εξόδων, που τελικά με μεγάλη δυσκολία μπορούμε να καλύψουμε.

Δεν σας κρύβουμε ότι από συζητήσεις με παράγοντες σωματείων της περιοχής μας εισπράττουμε καθημερινά μεγάλο προβληματισμό και ανησυχία για την επόμενη μέρα. Φοβόμαστε μήπως τα πρόσθετα οικονομικά βάρη από την πανδημία, οδηγήσουν αρκετούς από αυτούς, οικονομικά υγιείς, στην πόρτα εξόδου από τον αθλητισμό. Θεωρούμε καθήκον όλων μας να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να αποτρέψουμε τέτοια φαινόμενα που θα είναι καταστροφικά.

Μπορείτε λοιπόν να αντιληφθείτε ότι τα επί πλέον οικονομικά προβλήματα που θα δημιουργηθούν λόγω της πανδημίας στο κύτταρο του αθλητισμού, το ερασιτεχνικό Σωματείο, θα μας δώσουν την χαριστική βολή. Δεν είμαστε επιχειρήσεις όπως λανθασμένα κάποιοι πιστεύουν, πασχίζουμε με κάθε τρόπο να κρατήσουμε την νεολαία του τόπου μας στα γήπεδα και με ελάχιστες πλέον εξαιρέσεις παραμένουμε εθελοντές, ρομαντικοί και ανιδιοτελείς εργάτες της καλαθοσφαίρισης.

Στην φάση αυτή που βαδίζουμε θα πρέπει να πιέσετε την κυβέρνηση ώστε να βοηθηθούμε με επιχορηγήσεις οι οποίες θα δίνονται στα σωματεία μας με κριτήριο την δραστηριότητα που αναπτύσσουμε (αριθμός αθλητών, ηλικιακά τμήματα, συμμετοχή σταπρωταθλήματα κ.α.) για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα πραγματικά μας έξοδα, (διαιτητών, κριτών, γυμνασιαρχών, γιατρών, προπονητών, οδοιπορικών) τα οποία έχουν κοστολογηθεί από την Ένωσή μας ανάλογα με το πρωτάθλημα για κάθε συμμετοχή σωματείου και είναι στη διάθεσή σας. Σε αντίθετη περίπτωση θα χρειαστεί να μεριμνήσετε να καλύψετε εσείς εξ΄ ολοκλήρου ή το μεγαλύτερο μέρος των παραπάνω εξόδων.

Επιπρόσθετα η οικονομική κρίση στη χώρα μας διαφαίνεται τουλάχιστον για το αμέσως προσεχές διάστημα ότι θα οδηγήσει πολλούς φίλους – υποστηρικτές της προσπάθειάς μας να μην μπορούν να μας βοηθήσουν οικονομικά.

Ακόμη ανάσα στα οικονομικά προβλήματά μας θα δώσει και η χρησιμοποίηση των Εθνικών Αθλητικών Γυμναστηρίων χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τα αγωνιστικά τμήματα των σωματείων μας. Ας μην ξεχνάμε ότι έτσι θα απαλλαγούμε από έναν μεγάλο οικονομικό βραχνά και θα επέλθει μία ισορροπία με τα σωματεία που χρησιμοποιούν δημοτικά γυμναστήρια και δεν έχουν οικονομική υποχρέωση για την χρήση τους.

Στελέχωση των γυμναστηρίων με προσωπικό παροχής πρώτων βοηθειών

Η Ένωσή μας έχει ζητήσει εδώ και καιρό από τους Δήμους, να εξοπλίσουν με απινιδωτές όλα τα γυμναστήρια αρμοδιότητάς τους, κάτι που ως γνωστό προβλέπεται και από τον αθλητικό νόμο για όλα γενικά τα γυμναστήρια. Με βάση αυτήν την υποχρέωση θεωρούμε αναγκαίο να στελεχωθούν αυτά, δημοτικά και μη, με άτομα εκπαιδευμένα στην παροχή πρώτων βοηθειών (όχι απαραίτητα γιατροί) που θα προσφέρουν κατά πρώτο λόγο υγειονομική κάλυψη στην διάρκεια των αθλητικών δραστηριοτήτων και κατά δεύτερο θα μας απαλλάξουν από την υποχρέωση αποζημίωσης γιατρού.

Κύριοι,

πιστεύουμε ότι η υλοποίηση αυτών των προτάσεών μας άμεσα είναι αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να βοηθηθούμε οικονομικά και να ξεκινήσουμε πάλι να λειτουργούμε.

Τρέχουσα αγωνιστική περίοδος

Πέρα όμως από τα οικονομικά προβλήματα είμαστε μπροστά σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση σχετικά με την τύχη των πρωταθλημάτων που διακόπηκαν απότομα λόγω της εμφάνισης της πανδημίας. Οι σκέψεις για σταδιακή προσπάθεια επιστροφής στην όποια κανονικότητα, τοποθετούν με πολλά ερωτηματικά το άνοιγμα των κλειστών αθλητικών γυμναστηρίων, στα μέσα του μεθεπόμενου μήνα. Εύλογα λοιπόν προκύπτουν πολλά ερωτηματικά σχετικά με το τι πρέπει και τι μπορεί να γίνει. Ερωτηματικά σχετικά με συνέχιση ή όχι πρωταθλημάτων, υγεία και ασφάλεια αθλητών – τριών και εμπλεκομένων παραγόντων (διαιτητών, κριτών, προπονητών, παραγόντων και άλλων), αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων που μπορεί να προκύψουν, χρόνος προετοιμασίας αθλητών-τριών σε περίπτωση επανέναρξης αγώνων και πολλά, πολλά άλλα. Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που κατά την άποψή μας θα δημιουργηθούν προβλήματα σχεδιασμού και έναρξης ακόμη και της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Πιστεύουμε ότι από την στιγμή που όπως γίνεται αντιληπτό δεν μπορούν να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 και θα πρέπει να διακοπούν, αφού ξεπεράστηκε με νόμο η τροποποίηση των προκηρύξεών τους, η λύση που φαντάζει αυτή την στιγμή ως η καλύτερη και σίγουρα θα δώσει διέξοδο και ανάσα σε όλα τα εθνικά και κατ΄επέκταση στα τοπικά πρωταθλήματα είναι η συζητούμενη αναδιάρθρωση της Α2 Ανδρών σε δύο (2) ομίλους.

Η δημιουργία δευτέρου ομίλου στην Α2 Εθνική Ανδρών, αίτημα αρκετών ομάδων κυρίως επαρχιακών εδώ και πολλά χρόνια, την δεδομένη στιγμή και με τις παρούσες συνθήκες φαντάζει ως η καταλληλότερη λύση και αυτή που προσφέρει πολλαπλά οφέλη. Πρώτον θα υπάρξει μείωση εξόδων λόγω των μετακινήσεων των ομάδων της Α2 σε κοντινότερες αποστάσεις. Δεύτερον αν επιλεγεί στις τροποποιήσεις των προκηρύξεων η διακοπή των πρωταθλημάτων και με βάση την τωρινή βαθμολογία υπάρχει μόνο άνοδος ομάδων και όχι υποβιβασμός θα μπορέσει να διατηρηθεί σε όλες τις κατηγορίες ακόμη και στην τελευταία κατηγορία της κάθε τοπικής ένωσης ο ίδιος αριθμός ομάδων που συμμετείχαν φέτος. Αποφεύγουμε με αυτόν τον τρόπο άλλες περίεργες καταστάσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν χρόνια δυσεπίλυτα προβλήματα.

Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε την σοβαρότητα της κατάστασης, να προσπεράσουμε πιθανά σωματειακά μικροσυμφέροντα που προβάλλουν το εγώ και όχι το εμείς και να προχωρήσουμε σε λύσεις που θα βοηθήσουν το άθλημα στις δύσκολες στιγμές που ζούμε. Εξάλλου θα μπορούσε η παραπάνω λύση να χρησιμοποιηθεί πειραματικά και σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι δεν ήταν η ενδεδειγμένη να επιστρέψουμε στην σημερινή μορφή του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.

 
Κύριε πρόεδρε,

παραμένουμε πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συζήτηση προτάσεων προκειμένου να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και να συνεχίσουμε την προσπάθεια ανάπτυξης του αθλήματος που όλοι μας αγαπάμε. Σας επισημαίνουμε δε, την πρόθεσή μας μετά το τέλος της περιπέτειας του covid-19, να σας παρουσιάσουμε τις απόψεις μας για μία γενική αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων.

Τελειώνοντας ελπίζουμε πολύ σύντομα να βγούμε, με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες, από αυτή την περιπέτεια της πανδημίας και να συναντηθούμε στα γήπεδα. Ας μην παραβλέπουμε την ανάγκη συστράτευσης, προσπάθειας και συμμετοχής όλων μας.

Πηγή: ΕΚΑΣΘ

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για την 8η θέση!

Το “διπλό” του Αμαρουσίου και ο σαββατιάτικος “τελικός” στο PAOK Sports Arena!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Tη νίκη με σκορ 90-76 πανηγύρισε το Μαρούσι στην έδρα του Λαυρίου και έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε "ζωντανός" για την 8η θέση, που οδηγεί στα playoffs της Basket League!

Το Μαρούσι πήρε από τα πρώτα λεπτά προβάδισμα στο σκορ και έφτασε δίκαια στο "διπλό", με τον σαββατιάτικο αγώνα στο "Παλατάκι" (20:15) να είναι ουσιαστικά ο... τελικός για την 8η θέση που οδηγεί "πάνω" στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των playoffs.

Κορυφαίος για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ο Χιλ με 36 πόντους ενώ για το Λαύριο ο Μουρ σημείωσε 18.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 30-45, 53-64, 76-90.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Μισή χρονιά χωρίς διπλό!

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για τη φετινή ομάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχασε και από την ΑΕΚ με 99-91, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων χθες, μεγαλώνοντας κι άλλο ένα αρνητικό σερί.

Αυτή, ήταν η 11η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για το «Δικέφαλο του Βορρά» στο πρωτάθλημα και για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που κέρδισε μακριά από το Παλατάκι, πρέπει να γυρίσει το ημερολόγιο στις 11… Νοεμβρίου του 2023. Τότε, είχε κερδίσει με 54-67 στην Πάτρα τον Απόλλωνα, αλλά στη συνέχεια η μοναδική νίκη μακριά από το γήπεδο του, ήταν στην Ευρώπη, με εκείνο το 87-88 επί της Τόφας, μετά από δύο παρατάσεις στις 9 Ιανουαρίου.

Σε συνολικά 15 εκτός έδρας παιχνίδια ως τώρα σε επίσημες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ μετράει μόλις τέσσερις νίκες, ενώ αν ληφθούν υπ’όψιν, τα ουδέτερα της Ρόδου και της Κρήτης, σε Super Cup και Final 8 Kυπέλλου αντίστοιχα, το σχετικό ποσοστό, είναι μόλις 4/18 νίκες μακριά από το Παλατάκι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

AEK: Ρεκόρ 15ετίας κόντρα στον ΠΑΟΚ

Με τα 18 τρίποντα που πέτυχε χθες στα Άνω Λιόσια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ στην ιστοσελίδα του… «Η ΑΕΚ Betsson επιβλήθηκε χθες (21/4) για τρίτη φορά στη σεζόν του ΠΑΟΚ mateco, «κλειδώνοντας» την 7η θέση μέσα από τη διαδικασία των play out, σε ένα παιχνίδι που μπήκε στα βιβλία της στατιστικής με διαφορετικούς τρόπους. Ο πιο σημαντικός ήταν αυτός των εύστοχων τριπόντων με τα οποία η «Ένωση» έγραψε ιστορία.

Η ΑΕΚ Betsson μέτρησε 18 εύστοχα τρίποντα ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση της ιστορίας της στη Stoiximan Basket League αφού έφτασε σε αυτήν άλλες δύο φορές. Είναι ενδιαφέρουσα μάλιστα η σύμπτωση που την εμφάνισε να σημειώνει τον ίδιο αριθμό τριπόντων, με τον ίδιο αριθμό προσπαθειών και τον ίδιο αντίπαλο πριν από 15 χρόνια!

Ήταν 4 Απριλίου 2009 όταν η «Ένωση» υποδέχτηκε τον Δικέφαλο του Βορρά για την 23η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2008-09 και τον νίκησε με 93-85, έχοντας 18/32 τρίποντα, όσα ακριβώς δηλαδή και στο χθεσινό παιχνίδι. Η ΑΕΚ εκείνης της σεζόν είχε στον πάγκο της τον Κώστα Φλεβαράκη και έφτασε στο ρεκόρ των 18 εύστοχων τριπόντων ως εξής…

Ίστβαν Νέμεθ 7/9
Περικλής Δορκοφίκης 3/5
Φώτης Βασιλόπουλος 2/2
Ντι Τζέι Τόμπσον 2/2
Δημήτρης Παπανικολάου 1/3
Νίκος Χατζής 1/3
Γιάννης Κυριακόπουλος 1/4
Τρέβον Μπράιαντ 1/3
Τάρμο Κίκερπιλ 0/1

Στις 5 Ιανουαρίου 2020, η ΑΕΚ Betsson έφτασε για δεύτερη φορά σε επίδοση 18 τρίποντων, στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό AKTOR τον οποίο νίκησε με 100-97 έχοντας 18/31 σουτ από την περίμετρο. Συμμετοχή σε εκείνη την επίδοση είχαν οι…

Χάρης Γιαννόπουλος 4/5
Νίκος Γκίκας 3/3
Κιθ Λάνγκφορντ 3/4
Κέντρικ Ρέι 2/4
Χάουαρντ Σαντ-Ρος 2/4
Γιόνας Ματσιούλις 2/5
Λίνος Χρυσικόπουλος 1/3
Βασίλης Τολιόπουλος 1/3

Η επίδοση των 18 εύστοχων τριπόντων που είχε χθες η ομάδα του Ηλία Ζούρου ακόμη…

*Κατατάσσεται μεταξύ των 18 κορυφαίων της ιστορίας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

*Αποτελεί ισοφάριση της δεύτερης μεγαλύτερης της φετινής Stoiximan Basket League αφού 18 τρίποντα είχε και ο Προμηθέας στο εντός έδρας παιχνίδι του με τον Απόλλωνα Carna, απέναντι στον οποίο είχε 19 τρίποντα ο Παναθηναϊκός AKTOR που κρατάει το ρεκόρ της σεζόν.

*Το 56,25% με το οποίο εκτέλεσε, είναι η 7η καλύτερη επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League και η κορυφαία για την ΑΕΚ Betsson αφού η προηγούμενη ήταν το 48,27% με το οποίο εκτέλεσε στο εντός έδρας παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής με την Καρδίτσα Ιαπωνική (14/29).

*Τα 18 τρίποντα της ΑΕΚ Betsson την οδήγησαν σε μία υψηλή, επιθετικά, επίδοση την οποία ακολούθησε σε έναν βαθμό και ο ΠΑΟΚ mateco. Έτσι οι δύο ομάδες σημείωσαν τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια της Αθήνας και ως προς τη Stoiximan Basket League. Είχαν αθροιστικά 190 πόντους, έναν λιγότερο από τον 1ο προημιτελικό των πλέι οφ του 2021 (102-89) και έναν περισσότερο από το παιχνίδι της σεζόν 2006-07 (99-92).

Ο Μαργαρίτης 1ος σε αγώνες Πρωταθλήματος στην ιστορία του ΠΑΟΚ mateco

Για τον ΠΑΟΚ mateco και τον Βαγγέλη Μαργαρίτη το χθεσινό παιχνίδι είχε μια πολύ ξεχωριστή προέκταση κι ας μην συνδυάστηκε με νικηφόρο αποτέλεσμα. Ο 42χρονος φόργουορντ πραγματοποίησε την 293 εμφάνιση του με τα ασπρόμαυρα στο Πρωτάθλημα και έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα παιχνίδια από καταβολής Α΄Εθνικής, από την περίοδο 1963-64 δηλαδή.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ mateco έγραψε ιστορία προσπερνώντας έναν άλλον, εμβληματικό αρχηγό της ομάδας του, τον αείμνηστο Γιάννη Πολίτη που μέτρησε 292 παιχνίδια Πρωταθλήματος από το 1970 μέχρι το 1984.

*Ακόμη χθες ο Βαγγέλης Μαργαρίτης ευστοχώντας μία φορά από τη γραμμή του τριπόντου (1/2) έγινε ο 9ος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ mateco στη Stoiximan Basket League που έφτασε τα 150.

Κατά τα άλλα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης…

*Ο Έλβαρ Φρίντρικσον με τις πέντε ασίστ που μοίρασε, μπήκε στην 20άδα της ιστορικής λίστας της, στα χρόνια της Stoiximan Basket League. Έφτασε τις 157 και ξεπέρασε τον Φράνκι Κινγκ που είχε 152 στη σεζόν 1998-99.

*Με τα δύο επιθετικά του ριμπάουντ, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης «σκαρφάλωσε» σε δύο λίστες. Μπήκε στην 25άδα συνολικά στην ιστορία της Stoiximan Basket League αφού έφτασε τα 418 και ξεπέρασε κατά ένα τον Μέλβιν Τσίτουμ. Παράλληλα έφτασε τα 122 με τον ΠΑΟΚ mateco και προσπερνώντας τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη που είχε 121 στην πενταετία 2001-06, ανέβηκε στην 11η θέση της «ασπρόμαυρης» λίστας.

*Όπως ο Κουζμίνσκας από την πλευρά των γηπεδούχων, έτσι και ο Κέβιν Πόρτερ από εκείνη των φιλοξενούμενων, έφτασε σε μία επίδοση πόντων που, από πλευράς ΠΑΟΚ mateco, αποτελεί ρεκόρ για τα τελευταία 16 παιχνίδια των δύο ομάδων στην Αθήνα. Ο Αμερικανός είχε 28 πόντους και για να βρούμε την προηγούμενη καλύτερη της ομάδας της Θεσσαλονίκης στην έδρα της «Ένωσης» θα πρέπει να γυρίσουμε στο ματς της σεζόν 2008-09, στο οποίο ο Αλέξης Κυρίτσης ήταν το αντίπαλο δέος του Νέμεθ, σημειώνοντας 32 πόντους».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ